<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak Fiús játékok

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Játéktesztek - Fiús játékok
Nerf Super Soaker FloodFire - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Nerf Super Soaker FloodFireGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játékról bővebben itt olvashattok!

A forró, nyári napokon bizony nehéz igazi felfrissülést találni. Legjobb egy árnyas tó partján, vagy a strand örvénylő élménymedencéjében. Van azonban még egy szórakoztató módja a hűsölésnek, ez pedig a vízi-csata. Választhatunk magunknak apró marokfegyvert, ám ebben az esetben számolnunk kell azzal, hogy a cérnavékony vízsugár nem biztos, hogy hatásosnak bizonyul ellenfelünkkel szemben. Amennyiben szeretnénk távolról is pontos találatokat leadni impozáns méretű vízoszlopot lövellő mordályunkból, válasszuk a Nerf Super Soaker Floodfire vízipuskát.

A Manóprogram csapata ezúttal eme hatalmas vízifegyverrel ismerkedett. A méretek magukért beszélnek, tartályába 1,27 liter vizet tölthetünk, mely garantálja, hogy hosszú ideig élvezhetjük az önfeledt játékot. A feltöltésére szolgáló nyílást kerek, kék kupakkal fedték be, melyet menettel láttak el. A vastag csövön át rövid idő alatt megtölthetjük a puska feneketlennek tűnő gyomrát. Amint gondosan lezártuk, kezünkbe kaphatjuk karabélyunkat, és az alsó, narancssárga szán hátrahúzásával leadhatjuk első lövésünket.

A szán előretolásával újabb adag víz kerül a csőbe, így újra bevetésre kész a fegyver. A víz vastag sugárban tör előre, 4-5 méter távolságra. A lőtávolságot azonban egészen 11,5 méterig növelhetjük, mégpedig úgy, hogy az alsó menethez illesztjük a locsoló csövét. Amint csatlakoztattuk a slagot, akítvvá válik az elsütő-billentyű, és utat engedhetünk a félelmetes vízoszlopnak.

Irány tehát a szabadba, hiszen önfeledt játékkal a legjobb eltölteni a meleg nyári napokat!

 

Nerf Super Soaker FloodFire    Nerf Super Soaker FloodFire

 
Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4 PDF Nyomtatás E-mail

Elérkezett az ideje annak, hogy ez igazán komoly tűzerővel rendelkező Nerf kilövőre hívjuk fel a figyelmeteket. A Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4 egy közel 50 centiméter hosszú, fehér, narancssárga, és szürke színben pompázó puska, mely egyszerre két lövedék kilövésére alkalmas.

Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4  Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4

A csomag kibontása közben 8 darab kék-narancssárga töltényt találunk a fegyver mellett. A puska elejében kialakított mélyedésekbe egyszerre helyezhetjük el az összes rendelkezésünkre álló golyót.

Lássuk, miként tudjuk a távolba repíteni a szivacslövedékeket.

 
Hot Wheels Star Wars - Tie fighter PDF Nyomtatás E-mail

Túlzás nélkül állítható, a TIE Vadászok a Galaktikus Birodalom szimbolikus vadászgépei. A Sienar Fleet Systems által tervezett gépek mindössze 6,3 méter hosszúak, és 65 kilógramm terhet képesek magukkal vinni. A pilótákat Birodalmi Akadémiákon képezik, ám csak kevesen jutnak valóban a legendás gép közelébe.

A sikeres vizsgát követően elfoglalhatják helyüket a gömb alakú pilótafülkében. A sebesség lábbal szabályozható, míg az irányítás egy botkormánnyal történik.

Hot Wheels Star Wars - Tie fighter    Hot Wheels Star Wars - Tie fighter

A TIE Vadászgép napkollektorait a két, hatszögletű szárnyban találjuk. Az üzemanyagként szolgáló nagynyomású rádióaktív gázt, a pilótafülke hátsó részén adagolhatjuk.

Legnagyobb sebessége 4100 G, míg a légkörben 1200 km/h-ás sebességgel képes száguldani. A kiválóan manőverezhető, gyors vadászgépnek van azonban néhány szembetűnő hibája is. Ezek egyike, hogy nem rendelkezik életfenntartó berendezéssel, a pilóta ruhája szolgál az életfunkciók fenntartására, emiatt a bázistól sohasem távolodhat el. További hibaként tartják számon, hogy páncélzat híján rendkívül sebezhető.

A Galaktikus Birodalom rendfenntartó vadászgépe ezúttal a Manóprogram csapatának asztalán landolt. A praktikus Flight Navigátor tartószerkezetnek köszönhetően stabilan pihen az apró csillagvadász. A részletgazdag űrjárművön megtaláljuk a hatszögletű napkollektorokat, sőt, a nagynyomású rádióaktív gáz betöltésére használt nyílást is. Az erőt és a hatalmat szimbolizáló pilótafülke kerek ablaka sötéten tekint ránk.

 
Nerf Elit Distruptor PDF Nyomtatás E-mail

Amennyiben az időjárás engedi, érdemes minél több időt tölteni a szabadban. Amellett, hogy a mozgás hozzájárul a csemeték egészséges fejlődéséhez, a szabad levegőn erősödik immunrendszerük, és szervezetük ellenálló képessége. Az iskolás korosztályt azonban egyre nehezebb előcsalogatni kuckójukból. A televízió, a tablet, vagy a számítógép könnyen magával ragadja a srácokat. Mit tehet ilyenkor a szülő? Érdemes olyan megoldást keresni, mely arra ösztönzi a lurkókat, hogy bújjanak elő szobájuk rejtekéből, és alaposan mozgassák át tagjaikat a természetben.

Nerf Disruptor  Nerf Disruptor

Nos, bár a fent leírt művelet nem tűnik egyszerűnek, a Hasbro által forgalmazott Nerf szivacskilövők segítségünkre lehetnek a művelet során.

A közel 30 méteres lőtávolság, és a könnyű kézifegyver remek kiinduló pontot jelenthet. A távolság és a tűzerő épp megfelelő ahhoz, hogy a srácok, a fák és bokrok takarásából, gyors helyzetváltoztatással, izgalmas csatát vívjanak egymással.

 
Nerf Doomlands 2169 PDF Nyomtatás E-mail

Nerf Doomlands 2169A Nerf szivacskilövők közül több modellel is megismerkedhettetek korábban, ezúttal egy igazi pusztítót mutatunk be. A 24 töltény befogadására alkalmas Doomlands 2169 elől nincs menekvés. Lássuk, mit tud a "kicsike"!

A Nerf Doomlands 2169 fantázia nevet viselő szivacskilövő megjelenésében leginkább számszeríjhoz hasonlít, ám esetünkben nem nyílvesszőt, hanem a már megszokott puha szivacstöltényt lövi ki. A 24 narancssárga lőszert a fegyver két oldalán tudjuk elhelyezni. Az átlátszó tokokat két egyszerű mozdulattal távolíthatjuk el, annak érdekében, hogy feltöltsük azokat. A szánt hátrahúzva, a tárolón található gombot lenyomva, ezzel egy időben a tárat kihúzva tehetjük meg ezt. A lőszereket egymás után helyezhetjük be, majd egy halk kattanás kíséretében tolhatjuk vissza a tárat a helyére.

A kézhez álló fegyver igen nagy tűzerővel rendelkezik, tekintve, hogy a szán mindkét irányban felhúzható. Azaz akár hátra rántjuk, akár előre toljuk a kart, a Nerf kilövő mindkét esetben tüzelésre kész. Az elsütőbillentyű lenyomásával egyszerre két töltényt lőhetünk ki.

A lövedék nagyjából 15 méter távolságra jut el, így nem tartozik a legerősebb kilövők közé, ám az élmény, melyet a 24 golyó folyamatos kilövése jelent, kárpótol mindenért.

A Nerf Doomlands 2169 egy rendkívül látványos szivacskilövő. A vagány külső élvezetes használattal párosul. A Nerf kilövők egyik hatlamas előnye, hogy szabadtéri játék lévén, még a nagyobb gyerekeket is felállítja a televízió és a számítógép elől, hogy barátaikkal közösen élvezzék a csata izgalmait.

Nerf Doomlands 2169  Nerf Doomlands 2169

 
Nerf N-Strike Elite Hyperfire PDF Nyomtatás E-mail

Nerf N-Srike Elite HyperfireNerf szivacskilövők közül több modellt is megismerhettetek, ám az N-Strike Elite Hyperfire-höz foghatóval eddig nem találkozhattatok. A több mint fél méter hosszú, kék-narancssárga színben pompázó kilövő 25 töltény tárolására alkalmas forgótárral rendelkezik. Ám az igazi ereje nem a kilőtt golyók mennyiségében rejlik, sokkal inkább a motorizált erőátvitelben.

A Nerf N-Strike Elite Hyperfire ugyanis nem hagyományos felhúzószánnal működik, hanem góliát elemekkel üzemeltethető.

A tárazás rendkívül egyszerű, a ravasz mellett található narancssárga gomb benyomásával kiszabadítjuk a forgótárat a helyéről, ezt követően pedig mind a 25 golyót a helyére illesztjük. Egy kattanás kíséretében visszahelyezzük a tárat, és indulhat a móka.

A biztonságos használat érekében egyszerre két billentyűt kell hátrahúznunk. Amint mindkét ravaszt meghúztuk, a N-Strike Elite Hyperfire már szórja is magából a szivacslövedékeket, melyek közel 30 méterre távolodnak el a kilövőszerkezettől.

Nerf N-Srike Elite Hyperfire  Nerf N-Srike Elite Hyperfire

Amennyiben bármilyen okból fennakadás lenne a csőben, a gépezet teteje nyitható, ezáltal hozzáférhetünk a műanyag borítás alatti részekhez.

 
LEGO City - Tengeralattjáró PDF Nyomtatás E-mail

LEGO City - TengeralattijáróCsemetéd már csukott szemmel összerakja valamennyi Lego Duploját? Ideje más vizekre evezni! A LEGO City kollekcióit 6-12 éves gyerekek számára tervezték, ennek köszönhetően a készletek igazodnak a csemeték fejlődő finommotoros mozgásához, összetettebb gondolkodásmódjához, és élénk fantáziájához.

A Manóprogram csapatához ezúttal a LEGO City, Mélytengeri tengeralattjáró készlete került. A doboz mérete, mely hasonlatos a LEGO DUPLO-éhoz, senkit se tévesszen meg, pontosan 273 elemet rejt a csomag, melyből a mélytengeri tengeralattjáró épül fel.

A dobozból felbukkanó vékonyabb füzetecske az óceán alján rejtőző zátonyhoz nyújt instrukciókat, érdemes ezzel kezdeni. A látványos rajzok könnyen követhetőek, akár nagycsoportos óvodás számára is, ám az összeállítás középiskolás korig garantáltan jó szórakozást nyújt majd. Egy oldalon legfeljebb három lépés szerepel, például a búvár, vagy a cápa összeillesztése. Természetesen a kihívást sem nélkülözzük a műveletekből, hiszen 273 alkatrész közül nem könnyű megtalálni azt az egyet, melyre szükségünk van kincsesládához, vagy a bálna csontvázhoz.

Ha sikeresen túljutottunk az első akadályon, valamint ujjaink kellőképpen bemelegedtek, következhet a második füzet, amely 80 oldalon át sorolja a tennivalókat. Ijedségre semmi ok, az első könyvecskéhez hasonlóan, itt is lépésről lépésre haladunk célunk felé. Elsőként a tengeralattjáró alját kapcsoljuk össze, majd következhet az oldalfal. Egyszerre legfeljebb négy elem felkutatása, és összeillesztése a feladat.

