<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Anyu-Apu

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyerek játékok, játék tesztek, ajánlók
Bezár az Operaház PDF Nyomtatás E-mail

Bezár az OperaházAz Erkelbe hív „A Ring gyűrűi”-évad

Az Operaház korszerűsítése miatt az Erkel Színházban kezdi meg 2017/18-as évadát a Magyar Állami Operaház. A Wagner-ihlette tematika mellett 28 opera- és balettpremier, köztük számos ősbemutató és Magyarországon először látható előadás is szerepel az összesen mintegy 60 különböző színpadi produkció között. Több világsztár mellett ismét az Opera vendége lesz Plácido Domingo, először látogat az intézménybe Anna Netrebko és Roberto Alagna is. A játszóhelyek száma márciusban az Eiffel Műhelyház átadásával bővül, május végén pedig az Operaház nyitja meg újra kapuit, de addig is az Opera együttesei turnéra indulnak a szomszédos országok magyarlakta településeire és a világ távoli pontjaira.

BEZÁR AZ OPERAHÁZ

A színpadtechnika és a gépészet régóta esedékes, kilenc hónapon át tartó felújítása miatt az évad végén bezáró Operaház szeptemberben sem nyitja meg kapuit az előadások közönsége előtt. Az Andrássy úti Ybl-palota azonban a korszerűsítés ideje alatt is fogad látogatókat: nyitva marad az Opera Café és az Opera Shop, valamint bejárhatók lesznek az épület egyes részei az OperaVisit vendégei számára. A szeptember 9-i Évadnyitány keretei közt ismét láthatók lesznek a népszerű commedia dell'arte-kamaraoperák a Szfinx-teraszokon, de az évadnyitó premiert, a Bánk bánritkán hallható baritonváltozatát Vidnyánszky Attila rendezésében már az Erkel Színházból közvetíti az intézmény az Andrássy úton felállított kivetítőre. A korszerűsítést követően 2018. május 24-én, A kékszakállú herceg vára bemutatójának pontos centenáriumán Bartók egyfelvonásosának szentelt minifesztivállal várja vissza közönségét a 21. századi technikával felszerelt Operaház.

A GYŰRŰ MIND FELETT

 
Az OM-D E-M1 Mark II névre hallgató nagysebességű csoda decemberben érkezik PDF Nyomtatás E-mail

olympus-em-markii-2Az új OM-D E-M1 Mark II kétségtelenül felülmúlja az ILC fényképezőgépekkel szemben támasztott elvárásokat és megadja a profi fotósok és a fotózás iránt rajongók számára azt, amit szeretnének. Ez az igazi mérföldkőnek számító modell első osztályú képminőséget és párját ritkító nagysebességű teljesítményt kínál, kiemelkedő mobilitás biztosítása mellett. Az új OM-D E-M1 Mark II az egyik legjobb fényképezőgép, amit az Olympus valaha is épített. Emellett a hozzáillő, professzionális kiegészítők és PRO objektívek egyre növekvő kínálatából válogathatjuk össze felszerelésünket.

Az OM-D E-M1 Mark II vázként, 599.990.- HUF, vagy az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO objektívvel kitben, 799.990.- HUF áron, 2016 decemberétől kapható.

Az OM-D E-M1 Mark II jellemzőit olvasva a fotósok kívánságlistája juthat eszünkbe, mely az ideális, mindenre alkalmas fényképezőgépről szól: megfelel a komoly érdeklődők igényeinek, minden fotós témában és kiszolgálja a szakemberek elvárásait is, akár a vadvilág, a dokumentálási munkák, illetve utazás közben is – mindehhez nagysebességű teljesítményt, mobilitást és képminőséget biztosítva. Kategóriájában leggyorsabbként egyedülálló sorozatfelvétel lehetőségeket és lélegzetelállítóan gyors, új autofókusz rendszert kínál – valamint a professzionális kiegészítők, PRO objektívek és kiemelt szervizszolgáltatás tökéletes rendszerét.

 
Tedd magad próbára az Olympus új Tough akció-fényképezőgépével PDF Nyomtatás E-mail

olyampus-tracker2Tíz évvel azután, hogy az Olympus először rejtett komoly képalkotó képességet egy rendkívül masszív burkolat mögé, a TG-Tracker repíti a minden körülmények között használható fényképezőgépek kínálatát új magasságokba – és mélységekbe. Míg a hagyományos akció-fényképezőgépek egy-egy bizonyos képességükkel kiemelkedőek, de sokszor elbuknak több szempontból – például a képminőség, gyors beállítás lehetősége, vagy az akkumulátor élettartama szempontjából – addig a TG-Tracker mindenben helyt áll.

Az új gép az Olympus High-End fényképezőgépek technológiai megoldásai és a bárhová elvihető kivitel megvalósításához szükséges – tíz éves múltra visszatekintő, az outdoor kategóriában vezető pozíciót biztosító – tudás és tapasztalat által garantált építési minőség ötvözete. Az extrém sportok rajongói számára a feladat végre megoldódott: ahelyett, hogy egy gyors, maximum a hangulatot átadó pillanatképet készítenének arról, amit látnak, végre egy igazán lenyűgöző felvételt készíthetnek, akár akkor is, ha dolgok keményre fordulnak. A TG-Tracker levehető markolattal, extra-nagylátószögű objektívvel, 5-tengelyes képstabilizátorral és kifordítható LCD kijelzővel érkezik – így a komponálás és a képalkotás is egyszerűen, akár kézből, durvább viszonyok között is nagyszerű eredményt garantál.

