<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Baba-gyerek áruházak
Szőke Szappan Webáruház PDF Nyomtatás E-mail

Miért a Szőke Szappant?

Szőke SzappanEngedjék meg, hogy pár szóban ismertessem eddigi munkámat és az ahhoz kapcsolódó termékeinket.

Szőke András vagyok.
Az 1960-as évek végén kisgyermekként, Szentesen már találkoztam a gyógynövényekkel, mert a szomszédunk gyógynövénybegyűjtéssel foglalkozott. Nyári szünetekben sokat dolgoztam náluk.
A nyolcvanas évektől készítek játék, illetve dokumentumfilmeket. Többek között a Magyar Televízió számára készült sorozatban, Hévíz városát bemutató részt is én rendeztem, amelyben hosszan foglalkoztunk az akkori Gyógyfürdő bemutatásával, ennek a sorozatnak " Helló Magyarország" volt a címe.
Ekkor keltette fel érdeklődésemet az ott zajló gyógyító hagyomány.

1989-óta foglalkozom érintéses technikákkal és gyógynövényekkel. A televíziós munkák mellett párhuzamosan a hazánkban elsajátítható masszázsok jó részével foglalkozom és természetesen a később hazánkba érkező ázsiai és óceáni módszereket is elsajátítottam, ezeknek a kurzusoknak a nagy része nálunk zajlott először.
Az archaikus technikák és a magyar népi gyógyászat  eszköztára is arra ösztönzött, hogy Budapestet elhagyva Taliándörögdön, a Bakony növény kultúrája felhasználásával ne idegen anyagokat, hanem a helyből adódó gyógynövényeket hasznosítsuk.

Szőke SzappanA kutatásaink mikro-vállalkozásban és kézműves módon működnek, fontosnak tartjuk az ember fizikai jelenlétét a gyógypakolások, kencék, elixírek, szappanok elkészítésénél.
Természetesen a gyűjtő munkánk a levéltári tevékenységekben is erős. Eddig a taliándörögdi  "Ősök Háza" gyógyászati leiratai az 1600-as évektől használja a könyvtára állományát, természetesen irányelvünk Szalay esperes úr, ismertebb nevén "Halimbai füves ember" szemlélete.
A Római Katolikus Egyházzal karöltve dolgozunk, Illés Sándor atya kutatja fel számunkra régi plébániák kéziratait.

Szőke Szappan2013-ben az Ayurveda módszere indított el bennünket, hogy a bedörzsöléses, bőrön át felszívódó egyszerű módszert integráljuk a hazai kézműves szappannal.
Hiszen a szappanozás vagy fürdés, esetleg fürdetés alapvetően bedörzsöléses módszer.

A mi termékcsaládunk hozzáadott értékként nem csak illatként, vagy színként, egy-egy növényt használ fel, hanem hosszú ideig tartó alkoholos áztatásban, szűrésben akár tíznél több gyógynövényt is tartalmazó elixíreket társít.

A szappanjaink mozgásszervi, ízületi, tartórendszeri, bőrproblémákra, női, férfi problémákra koncentrálnak. Az alginit is fontos társ "eszközünk".
Ennél a kézműves munkánál meg kell jegyezni, hogy a gyógykészítmények csak látszólagosan tűnnek egyszerűen elkészíthetőnek. Mivel fontos kémiai jelenségek is zajlanak, sohasem dolgozunk egyedül, hanem mind az öt kollégámmal együtt, egymást kiegészítve veszünk részt a munkafolyamatokban: begyűjtés, szárítás, kivonatolás, levéltári adatgyűjtés, öntés, értékesítés, kommunikáció, kémiai iránymutatás és az anyagokkal történő valós fizikai kezelések. Természetesen professzionális vegyész felügyeli a kutatómunkáinkat.

 

„Aranyló Nap” Szőke Szappan

„Éneklő Levendula” Szőke Szappan

„Iszap-pan” Szőke Szappan

„Fénylő Hold” Szőke Szappan

„Emlékezet” Szőke Szappan

„Hajra” Szőke Szappan

„Megtartó” Szőke Szappan

„Lendülő” Szőke Szappan

„Megújulás” Szőke Szappan

„Nem csak tisztít, szép is!”

Szeretettel: A Szőke Szappan Csapata

www.szokeszappan.huwww.szokeszappan.hu

 
Játékok - könyvek - gyerekruhák - ajándéktárgyak és sok más ajándékötlet PDF Nyomtatás E-mail

A  könyv kínálatunkban leginkább gyerek és ifjúsági könyvek szerepelnek, de a felnőttek számára is  van számos ajánlatunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a tanulást segítő könyvek terjesztésére is, ezért azokat egy külön kategóriába gyűjtöttük össze. A gyermekek számára foglalkoztató könyvek és füzetek is nagy választékban elérhetőek.

JÁTÉKOK-KÖNYVEK-GYEREKRUHÁK-AJÁNDÉKTÁRGYAK ÉS SOK MÁS AJÁNDÉKÖTLET

Minden könyv 20% kedvezménnyel kapható!

www.ajandekotlettar.hu

A könyveken túl  plüssök, fiús és lányos játékok, gyermekruhák, gyermekágyneműk, párnák és sok más ajándékötlet szerepel a palettánkon.

Mi abban szeretnénk segíteni mindenkinek, hogy a szívéhez közelálló ajándékot  megtalálja.

Ha ajándékot adsz másnak - azzal magadat is megajándékozod mert, bármi válhat ajándékká - egy ölelés, egy boldog mosoly…

Látogasd meg webáruházunkat és szerezz örömöt  szeretteidnek a honlapunk kínálatából!