A füzet felénél már igazán látványos eredményre számíthatunk, alkotásunk kezdi felvenni egy mélytengeri tengeralattjáró formáját. Azért amikor az utolsó elem is megtalálja a helyét, páratlan érzés járja át az ifjú alkotók szívét: "Megcsináltam".

A kész mű pedig rendkívül izgalmas témát kínál a játékhoz, hiszen melyik csemete tud ellenállni a kincskeresésnek, miközben vad cápák keresztezik útját?

A LEGO City egymáshoz illeszthető készletei további tengeri kalandokra hívják a srácokat. A kínálatban találunk elsüllyedt hajót, mentőhelikoptert, vízre épült cölöpházat, motorcsónakot, és halászhajót.

LEGO City - Tengeralattijáró    LEGO City - Tengeralattijáró

 
X-Shot Bogár támadás gyorstüzelő PDF Nyomtatás E-mail

X-Shot Bogár támadás gyorstüzelőA játék neve ezúttal igazán sokatmondó, és a csomagolás sem rejti el a kíváncsi szemek elől a zöld marokfegyvert. Azért kukkantsunk csak be a dzsungel hangulatot árasztó dobozba, és szabadítsuk ki gyorstüzelőnket.

Az alig 20 dkg-os fegyver akár 7 éves kortól használható. Ekkor a srácok már kellő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy a szánt önállóan hátrahúzzák, kis gyakorlással pedig hamar felveszik a versenyt célbalövés terén a nagyobbakkal.

Ahhoz, hogy használatba vehessük látványos harci eszközünket, szükségünk lesz a töltényekre, melyekből 8 darab áll rendelkezésünkre. 6 darabot mindjárt el is helyezhetünk a forgótárban. Ez egy rendkívül egyszerű művelet, a golyók számára kialakított mélyedésekbe csúsztatjuk a lőszereket.

Ezt követen, a fegyver végén található felhúzószerkezetet egy határozott mozdulattal hátrahúzzuk, és már tüzelhetünk is. Igen ám, de mire?

Akinek eddig még nem szúrt szemet az átlátszó borítás mögött raboskodó két színes űrbogár, annak most szeretnék felhívni rá a figyelmét. A Bogártámadás fantázianevet viselő játék célja ugyanis az, hogy az 5 centiméter hosszúságú ízeltlábúaktól megmentsük a Földet.

 

Hirdetés
Hirdetés

A játék természetesen nem lenne túl izgalmas, ha az apró lények mozdulatlanul várnák sorsukat. Az invázióra készülő bogarak azonban ragadós lábaik segítségével villámgyorsan ereszkednek le a függőleges felületekről. Legyen az ajtó, szekrény, vagy akár egy sima falfelület, nem jelent akadályt a bogarak számára.

Kézbe hát a gyorstüzelőt, és vegyük célba a rovarokat, mielőtt azok földet érnének! A művelet nem is olyan egyszerű, hiszen a bogarak változó sebességgel bukdácsolnak lefelé.

A kézbe illő fegyver hat lövést képes újratöltés nélkül leadni, így jó eséllyel eltalálhatjuk az egyik, de akár mindkét betolakodót.

A lövedékek akár 17 méterre is eltávolodhatnak tőlünk, a tűzerő tehát akár szabadtéri csatákra is alkalmassá teszi az X-Shot gyorstüzelőt.

A Bogár támadással megeleveníthető szituációs játékoknak köszönhetően, a srácok több időt tölthetnek a szabadban nagymozgásos tevékenységgel, mely hozzájárul egészséges fejlődésükhöz.

Fegyvereket elő, állítsuk meg a bogár inváziót!

X-Shot Bogár támadás gyorstüzelő  X-Shot Bogár támadás gyorstüzelő

 
Nerf Accustrike Falconfire PDF Nyomtatás E-mail

Nerf N-Strike Elit FalconfireEzúttal egy kisebb, kecsesebb, különleges megjelenésű Nerf kilövővel van dolgunk, mely egy automata fegyver külcsínével került a dobozba. Az egyedüli, mely arról árulkodik, hogy iskolás kortól használható darabról van szó, az az élénk narancssárga markolat. A készletben található 6 darab töltény szintén narancssárga árnyalatú, így tökéletesen illeszkedik a Nerf Accustrike Falconfire kilövőhöz.

A lőszerek némiképp eltérnek az eddig megismert daraboktól. A gumiból készült vég ezúttal egy kis csavart tartogat, mégpedig szó szerint. A golyó vége ugyanis elfordul. Ez az kialakítás elősegíti a pontosabb találatot!

A tárazás oly módon történik, hogy a szerkezet tetején található szánt hátrahúzzuk, ezáltal feltárul előttünk a töltény helye. Amint helyére illesztettük a lőszert, a szánt előre engedjük, és tüzelünk. A narancssárga lövedéket szélsebesen bocsátja ki magából a fegyver, pontos találatot biztosítva használója számára. A pontos célzást a pisztoly tetején elhelyezett célzó szerkezet segíti.

Extra töltények tárolását teszi lehetővé az alsó rekesz, melyben két lőszert helyezhetünk el egyszerre.

A Nerf Accustrike Falconfire egy rendkívül látványos, és pontos fegyver, mely vagány megjelenésével hamar belopja magát a srácok szívébe. 

 
Combiner Force - Strongarm és Optimus Prime PDF Nyomtatás E-mail

Strongarm igazi bűnüldöző. Nem csak a külcsín alapján, hiszen a kék-fehér kasznis autobot egy valódi rendőrautó, de belső vágya is erősen hajtja a bűnözők elfogására. Mindene az igazságszolgáltatás, betéve tudja a szabályokat. A 9 centiméter hosszú Transformer átalakítása rendkívül egyszerű. Függőleges helyzetben tartva láthatóvá válik az alváz. Ennek közepén találunk egy fehér, lehajtható részt, mely alatt Strongarm feje bújik meg. Egy határozott mozdulattal kihajtjuk, majd a fehér alkatrészt visszabillentjük a helyére. Már csak a karokat és lábakat kell széttárnunk, hogy kedvenc autobotunk két lábon eredhessen a bűnözők nyomába.

Combiner Force - Strongarm és Optimus Prime  Combiner Force - Strongarm és Optimus Prime

Társa, Optimus Prime, azaz Optimus fővezér kulcsszerepet tölt be az autobotok és az álcák között zajló háborúban. Földre érkezését követően Optimus igyekezett elvegyülni a bolygó járművei között, így kamion alakot öltött. A kék-piros kasznit a fentihez nagyon hasonló módon, néhány egyszerű mozdulattal alakíthatjuk át. Az alvázon található fekete nyilat lefelé hajtjuk, majd a kék fejet felpattintjuk. A karok és a lábak kihajtását követően teljes lesz az átalakulás.

 
Hot Wheels Star Wars - The Inquisitor PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars: Lázadók című animációs sorozat izgalmas és fordulatos története a Csillagok háborúja III. és IV. epizódja között zajlik, amikor a Galaktikus Birodalom fő célkitűzése, hogy az utolsó Jedit is eltüntesse a galaxisból.

Célja eléréséhez Erő-érzékeny kémeket, azaz Inkvizítorokat küld a Jedik nyomába. Közülük az egyik legeredményesebb harcos, egy Pau'an-i férfi, az Utapau bolygóról. Az Inkvizítor ereje vetekszik a legnagyobb Jedi mesterekével. Fénykardja egyedi, dupla forgópengés.

Hot Wheels Star Wars - The Inquisitor    Hot Wheels Star Wars - The Inquisitor

Nem csoda hát, hogy az Inkvizítorról mintázott Hot Wheels Star Wars karakter kisautó egy hihetetlenül áramvonalas, hátsó szárnyakkal ellátott szélsebes jármű. A hegyes motorháztető a Pau'an-i harcos hosszúkás arcát formázza, fehér alapszíne és vörös mintája megegyezik a Sötét Oldal harcosának jeleivel. A dupla forgópengés fénykard markolata a kormányrésznél kapott helyet, vörös fénysugara a jármű két oldala fölé nyúlik.

 
NERF Elite Firestrike PDF Nyomtatás E-mail

NERF Elite FirestrikeApró marokfegyvert ezidáig nem mutattunk be a Nerf kínálatából, ám ami késik, nem múlik, és már most leszögezhetjük, az N-Strike Elite Firestrike vonalhoz tartozó Nerf kilövő nem marad szégyenben nagyobb testvéreivel szemben.

A 25 centiméter széles dobozból jól látható módon kandikál ki a narancssárga-szürke árnyalatú Nerf kilövő. Néhány határozott csattintás az ollóval, és új barátunk máris kiszabadul átmeneti fogságából. Az alig pár dekagrammos fegyverhez három lövedék tartozik. Az egyszerre 1 töltény elrepítésére képes kézifegyver akár 27 méteres távolságra is ki tudja lőni a kék színű golyót.

A Nerf fegyverekhez használatos töltények szivacsból készülnek, annak érdekében, hogy ne okozhassanak sérülést játék közben. Ennek ellenére a játék 8 éves kortól ajánlott. Nem kizárólag biztonsági oka van a korhatárnak, a felhúzókar ugyanis némi fizikai erőt kíván meg, mellyel inkább iskolás kortól rendelkeznek a srácok.

A kilövő markolatán két elsütőbillentyűt is láthatunk, ám az alsó kapcsoló a lézeres célkereső be-, és kikapcsolására szolgál. A piros kör közepén pontot láthatunk, mely segíti a helyes irány beállítását.

A ravasz meghúzásával egy időben szélsebesen távozik a fegyverből a lövedék, majd a célkeresőnek köszönhetően 15-20 méterrel távolabb pontosan csapódik a célba. Ennél nagyobb távolság esetén már számolnunk kell azzal, hogy módosul a röppálya.

 
Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter PDF Nyomtatás E-mail

A strapabíró és masszív Y-Szárnyú Vadászgépeket a jóval korszerűbb X-Szárnyú Vadászok váltották fel, méghozzá nem is akármilyen kalandos módon. Történt ugyanis, hogy az Incom Ipartestület nagyobb megrendelést kapott a saját tervezésű X-Szárnyú Vadászgépekből. A lázadókkal szimpatizáló cég hamar felkeltette a Galaktikus Birodalom figyelmét, ám a Birodalmi egység rajtaütése során sikerült a Lázadóknak kijuttatni a tervrajzokat és a gép prototípusát. Ezt követően lett a Szövetséges Lázadók leghatékonyabb vadászgépe az X-Szárnyú.

Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter

A gép első sikerét akkor aratta, amikor az X-Szárnyúakból álló raj rajtaütött egy Birodalmi létesítményen, és sikeresen szerezte meg a Halálcsillag tervrajzait. Nem mellesleg, Luke Skywalker is egy ilyen géppel semmisítette meg a Halálcsillagot.

A Zsivány osztag mindenre elszán vezetője, Wedge Antilles, és Han Solol közösen pusztították el a második Halálcsillagot, az Ezeréves Sólyom és egy X-Szárnyú Vadászgép segítségével.

Lássuk, milyen paraméterekkel rendelkezik egy ennyire hatékony légijármű:

Hosszúság: 12,5 méter
Magasság: 3,11 méter
Saját tömeg: 14.800 kilógramm
Légköri sebesség: 1300 km/h

A személyzet tagja egy pilóta, valamint egy R2-es asztrodroid, aki a repülés közben felmerülő karbantartásokat végzi, valamint információval látja el a pilótát.