A fényképezőgép persze nem csak annyi extrát tud, hogy a felszerelésünkhöz lehet rögzíteni. A TG-Tracker teljesen új Tracking és Field Log képességeit figyelembe véve a felvételkészítés még hatásosabb, még magasabb szintet ér el, hiszen az intenzív élmények ismételt átélésében és mások számára történő átadásában még többet nyújt – legyen szó ejtőernyős ugrásról, tengeri merülésről, kite-szörfös ugrásról, vagy vadvízi evezésről egy ide-oda bukdácsoló kenuban. Az ingyenesen letölthető Olympus Image Track Ver 2.0 alkalmazás segítségével az outdoor kalandok visszanézése a fizikai megterhelést jól megjelenítő adatokkal együtt lehetséges: ez a magasság, illetve mélység, levegő, illetve vízhőmérséklet, geo-adatok, valamint a mozgás iránya és sebessége. Az új TG-Tracker többféle hámmal, illetve a speciális csatlakozási lehetőség által mindenféle sport kiegészítővel bővíthető (a tartozék adapter használatával). Elérhető 2016 Júliusától, 114.990.- HUF áron.

olyampus-tracker1  olyampus-tracker3

Juss el bárhová, rögzíts mindent

 
Olympus Tough TG-870 – Mindegy, hol vagyunk: nagyszerű fotók, megosztásra készen, bárhol és bármikor PDF Nyomtatás E-mail

Ahol a telefon már fél továbbmenni...


2016 március 21, Hamburg – Manapság már a középkategóriát képviselő telefonokkal is elfogadható képeket készíthetünk ideális körülmények között. De mi a helyzet azokkal a pillanatokkal, amikkel a drága kis telefon nem tud mit kezdeni? Amikor remek a hangulat a medencében, vagy keményen kapaszkodunk a bum-ba? Miután felmásztunk egy hatalmas hegyre és megörökítenénk a fantasztikus panorámát? Vagy amikor észreveszünk egy csapat csodaszép színes halat a zátony körül merülve? Vagy amikor már minden tele van homokkal és csak bedobjuk a cuccokat a csomagtartóba? A telefonunk vajon helyt tud állni?

Olympus Tough TG-870     Olympus Tough TG-870

Ekkor jött el az új Olympus TOUGH TG-870 ideje. Hiszen elég kemény, hogy bárhová elkísérjen – vízálló 15m** mélységig, ütésálló 2,1m** magasból történő leejtés esetén is, törésálló 100kg** terhelésig, porálló és fagyálló -10°C** hőmérsékletig – így egy tökéletes, gondtalan használatot biztosító, elektronikus naplót kapunk kalandjaink rögzítéséhez.

 
Az új PEN-F: a szépség, ami miatt nem kell a DSLR szörnyeteg PDF Nyomtatás E-mail

Az új PEN-F: a szépség, ami miatt nem kell a DSLR szörnyeteg F – avagy finom dolgok az életben

A fotózás rajongói megerősítik: az élvezet, amit a hobbijuk jelent, nagy részben a lenyűgözően kivitelezett eszközök használatában, illetve a saját felvételekkel elért professzionális minőség érzetéből fakad. Az új PEN-F egyértelműen ezen érzések erősítésére született. Ez az eddigi legnagyobb teljesítményű PEN és a legszebb rendszerfényképezőgépek egyike, amit az Olympus valaha is alkotott. A kompakt Mikro-NégyHarmad szabványú PEN-F méretei miatt elképzelt korlátai ellenére az Olympus nagyobb, high-end OM-D fényképezőgépeiben megtalálható, legmodernebb optikai technológiákat rejti. Többek között a világ legjobb* 5-tengelyes képstabilizátor rendszerét találjuk meg benne (mely akár 5 FÉ-lépés korrekcióra is képes alacsony ISO érték mellett), vagy az 50 megapixel felbontású képek készítéséhez használható High Res Shot funkciót, valamint a beépített elektronikus keresőt, mely a beállítások módosításának hatásait valós időben, a felvétel elkészítése előtt jeleníti meg. Új elem a kreatív vezérlőtárcsa, mely közvetlen elérhetőséget biztosít a kifinomult szűrők kibővült választékához. A fém tárcsa jeles képviselője a méltán elismert PEN dizájniskolának, mely a retró hangulatot modern stílusjegyekkel, nemes anyagokkal és elképesztően minőségi kivitelezéssel vegyíti. Csavarfejeket sehol sem látunk a PEN-F házán! A klasszikus ‘step-up’ sziluett, a kinézet és érzet, valamint a teljesítmény mind-mind beindítja a PEN-F iránti rajongást – az utcán és online is. Jellemzői és elérhető ára miatt ugyancsak minden esélye megvan a sikerre. A PEN-F fekete és ezüst színben, 2016 februárjától érhető el a boltokban. A váz ára 399.990.- HUF, kitben pedig 469.990.- HUF az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake objektívvel, illetve 499.990.- HUF az M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8 objektívvel.

 
Útravaló profiknak: A világ legkompaktabb 300mm teleobjektívje PDF Nyomtatás E-mail

olympus-lens1Azok a profi fotósok, akik nagyra értékelik a Mikro-NégyHarmad (Micro Four Thirds - MFT) fényképezőgépek hordozhatóságát és az így biztosított spontaneitást, hamarosan a kézből kitartott felvételkészítés lehetőségeinek teljes skáláját élvezhetik: tavasszal érkezik az Olympus első professzionális 300mm1 MFT-kompatibilis teleobjektívje, az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO.

