A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezik a Vígmajálist: május 1-jén évadbejelentéssel, könyvbemutatókkal, családi programokkal és koncertekkel várja a Vígszínház a közönséget, hogy együtt ünnepeljék a 127 éves teátrumot.

A Vígmajális délutáni ingyenes programjai könyvbemutatókkal kezdődnek, majd a Ditrói Mór utcában gyerekfoglalkozásokkal, dedikálással és koncerttel várják az érdeklődőket, akik megismerhetik a Vígszínház jövő évadának tervezett bemutatóit is.
Este a nagyszínpadon exkluzív gálakoncertet adnak Budapest 150. és a Vígszínház 127. születésnapja alkalmából - áll a teátrum MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják, május 1-jén 13 órától a Vígszínház alagsori büféjében két színháztörténeti könyv bemutatójára várják az érdeklődőket.
Illyés Ákos, a színház főmérnökének szerkesztésében A Vígszínház 125 éves épületének története címmel megjelent kiadvány archív fotókkal, eredeti építész- és látványtervekkel, a színház régi iratainak segítségével vezet végig a színház alapításának ötletétől az épület tervezési elképzelésein át, az építésen, a megnyitáson és az azt követő évtizedeken keresztül egészen napjainkig.
Az olvasó megismerheti a mai közönség által már nem látható eredeti épületrészleteket, betekintést nyerhet a kulisszák mögötti életbe és abba is, milyen lehetett a Vígszínház belső élete több mint száz évvel ezelőtt.
A Fesztbaum Béla és Gellért-Robinik Péter szerkesztésében megjelenő A Vígszínház 25 éve (1996-2021) című színházi album egy régi hagyománynak a folytatása. A Vígszínház ugyanis időről időre megjelentet egy összefoglaló kiadványt, amely igyekszik egy kötetbe sűríteni, és fényképek segítségével felidézni az eltelt időszak művészeti eseményeit, társulati és egyéni teljesítményeit, ébren tartani a törékeny színházi emlékezetet és továbbírni a színház 1896. május elsején kezdődött történetét.
A könyvbemutatókon Fesztbaum Béla, Illyés Ákos, Radnóti Zsuzsa és Rudolf Péter beszélget.
A Ditrói Mór utcában 14 órától várják az érdeklődőket, hogy a társulat és a közönség együtt ünnepelhesse meg a Vígszínház 127. születésnapját. Rudolf Péter igazgató 15 órától ismerteti a következő évad bemutatóit, majd többek között olyan előadásokból hallhatók részletek, mint a 80 nap alatt a Föld körül, A nagy Gatsby, A dzsungel könyve, A padlás és A Pál utcai fiúk, valamint a társulat néhány tagja meglepetés dalokkal is készül.
Délután dedikálás, plakát- és könyvárusítás, szelfigép és gyereksarok várja az érdeklődőket, valamint kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra is lehetőséget biztosítanak.
A Vígszínház társulata a Vígmajális program záróakkordjaként 19 órától a nagysikerű Víg125 koncertsorozat különkiadásával zenés időutazásra hívja közönségét.
A közlemény kitér arra is, hogy megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született Budapestről. Mint írják, ezek a slágerek megörökítik a főváros hajdani lakóinak hétköznapjait, örömeit, bánatait, hangulatait, életük apró eseményeit, és hát ebből is áll egy város története, nemcsak nagy történelmi fordulópontokból.
A Budapest 150. és a Vígszínház 127. születésnapját ünneplő koncert Fesztbaum Béla rendezésében látható. Az esten "a régi Pest-Buda megidézésétől ismert és újra felfedezett dalok szárnyán végig repülünk a város és a Vígszínház közös történetén többek között olyan nagyszerű szerzők közreműködésével, mint Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor, hogy aztán Cseh Tamás Budapestjét érintve megérkezzünk a grundra" - fogalmaznak a közleményben.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!