 
Special FX Saber Fénykard PDF Nyomtatás E-mail

Special FX Saber FénykardA Csillagok háborúját 1977. május 25-én mutatták be. Azóta generációk nőttek fel George Lucas legendás filmsorozatán. A tavalyi év során pedig új résszel bővült a korábbi VI. epizód. Az ébredő erő sok rajongóban ébresztett nosztalgikus érzéseket, melyen már saját gyermekükkel osztozhattak. 

Emiatt a csemeték szívesen keltik életre a filmben látott jeleneteket, játsszák el barátaikkal a legizgalmasabb pillanatokat. Annak érdekében, hogy az illúzió minél tökéletesebb legyen, érdemes beszerezni egy jó minőségű mozgás-, és érintésérzékelővel ellátott fénykardot. 

A Formatex által forgalmazott Special FX Saber Fénykard tökéletes illúziót kelt, a mozi minőségű hang-, és fényeffektekkel. De ne szaladjunk ennyire előre, hámozzuk le a kardról a csomagolást, és vegyük közelebbről is szemügyre. 

A 70 centiméter hosszú kard fekete markolata kemény gumiból készült. Ez az anyag garantálja számunkra a kellemes tapintást, és a tartós használatot. A kard pengéje két részből áll, egy belső világítótestből, valamint egy átlátszó, külső védőborításból. A kard súlyából, és anyagából adódóan nem kell komolyabb sérüléstől tartanunk, persze nem árt figyelmeztetni a srácokat, hagyják meg az életre halálra vívott küzdelmeket a színészek számára. 

A fegyver üzembehelyezése rendkívül egyszerű. A markolat tetején található nyomógombok segítségével kelthetjük életre, majd helyezhetjük nyugalmi állapotba a fénynyalábot. A kisebb nyíl mellett található gomb lenyomásával zümmögő hang jelzi, harcra kész a fegyverünk. Az első érintést követően felvillan a fény, ezt követően a kard színe minden egyes ütésnél változik. Piros, kék, és lila színek váltakozása jelzi számunkra a találatok számát. 

Hirdetés
Hirdetés

A nagyobb nyíl mellett elhelyezett gomb lenyomásával a hangeffekt kikapcsolható. Ez a funkció bizony jól jöhet egy fárasztó nap után. 

Az alsó gomb ismételt megnyomásával a kardot kikapcsolhatjuk, hogy kíméljük az elemeket, melyek a készlet részét képzik. 

A látványos Special FX Saber Fénykard tökéletes sci-fi élményt biztosít a srácok számára.  

Special FX Saber Fénykard  Special FX Saber Fénykard 

 
Hot Wheels Chewbacca PDF Nyomtatás E-mail

Chewbacca ikonikus figurája sok Csillagok háborúja rajongó szívét megdobogtatja. Han Solo morgós barátja számtalanszor megcsillogtatta már rátermettségét és ügyességét. Ahhoz, hogy megtudjuk, Csubakka hogyan veszi az akadályokat a Hot Wheels pályákon, annyit kell tennünk, hogy a legújabb Csubi járgányt választjuk a Mattel Star Wars karakter kisautói közül.

Hot Wheels Chewbacca    Hot Wheels Chewbacca

Miután legújabb szerzeményünket kiszabadítottuk a Csubakka képmásával dekorált dobozból, kezünkbe foghatjuk az igazán egyedi, és jellegzetes járművet. A barna, szőrös dizájn, valamint a masszív, robusztus felépítés egy platós gépjárműben teljesedik ki. Kisautónk a nagyméretű, bordázott kerekeknek köszönhetően bármilyen terepen kiválóan teljesít. A strapabíró kivitel bizony jó szolgálatot tesz a lendületes versenyeken, hiszen a gyorsaság mellett fontos az is, hogy földet érés után sértetlenül guruljon tovább kedvenc járgányunk.

Akárhogy is szerepel Chewbacca autónk a Hot Wheels pályákon, vitathatatlanul különleges darabbal szállhatunk ringbe.
    

 
Little People Fecsegő Repcsi PDF Nyomtatás E-mail

Bizonyára találkoztatok már a Mattel cég Little People fantázianevet viselő játékaival. Talán nem is gondolnátok, de ezek a készletek, mind a Fisher-Price termékcsalád tagjai. Ezeket a játékokat 1-5 éves gyerek számára tervezik és készítik, kiváló minőségű anyagok felhasználásával.

Little People Fecsegő Repcsi    Little People Fecsegő Repcsi

A Fecsegő repcsi gyönyörű landolást hajtott végre a Manóprogram csapatánál. A félig nyitott dobozból egy 30x20 centiméteres, kerekeken guruló, masszív légijármű kandikál ki. Miután egy határozott mozdulattal megszabadítjuk a rögzítésre szolgáló kötözőanyagtól, kezünkbe kaparinthatjuk a fehér, kék, zöld és narancssárga színekben pompázó repülőt. A felségjelzés helyén ezúttal a Little People embléma látható. Annak érdekében, hogy a csomagolás minél kisebb, és praktikusabb legyen, az egyik hajtóművet a gép mellett találjuk. Ezt az alkatrészt magunknak kell felpattintani a helyére, a művelet nem nehéz, nem kíván sem szerszámot, sem gyakorlatot. A repülő üzemkész, így az ajtó kitárulhat. Ahhoz, hogy mind a pilóta, mind pedig utasa beléphessen a fedélzetre, ki kell szabadítani őket a csomagolás fogságából.

 
NERF - MEGA CYCLONESHOCK PDF Nyomtatás E-mail

NERF - Rebelle Secrets & Spices - MEGA CYCLONESHOCK

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

A Hasbro által megálmodott kilövők közül ezúttal egy hat lövetű fiús modellel ismerkedhettünk meg.

A Nerf MEGA kategóriában már bemutattuk a MAGNUS fantázianevet viselő kilövőt, mely a három, nagyméretű lövedékét nagyjából 22 méterre repíti el. Közeli rokona, a CYCLONESHOCK, szintén 15 centiméteres óriás golyókat lő ki magából, ám nem hármat, hanem mindjárt hatot, melyek mindegyike akár 23 méter távolságra is eljuthat. A szán a fegyver tetején található, melyet egy könnyed mozdulattal lehet hátrahúzni, a forgótár kecsesen tovább halad, majd öblös hangú durranás kíséretében útjára indíthatjuk a lövedéket. Újbóli felhúzással már lőhetjük is ki a következő golyót.

A fegyver könnyű, pontos találatokat lehet vele leadni, miközben 35 centiméteres mérete lehetőséget ad a gyors helyváltoztatásra.

A kilőtt golyók kompatibilisek a MEGA MAGNUS darabbal, így bátran variálhatjuk. Amennyiben tartaléklövedéket szeretnék beszerezni hozzá, mindenképpen a megfelelő méretűt válasszuk, a kilövő csak ezzel működik.

Minden korosztály számára fontos a mozgás, különösen jó, ha ezt szabadtéren végzi gyermekünk. Mint minden Nerf kilövő, a CYCLONESHOCK is arra ösztönzi a csemetéket, hogy felálljanak a kanapéról, és energiájukat barátaikkal vezessék le a friss levegőn. A pompás szórakozás közben, észrevétlenül lopózik be mindennapjaikba a mozgás öröme. 

Képgaléria

NERF - Rebelle Secrets & Spices - MEGA CYCLONESHOCKNERF - Rebelle Secrets & Spices - MEGA CYCLONESHOCK

 
Hot Wheels Star Wars: Rebel Snowspeeder PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels: Rebel SnowspeederA Star Wars: Új remény című epizódban, a lázadók sikeresen pusztították el a Halálcsillagot, ám a fordulatokban bővelkedő folytatásban, a Birodalmi erők egészen a jéggel borított Hoth bolygóig üldözik Leia hercegnőt, és mindenre elszánt követőit. Darth Vader három év lázas kutatás után végre felfedezi a jeges klímájú bolygón az üldözöttek nyomát, majd meglepetésszerű támadásba lendül.

A lázadók csapta mindeközben sikeresen alkalmazkodott a szinte lakhatatlan égitest szélsőséges klímájához. Mi sem mutatja ezt jobban annál, hogy a gyors mozgású T-47-es airspeedereket átalakították, hogy az extrém időjárási viszonyok között is kiváló teljesítményt nyújtsanak. A közeledő Birodalmi erőkkel, a fagytűrő, gyors mozgású Snowspeederek veszik fel a harcot, hogy valamennyi Lázadó Szövetséges biztonságban hagyhassa el a Hoth bolygót.

Ezek a könnyű röptű gépek kétszemélyesek. Személyzetét egy pilóta, és egy kísérőtag alkotja. A másodpilóta feladata a fegyverzet működtetetése, mely két, előrenéző lézerágyúból áll.

A Snowspeeder méreteit tekintve a következő paraméterekkel rendelkezik:

• Magasság : 1.86m
• Hosszúság: 6.96m
• Szélesség : 6.87m

A legendás jármű kicsinyített mása ezúttal a Manóprogram csapatának asztalán landolt. A féltenyérnyi űrjármű, egy egyszerű mozdulattal hozzákapcsolható a Flight Navigátor tartószerkezethez, mely két funkciót lát el. Egyrészt dekoratív megjelenést ad a csillaghajó tárolásához, másrészt ujjunkra illesztve látványos légicsatát vívhatunk a kis szerkezet segítségével.

A szürkés árnyalatú lázadó gépet, a Birodalom visszavág című epizódban, maga Wedge Antilles vadászpilóta vezette, aki több sikeres támadást vezényelt le a Birodalmi erőkkel szemben. Nos, adjuk át az irányítást a Zsivány osztag parancsnokának, és indítsuk be a hajtóműveket. Lássuk, hogy a Snowspeeder hogyan veszi fel a versenyt a TIE vadászgépekkel szemben. A fénysebességnél gyorsabban száguldó gyermeki képzelet legendás ütközeteket eleveníthet fel, vagy kitalált manővereket hajthat végre a lázadók Snowspeederével.
    

Hot Wheels: Rebel Snowspeeder    Hot Wheels: Rebel Snowspeeder

 
Hot Wheels Darth Vader PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels Darth VaderDarth Vader vitathatatlanul központi figurája a Csillagok háborúja történetnek. A kis Anakin Skywalkerből Sötét nagyúrrá formálódó karakter ezúttal dögös, fekete járgányként gurul be a Hot Wheels pályákra. Lássuk, mik azok a stílusjegyek, melyek egyedivé varázsolják a Birodalmi főparancsnok autóját.

A kecses, áramvonalas karosszéria természetesen fekete fényezést kapott. A morcos hűtőrács a jól ismert maszk szájrészét formázza, míg a szélvédő a Sötét nagyúr tekintetét mintázza. A motorháztetőn találjuk a kezelőpanelt, mely Darth Vader mellkasán látható. A hátsó szélvédőn a fekete maszk íves hátrésze rajzolódik ki.

A legmagasabb pontján 1,5 centiméteres autónak nem igen akad vetélytársa a Hot Wheels pályákon, amikor gyorsaságról van szó. A Star Wars karakter kisautók közül szinte valamennyinek nagyobb a légellenállása, ám izgalmas fordulatokra minden futamban számíthatunk, hiszen a kínálat rendkívül bőséges, amikor ellenfelet választunk a Vader járgánynak.