Az új objektívvel kiegészülve az Olympus PRO sorozat tökéletesen lefed minden igényt – sőt, nem kevesebb, mint három új világrekordot is magáénak tudhat2: mindenekelőtt az új objektív a világ legkompaktabb és legkönnyebb teleobjektívje, emellett a világ leghatékonyabb 6 FÉ-lépés korrekcióra képes képstabilizátor rendszerével rendelkezik (a megfelelő Olympus fényképezőgéppel együtt használva).

A harmadik rekord a legkisebb tárgytávolság, amit makró-teleobjektív tud a kategóriában: mindössze 1,4m. Mindezek által ideális az állandóan mozgásban lévő profik számára, akik nagy teljesítményű, csúcsminőségű objektívet keresnek a kisméretű, sokoldalúan használható Mikro-NégyHarmad fényképezőgépükhöz. Az új objektív akkor fedi fel teljes tudását, ha például az Olympus OM-D E-M1, vagy az E-M5 Mark II fényképezőgépekhez csatlakoztatjuk. Például ekkor éri el a 300ms-nál is gyorsabb autofókusz sebességet, vagy a legkiemelkedőbb képstabilizátor hatékonyságot az egyedülálló3 5-tengelyes OM-D képstabilizátor rendszerrel kiegészülve.

 
Az Olympus már szélesebb körben is alkalmazza öttengelyes képstabilizátor rendszerét PDF Nyomtatás E-mail

A teljes fémvázas E-M10 Mark II az OM-D klasszikusai közöttA teljes fémvázas E-M10 Mark II az OM-D klasszikusai között

2015, Augusztus 25, Hamburg – Az Olympus bemutatja a többszörös díjnyertes OM-D sorozatának ötödik modelljét.

Az új OM-D E-M10 Mark II különösen vonzó lesz azon feltörekvő hobbifotósok számára, akik a spontán fotózás szenvedélyét és az egyedülálló design élvezetét is magukénak tudhatják. Magával ragadó, klasszikus kivitel, szemet gyönyörködtető gombokkal és vezérlőtárcsákkal – az E-M10 Mark II a kompakt, teljesen fémből készült váz és a nagyobb testvérektől, az E-M1 és E-M5 Mark II modellektől származó, igen fejlett technológia ötvözete. Az öttengelyes képstabilizátor rendszer elmosódás-mentes állóképek és filmek készítését teszi lehetővé, akár mozgás közben, vagy gyenge fények esetén is. A nagyméretű, nagyfelbontású és nagysebességű OLED elektronikus kereső mellett dönthető, 3” méretű LCD érintőkijelző, egyszerű, Wi-Fi-n keresztül megvalósítható távirányítás és képfeltöltés (az Olympus OI.Share alkalmazás mobileszközre történő telepítése esetén), valamint 4k Time Lapse filmfelvétel áll rendelkezésünkre.

A teljes fémvázas E-M10 Mark II az OM-D klasszikusai közöttA teljes fémvázas E-M10 Mark II az OM-D klasszikusai között

A kompakt és könnyű OM-D E-M10 Mark II több mint 40 Mikro-NégyHarmad szabványú objektívvel és további kiegészítők egész tárházával bővíthető.

 
Segway túra családoknak a Mátrában PDF Nyomtatás E-mail

Segway túra családoknak a MátrábanA Mátra csodás természeti értékeiről már korábban is beszámoltunk nektek, amikor a Kékes csúcsún járt csapatunk. Ezúttal a hegy lábánál, Mátrafüreden tettünk látogatást, hogy egy igazán különleges programot ajánlhassunk számotokra.

A Segway nevű kétkerekű járgánnyal ha máshol nem, a Pláza Ásza című komédiában bizonyára találkoztatok. A filmben, a mindenre elszánt biztonsági őr mutat be lélegzetelállító Segway-kunsztokat. Mint utóbb kiderült, sok csúsztatás van a filmvászon, ettől függetlenül felejthetetlen élményben lesz része annak, aki Segwayre pattan. Csapatunk korán reggel autóba szállt, hogy időben megjelenhessen Mátrafüreden, a HIGH-TECH SPORTOK BÁZISÁN. A csepegő eső ellenére túravezetőnk megnyugtatott, esőkabátot is tudnak adni, a kirándulás így nem hiúsulhat meg az időjárás szeszélye miatt.
Lelkes munkatársaink először találkoztak testközelből ezzel a járművel, így izgatottan várták az eligazítást. A túravezető elsőként a Segwayt, mint közlekedési eszközt mutatta be, mely egy önegyensúlyozó jármű, amely annyit tesz, hogy rendkívüli ügyességet igényel, ha fel szeretnék vele borulni. Ha a kormányrudat megragadjuk, két határozott lépéssel fellépünk, azt gondolhatnánk, hogy már indulhatunk is. Ám az emberi test csalafinta, rögtön át szeretné venni az irányítást a gép felett, hogy az egyébként tökéletesen működő szerkezetet egyensúlyba hozza. Némi billegés után aztán az agy is megérti, felesleges vállalkozásba kezdett, mert ha a lábak nem mozdulnak, a test egyenesen áll, a Segway sem mozdul. A leszállás is gyakorlást igényel, a kormányt kissé eltartjuk, majd két határozott lépéssel elhagyjuk a járművet.

Segway túra családoknak a MátrábanAmennyiben ismét nyeregbe pattanunk, az iménti billegésnek már nyoma sincsen, jöhet az elindulás. A szerkezet, ha testsúlyunkat előre helyezzük elindul, ha egyenesbe hozzuk megáll, ha kissé hátradőlünk, rükvercbe kapcsol. Elsőre leírni könnyebb mint megtenni, de azért néhány bátortalan hajladozás után a hölgyek is mozgásba tudják hozni a járgányt, tehát irány a gyakorlópálya. Kanyarodni a kormány jobb, illetve balra történő elhúzásával lehetséges (milyen meglepő), ez a tudás pedig hozzásegít ahhoz, hogy a kör alakú pályát teljesíthessük.

