<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Baba-gyerek áruházak
Pindur Palota Játékcentrum PDF Nyomtatás E-mail

A Pindur Palota 2017-től már 2 helyszínen várja a kicsiket és a nagyokat.

  1. A 1048 Bp. Lóverseny tér szám alatt egy bűbájos játszóházat, és egy játékboltot találhattok.
  2. A 2120 Dunakeszi Fóti út 120 Tesco üzletsoron pedig egy tündéri interaktív játékbolt várja az idelátogatókat.

Pindur Palota Játékcentrum  Pindur Palota Játékcentrum

A neten vásárlókra is gondoltak, őket a www.pindurpalota.hu oldalon saját importjaik, saját gyártású termékeik melletta legnépszerűbb játékok is megtalálhatóak, több ezres kínálatukból mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb termékeket.

A Pindur Palota Káposztásmegyeri játszóházában már fél éves kortól találnak maguknak a kicsik elfoglaltságot. Inkább a kisebb gyermekek babák, bölcsisek, ovisok világa ez, családias hangulattal, kávézóval a szülőknek. 1 éves korig a belépés díjtalan, kísérő jegy nincs. Szülinapi mulatságokat is lehet itt tartani.

 
A szőnyeg örökké divat PDF Nyomtatás E-mail

A Kabiri szőnyegházba belépve, az ember mesés utazásra indulhat a távoli keletre. Bár repülő modellt nem tartanak, ezen kívül szinte bármit megtalál az ember a Krisztina körúti kereskedésben. Az üzlet rejtett zugaiba Jamal Abdul Naser, a bolt alapítója és tulajdonosa kalauzolta el a Manóprogram csapatát.

Az első szőnyegek már jóval Krisztus születése előtt megjelentek, a legkorábbi leletet, mely az i.e. V. századból származik, 1949-ben találták. Az úgynevezett "Paziriki szőnyeg" finom kézi csomózású, egyáltalán nem kezdetleges eljárással készült, így könnyen juthatunk arra a következtetésre, hogy a technika már jóval korábban létezett, tehát maga a szőnyegkészítés is.

Kabiri szőnyegház    Kabiri szőnyegház

A magasabb ár, jellemzően egyenes arányban áll a jobb minőséggel, arról, hogy a szőnyegek esetében ez mit takar, Jamal a következőket osztotta meg velünk:

J.A.N: Az olyan természetes anyagok, mint a gyapjú, zsírréteget képeznek a szálakon. Ez segít abban, hogy a szőnyeg tiszta maradjon, hiszen a viasz nem engedi, hogy a szálakra tapadjon a por és a sár. Sőt, a szennyeződés egyszerűen keresztül esik a szőnyegen, és a padlóról takaríthatjuk fel. Ez garantálja, hogy hosszú ideig élvezhessük a választott portékát. Egy minőségi szőnyeg, akár 100 évet is kibír, az üzletben pedig arra is van lehetőség, hogy a megrongálódott darabok új életre keljenek. A bolt ügyes kezű mesterei csomóról csomóra állítja helyre a család féltve őrzött kincsét. Persze mi magunk is tehetünk azért, hogy sokáig családunk tulajdonában legyen egy-egy értékesebb darab. A természetes anyagból készült szőnyegeket akár naponta porszívózhatjuk, ám ezt mindig szálirányban tegyünk, soha se borzoljuk fel a szálakat, mert úgy sérülhetnek.

Jamal arról is mesélt csapatunknak, hogy az üzletben milyen különleges szőnyegek találhatók:

 
Hogyan neveljünk magabiztos gyereket? PDF Nyomtatás E-mail

Pozitív megerősítéseink nyomán növekszik gyermekünk önbizalma, amikor úgy érzi, valamit jól csinált, megfelelt az elvárásainknak, „ügyes volt” – úgymond. Ha olyan kérdéseket teszünk fel a gyerkőcnek, amire tudja a választ – de azok nem túl könnyűek – azzal segítjük az önmagáról alkotott pozitív kép megerősítését. Alapvetően tőlünk, az általunk adott visszajelzésektől és az általunk mutatott pozitív példától függ, hogy mennyire válik magabiztossá gyermekünk.