 

Hot Wheels Darth Vader    Hot Wheels Darth Vader

 
Star Wars Hot Wheels: Y-Wing Fighter PDF Nyomtatás E-mail

A Lázadók Szövetségének multifunkcionális légi járműve, az Y-Szárnyú Vadászgép. Ezek a strapabíró, masszív gépek alkották a Flotta élvonalbeli tagjait a Klónháborútól egészen az X-Szárnyú Vadászok rendszerbe állításáig. A Koensayr Royal Shipyard által gyártott gépek számtalan ütközetben bizonyították hatékonyságukat.

Star Wars Hot Wheels: Y-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels: Y-Wing Fighter

Az Y-Szárnyú több változatban épült, az egyik legelterjedtebb típusa a BTL-S3-as modell, mely egy kétüléses harci gép. Míg a pilóta a légi manőverekkel foglalatoskodik, az SW-4-es ágyút a fegyveroperátor irányítja. A második legelterjedtebb modell a BTL-A4-es, amely kizárólag a pilóta szállítására alkalmas, az ionágyú ebben az esetben fix, nem forgatható, a lövéseket a vadászgép irányítója adja le.
Említésre méltó típus továbbá a BTL-A4-es Longprobe, mely egy nagy hatótávolságú felderítő jármű. A korszerű navigációs rendszerrel felszerelt csillaghajót tér lokációs szenzorral látták el, ám fedélzeti fegyverzettel nem rendelkezik.

A legendás vadászgép méretei a következőek:
Hosszúság: 16 méter
Szélesség: 5,8 méter
Üres tömege: 15.000 kilógramm
Legnagyobb sebesség: 2700 G,
Légköri sebesség: 1000 km/h

 
Hot Wheels Star Wars - Vulture Droid PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars trilógia első három epizódjában egy rendkívül látványos vadászgéppel találkozhatunk. Ez a csillaghajó páratlan manőverekre képes, és minden olyan ütközetnek részese lehet, mely veszélyes lenne egy pilóta számára. Ezek a vadászgépek azonban nélkülözik az önállóságot és a találékonyságot, épp ezért, hozzáértő körökben, kétségbe vonják a gép hatékonyságát. Talán sokan kitaláltátok már, a Vulture Droidról van szó.

Hot Wheels Star Wars - Vulture Droid    Hot Wheels Star Wars - Vulture Droid

Ez a különleges vadászgép 1,86 méter magas, 6,96 méter hosszú, és 6,87 méter széles. A Vulture, azaz a Keselyű Droid gyakran hajt végre tömeges támadást, mely növeli hatékonyságát, annak ellenére, hogy az önálló cselekvésben korlátokba ütközik. Ellensúlyozandó ezt a hiányosságát, idővel növelik a függetlenségét.

 
Hot Wheels C-3PO PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels C-3POA Star Wars közel 40 éves, töretlen sikere nem lehet a véletlen műve. A történet fordulatos, a jelmezek és díszletek bámulatosak, miközben a karakterek szépen kidolgozottak. Nem csoda hát, hogy a Csillagok háborúja még ma is óriási népszerűségnek örvend, nem csak a felnőttek, de a gyerekek körében is.

C-3PO, a szolgálatkész protokoll és tolmács robot igazi csúcsmodell, hiszen több mint hétmillió nyelvet, kommunikációs formát és kultúrát ismer. Humanoid külsejével, szervomotoros végtagjaival, alapvető érzelmi megnyilvánulásaival könnyen az ember szívébe lopja magát.

A Cybot Galactica 3PO sorozat legismertebb tagját ezúttal a Mattel álmodta új formába. A Hot Wheels pályaépítő készletekkel kompatibilis, egyedi, Star Wars dizájnra épülő négykerekű járműben C-3PO jellegzetes jegyeit fedezhetjük fel. Az arany külső természetesen elengedhetetlen, ám a figyelmes szemlélő hamar a protokoll droid tekintetével találja magát szemben, amint az autó lökhárítójára pillant. A fém váz alól deréktájban kikandikáló színes kábelek sem hiányozhatnak a gépjárműről, ezt, a látványos és szintén ismerős stílusjegyeket viselő szárnyak alatt találjuk.

Annak érdekében, hogy a Hot Wheels pályán maximális teljesítményt nyújthasson a C-3PO járgány, aranyozott felnis kerekei közül a hátsók nagyobb méretet kaptak.

Lendületes gyorsulás, strapabíró karosszéria, ez az ami ezt az egyedi kisautót jellemzi, mely már három éves kortól kiváló szórakozást nyújtanak a srácoknak.

Hot Wheels C-3PO    Hot Wheels C-3PO

 
Super Hero Mashers - Electro PDF Nyomtatás E-mail

Electro - Hasbro

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

Az elmúlt időszakban viszonylag sok, kislányok számára gyártott játékot mutattunk be. Ezúttal a Hasbro kifejezetten kisfiúknak szánt szuperhős készletéből válogattunk. Csapatunk Electro figurájával találta szemben magát, az antihős azonban egy szerteágazó termékcsalád tagja, amely Super Hero Mashers néven kerül forgalomba. Electro, civil nevén Maxwell Dillon, villanyszereléssel kereste kenyerét, egészen addig, amíg egy viharban tönkrement villanypóznára nem kellett felmásznia.  Az oszlopra lesújtó villám nem oltotta ki az életét, szuper erővel ruházta fel, melynek köszönhetően elektromos sugarakkal képes támadást indítani bárki ellen. 

A dobozból előkerülő figura masszív műanyagból készült, a karjaiból előtörő elektromos villámok pedig gumiból. A fej mozgatható, a végtagok leszedhetőek. Ez a funkció azért fontos, mert a fent említett termékcsalád valamennyi tagja rendelkezik ezzel a képességgel, így a testrészeik szabadon variálhatóak. Az élénk képzelettel megáldott csemeték, több, mint 1000 kombinációban hozhatnak létre új hősöket. A képességüket a gyerekek úgy válogathatják össze, ahogy az az aktuális  szerepjátékukhoz éppen szükséges. A végső összecsapás során előfordulhat, hogy a villámokat Pókember, míg a pókhálót a Vasember masszív páncélja lövi ki magából. A gyűjthető és egymással kombinálható figurák nem hiányozhatnak a szuperhősökért rajongó csemeték polcairól.

 

Videó

 

Képgaléria

 Marvel Electro - HasbroMarvel Electro - Hasbro

 
Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag fiúknak PDF Nyomtatás E-mail

Jó hírrel szolgálhatunk azoknak a fiús anyukáknak, akiknek megakadt a szeme a Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag lányoknak fantázia nevet viselő készségfejlesztő játékon, elhoztuk ugyanis a készlet fiús változatát!

A praktikus tároló rendkívüli hasonlóságot mutat a csajos építőelemeket tartalmazó csomaggal. A különbséget a színösszeállításban találjuk meg. Míg a lányok számra összeállított készletet rózsaszín cipzárral és fogantyúval látták el, a srácoknak készült szetten a kék szín dominál.
Az egy, kettő, három, vagy négy bütyökkel ellátott kockákból és téglatestekből, 60 darabot találunk a zsákban.

Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag fiúknak  Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag fiúknak

A készlet piros, kék, zöld és sárga árnyalatokból áll össze. Amint kezünkbe vesszük a színes elemeket, meggyőződhetünk kiváló minőségükről, hiszen amellett, hogy vastag, strapabíró műanyagból készült, mentes a sorjától és öntéshibáktól. Egymásra helyezve pontosan illeszkednek, nem szorulnak, de nem is csúsznak szét a darabok. A különleges, két bütyökkel ellátott, arcra emlékeztető forma segítségével állatot is létrehozhatunk, de a változatos formavilágnak köszönhetően számtalan növény, vagy tárgy alkotható a Mega Bloks First Bilder építőelemekből.

A formák megismerésén túl, a színek felismerése is fontos állomás a gyermekek életében. Az élénk színű elemek ebben is segítséget jelentenek a srácoknak, hiszen játék közben észrevétlenül ismerkednek meg az alapszínekkel. Amennyiben együtt játszunk csemetével, tovább mélyíthetjük az irányokkal kapcsolatos tudását, hiszem építés közben az alatta, felette, közötte és mellette fogalmak számtalanszor előkerülnek.

 
Little People - Fecsegő iskolabusz PDF Nyomtatás E-mail

A méretes dobozból egy 30x20 centiméteres sárga busz gördül ki, mely kék alvázzal és piros ülésekkel büszkélkedhet. A jobb oldali ajtó nyitható, melyen kényelmesen fel-, és leszállhatnak az utasok. A Fisher-Price Fecsegő iskolabusszal ezúttal Eddie érkezik. A szőke kópé telis-tele van energiával. Mindent szeret, ami mozgás és sport, legyen szó futásról, ugrásról, vagy bármilyen labdajátékról. 

Fecsegő iskolabusz    Fecsegő iskolabusz

A járművet egy kedves, egyenruhás lány vezeti, kék sapkában és narancsszínű láthatósági mellényben. Bal karját a magasba emeli, így akár forgalomirányításra is befoghatjuk a hölgyet, amikor  csemeténknek a közlekedési szabályokat tanítjuk. Mikor mehetünk át a zebrán, kinek van elsőbbsége? Megannyi izgalmas kérdés, melyre gyermekünkkel közösen kereshetjük a választ. A busz oldalán kihajtható STOP táblát találunk, melyet szintén felhasználhatunk magyarázatunk során. 

 
Star Wars Rebels: Ezra 2 az 1-ben fénykard - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Star Wars Rebels: Ezra 2 az 1-ben fénykard - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játékról bővebb informció itt található!

Kevés olyan lakója van bolygónknak, aki számra ismeretlen lenne a filmtörténeti klasszikus, a Csillagok háborúja. 2014-ben a Lucasfilm Ltd. bemutatta a Star Wars izgalmakban bővelkedő, 3 dimenziós animációs sorozatát, melyet a Disney csatorna tűzött műsorra. Az eredeti alkotásra támaszkodó történetben a Galaktikus Birodalom egyre meghatározóbb szerepet tölt be a Galaxisban.

Mialatt a Birodalmi erők az utolsó Jedi lovagokra vadásznak, a Szellem űrhajó legénysége lassan egységes csapattá formálódik, és felveszi a harcot az elnyomókkal. A történet egyik kulcsfigurája Ezra Bridge, a 14 éves, vakmerő padavan, akinek szüleit lázadásért fogságba vetették. A fiú 7 éves korától lopással kénytelen fenntartani magát, ám Jarrus Kanan vezetésével megtanul bánni az Erővel, és harcolni a jó ügyért.

Ezúttal Ezra Bridge kilövője került a Manóprogram csapatához. A fénykarddal kombinált kilövő három darab AAA elemmel üzemel, a működtetéshez szükséges energiaforrást megtaláljuk a markolatban. Ennek köszönhetően kicsomagolás után akcióra kész a fegyverünk. Amint a bekapcsoló gombbal működésbe hozzuk, a teleszkópos fénykard felvillan és megnyugtató zümmögéssel áll gazdája szolgálatára. Valahányszor érintkezésbe lép egy tárggyal, hallható jelét adja a találatnak. A hang természetesen megegyezik az animációs sorozat effektjével. A kardot kék fény lengi körül, mely napvilágnál is látható, ám igazi valóját félhomályban, vagy sötétben mutatja meg.

A kilövőhez hat darab műanyag lövedék tartozik, melyek lekerekített fejben végződnek. A narancssárga nyílásban egyszerre két töltény helyezhető el, halk kattanás jelzi, ha a golyó bepattant a helyére. Ezt követően, az elsütő-billentyűvel egyszerre repíthetjük el őket. Nagyjából 5 méterre szállnak a kék lövedékek, pontos találatokat 2-3 méterről adhatunk le a kilövővel. A hangeffekt ebben az esetben is megegyezik a képernyőn hallható hanggal, így még tökéletes az illúzió.