Következhet a libikókán történő áthaladás, ami egy nagyobb lendületvétellel, majd határozott megállással, végül céltudatos elindulással valósítható meg. Azon szülők, akik a kisebb gyermekeikkel is szeretnék megosztani az élményt, utánfutót kérhetnek a Segwayhez, melyben kényelmesen, és biztonságosan utazhatnak a srácok. Ebben az eseten a pályabejárás a kiskocsival történik, hogy élesben már minden simán menjen. 8 éves kortól egyedül is gond nélkül irányítható a járgány, így igazi családi program lehet a Mátra meghódítása.

Tehát, bukósisakokat a fejre, kezeket a kormányra, elhagyhatjuk a gyakorlópályát. A Szivárvány túra fantázianevet viselő kirándulás a Mátrafüred-Strand-Vadrezervátum-Parkerdő ösvényen halad végig, ezt fogjuk most bejárni. A HIGH-TECH SPORTOK BÁZISÁNAK elhagyása kissé lejtős úton történik, mely padkában végződik, tehát a tanulókörök jó szolgálatot tesznek. Természetesen el kell mondanunk, hogy a nagyjából 2,5 millió forintos járművek ügyelnek a biztonságunkra. Lejtmenetben fékeznek, ha azt érzékelik, hogy túlságosan előredőlünk, és felelőtlen száguldásba kezdünk. Ekkor a gép finoman visszatolja a kormányt, hogy jelezze vezetője számára, ideje kissé hátrébb húzódni. A járművek végsebessége 20 km/h, melyet az út során élesben is kipróbálhatnak a résztvevők.

Segway túra családoknak a MátrábanAszfaltozott úton, barátságos házak között halad a túra első szakasza, lehetőség van a szemlélődésre, és az ismerkedésre a szerkezettel. Lassan eggyé válik ember és gép, már nem kell azon gondolkodni, hogy merre dőljünk, tesszük a dolgunkat mi is, a Segway is. Hasonló lehet az érzés egy gondolat vezérelte jármű irányításához, hiszen észrevételen mozdulatokkal hajthatjuk igába a masinát.

A széles utca lehetőséget kínál a szlalom gyakorlására is, mert a kanyarodást nem csak a kormánnyal tudjuk megvalósítani, hanem testsúlyáthelyezéssel is. Igazán vagány érzés térddel a kerék fölé dőlni, miközben irányt váltunk, valóságos profinak érzi magát az ember. A Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája által létrehozott Vadaspark látogatásakor szükség van egy kis szerencsére, hogy megleshessük a vadmalacokat, mert a kifutójuk nyitott, bármikor elinalhatnak a végtelen erdő felé. Ám a trükkös vadőrök, finom csemegékkel többnyire maradásra bírják a malac családokat, így akár egész konda vaddisznót láthatunk.

Utunkat innen az erdőn át folytatjuk, következhet a terep gyakorlat. Itt bizony már vigyázni kell a kiálló gyökerekre és nagyobb kövekre, mert kipörgethetik a kerekünket. Ugyan nem balesetveszélyesek, mert ezt a járművet terepre készítették, ám ha bajt érzékel a masina, leállítja saját magát, ezzel kerüli el az esetleges baleseteket, vagy a szerkezet meghibásodását.

Az erdőből kiérve hosszú, egyenes szakasz kerül a gumik alá, itt az ideje megnézni, mit is jelent a 20 km/h-ás végsebesség. Sőt, a bátrabbak kipróbálhatják a Titanic érzést is, ha a kormányt a lábuk közé veszik, testsúlyáthelyezéssel irányíthatják a járgányt.

Büszkén jelenthetjük, csapatunk minden tagja sikeresen teljesítette ezt a kihívást, így kissé fáradtan, de élményekkel gazdagon térhetett vissza a bázisra. Itt egy rövid beszélgetés után megtudtuk, nem a Segway túra az egyetlen, családoknak ajánlott program. A hegyi terep kínálta lehetőségekre specializálódott járművek armadája áll a HIGH-TECH SPORTOK BÁZIS parkolójában. Ilyen többek között az E-RANGER szafari túra, a MAX IV. kétéltű túra, a MONTAINCART, mely egy új fejlesztésű, mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassunk függetlenül attól, hogy épp van-e hó, a geocaching speciális változata, a WINECACHING, és a legkisebbeknek ajánlott PEGPEREGO TESZTCENTRUM, elektromos mini terepjárókkal és quadokkal.

Ha kedvet éreztek arra, hogy Segwayre pattanjatok, mindenképpen foglaljatok időpontot, nehogy hoppon maradjatok.

Bővebb információ: www.hsb.hu 

HIGH-TECH SPORTOK BÁZISA 1.
3232 MÁTRAFÜRED, PARÁDI ÚT 8
email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel: +36 20 449 4444
GPS: 47.831274, 19.970027

 Videó

Képgaléria

Segway túra családoknak a MátrábanSegway túra családoknak a Mátrában

 
OM-D E-M5 Mark II Limited Edition mely a titánium-bevonatú OM ikont idézi PDF Nyomtatás E-mail

OM-D E-M5 Mark II  Limited EditionA többszörös díjnyertes OM-D sorozat a ’90-es évek titánium klasszikusa előtt tiszteleg új modelljével

