A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Matricás Laci, a híres rabló nagyon megkívánt egy kis süteményt, ám pechére nem tud sütni. Egy igazi rabló persze nem esik kétségbe, elcseni azt, amire szüksége van. Laci azonban babonás, úgy gondolja, ha matricát ragaszt mindenhová, nem tudják majd elkapni. Sárika azonban, a cserfes kislány  nem ijed meg Lacitól, riasztja a rendőröket. 

A játék során vagy Laci, vagy Sárika bőrébe bújhatunk. Csapattársainkkal az a feladatunk, hogy minél több édességet begyűjtsünk, miközben el kell titkolnunk kivel vagyunk és milyen taktikát követünk.

Továbbra is az a célunk, hogy félrevezessük az ellenfél csapát. Minden körben le kell tennünk egy lapot, melyhez megtévesztő szöveget is mondhatunk, annak érdekében, hogy a forduló végén minél több édességet tudjun zsákmányolni csapatunk. Azt ugyanis egyik játékkos sem tudja, milyen lapokat tesznek le a többiek. Minden kör végén megnézzük, hogy hány édességet helyeztek le a játékosok, valamint, hogy maradt-e Matricás Laci kártya. Ha ugyanis Laci lapja is bekerült az édességek közé, két édességkártyát Laci dobozába helyezhetünk, ha maradt még ezen kívül nyalánkság, Sárika csapata kapja meg. Amennyiben nincs lent Laci kártyája, Sárika kapja az édességet. Minden lerakott Laci kártya számát csökkentjük a lerakott rendőrkártyák számával.

A játékot természetesen az a csapat nyeri, aki a legtöbb finomságot szerezte a játék során.

Az izgalmas partit még fordulatosabbá tehetjük, ha használjuk a kiegészítő kártyákat, melyeken többek között az alábbi utasításokat találjuk: 

  • Nézd meg a tőled jobbra ülő lapjait!
  • Add át egy lapodat a tőled balra ülőnek!
  • Ha van bent egy rendőr, ő kettőnek számít.

A Pagony izgalmas logikai kártyajátékát 8 éves kortól 3-8 játékos játszhatja.

Matricás Laci - Kapj el!  Matricás Laci - Kapj el!

Matricás Laci - Kapj el!  Matricás Laci - Kapj el!

Matricás Laci - Kapj el!  Matricás Laci - Kapj el!

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!