Hogyan neveljünk magabiztos gyereket?  Hogyan neveljünk magabiztos gyereket?

A SzóKiMondóka játékcsomagjai remek eszközöket adnak ehhez a kérdezz-felelek játékhoz. A szókártyákat előbb képes felükkel felmutatva kérdezhetjük, hogy:

  • Mi ez?

Válaszul gyermekünk kimondja a rajzon szereplő tárgy nevét, amit mi örömmel fogadunk. Később egyre nehezebb kérdéseket lehet neki feltenni, mint pl:

  • Mire használjuk? – vagy: Mutasd meg, hol van a te kezed? Milyen színű ez a hal? Hol van a szeme, szája? Milyen mondókát ismersz a kézzel? Stb.

 
Szőke Szappan Webáruház PDF Nyomtatás E-mail

Miért a Szőke Szappant?

Szőke SzappanEngedjék meg, hogy pár szóban ismertessem eddigi munkámat és az ahhoz kapcsolódó termékeinket.

Szőke András vagyok.
Az 1960-as évek végén kisgyermekként, Szentesen már találkoztam a gyógynövényekkel, mert a szomszédunk gyógynövénybegyűjtéssel foglalkozott. Nyári szünetekben sokat dolgoztam náluk.
A nyolcvanas évektől készítek játék, illetve dokumentumfilmeket. Többek között a Magyar Televízió számára készült sorozatban, Hévíz városát bemutató részt is én rendeztem, amelyben hosszan foglalkoztunk az akkori Gyógyfürdő bemutatásával, ennek a sorozatnak " Helló Magyarország" volt a címe.
Ekkor keltette fel érdeklődésemet az ott zajló gyógyító hagyomány.

1989-óta foglalkozom érintéses technikákkal és gyógynövényekkel. A televíziós munkák mellett párhuzamosan a hazánkban elsajátítható masszázsok jó részével foglalkozom és természetesen a később hazánkba érkező ázsiai és óceáni módszereket is elsajátítottam, ezeknek a kurzusoknak a nagy része nálunk zajlott először.
Az archaikus technikák és a magyar népi gyógyászat  eszköztára is arra ösztönzött, hogy Budapestet elhagyva Taliándörögdön, a Bakony növény kultúrája felhasználásával ne idegen anyagokat, hanem a helyből adódó gyógynövényeket hasznosítsuk.

Szőke SzappanA kutatásaink mikro-vállalkozásban és kézműves módon működnek, fontosnak tartjuk az ember fizikai jelenlétét a gyógypakolások, kencék, elixírek, szappanok elkészítésénél.
Természetesen a gyűjtő munkánk a levéltári tevékenységekben is erős. Eddig a taliándörögdi  "Ősök Háza" gyógyászati leiratai az 1600-as évektől használja a könyvtára állományát, természetesen irányelvünk Szalay esperes úr, ismertebb nevén "Halimbai füves ember" szemlélete.
A Római Katolikus Egyházzal karöltve dolgozunk, Illés Sándor atya kutatja fel számunkra régi plébániák kéziratait.

Szőke Szappan2013-ben az Ayurveda módszere indított el bennünket, hogy a bedörzsöléses, bőrön át felszívódó egyszerű módszert integráljuk a hazai kézműves szappannal.
Hiszen a szappanozás vagy fürdés, esetleg fürdetés alapvetően bedörzsöléses módszer.

A mi termékcsaládunk hozzáadott értékként nem csak illatként, vagy színként, egy-egy növényt használ fel, hanem hosszú ideig tartó alkoholos áztatásban, szűrésben akár tíznél több gyógynövényt is tartalmazó elixíreket társít.