2015. május 12, Hamburg – A mérföldkőnek számító High-End fényképezőgépek rajongói számára az 1994-ben bemutatott OM-3Ti egy örök klasszikus – és most a gyűjtők annak egyenes ági leszármazottját, a TIPA díjnyertes OM-D E-M5 Mark II-t* a titánium bevonatú SLR ikont idéző, limitált kiadásban szerezhetik meg! A gyönyörűen áttervezett E-M5 Mark II retró kivitelű, titánium színű váza a korabeli Olympus OM sorozat aranykorának hangulatát hozza el - így az Olympus mai Mikro-NégyHarmad csúcskategóriás fényképezőgépeinek alapjait megteremtő korszakra utal vissza. A titánium szín mellett a limitált sorozat a speciális OM-D márkajelzésű szíjával is különbözik az alapmodelltől – valamint a legendás OM sorozat tervezőjétől, Yoshihisa Maitani-tól származó idézettel ellátott „Owner’s Card” és annak prémium kivitelű, varrott bőr kártyatartója található még a speciális kivitel dobozában. A kártya másik oldalán 1 és 7000 közötti szám látható, mely a limitált kiadás sorozatszámát jelenti – összesen ennyi készül ugyanis ebből a különlegességből. Az OM-D E-M5 Mark II Limited Edition 2015 júniusától kapható vázként, illetve kitben, a mindenes zoomobjektívként megismert M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II objektívvel együtt. A váz javasolt fogyasztói ára 399.990.- HUF, a kit ára pedig 529.990.- HUF lesz.

Egy új ikon – egy legendás ikon tiszteletére
Jó 20 év telt el az OM-3Ti bemutatója óta – mely az OM-D E-M5 Mark II Limited Edition illusztris elődje és nem csak vizuálisan értve. Mindkét fényképezőgép komoly fotósoknak készült, a terjedelmes tükörreflexes gépek mellett egy könnyedén hordozható, ugyanakkor kiváló minőséget biztosító alternatívát kínálva. Az 1980-as és ’90-es években az OM sorozat a kompakt méretű, könnyű, bárhová elvihető rendszerfényképezőgép képével forrt össze – valamint olyan innovációkkal, mint például a „légfék”, mely a tükör mozgásából adódó rázkódást küszöbölte ki, vagy az OM-4-et használó profi fotósok által igencsak kedvelt többpontos mérés. Az E-M5 Mark II folytatja a tradíciót minimál méreteivel, masszív felépítésével és a világ leghatékonyabb** 5-tengelyes képstabilizátor rendszerével, mely – a TIPA bírái által megfogalmazva – ideálissá teszi a gyors, menet közben történő, spontán fotózásra is (“forradalmian új technológia, melynek köszönhetően szinte bármilyen helyzetet meg tud oldani”).

 
A TOUGH TG-4 fényt visz a mélybe és a sötétbe PDF Nyomtatás E-mail

olympus-tg4-2Az Olympus új TOUGH zászlóshajója, a TOUGH TG-4 nem csak a masszív, ütésálló fényképezőgépeket kereső, extrémsportok szerelmeseinek szól, hanem mindenkinek, akik sok időt töltenek a szabadban és élményeiket kiváló minőségben szeretnék megörökíteni – bármilyen körülmények között, úgy, hogy közben nem kell aggódni a fények, vagy a felszerelés miatt.

A TG-4 egy igazán nagy tudású mindenes – de talán leginkább lenyűgöző jellemzője a szuper-fényerős, 25-100mm* objektívje, mely nagylátószög használata mellett 1:2.0 legnagyobb rekeszértéket kínál. Használatával látványos, színekkel teli felvételek készíthetők, alacsony képzaj mellett, akár fényszegény környezetben, ahol a rövid záridő és az alacsony ISO értékek használata elengedhetetlen. Például 15 méterrel** a víz felszíne alatt – ahol a TG-4 problémamentesen használható búvártok nélkül – vagy akár erős fényben is. A merülés rajongói nagyra értékelhetik az új víz alatti HDR funkciót, a beépített nyomásmérőt, a kesztyűben is üzemeltethető kezelőszerveket, az egyéni igényekre szabható módválasztó tárcsát, illetve a négyféle makró üzemmódot. Ugyancsak különlegesség a Live Composite funkció, a RAW formátum használata, illetve az AF Area funkció, melynek segítségével az élességállítás igen pontosan, a leginkább megfelelő területre adható meg. A speciális TOUGH kiegészítők egyre bővülő kínálata egyre szélesebb területre engedi a felvételkészítés lehetőségeit – akár fotós, akár sport, illetve akár földrajzi szempontból nézve. Természetesen a minden porcikájában masszív TG-4 rendelkezik az „-álló” jellemzők (vízálló, ütésálló, stb.) megnyugtatóan hosszú listájával is. A TOUGH TG-4 2015 májusától, fekete, illetve piros színben, 134.990.- HUF áron érhető el – a MyOlympus rendszerében történő regisztráció esetén hat hónappal meghosszabbított jótállási idővel.

A TOUGH TG-4 fényt visz a mélybe és a sötétbeAz öt legjobb
Az új TOUGH TG-4 öt kiemelkedő erőssége: a szuper-fényerős 1:2.0 objektív, a speciális makró felvételi rendszer, a kiegészítők által kínált sokoldalú használhatóság, a kényelmes kezelhetőség (GPS, WiFi, geotracking és további funkciók), valamint – természetesen – a masszív kialakítás. A TG-4 ütésálló akár 2,1 méter magasról történő leejtés esetén is**, törésálló 100kg terhelésig**, fagyálló -10°C hőmérsékletig**, porálló, valamint vízálló 15m mélységig, speciális búvártok használata nélkül is**. Ez a többszörösen tesztelt tűrőképesség teszi a TG-4 fényképezőgépet megbízható társává mindenkinek, aki különösen sok időt tölt a szabadban, akár szabadidősportokkal. Ahogy azt a hegymászó, kalandor és lelkes fotós, Ed Farelly mondja: “ A legmagasabbtól a legmélyebbig, a legmelegebbtől a leghidegebbig: ez a fényképezőgép mindenhová elkísér a világ körül és még sohasem hagyott cserben.” Farelly ráadásul az előző TOUGH vezérmodellről beszélt – a TG-4 még fejlettebb, még kifinomultabb és még masszívabb.