A képzelőerő fejlesztés elengedhetetlen egy kisgyermek számára, kitűnő választás egy olyan világ bemutatásán keresztül, ahol a jó győzedelmeskedik a gonosz felett. Ehhez kínál valódi Sci-fi élményt a Star Wars Rebels Fénykard, mely galaktikus kalandokra csábítja a srácokat.

Star Wars Rebels: Ezra 2 az 1-ben fénykard - Hasbro    Star Wars Rebels: Ezra 2 az 1-ben fénykard - Hasbro

 
Hot Wheels pályaépítő alapszett PDF Nyomtatás E-mail

A Manóprogramon megismerhettetek néhány Star Wars Hot Wheels karakter kisautót, köztük a Darth Vader, a Chewbacca, és a C-3PO járművet. Ezúttal a Hot Wheels autókhoz tartozó Pályaépítő szettel szeretnénk megismertetni titeket.

Hot Wheels pályaépítő alapszett    Hot Wheels pályaépítő alapszett

A doboz, mely a pályát rejti, nem nevezhető kifejezetten nagynak, tartalma összeépítve, mégis nagyjából egy négyzetméternyi izgalmas játékot kínál. Az elemek között találunk narancssárga egyenes, valamint íves szakaszokat, egy felüljárót, egy kék hurokelemet, és két kilövő szerkezetet.

A narancsszínű sávokat peremmel látták el, hogy megelőzzék az autók kisodródását. Az pálya részeit kék összekötőelemek segítségével kapcsolhatjuk egymáshoz. Alkotó kedvű csemeténk megcsillogtathatja tervezői tudását, a készlet részeit ugyanis többféleképpen állíthatja össze. Lehetőség van két párhuzamos út felállítására, és arra is, hogy felüljáró segítségével az autók egymás útját keresztezzék. Ráadásul a strapabíró járművek arra is alkalmasak, hogy a kilövő segítségével a magasba emelkedjenek és széles ívet írjanak le a levegőben anélkül, hogy egyetlen karcolás keletkezne rajtuk. Minél könnyebb a kilőtt automobil, annál távolabbra juttathatjuk el.

 
Zuru Mikro hajó játékszett PDF Nyomtatás E-mail

Zuru Micro hajó játékszettA víz szinte valamennyi gyerek fantáziáját megmozgatja. Nehéz azonban teret engedni vágyaiknak a hosszú téli napokon, a négy fal között. Ráakadtunk azonban egy olyan vízi aránéra, mely beltéren is használható, és kielégíti a srácok kalandvágyát.

A Zuru Mikro hajó játékszett 14 részből állítható össze, egy hihetetlen, vízi versenypályává. Az aréna közepére kerül a kék medence. Ehhez a részhez kapcsolódnak az átlátszó műanyag kanyarok. Az illesztéseknél gumitömítést találunk, ez garantálja számunkra a cseppmentes működést. A kisiklásvédelmi elemek természetesen az élesebb fordulókhoz kerül, míg a daru a medence szélén kialakított mélyedésbe helyezhető. A félelmetesen vicsorgó cápa az átlátszó meder szélén kialakított réseknek köszönhetően, a pálya bármely szakaszára felszerelhető. Ugyan ez igaz a Zuru Micro Boats feliratra is.

Töltsük fel a sárga merítőkanál segítségével az arénát, és kezdődjék a móka. A közel 10 centiméteres hajó citrom-, és narancssárga árnyalata tüzes lendületet sugall. Lássuk, mire képes a hullámok között.

Távolítsuk el az elemzáró papírcsíkot. A hajó víz hatására aktiválódik. A motor felbőg, és a Mikro hajó szélsebesen iromodik el a startvonaltól. Elfordulhat, hogy a hajó, a középső medence falának ütközik. Aggodalomra azonban semmi ok, a speciális, fordító technológiának köszönhetően a vízi jármű 2 másodperc múltán irányt változtat.

A félelmetes cápa nem csak dekoráció, lebillenő feje útját állhatja a kis csónaknak, vagy egyenletes csapásainak köszönhetően, hullámokat képezhet a versenymotoros köré.

Hirdetés
Hirdetés

Amikor szárazdokkra kívánjuk helyezni a járművet, a daru segítségével emelhetjük ki a vízből és helyezhetjük el a parton.

A hajó 2 perc után, energiatakarékos módra vált, azaz magától kikapcsol. Újraindításához töröljük meg az érzékelőket egy textil darabbal, így a motorcsónak ismét aktiválódik víz hatására.

Zuru Micro hajó játékszett  Zuru Micro hajó játékszett

Az elemek nagyjából 90 percnyi folyamatos játékot biztosítanak gazdájuk számára.

 
Football Heroes - Fiola PDF Nyomtatás E-mail

Június 10-én kezdetét veszi az Európa-bajnokság, melyen 44 év után először, kis hazánk is képviseltei magát. Az első viadalt Ausztria ellen vívja a nemzeti tizenegy, mégpedig június 14-én, Bordeauxban.

Football Heroes - Fiola  Football Heroes - Fiola

Az eb-n a következő szerencsés játékosok rúghatják a bőrt:
 
Kapusok (3): Király Gábor, Gulácsi Péter,Dibusz Dénes
Védők (7): Fiola Attila, Bese Barnabás, Guzmics Richárd,Juhász Roland,Lang Ádám, Kádár Tamás, Korhut Mihály
Középpályások (9): Lovrencsics Gergő, Gera Zoltán, Elek Ákos,Pintér Ádám, Nagy Ádám,Kleinheisler László, Németh Krisztián, Stieber Zoltán, Dzsudzsák Balázs
Csatárok (4): Böde Dániel, Nikolics Nemanja, Szalai Ádám, Priskin Tamás
 
A fociláz természetesen a Manóprogram csapatát sem kerülte el, így örömmel mutatjuk be nektek a Formatex Football Heroes minifiguráit.

A válogatott tagjai 10 centiméteres, talapzathoz rögzített gumifiguraként kerülnek az átlátszó dobozba, vagy a mindent eltakaró zacskóba. A négyes csomagok segítségével gyorsan gyűlnek a játékosok. Azok számára azonban, akik szeretik az izgalmakat, mindenképpen a zsákbamacskát ajánljuk.
A meglepetés csomagban ezúttal Fiola Attila rejtőzött. Az 1990. február 17-én született hátvéd, a Puskás Akadémia FC-t erősíti.
Az apró gumifigura rendkívül részletgazdag. A jellegzetes arcvonások három dimenziós karikatúraként kelnek életre. A sötétzöld talapzaton fehér-kék labda hever, melyet Fiola lendületet sugárzó mozdulattal terel maga előtt. 

A nemzeti tizenegy egyetlen focirajongó polcáról sem hiányozhat. Gyűjtsétek össze ti is a 20 Football Heroes figurát.

A Manóprogram is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy egy szerencsés sportrajongó megszerezhesse gyűjteménye első darabját. Játssz Te is velünk, egy Football Heroes Zsákbamacska csomagért! Nem kell mást tenned, mint barátaidnak is hírül adni a lehetőséget. Figyeld a Manóprogram Facebook oldalát, hogy kitehesd a polcodra a válogatott egyik tagját! 

Manóprogram LIKE

Football Heroes - Fiola  Football Heroes - Fiola

 
Hot Wheels Star Wars - Choppers PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars: Lázadók című animációs sorozat 13 évvel a Csillagok háborúja III. része után, és 5 évvel a Csillagok háborúja IV. része előtt játszódik. Ebben az időszakban a Galaktikus Birodalom a meghatározó erő a galaxisban, és minden igyekezetükkel azon dolgoznak,hogy az utolsó Jedi lovagot is felkutassák és megsemmisítsék.

Mindeközben fokozatosan bontakozik ki egy lázadás, mely szembe kíván szállni a Galaktikus Birodalom zsarnoki hatalmával. A történet folyamán megismerhetjük a Szellem űrhajó mindenre elszánt legénységét, akik az idő múlásával igazi csapattá kovácsolódnak, majd sikeresen veszik fel a harcot a Birodalmi erőkkel.

Hot Wheels Star Wars - Choppers    Hot Wheels Star Wars - Choppers

Ennek a bátor társaságnak a tagja C1-10P, becenevén Chopper, aki a C1-es sorozat kissé elavult asztrodroidja. Tulajdonosa a Szellem űrhajó kapitánya, Hera Syndulla.

Chopper feladata a csillaghajó karbantartása, valamint a legénység bosszantása, hiszen a kis astzrodroid csintalan és kötekedő személyiséggel van felruházva. Ennek ellenére hűséges és odaadó tagja a lázadók csapatának.

A Hot Wheels Star Wars karakter kisautók közül ezúttal Chopper narancssárga fémváza kandikál ki a dobozból. Kiszabadítva, tenyerünkbe foghatjuk a huncut kis droidot. Az autó karosszériáját Chopper teste alkotja. A hátsó részen megtaláljuk a kis robot szerelőkarját, valamint a narancsszínű szirénát, mely szintén C1-10P védjegye.

A szemek és az orr a szélvédőn láthatók, még a járásra használt végtagok a kerék feletti sárhányót alkotják. A méretes kerekek jól ellensúlyozzák a C1-es modell magas kasznijából adódó nagyobb légellenállást. Szüksége is van a nagyobb futófelületre, hogy versenybe tudjon szállni áramvonalasabb társaival. Hogy hogyan teljesít a kis asztrodroid a Hot Wheels pályákon, csak csemeténk ügyességén, és Chopper gyorsaságán múlik. Kalandra fel, kezdődjék a megmérettetés!

Hot Wheels Star Wars - Choppers    Hot Wheels Star Wars - Choppers

 
Star Wars Hot Wheels-Ghost PDF Nyomtatás E-mail

A Csillagok háborúja III. és IV. epizódja közötti időszakot dolgozza fel a Star Wars: Lázadók című animációs sorozat. A Galaxisban ekkor a Galaktikus Birodalom a meghatározó erő. A Birodalmiak fő célkitűzése, hogy felkutassák és megsemmisítsék az utolsó Jedi lovagot is. A Szellem űrhajó talpraesett legénysége azon kevesek közé tartozik, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy szembeszálljanak a Birodalommal.

Star Wars Hot Wheels-Ghost    Star Wars Hot Wheels-Ghost

Lássuk hát a legénység mindenre elszánt tagjait:

Lázadók vezetője Kanan Jarrus Jedi mester. Ifjú követője, Ezra Bridger, egy erőérzékeny árvafiú, aki Jarrusnak köszönhetően megismeri az Erőben rejlő lehetőségeket. A Szellem űrhajó kapitánya Hera Syndulla, aki a csapat élő lelkiismerete. Hera tulajdonában van Chopper, azaz a C1-es sorozat C1-10P modellje. A kis droid huncut személyiséggel van megáldva, gyakran cukkolja a legénység tagjait. Sabine Wren, egy Mandalori lány aki megszökött a Birodalmi Akadémiáról. Zsoldos fejdíszét párbajban szerezte, amit ezt követően egyedi mintával látott el. Végül, de nem utolsósorban a csapathoz tartozik Ahsoka Tano, egykori Jedi padawan, Anakin Skywalker Jedi lovag tanítványa.

Térjünk most rá a Szellem űrhajóra, hiszen ezúttal ez a csillaghajó landolt a Manóprogram csapatánál. A VCX-100-as könnyű teherhajó, a koréliai Engineerign Corporation gyártmánya.