A szappanjaink mozgásszervi, ízületi, tartórendszeri, bőrproblémákra, női, férfi problémákra koncentrálnak. Az alginit is fontos társ "eszközünk".
Ennél a kézműves munkánál meg kell jegyezni, hogy a gyógykészítmények csak látszólagosan tűnnek egyszerűen elkészíthetőnek. Mivel fontos kémiai jelenségek is zajlanak, sohasem dolgozunk egyedül, hanem mind az öt kollégámmal együtt, egymást kiegészítve veszünk részt a munkafolyamatokban: begyűjtés, szárítás, kivonatolás, levéltári adatgyűjtés, öntés, értékesítés, kommunikáció, kémiai iránymutatás és az anyagokkal történő valós fizikai kezelések. Természetesen professzionális vegyész felügyeli a kutatómunkáinkat.

 

„Aranyló Nap” Szőke Szappan

„Éneklő Levendula” Szőke Szappan

„Iszap-pan” Szőke Szappan

„Fénylő Hold” Szőke Szappan

„Emlékezet” Szőke Szappan

„Hajra” Szőke Szappan

„Megtartó” Szőke Szappan

„Lendülő” Szőke Szappan

„Megújulás” Szőke Szappan

„Nem csak tisztít, szép is!”

Szeretettel: A Szőke Szappan Csapata

www.szokeszappan.hu

 
SzóKiMondóka - a világ szóról szóra PDF Nyomtatás E-mail

Beszédfejlesztő játék a szavakkal

A SzóKiMondóka készségfejlesztő játékcsomag sorozat 2-6 éves kisgyermekek számára készült. A csomag elemei játékos módon fejlesztik a gyermeket, a szavakra épülve és segítségül hívva a képeket, meséket, mondókákat, gyerekdalokat. A gyermekek látják, hallják, majd maguk is kimondják a szót, kapcsolnak hozzá egy mozgást: eljátszák jelentésüket, elénekelnek egy dalt.

A beszédfejlődés kezdetétől az önálló olvasás kialakulásáig javasoljuk használni a SzóKiMondóka játékcsomagjait, amelyek egyszerre fejlesztik a beszédet, a mozgást és a gondolkodást, mialatt a szülő, óvónő (nagyszülő, testvér) bevonásával a kapcsolatok erősödnek és az érzelmi-szociális készségek is fejlődnek.

SzóKiMondóka - a világ szóról szóra  SzóKiMondóka - a világ szóról szóra

SzóKiMondóka - a világ szóról szóraE 4 fő területen túl a SzóKiMondóka használata során erősödik az önkifejezés és növekszik a gyerekekben a magabiztosság, mert olyan feladatokat kapnak, amire tudják a választ de minden alkalommal tanulnak valami újat is.

Hogyan használjuk?

  • A szókártyákkal remekül tudod “kihúzni” a szavakat a gyermekből, beszédre bírni őt.
  • a filmet nézzétek közösen, mondjátok ki a szavakat, játsszátok el a jelentésüket, énekeljétek el a dalokat, mondókákat!
  • a könyvet úgy olvasd neki, hogy az öledbe veszed és közösen nézitek a könyv lapjait, megfigyelitek a kiemelt szavakat, vagy akár mondja ki ő a mesében soron következő szót. Így játékosan ismerkedik az olvasással és vizuális memóriája is fejlődik közben, hiszen a szeme megfigyeli a szóalakot is.
  • az útmutatóban pedig számos beszédfejlesztési tippet, szókincsfejlesztő játékot, feladatot találsz a gyermek életkorának és fejlődési szintjének megfelelő szinten, egyénileg és csoportosan is, valamint a szókártyákkal játszható játékok gyűjteményét. 

A játékcsomagok sikerén felbuzdulva kiadtunk olyan könyveket, amelyek hasonló képes tördeléssel készültek, mint a csomagban lévő mesekönyvek. Népszerűek a szülők és a gyerekek körében is, segítségükkel játékosan ismerkedhettek az olvasással.
Webáruház: http://szokimondoka.hu/webaruhaz/

“Kóstoljuk együtt a szavakat, gyönyörködjünk együtt gyermekünkkel a világban, tanuljunk nevetve, játszva, meséljünk, énekeljünk önfeledten. Csak így érdemes! Ebben segít nektek a SzóKiMondóka.” Dr. Kádár Annamária

 


Facebook megosztás