Maximális makró
A természet szépségeinek lenyűgöző felvételekkel történő megörökítése egyértelműen a szabadban végzett fotózás egyik legnagyobb különlegessége. A TG-4 kifinomult, négyféle módot kínáló makró felvételi rendszere 30cm-től akár 1cm tárgytávolságig rendelkezésre áll. A négy mód: a mikroszkóp (Microscope), a mikroszkóp vezérlés (Microscope Control), illetve kétféle fókuszsorozat (Focus Bracketing és Focus Stacking). A mikroszkóp mód újdonsága a lassú vakuszinkron, mely növeli a kontrasztot és kiküszöböli az erős túlexponálást közeli téma esetén is. Ezzel a képminőség rendkívüli mértékben növelhető, igen nagy zoomfaktor mellett is (a TG-4 akár 6.9x nagyítást, illetve a szuper-felbontású zoom funkció használata esetén 13.8x nagyítást kínál). A Focus Bracketing makró felvételi funkció ugyanarról a témáról eltérő fókusz használata mellett készít több képet, majd lehetővé teszi, hogy válasszunk a felvételek közül. A Focus Stacking funkció az elkészült felvételek éles részleteinek kombinálásával állít elő egyetlen, éles képet. A TG-4 tulajdonosai a Focus Stacking funkciót számítógépes szoftver nélkül vehetik használatba, mely kivételes ebben a fényképezőgép kategóriában.

 
Utazz könnyebb felszereléssel – és készíts felvételeket még stabilabban, a világ legerősebb képstabilizátorával* PDF Nyomtatás E-mail

OM-D E-M5 Mark II Az új OM-D E-M5 Mark II a díjnyertes** fényképezőgépből a spontán és kreatív módon dolgozó fotósok és videósok kifinomult segédeszközévé lép elő – a valódi csúcskategóriás felszerelések professzionális megjelenésével és érzetével együtt. Az első generációs E-M5 az ambiciózus fotósok számára a tükörreflexes világ képminőségét tette elérhetővé – csak az állvány szükségszerű használata és a drabális méret nélkül. A kulcs ehhez a könnyű, kompakt kivitel, valamint az egyedi, 5-tengelyes képstabilizátor rendszer.

Az Olympus továbbfejlesztette ezt a rendszert az E-M5 Mark II számára, mely így a világ legerősebb képstabilizátora lett. A fényképezőgép rázkódását akár 5 lépéssel nagyobb zársebességnek megfelelő mértékben is korrigálni tudó technológia egyszerűen a gyenge fényviszonyokra fittyet hányva biztosít remek képminőséget. Ez pedig remekül passzol a meggyőző építési minőséghez és az időjárásálló OM-D kivitelhez. A páratlan képstabilizátor és a masszív, kompakt design által az igényes filmkészítők akár kézből, külső helyszíneken, mindenféle nagy és nehéz kiegészítő nélkül – valamint elmosódás és zaj nélkül – rossz fényviszonyok esetén is készíthetnek nagyszerű felvételeket. Az új OM-D Movie üzemmód többféle videó képarányt kínál, valamint Full HD felvételt akár 77 Mbps felvételi sebességgel – ezek és rendkívül ujjbarát kezelőszervei által pedig a történetek elmesélésének lehetőségei teljesen új szintet jelentenek. A többféle szögben állítható LCD kijelző és a nagyméretű elektronikus kereső a Mark II tulajdonosának a kristálytiszta komponálás élményét adja minden helyzetben és látószögben. A több mint negyvenféle ZUIKO cserélhető objektív bármelyikével az eredmény lenyűgöző lesz. Nem beszélve az új, döbbenetes, 40 megapixeles High-Res Composite Shot funkcióról. Az Olympus csúcsmodellek legújabb tagja 2015 februárjának végétől, 369.990.- HUF*** áron kapható. A cserélhető objektívet is tartalmazó kitek ára 439.990.- HUF***-tól indul. Mint minden új Olympus fényképezőgép, az OM-D E-M5 Mark II is hat hónap jótállási idő hosszabbítást kap****, ha regisztráljuk a MyOlympus online platformon.

 
Minden napi pszichológia kiskönyvtár, Titokzatos testi tüneteink PDF Nyomtatás E-mail

MIPSZISzerző: dr. Kökönyei Gyöngyi
Kiadó: Média Connection Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 144 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: dr. Kökönyei Gyöngyi, az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének munkatársa, tudományosan megalapozott eredményekkel támasztja alá a test és a lélek betegségeinek összefüggéseit.

Véleményünk a könyvről: A könyv rövid összefoglalója igen tudományosan hangzik, ám nem kell ilyesmitől tartania annak, aki kezébe veszi ezt az igen hasznos, és olvasmányos kiadványt. A szerző közérthető nyelven tárgyalja az egészség és a betegség fogalmát, mikor és mire érdemes figyelni testünk jelzéseivel kapcsolatban. Az elméleti tudásunk csiszolásán túl, hasznos gyakorlati tanácsokat is kapunk mindennapjainkhoz. A stressz csökkentésének módszerei, a fejfájás okai, vagy a kóros fáradtság jeleinek felismerése hasznos tudásként köszön vissza hétköznapjainkban. Érdemes házi könyvtárunkat folyamatosan bővíteni a Mindennapi pszichológia kiskönyvtárával, mert e könyvek használata során biztosak lehetünk abban, hogy gyakorló szakemberek által összeállított információhoz jutunk.