 
Transformers RID – Grimlock - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Transformers Grimlock - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Amióta világ a világ, a lányok a babákért, a fiúk a marcona harcosokért rajonganak. Méltán népszerűek hát, az ifjú úriemberek körében a Transformers fantázianevet viselő alakváltó robotok. Ezúttal a Grimlock figura került tesztelő csapatunk kezébe.

A dobozon egy félelmetes robot dinoszaurusz látható, de a történet ennyire mégsem egyszerű. Ő ugyanis Mogorva, a Dinobotok parancsnoka. A Marvel képregény története szerint Grimlock, Optimus fővezérrel érkezett bolygónkra 4 millió évvel ezelőtt. Hogy az akkor uralkodó fajhoz hasonló külsőt ölthessen, a Bárkától dinoszaurusz formát kap, ám a balul sikerült akcióban egy leomló hegy maga alá temette. A történet folytatódik, és Mentőbotok: Robotok Álruhában címmel jelenleg is fut az ország egyik legkedveltebb gyerekcsatornáján. 

Ideje hát közelebbről is szemügyre venni Grimlockot. A 2014-ben bemutatott Bumblebeehez, azaz Űrdongóhoz képest valamivel több kézügyességet igényel átalakítása, de a jól formált alkotóelemeknek köszönhetően néhány átváltozás után már rutinszerűen kivitelezhető. Elsőként a dinoszaurusz állkapcsát húzzuk szét, így a kettéváló testből, kis igazítás után, előbukkan a két láb. Majd a törzs jobbra fordításával feltűnik az aranyszínű arc, és a kék szemek. Ezzel meg is alkottuk robotunkat, aki harcra készen várja kis gazdája utasításait. A visszaalakítás éppen ilyen egyszerű. A törzs balra fordítása után eltűnik a robot fej, majd a lábakról lehajtott dinó fejet összekapcsoljuk az ember fej felett. Ezután az állkapcsokat pattintjuk össze, ezzel a mozdulattal Grimlock ismét felveszi a Dinobot külsőt, és újból támadásra készen áll.

A Hasbor cég a játékot erős műanyagból alkotta meg, annak érdekében, hogy a harcoló figura minél hosszabb ideig szolgálja hűségesen csemeténket. A kialakításnak köszönhetően az átalakítás során minden egyszerűen a helyére kerül, így már óvodás kortól sok örömet okoz az egyre ügyesebb lurkók számára. 

A csomagolást, és Grimlock figuráját, egyedi RID logóval látták el, mely új dimenziókat nyit meg előttünk, ha letöltjük okostelefonunkra, vagy tabletünkre az ingyenes applikációt. Ahogy azt már a Hasbro által kínált mobil alkalmazások esetében megtapasztalhattuk, akkor is remek szórakozást ígérnek, ha nem rendelkezünk saját Transformers robottal, ám a RID logót beolvasva, saját harcosunkkal vehetünk részt a játékban.

Az applikációt itt éritek el: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hasbro.tf360appstore

 
Transformers RID - Hyper Changer Bumblebee - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Bumblebee - Transformers - Hasbro

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Az autobotok új generációja megérkezett. A 15 centiméteres Bumblebee figura különlegességét az adja, hogy egyetlen lépésben átalakítható. Amíg a régi Transformersek gyakorlott kezeket igényeltek, hosszas tekerés, csűrés, csavarás után sikerült csak átalakítani, addig a legújabb kiadás egyetlen mozdulattal áll két lábra, vagy ereszkedik négy kerékre. Persze ehhez ismerni kell a trükköt, mellyel rávehetjük harcosunkat az átváltozásra.

Nos, miután kiszabadítottuk a sárga Camarot a dobozból, és sikeresen értelmeztük az ábrát, melyet iránymutatásként helyeztek el a csomagolásban, eláruljuk nektek is a titkot. Mutató- és hüvelykujjunkat egymás felé toljuk a gépezet elején és hátulján található fekete alkatrészeken. Ezután egy halk kattanást hallunk, és Bumblebee máris tettre készen áll két lábon. A mozdulat hasonló, mellyel négy kerékre helyezhetjük robotunkat. A fekete alkatrészek széthúzásával eltűnik az ezüstös arc, helyére kerül a motorháztető, és ismét kerekeken száguld autobotunk.

A Camaro elején megtalálhatjuk a legújabb generáció logóját is, mellyel izgalmas, virtuális kalandokba keveredhetünk. Amennyiben letöltjük az ingyenes alkalmazást mobil telefonunkra, vagy tabletünkre, áthelyezhetjük Bumblebee figuráját mobileszközünkre. Az applikáció természetesen akkor is működik, ha nem rendelkezünk Transformerssel, ez esetben a fejlesztők által megálmodott autobotokkal szállhatunk harcba.

 

Képgaléria

Bumblebee - Transformers - HasbroBumblebee - Transformers - Hasbro

 
Transformers Robots in Disguise: Mini-Con Divebomb robotfigura kiegészítőkkel - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Transformers TRA RID Minicon - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

A doboz, mely nagyjából 15 centiméter magas és ugyan ilyen széles, egy aprócska, ám annál veszedelmesebb Álcát tartalmaz. Divebombtól joggal tartanak az Autobotok, hiszen tökéletesen beleolvad környezetébe, és lesből indít támadást.

Kezdjük hát kiszabadítani átmeneti lakhelyéről legújabb szerzeményünket. A doboz kicsomagolása után a keretből is ki kell pattintani az alkatrészeket. A játék 5 éves kortól használható, ám elképzelhető, hogy segítségre lesz szükség ehhez a művelethez. Ha eltávolítottuk a vázat, már igazán könnyű dolgunk van, hiszen a 1 Step! azaz egy lépéssel átalakítható Transfomersek nem igényelnek bonyolult kézmozdulatokat. Ahhoz, hogy álca módból robot üzemmódba alakuljon, elsőként karjait kell széttárni, majd lábait felhajtani. Ezután következhetnek a fegyverek, melyek egész armadája áll Divebomb rendelkezésére. Kettő a kézbe, kettő a lábra, újabb kettő a hátra, és kezdődhet a csata. A harc végén egyszerűen eltávolítjuk a fegyvereket, majd a karokat és lábakat hajtjuk le, hogy újabb titkos bevetésre indíthassuk álcázott robotunkat.
A 8 centiméteres figura bárhol, bármikor bevetésre kész, nem okoz gondot ha csemeténk mindenhová magával szeretné vinni.

Amennyiben a Transformers Robots In Disguise Mini-Con készletből más figurával is rendelkezünk, kombinálhatjuk legújabb harcosunkkal.

A kezünkben tartott Transformers nem felelne meg a modern kor kihívásainak, ha nem léphetne át a virtuális térbe. Amennyiben okostelefonunkra, vagy tabletünkre letöltjük a megfelelő alkalmazást, és beolvassuk a Divebomb mellkasán található Transformers logót, máris kezdhetjük a küzdelmet a képernyőn. Ezzel a funkcióval nem csak a hosszú utazást, vagy várakozás lassú perceit tehetjük élvezetessé gyermekünk számára, de segítségével játékos formában ismerkedhet meg az "okoseszközök" használatával, mely napjainkban már-már elengedhetetlen számára.

Transformers TRA RID Minicon - HasbroTransformers TRA RID Minicon - Hasbro

 
Nerf Accustrike Series Alphahawk PDF Nyomtatás E-mail

Amennyiben az időjárás engedi, irány a szabadba! Igen ám, csak ahogy telnek az évek, a srácok egyre kevésbé találnak maguknak olyan elfoglaltságot a természetben, mely amellett, hogy feltölti, és kikapcsolja, át is mozgatja őket. A Hasbro által forgalmazott Nerf szivacskilövők kapcsán már többször elhangzott, ezek a látványos fegyverek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a lurkók jó levegőn, fedezéktől fedezékig szaladva, kúszva, hajolva, mászva és bújva vezessék le felesleges energiáikat. 

Nerf Accustrike Series Alphahawk

A gyors helyzetváltoztatáshoz rendszerint a kisebb kézifegyvereket javasoltuk, ám a jelentős tűzerőnek, és a robusztus megjelenésnek is megvannak a maga előnyei. A Nerf Accustrike Alphahawk tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik a maga 75 centiméteres hosszúságával! 

Az eddig megismert Nerfektől eltérően ezúttal egy apró, ám elengedhetetlen feladat vár ránk. Nekünk kell ugyanis a felhúzókart a helyére illeszteni, mielőtt használatba vesszük Alphahawkunkat. A szürke alkatrész egy mozdulattal a helyére pattan, ezt követően már próbára is tehetjük legújabb szerzeményünket. A válltámasszal ellátott kilövő forgótárába egyszerre 5 töltény helyezhető el. A készlethez a legújabb generációs, csavart első résszel rendelkező lövedék tartozik, melyből 10 darabot találunk a csomagban, ám a fegyver remekül használható hagyományos munícióval is. Érdemes azonban a korszerűbb lövedéket választani, mert ezzel pontosabb találatot adhatunk le. Az Alphahawk bal oldalán található szürke kapcsoló lenyomásával kibillenthetjük a tárat, hogy kényelmesen elhelyezhessük benne a lőszereket. 

Az imént behelyezett felhúzókart hátratoljuk, majd meghúzzuk az elsütőbillentyűt. A golyók szélsebesen repülnek ki a csőből, és 8-10 méteres távolságban pontosan csapódnak a célba. A helyes irány beállításában segítségünkre van a célkereszt is, mely a fegyver elején kapott helyet. 

A markolatot gumival vonták be, annak érdekében, hogy stabil fogás essen a Nerf Accustrike Alphahawkon. 

A rendkívül egyszerűen használható, két kezes fegyver igazán látványos társ lehet a szabadtéri játékok során. 

Nerf Accustrike Series Alphahawk  Nerf Accustrike Series Alphahawk

 
Hot Wheels Star Wars - Boba Fett PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels Star Wars - Boba FettA Csillagok háborúja: A Birodalom visszavág című epizódban Boba Fett, a mindenre elszánt fejvadász, Han Solo nyomába ered. Annak ellenére, hogy a karakter néhány mondatos szöveggel, epizódszereplőként kerül a sorozatba, az évek során az egyik legnépszerűbb figurává nőtte ki magát.

De ki ez a legendás fejvadász, akit a Birodalmi főparancsnok ennyire fontos feladattal bíz meg? Boba Fett a hírhedt mandalore-i bérgyilkos, Jango Fett klónja, és fogadott gyermeke. A szakma fortélyait nevelőapjától lesi el, és professzionális szintre emeli. Ám élvezetből, feleslegesen nem ártana senkinek, kizárólag a megbízás érdekében cselekszik.

Boba Fett soha sem látható mandalore-i páncélja nélkül, nem csoda hát, hogy a Hot Wheels Star Wars kisautó, mely a fejvadász stílusjegyeit viseli, szintén a legendás maszkot mintázza. A jármű acélos karosszériáját kopott, zöld festék borítja. A páncél homlokrészén horpadás látható. A szélvédőn át, mintha maga Boba Fett tekintene ránk. A hosszúkás járgány motorrésze elkülönül az utastértől.

A jármű könnyű, így hatalmas hátsó kerekeinek köszönhetően szélsebesen száguld célja felé. Hot Wheels pályákat elő, kezdődjék a látványos üldözés. Lássuk, miként teljesít a versenyeken kedvenc fejvadászunk!