JÁTÉKOK-KÖNYVEK-GYEREKRUHÁK-AJÁNDÉKTÁRGYAK ÉS SOK MÁS AJÁNDÉKÖTLET

 
A szőnyeg örökké divat PDF Nyomtatás E-mail

A Kabiri szőnyegházba belépve, az ember mesés utazásra indulhat a távoli keletre. Bár repülő modellt nem tartanak, ezen kívül szinte bármit megtalál az ember a Krisztina körúti kereskedésben. Az üzlet rejtett zugaiba Jamal Abdul Naser, a bolt alapítója és tulajdonosa kalauzolta el a Manóprogram csapatát.

Az első szőnyegek már jóval Krisztus születése előtt megjelentek, a legkorábbi leletet, mely az i.e. V. századból származik, 1949-ben találták. Az úgynevezett "Paziriki szőnyeg" finom kézi csomózású, egyáltalán nem kezdetleges eljárással készült, így könnyen juthatunk arra a következtetésre, hogy a technika már jóval korábban létezett, tehát maga a szőnyegkészítés is.

Kabiri szőnyegház    Kabiri szőnyegház

A magasabb ár, jellemzően egyenes arányban áll a jobb minőséggel, arról, hogy a szőnyegek esetében ez mit takar, Jamal a következőket osztotta meg velünk:

J.A.N: Az olyan természetes anyagok, mint a gyapjú, zsírréteget képeznek a szálakon. Ez segít abban, hogy a szőnyeg tiszta maradjon, hiszen a viasz nem engedi, hogy a szálakra tapadjon a por és a sár. Sőt, a szennyeződés egyszerűen keresztül esik a szőnyegen, és a padlóról takaríthatjuk fel. Ez garantálja, hogy hosszú ideig élvezhessük a választott portékát. Egy minőségi szőnyeg, akár 100 évet is kibír, az üzletben pedig arra is van lehetőség, hogy a megrongálódott darabok új életre keljenek. A bolt ügyes kezű mesterei csomóról csomóra állítja helyre a család féltve őrzött kincsét. Persze mi magunk is tehetünk azért, hogy sokáig családunk tulajdonában legyen egy-egy értékesebb darab. A természetes anyagból készült szőnyegeket akár naponta porszívózhatjuk, ám ezt mindig szálirányban tegyünk, soha se borzoljuk fel a szálakat, mert úgy sérülhetnek.

Jamal arról is mesélt csapatunknak, hogy az üzletben milyen különleges szőnyegek találhatók:

 
Tessloff Babilon Kiadó PDF Nyomtatás E-mail

Minivilág1990-ben alakult a Tessloff Babilon Kiadó. Célunk, hogy tartalmas és szép kivitelű ismeretterjesztő könyvekkel gazdagítsuk a családi könyvtárakat. Három fő csoportba soroljuk termékeinket: JÁTÉK, TANULÁS, TUDÁS.

A Játék szegmensbe tartoznak a minivilág termékek, melyek újszülött kortól 3 éves korig kínálnak játékokat a baba testi és szellemi fejlődéséhez.  (http://minivilag.hu/Minivilag-termekek.html) A minivilág sorozat az életkori sajátosságoknak megfelelően fejleszti a baba látását, tapintását, környezetének felismerését. Minőségileg ellenőrzött anyagok felhasználásával, fejlődéspszichológusok irányításával készülnek ezek a játék-könyvek, melyek motiválják a baba fejlődését. A nagyobbaknak pedig kifestőket, foglalkoztatókat, mágneskönyveket, logikai játékokat ajánlunk.

A Tanulás szegmensbe tartozó kiadványok fejlesztik az óvodások koncentrációs készségét, finommotorikáját, felkészítenek az iskolára, illetve az alsó tagozatos tananyaghoz kapcsolódó feladatokat tartalmaznak.

A Tudás szegmensbe tartozó kiadványok az életkornak megfelelő szinten készítik fel az olvasót a szakirodalom befogadására. Ide tarozik például a jól ismert Mi MICSODA sorozat, melyből idén a 110. kötet is felkerülhet a könyvespolcokra. A kisebbeknek a junior (http://www.mimicsoda-junior.hu/) és a legkisebbeknek a mini Mi MICSODÁKAT ajánljuk. (http://www.tessloff-babilon.hu/category.php?cid=43)

 
Pindur Palota Játékcentrum PDF Nyomtatás E-mail

A Pindur Palota 2017-től már 2 helyszínen várja a kicsiket és a nagyokat.

  1. A 1048 Bp. Lóverseny tér szám alatt egy bűbájos játszóházat, és egy játékboltot találhattok.
  2. A 2120 Dunakeszi Fóti út 120 Tesco üzletsoron pedig egy tündéri interaktív játékbolt várja az idelátogatókat.

Pindur Palota Játékcentrum  Pindur Palota Játékcentrum

A neten vásárlókra is gondoltak, őket a www.pindurpalota.hu oldalon saját importjaik, saját gyártású termékeik melletta legnépszerűbb játékok is megtalálhatóak, több ezres kínálatukból mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb termékeket.

A Pindur Palota Káposztásmegyeri játszóházában már fél éves kortól találnak maguknak a kicsik elfoglaltságot. Inkább a kisebb gyermekek babák, bölcsisek, ovisok világa ez, családias hangulattal, kávézóval a szülőknek. 1 éves korig a belépés díjtalan, kísérő jegy nincs. Szülinapi mulatságokat is lehet itt tartani.

 


Facebook megosztás