 
Mindennapi pszichológia kiskönyvtár: Szülőnek lenni jó! PDF Nyomtatás E-mail

MIPSZI könyvekSzerző: Dr. Tárnoki Zsanett
Kiadó: Média Connection Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 144 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Dr. Tárnoki Zsanett 70 közérthető nyelven íródott cikke a születéstől a serdülőkor végéig felmerülő nevelési kérdésekről.

Véleményünk a könyvről: A könyv szépen tagoltan keresi a válaszokat a szülők néha kétségbeesetten felett kérdéseire, miért is sír annyit a csecsemő, miért dacol olyan hevesen a kétéves, vagy miért ül éjjel-nappal a kiskamasz a számítógép előtt. A kiadványban rengeteg felmerülő kételyre találnak megoldást azok a szülők, akik nap, mint nap új kihívásokkal szembesülnek, és ezeket az akadályokat szeretnék minél sikeresebben venni, mind saját lelki békéjük, mind gyermekük egészséges lelki fejlődése érdekében.

 
Mesepszichológia 2. PDF Nyomtatás E-mail

Mesepszichológia 2.Szerző: Kádár Annamária
Kiadó: Kulcslyuk Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 368 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Kádár Annamária Mesepszichológiájának második kötete, mely a szülő-gyerek kapcsolat nehézségeit igyekszik feltérképezni, saját tapasztalatai alapján, melyet anyaként és pszichológusként szerzett az évek során.

Véleményünk a könyvről: A szerző ismét közérthető módon írja le azokat a helyzeteket, mellyel a szülők többsége szembesül gyermeke nevelése során. Saját tapasztalataink felhasználásával, a szerzővel közösen juthatunk el a helyzetfüggő nevelés hatékonyságának felismeréséig. Tippeket kaphatunk a dackorszak átvészelésére, valamint kitér a testvérkapcsolatok gyenge pontjaira. A szorongás bizonyos mértékben minden csemetét megérint, melynek oldásához a szülő számtalan módon nyújthat segítséget. A félelem egyik fő forrása a veszteség élmény lehet, amely megértése, feldolgozása minden életkorban másként zajlik. A halál, mint tabutéma jelenik meg társadalmunkban, ezzel nehéz helyzetbe hozva szülőt és gyermeket egyaránt. Kádár Annamária korcsoportok szerinti bontásban igyekszik megfogalmazni, mi megy vége a csemetékben, és hogyan enyhítheti a környezet a kicsik gyászát.

Természetesen nem maradhat el Tündérbogyó és Lilla története sem, ám ezúttal már kisöccse, Attila is csatlakozik hozzájuk. Az érzelmi intelligenciát fejlesztő történetek nem csak kikapcsolódást jelentenek, de számtalan helyzetben jól használhatóak.

Egy olyan kötet látott napvilágot, mely a születés pillanatától a kamaszkor végéig enged bepillantást a gyermekek lelkében zajló folyamatokba, és ötletekkel lát el a kritikus helyzetekre, és időszakokra.

 
PremiAir Repülőgép Szimulátor Központ PDF Nyomtatás E-mail

PremiAir Repülőgépszimulátor Duna PlázaAz emberiség képzeletét évszázadok óta mozgatja a repülés. Amióta pedig a Wright fivérek 1903-ban először a levegőbe emelkedtek, az emberiség töretlen sikereket arat légi járműveivel. Az idő múlásával ezek a szerkezetek egyre bonyolultabbak lettek, így működtetésük is komoly szakértelmet kíván. Annak érdekében, hogy az utasokat jól képzett pilóták szállítsák, szimulátorokat építenek, melyeket különféle számítógépes animációk segítségével tesznek élethűvé. Ezek a gépek ma már bárki számára elérhetőek. Csapatunk a Duna Plazában tette próbára vezetői képességét, de a Győr Plázában is felállításra került egy ilyen masina.

Belépéskor egy igazi reptér hangulata fogad, becsekkolás után fémdetektoron kell átlépni ahhoz, hogy a pilótafülkébe jussunk. A valóditól annyiban tér el a kabin, hogy négy plusz ülés került hátra, hogy a család minden tagja kényelmesen elhelyezkedhessen. “Másodpilótánk” nagyjából 400 repült órával dicsekedhet, így elmondhatjuk, hogy hozzáértő oktató kezd bele a Boeing 737-es működtetésének ismertetésébe. A vezérlő oly annyira élethű, hogy olyan hivatásos pilóták is igénybe vették már, akik valódi Boeing gépeken repültek, de hosszabb kihagyás után szükségük volt egy kis emlékeztető gyakorlásra.

Természetesen azok számára is teljes élményt nyújt a szimulátorban töltött idő, akik még sohasem repültek.
Oktatónk készségesen elmagyarázza valamennyi fontos kapcsoló, gomb és pedál funkcióját. A monitoron a gép oldalnézeti képen azt is megtekinthetjük, hogy mi változik a fékszárny állításánál, vagy a futómű behúzásakor.

 
Dráva Hotel Thermal Resort**** és a Termál Kemping Apartmanházak PDF Nyomtatás E-mail

Dráva Hotel Thermal Resort**** és a Termál Kemping ApartmanházakA Dráva Hotel Thermal Resort**** és a Termál Kemping Apartmanházak - Harkány gyöngyszemei- várják a fiatalokat, pihenni, kalandozni vágyókat!