Hot Wheels Star Wars - Boba Fett    Hot Wheels Star Wars - Boba Fett

 
NIKKO VaporizR 2 PDF Nyomtatás E-mail

Halk zümmögés töri meg az egyhangú csendet. A zaj egyre közeledik, majd robusztus kerekeink begurul látómezőnkbe a Nikko: VaporizR 2 távirányítós autó. A sáraga macskaszemek, és a szájhoz hasonló hűtőrács igazán vagány külsőt kölcsönöz az amúgy is látványos járgánynak. A sötétített ablak, és a hátsó szárny tovább fokozzák a huncut, de energikus hatást. Az iskolás korú fiúk szívét minden bizonnyal elrabolja majd a gépezet!

NIKKO VaporizR 2  NIKKO VaporizR 2

Emeljük most fel a földről, és vegyük közelebbről is szemügyre a VaporizR 2 autót. Nagyjából 1 kilogrammot nyom a kicsike. A 30x25x20 centiméteres kasznin 10 centiméter átmérőjű abroncsok kaptak helyet. A részletgazdag kidolgozásnak köszönhetően még a visszapillantó tükrök is a helyükön vannak. Szüksége is lesz a képzeletbeli sofőrnek a tükrökre, hiszen a VaporizeR 2 minden irányba szédületes sebességgel képes haladni. Kapjuk elő a távirányítót, mely 3 darab AAA elemmel hozza működésbe a VaporizeR 2-t.

 

Nézd meg (hanggal) mit tud terepen a a VaporizR 2!:

 
YO-KAI Őrzők Karakter Csomagok PDF Nyomtatás E-mail

Bővebb információt a termékről itt találtok: www.hasbro.com/hu-hu/toys-games/yokai

Új rajzfilmsorozat ejti rabul a srácok szívét, YO-KAI őrzők címmel. A történet szerint, a világunkban kóborló lelkek olykor igen kellemetlen helyzeteket idéznek elő, ám kilétüket csak a kiválasztottaknak fedik fel.

YO-KAI karakterek  YO-KAI karakterek

Egy napon, a teljesen átlagos Nate, bogárgyűjtés közben egy különleges lényre bukkan. Whisper szellemalakban tűnik fel, és arról számol be a fiúnak, hogy évszázadokkal korábban egy szerzetes csapdába ejtette őt. Szabadságáért cserébe Nate szolgálatába áll, és nem tágít mellőle. A jótettért cserébe egy YO-KAI órával is megajándékozza a fiút. A látványos darab segítségével Nate felfedheti a láthatatlan lelkeket. Ezen kóborló lelkek közül érkezett három a Manóprogram csapatához.

YO-KAI karakterekA csomagok között azonnal kitűnik Whisper jellegzetes alakja. A tenyérbe simuló figura 6 centiméter magas, így a srácok igazi útitársa lehet a YO-KAI-ok felkutatása közben. A kis szellem megáll saját "lábán". Medálját, mellyel barátait ajándékozza meg, a szája alatti mélyedésben találjuk. Izgalom tükröződik a szellem arcán, talán éppen most látta meg, hogy Jibanyan, a kölyökcica egy kamion elé lép. Az első epizódban ugyanis megismerkedhetünk Jibanyannal, a kölyökcicával. A macska életének egy autó vetett véget, így háborgó lelke igyekszik úrrá lenne a száguldó járműveken, és megállítani azokat. Miután Nate-nek sikerül megértetni Jibanyannal, hogy nem járhat sikerrel, örök barátok lesznek.

Egy későbbi epizódban lehetünk tanúi annak, ahogy Roughraff átcsábítja Jibanyant a sötét oldalra, és immár Baddinyan néven száll szembe a szabályokkal. A dobozból előkerülő 15 centiméteres figura ezen epizódhoz kapcsolódik, így néhány egyszerű mozdulattal Jibanyanból Baddinyanná alakítható. Lássuk a varázslatot, hogyan változtathatjuk át újdonsült barátunkat.

Az arc elől szétkapcsolható, és hátrahajtható, így tűnik elő Baddinyan lila pofija. A karok és a lábak elfordíthatók, valamint a mellkas felhajtható, ezen mozdulatok nyomán tűnik elő a rosszcsont lény kék ruhája. A készletben található napszemüveg felhelyezésével teljes az átalakulás.
Természetesen a varázslat visszafelé is működik, az elemek eredeti állapotba állításával ismét előkerül a segítőkész és bájos Jibanyan.

 
Star Wars Hot Wheels: Boba Fett Slave 1 PDF Nyomtatás E-mail

Star Wars Hot Wheels: Boba Fett Slave 1Boba Fett eredményes fejvadász hírében áll, nem csoda hát, hogy a Birodalom főparancsnoka, Darth Wader, felkéri Han Solo felkutatására. A mindenre elszánt harcos Jango Fett klónja, és fogadott gyermeke. Minden tudását nevelőapjától szerezte, így lett a Birodalmi erők egyik legkiválóbb fejvadásza.

Jango Fett halálát követően Boba tulajdonába kerül a Kuati Systems Engineering cég által gyártott Slave 1-es csillaghajó. Az űrjárművet még nevelőapja alakítja át, így az eredetileg járőr és támadóhajó számos fegyverrel egészül ki. Lássuk, melyek ezek: Twin forgó blaster ágyú, Lézerágyú, Protontorpedó csövek, Ionágyú, Vonósugaras projektor.  A hajó kék alapszínét Boba Fett saját páncéljához igazítja, így a harci gép zöld és vörös árnyalatot kap.


A Firespray 31-es osztályú járőr hajója a következő paraméterekkel rendelkezik:

Hosszúság: 21,5 méter
Szélesség: 21,2 méter
Maximális sebesség: 2500 G
Maximális légköri sebesség: 1000 km/h


A legénység 1 pilótából és 2 másodpilótából áll, méghozzá egy navigátorból és egy tüzérből.

 
Verdák - Fénysebességű hurok kilövő PDF Nyomtatás E-mail

Verdák - Fénysebességű hurok kilövőAzt hiszem, nem tévedünk sokat, ha azt állítjuk, a kisfiúk egyik nagy kedvence Villám McQueen, a Szelep Kupa győztes tűzpiros autó. Ezúttal a Piston Cup sztárja gördült be a Manóprogram csapatához.

A Disney Pixar feliratú doboz külsején, átlátszó rekeszben kapott helyet Villám McQueen. Nyissuk fel hát elsőként a kis fakkot, hogy kezünkbe foghassuk a bajnokot. A pillekönnyű jármű szinte minden része műanyagból készült, ennek a hurok kilövőpálya használata közben még lesz jelentősége. A verda egyöntetű piros színe furcsán hat, ám a dobozból előkerülő matricákkal hamar orvosolható a probléma. Ragasszuk hát fel a 95-ös rajtszámot, valamint a McQueent szponzoráló Rust-eze logóját, mely a magyar fordításban Rozsda Mariskaként hangzott el.

A pályaelemek előhalászását követően, az összeillesztési útmutató alapján, csúsztassuk egymásba a pályaíveket és a kilövő szerkezetet. Következhet a matricázás. Helyezzük fel a haladási irányt jelölő nyilakat, és a Piston Cup feliratokat.

A Fénysebességű hurok kilövő lehetőséget biztosít arra, hogy 360 fokos fordulat megtételével juttassuk Villám McQueent a célba. Hogyan tehetjük meg ezt? Helyezzük az aranyszínű kilövőszerkezet alá az autót, majd a fagyiskanálra emlékeztető, 95-ös feliratú kar lenyomásával adjunk lendületet a járműnek. Itt nyeri el értelmét a könnyű kaszni, mivel McQueen szabad szemmel alig követhető száguldás után, berepül a célterületre. A becsapódás erejétől a talaj besüllyed, és fellibben a Szelep Kupa, hogy arany színével hirdesse a győztes Verdát.

A pálya oldalán négy versenyző tárolására alkalmas, emeletes garázs található. Villám McQueen vetélytársai ugyanis külön-külön megvásárolhatók.

A szerkezet működtetése nem kíván komolyabb erőkifejtést, így már egészen kis korban órási élvezetet nyújt a fénysebességgel száguldó verda kilövése. A pontos célzás elengedhetetlen a győzelemhez, ennek köszönhetően a srácok térérzékelése, finommotoros mozgása, és arányérzéke is jelntősen fejlődik. A remek szórakozás pedig garantált!

Verdák - Fénysebességű hurok kilövő  Verdák - Fénysebességű hurok kilövő

 
Thomas dzsungel kaland szett PDF Nyomtatás E-mail

A Thomas és barátai című angol, tárgymozgatós technikával készült animációs film szinte minden kisfiú szívét megdobogtatja. Az eredeti történetet Rev. W. Awdry, anglikán lelkész írta meg saját kisfia, Christopher szórakoztatására. A történet annyira sikeres lett, hogy 1945-ben könyv formájában is napvilágot látott. 

Thomas dzsungel kaland szett   Thomas dzsungel kaland szett

Thomas, és Sodor szigetén élő barátai, elsőként 1984-ben tűntek fel a televízió képernyőjén. A szereplők hangját a Beatles dobosa, Ringo Starr kölcsönözte.  

A kis kék mozdony bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, amikor megépítették minden idők legnagyobb vasútmodelljét, és életre kelt az egyik szereplő, James is.

A fentieket figyelembe véve nem csoda, hogy a Manóprogram csapata határtalan izgalommal bontotta ki a Thomas dzsungel kaland szett feliratú dobozt. A csomag tetején megtalálhatjuk a kis gőzöst, aki a smaragddal megrakott teherkocsiját húzza.  A pálya összeállítása szülői segítséget igényel. A 23 lépésből álló útmutatónak köszönhetően helyére kerülnek a pályaelemek és a liftek, valamint a hatalmas gorilla koponya. Az összepattintható pályatestek pontosan illeszkednek, így mozdonyunk hamarosan bejárhatja a dzsungelt.

 
Hot Wheels - Split Speeders - Nindzsa csapás versenypálya PDF Nyomtatás E-mail

A Hot Wheels pályaépítő alapszett után hoztunk Nektek egy igazán ötletes, minden kisfiú szívét megdobogtató készletet. Előljáróban csak annyit árulunk el, hogy a Hot Wheels Split Speeders pálya Nindzsája valamennyi útjába kerülő autót kettéhasítja. Mégis hogyan? Lássuk mit rejt a csomagolás!

Hot Wheels - Split Speeders  Hot Wheels - Split Speeders

A kívülről is jól látható zöld-fekete és arany színben pompázó autón kívül, egy vastagabb, és két keskenyebb pályaelemet, egy kilövőszerkezetet, egy végzárót és egy szeletelő darabot halászhatunk elő a dobozból. A szeletelő elemhez egy valódi nindzsát illeszthetünk. A kis figura fizimiskáját matrica segítségével helyezhetjük el a műanyag darabon. Így már egy igencsak félelmetes harcos állja útját a járgánynak.

Állítsuk össze a pályát, és kezdődhet a darabolás. Elsőként kapcsoljuk a kilövőszerkezethez a vastagabb pályaelemet. Következhet a szeletelő, majd a két vékonyabb pályaelem, utoljára pedig a végzáró.

Kapjuk elő az autót. Ne lepődjünk meg, ahogy Rodolfo mondta hajdanán, "Figyeljék a kezemet, mert csalok". A könnyű gépjármű ugyanis hosszában kettéválasztható, majd mágnes segítségével ismét összeilleszthető. A kocsi ezen tulajdonságát használjuk majd a szeleteléshez. Amint a kilövőbe helyezzük és működésbe hozzuk azt, az autó szélsebesen gurul a nindzsa irányába.  A középső, szeletelő elem kettéválasztja a kis kocsit, melynek darabjai immár a két vékonyabb pályaelemen futnak tovább.

