A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Egymilliárd forintból nyolc óvodát és két bölcsődét korszerűsítenek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Kecskeméten - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: a pályázat keretében tíz helyszínen összesen tizenkét épületet újítanak fel.

A fejlesztések a Ceglédi úti óvoda három épületét, az Ifjúság úti, a Nyitra utcai, a Forradalom utcai, a Mátis Kálmán utcai, a Szabadkai utcai, a Széchenyi sétányi, a Lánchíd utcai óvodát, valamint a Forradalom utcában lévő Csipcsirip bölcsődét és a Lánchíd utcai Aranyhaj bölcsődét érintik.

A projekt keretében valamennyi épületen homlokzat-, magastető- és padlásfödém-szigetelést végeznek, felújítják a fűtési rendszert, kicserélik a homlokzati nyílászárókat, továbbá napelemes rendszert is telepítenek.

A polgármester közlése szerint bíznak abban, hogy a beruházás megoldja az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat, csökkenti a költségeket és környezetkímélőbb működést tesz lehetővé.     Szemereyné Pataki Klaudia beszámolt arról, hogy az önkormányzat a múlt év végén megkötötte a Szabadkai utcai óvoda és az Aranyhaj bölcsőde korszerűsítésére vonatkozó vállalkozási szerződéseket. A munkaterületeket már átadták, így ezen a két helyszínen hamarosan meg is kezdődhet a felújítás.

A további nyolc helyszín esetében még folyamatban vannak a közbeszerzések, eredményes lezárásukat követően, várhatóan még ez év második felében, mindenhol megindulhat a kivitelezés. mti

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!