<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Anyu-Apu Könyvajánló
Hirdetés
Könyvajánló
Minden napi pszichológia kiskönyvtár, Titokzatos testi tüneteink PDF Nyomtatás E-mail

MIPSZISzerző: dr. Kökönyei Gyöngyi
Kiadó: Média Connection Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 144 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: dr. Kökönyei Gyöngyi, az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének munkatársa, tudományosan megalapozott eredményekkel támasztja alá a test és a lélek betegségeinek összefüggéseit.

Véleményünk a könyvről: A könyv rövid összefoglalója igen tudományosan hangzik, ám nem kell ilyesmitől tartania annak, aki kezébe veszi ezt az igen hasznos, és olvasmányos kiadványt. A szerző közérthető nyelven tárgyalja az egészség és a betegség fogalmát, mikor és mire érdemes figyelni testünk jelzéseivel kapcsolatban. Az elméleti tudásunk csiszolásán túl, hasznos gyakorlati tanácsokat is kapunk mindennapjainkhoz. A stressz csökkentésének módszerei, a fejfájás okai, vagy a kóros fáradtság jeleinek felismerése hasznos tudásként köszön vissza hétköznapjainkban. Érdemes házi könyvtárunkat folyamatosan bővíteni a Mindennapi pszichológia kiskönyvtárával, mert e könyvek használata során biztosak lehetünk abban, hogy gyakorló szakemberek által összeállított információhoz jutunk.

 
Mesepszichológia 2. PDF Nyomtatás E-mail

Mesepszichológia 2.Szerző: Kádár Annamária
Kiadó: Kulcslyuk Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 368 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Kádár Annamária Mesepszichológiájának második kötete, mely a szülő-gyerek kapcsolat nehézségeit igyekszik feltérképezni, saját tapasztalatai alapján, melyet anyaként és pszichológusként szerzett az évek során.

Véleményünk a könyvről: A szerző ismét közérthető módon írja le azokat a helyzeteket, mellyel a szülők többsége szembesül gyermeke nevelése során. Saját tapasztalataink felhasználásával, a szerzővel közösen juthatunk el a helyzetfüggő nevelés hatékonyságának felismeréséig. Tippeket kaphatunk a dackorszak átvészelésére, valamint kitér a testvérkapcsolatok gyenge pontjaira. A szorongás bizonyos mértékben minden csemetét megérint, melynek oldásához a szülő számtalan módon nyújthat segítséget. A félelem egyik fő forrása a veszteség élmény lehet, amely megértése, feldolgozása minden életkorban másként zajlik. A halál, mint tabutéma jelenik meg társadalmunkban, ezzel nehéz helyzetbe hozva szülőt és gyermeket egyaránt. Kádár Annamária korcsoportok szerinti bontásban igyekszik megfogalmazni, mi megy vége a csemetékben, és hogyan enyhítheti a környezet a kicsik gyászát.

Természetesen nem maradhat el Tündérbogyó és Lilla története sem, ám ezúttal már kisöccse, Attila is csatlakozik hozzájuk. Az érzelmi intelligenciát fejlesztő történetek nem csak kikapcsolódást jelentenek, de számtalan helyzetben jól használhatóak.

Egy olyan kötet látott napvilágot, mely a születés pillanatától a kamaszkor végéig enged bepillantást a gyermekek lelkében zajló folyamatokba, és ötletekkel lát el a kritikus helyzetekre, és időszakokra.

 
Mindennapi pszichológia kiskönyvtár: Szülőnek lenni jó! PDF Nyomtatás E-mail

MIPSZI könyvekSzerző: Dr. Tárnoki Zsanett
Kiadó: Média Connection Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 144 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Dr. Tárnoki Zsanett 70 közérthető nyelven íródott cikke a születéstől a serdülőkor végéig felmerülő nevelési kérdésekről.

Véleményünk a könyvről: A könyv szépen tagoltan keresi a válaszokat a szülők néha kétségbeesetten felett kérdéseire, miért is sír annyit a csecsemő, miért dacol olyan hevesen a kétéves, vagy miért ül éjjel-nappal a kiskamasz a számítógép előtt. A kiadványban rengeteg felmerülő kételyre találnak megoldást azok a szülők, akik nap, mint nap új kihívásokkal szembesülnek, és ezeket az akadályokat szeretnék minél sikeresebben venni, mind saját lelki békéjük, mind gyermekük egészséges lelki fejlődése érdekében.

 


Facebook megosztás