Bár eddig Harkány elsősorban gyógyvízéről és Gyógyfürdőjéről volt híres, a városka és közvetlen környéke önmagában is megér egy pár napos látogatást. Hangulatos, romantikus miliője azonnal magával ragad minden korosztályt. A nyugalom, amit áraszt remek lehetőséget biztosít a rohanó hétköznapoktól való eltávolodásra, vagy Harkányból indulva számos kalandban lehet része az arra vágyó vendégeknek. A harkányi Dráva Hotel **** tökéletesen illeszkedik ebbe a környezetbe: a fürdő szomszédságában található négy csillagos szálloda lenyűgözően felszerelt sport- és wellness-részleggel, élménymedencékkel, jacuzzival, szaunavilággal, sószobával, hétvégi programjaival teszi teljessé a nyaralást.

Míg a Hotel különféle méretű és felszereltségű szobatípust kínál a vendégek részére, addig a Termál Kemping Apartmanházak villaparkba illő apartmanházai első sorban a családok, baráti társaságok igényeit szolgálják.

Harkány és környéke egyébként is gazdag kulturális és természeti értékekben, látnivalókban. Egyfelől mindössze 25 km-re található Pécstől, amely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosaként bizonyította, hogy érdemes felkeresni, akár csak egy séta erejéig, vagy teljes napos városlátogatás keretében időt szánni a Zsolnay negyed és a belváros felfedezésére. A szálláshelyektől 15 km távolságra helyezkedik el Villány is, ahol a Magyarország legfinomabb borainak jelentős részét lehet megkóstolni, és a Siklós-Villányi borút kínál remek kikapcsolódási lehetőséget. Másfelől a Duna-Dráva Nemzeti Park csodálatos természeti szépségeivel, hajókirándulás alkalmával megleshető állatvilágával, kerékpártúrával csalogatja a kirándulásokat, túrázást kedvelőket. Siklóson érdemes ellátogatni, a Tenkes Kapitánya hangulatát idéző felújított várba, a Nagyharsányi hegyen a kikerics mellett a szoborpark monstrumai mellett egy kellemes pikniket elköltve a Máriagyűdi, ékszerdobozt idéző kegytemplomhoz vezető lépcsősort megmászva gyönyörködhet a Dél-Dunántúl szépségeiben.

Elérhetőségek:

7815 Harkány, Bartók Béla u. 1.
Tel.: (+36) 72 - 580 - 980
Fax: (+36) 72 - 580 - 981
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Csomagajánlat:

Pál Feri Atya "A magánytól az összetartozásig" előadása a Dráva Hotelben

Busójárás és farsang

 

Képgaléria

 
Silverline sétahajó a Dunán PDF Nyomtatás E-mail

Silverline sétahajózás a DunánA hétköznapi rohanás, a munkahelyi stressz, a gyerekek körüli teendők bizony sok szülőnek kiveszik az erejét. Néha mindenkinek szüksége van rá, hogy egy kicsit megálljon, jól esik kiüríteni fejünkből a gondolatokat, és egy kicsit csak egymásra figyelni. Sajnos nem mindig adatik meg, hogy egy hosszú hétvégére elszabaduljunk. Érdemes hát más alternatívát keresni. Tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést nyújthat egy közösen eltöltött este is.

A Manóprogram ezúttal a Silverline katamaránjára kapott meghívást. Ez kéttörzsre épült hajó, mely stabilabban szeli a hullámokat egytörzsű társainál, az Erzésbet híd lábától indul, és három órás programmal kedveskedik utasainak. Elegáns, visszafogott hangulat uralkodik a hajón. A barnás árnyalatok harmóniája kiválóan érvényesül a Budai hegyek felett lebukó nap utolsó sugaraiban. 19 órától lehet beszállni a 11 doc.-nál, és 19:30 perckor futunk ki a vízre.

Az üdvözlő italként felszolgált Walton pezsgőt akár a felső, nyitott teraszon is elfogyaszthatjuk. A vacsora ideje alatt, a Duna legszebb szakaszán haladunk, a Margit híd, és a Rákóczi híd között.
A pincérek udvariasak, figyelmesek, ugrásra készen lesik a vendégek kéréseit. A vacsora négy fogásból áll, melyből a főétel választható. Előételként Ízelítő-falatok kérülnek felszolgálásra tésztakosárban. A könnyű, kellemesen fűszerezett saláta tökéletes ízharmóniát alkot a kosárkákban tálalt pástétomokkal. A Cukorborsókrémleves minden cseppje arról árulkodik, hogy készítése során nem fukarkodtak a borsóval. Sűrű, krémes, roppanós, pirított mandulával a tetején. A választható főételek között mindenki megtalálja azt, amelyik legközelebb áll a szívéhez, és a gyomrához. A fekete tőkehalfilé zöldség lasagnéval és hollandi mártással kerül az asztalunkra. Ezt a fogást azok is bátran fogyaszthatják, akik vigyázni szeretnének az alakjukra. A tőkehal omlós, a lasagnét ízletes, színes zöldségekből állítják össze számunkra. A konfitált kacsacomb fehér káposztával és gratin burgonyával, már egy kicsit nehezebb ételnek számít, ám még mindig részese lehet egy könnyebb vacsorának, ami után nem álmodik az ember háborúval. Az omlós marhapofapörkölt polentával a bevállalós, magyaros konyha kedvelőinek ajánlott. A citrusos joghurt mousse házi keksszel méltó zárása a vacsorának. A mousse krémesen olvad el a szájban, míg a roppanós, mézeskalács ízével játszó keksz újabb és újabb falatra csábít.

Nézz bele a műsorba!

 


Facebook megosztás