Amennyiben megcseréljük a végzáróelemet és a kilövőszerkezetet, a Hot Wheels Szeletelő pálya segítségével újra összeilleszthetjük az autó darabjait.

A kilövőegység felhúzása könnyű, így használata nem okoz gondot a kicsiknek sem. A Szeletelő pálya alkotó elemei más Hot Wheels szettekkel kombinálhatók.

Hot Wheels - Split Speeders  Hot Wheels - Split Speeders

 
LEGO® DUPLO® - Tűzoltóhajó PDF Nyomtatás E-mail

LEGO Duplo - TűzoltóhajóEgy LEGO "Ki mit tud" alkalmával bizonyára sok információ felszínre kerülne. Például, hogy a céget Ole Kirk Christiansen, dán asztalosmester alapította 1932-ben. Ekkor még fából készültek az építőelemek, ám a vállalat neve már ekkor is a "Leg godt", azaz a "Játssz jót" kifejezésből kombinált LEGO szó volt. Bizonyára azt is sokan tudnák, hogy pénzügyi okokból 1947-ben műanyagból kezdték gyártani az építőkockákat, azonban ekkor még senki sem hitte, hogy az új technológia felveheti a versenyt a hagyományos fa elemekkel.

Pedig Ole Kirk Christiansen bizonyára jól átgondolta találmányát, hiszen azok a LEGO elemek, melyeket több mint 50 éve gyártottak, tökéletesen illeszkednek azokhoz, melyek ma gördülnek le a futószalagról. Napjainkban évi 20 milliárd kocka kerül ki a gyárakból, melyhez a 2008-ban Nyíregyházán létesített üzem 1500 alkalmazottja is hozzájárul. A LEGO magas minőségét a szigorú ellenőrzés biztosítja. Az alkatrészek eltérése legfeljebb 0,002 mm lehet, így egymillió kockából átlagosan 18 darab bizonyul selejtnek. Minden konstrukciót szigorú harapás-, húzás-, nyomás- és lépéstesztnek vetnek alá, tulajdonképpen minden olyan terhelésnek, mely használat közben érheti a játékokat.

A LEGO DUPLO szetteket a 1½ - 5 éves korosztály számára alkották. Mind méretét, mind témáját ennek megfelelően tervezték meg. Léteznek unisex készletek, mellyel például házat, tájat, vasutat készíthetnek a csemeték. Vannak kimondottan csajos szettek, hercegnővel, kávézóval, állatorvossal, illetve Verdás, rendőrös, tűzoltós készletek fiúk számára.

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

Csapatunk ezúttal a Tűzoltóhajót rejtő dobozt bontogatta határtalan izgalommal. A 18 darabból álló garnitúra két részből összeállítható hajótestet, ablakkeretet és a hozzá illő ablakot, irányítópultot, szirénát, lángnyelvet, csörlőt, egy bátor tűzoltó figurát és hős kutyáját, valamint szabadon felhasználható építő elemeket tartalmaz. Összeállításához a dobozon találunk útmutatást, de a gyermeki fantázia is szabadon szárnyalhat. Szárazföldi bázis és vízíjármű egyaránt készíthető belőle, így a lángok felcsaphatnak a világítótoronyban, vagy a szomszédos lakóépületben. Amennyiben nem a szárazföldön kell oltani, a hajót vízre is bocsáthatjuk a fürdőkádban, vagy a medencében. A 2-5 év közötti csemeték képzelőereje határtalan, így izgalmas szituációkba helyezhetik a mentőcsapatot.

 
Nerf Zombie Super Soaker Dreadshot PDF Nyomtatás E-mail

Super Soaker Zombie StrikeGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék bővebben itt olvashattok!

A Nerf zombi vadász kollekciójából ezúttal egy nyári csatára alkalmas fegyvert szeretnénk bemutatni nektek, mely küllemében igazodik a szivacslövőkhöz, ám 709 ml-es tartályából vizet fecskendez az élőholtak seregére. A mordályt a narancssárga kupak felnyitásával tudjuk megtölteni.

A trükkös szerkezet fél fordulatnyi tekerés után egyszerűen leemelhető, így a kisebbek is egyedül tölthetik fel Zombi csapásukat. Az elsütő-billentyű ezúttal csak a látvány része, tüzet, pontosabban vizet, úgy nyithatunk, ha a barna szánt előre toljuk, majd hátra húzzuk. Ekkor kétszer három nyílásból áramlik ki a folyadék, mely zuhanyhoz hasonló permettel teríti be a támadókat. A frissítő záporra emlékeztető érzés egyébként roppant kellemes a kánikulában, igazán élvezetes egy-egy találatot bőrünkön érezni. A vízsugár nagyjából 9 méter távolságra hatol, így hiába a menekülés, nem tudjuk elkerülni a fürdőt.

A játék akár késő estig folytatódhat. A markolatban kialakított tartókba három darab AAA elemet elhelyezhetünk el. Az energiaforrások egy lámpa működtetésére alkalmasak, melyet a markolat hátsó részén található kapcsolóval aktiválhatunk.  

Kalandra fel tehát, a forró napokon igazi felfrissülést és vidámság hoz a Nerf Super Soaker Zombie Strike vízipuska.

 

Super Soaker Zombie Strike    Super Soaker Zombie Strike

 
NERF MEGA ROTOFURY - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Rotofury Mega Nerf - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék bővebben itt olvashattok!

Bár nem a méret a lényeg, a Rotofury Mega Nerf már az első szemrevételezés alkalmával lenyűgözi az embert. A hatalmas dobozból kiszabadítva, egy kar hosszúságú kilövő került a Manóprogram csapatának kezébe.  Az impozáns méretekkel rendelkező szerkezethez nagyméretű lövedék jár, szám szerint tíz darab. Ezek a korábbi Mega Nerfekkel megegyező méretűek, ennek köszönhetően felcserélhetők, kiegészíthetők egymással.

Amint kezünkbe kapjuk az óriási kilövőt, érezhetjük, hogy komoly tűzerő birtokába kerültünk. A forgótár megtöltési után, a szánt egy határozott mozdulattal hátrahúzzuk. Reszelős, marcona hangja igazi mordály érzetét kelti. A hatást csak fokozza a hangos durranás, és a kilövő vibrálása. A kilőtt golyó 22-24 méterre repül, élénk narancssárga színe könnyen észrevehető. A tárat egyszerre tíz lövedékkel tölthetjük meg, melyeket a Mega Nerf Rotofury egymás után bocsát ki.

A szabadtéren vívott ádáz küzdelmek során csemeténk szalad, hajol, kúszik, és ugrik, önfeled szórakozása közben igazi csapatjátékosként kell helytállnia.

Rotofury Mega Nerf - Hasbro

 
Nerf Elite Strongarm PDF Nyomtatás E-mail

A NERF szivacskilövők közül már több változatot bemutattunk Nektek, ilyen volt többek között a válltámasszal rendelkező NERF Rebelle Mini Mischief,  az óriási lövedékkel működő MEGA CYCLONESHOCK, vagy az élőhalottak vadászatára készült Zombie Super Soaker Dreadshot.  

Nerf Elite Strongarm  Nerf Elite Strongarm

Elhoztuk Nektek a Hasbro legnépszerűbb NERF kilövőjét, az ELITE kollekció STRONGARM fantázia nevet viselő kézifegyverét. Ez az impozáns mordály, az egyébként is magas minőséget képviselő NERF szivacslövők között is, a csúcson foglal helyet.

A félig nyitott dobozból kikandikáló szürke, fehér, kék és narancssárga színben pompázó fegyver mellett megtaláljuk a színben hozzá illő töltényeket is.  

Amint sikerült új szerzeményünket kicsomagolni, a 6 darab lőszert a kilövő forgótárába helyezzük. A művelet igen egyszerű, ugyanis a fegyver végén elhelyezett gomb lenyomásával a tár oldalirányba kihajtható, így gyorsan betölthetjük a lövedékeket.

Nerf Elite Strongarm  Nerf Elite Strongarm

Ezt követően egy határozott mozdulattal hátrahúzzuk a szánt. Apró kattanás jelzi, hogy a fegyver tüzelésre kész. Miután bemértük a célt és meghúztuk az elsütő-billentyűt, nagyjából 30 méterre repíthetjük el a szivacslövedéket, melyet élénk színének köszönhetően könnyedén megtalálhatunk a játékot követően. A szivacskilövő tűzereje kiváló, így valóban pontos lövéseket adhatunk le.  

A forgótárnak köszönhetően nem kell minden alkalommal újra töltenünk, egymást követően hatszor tüzelhetünk, mielőtt újabb adag lőszer után kellene néznünk. 

A játék nagyjból 8 éves kortól nyújt felhőtlen szórakozást, sok igzalommal és mozgással, hiszen a NERF szivacskilövők egyik legfontosabb jellemzője, hogy kiszakítja a csemetéket a virtuális térből. A kanapé kényelméből lehetetlen a lázadók élére állni, és győzelemre vezetni a csapatokat, vagy feljethetetlen csatát vívni a zombi hadsereg ellen. A megannyi izgalmas szituációt a srácok a szabadban, mozgás közben eleveníthetik meg!

Nerf Elite Strongarm  Nerf Elite Strongarm

 
LEGO® DUPLO® - Ismerd meg a farmot! PDF Nyomtatás E-mail

Lego Duplo - Ismerd meg a farmot!Ismerd meg a farmot! áll a LEGO DUPLO csomagolásán, mely ezúttal a Manóprogram csapatának kezébe került. A doboz nem rejt zsákbamacskát, 1:1 arányú méretben találjuk meg a figurák és építőelemek fotóját a csomagolás oldalán.

Két vidám gyermek bukkan elő a dobozból, egy kislány és egy kisfiú. A lurkók farmján foltos tehén, fehér tyúk, és göndör bárány éldegél. Elsőként az állatok lakhelyét kell felépíteni. Ehhez természetesen építőelemeket is találunk a dobozban, melyeket zöld alapra helyezhetünk, hogy stabilan álljanak.  A zárható épületek mellé boltíves tároló kerülhet, ahol a tejet, a tojást, és a gyapjút tarthatjuk. Ezek a kifejezések, és összefüggések segítenek megismertetni a gyermekeket az őket körülvevő világgal.

Két éves kor után a csemeték szívesen játszanak szituációs játékokat. A két figura, és az állatok serege kiváló lehetőséget nyújt a kicsiknek, hogy fantáziájukat szabadon engedjék, és élettel töltsék meg a farmot.

A készletben található itató segítségével megismertethetjük őket a felelős állattartással, és a háztáji gazdálkodás alapjaival, hiszen a játékos tanulás legalább olyan fontos szempont a LEGO készletek tervezésénél, mint a kreatív alkotásra ösztönzés, vagy a finom kézmozgás fejlesztése.

Az iskola felé közeledve sok szülőnek okoz fejfájást, ha gyermeke nem szívesen tölti idejét rajzolgatással, festegetéssel. Mi lesz így a helyes ceruzafogással, a finommotoros mozgás fejlesztésével, egyáltalán az íráskészséghez szükséges mozdultok elsajátításával? Jó hír, hogy a rajzoláson, színezésen kívül, ugyanígy segít elérni a célt, ha kis elemekből összeállítható játékkal fejlesztik a kicsik kézügyességüket. Egy a fontos, olyan játékot válasszunk csemetéknek, mely kellően ösztönzi az apró, precíz mozdulatok elvégzésére.

A LEGO DUPLO készletek egymással kombinálhatók, így az állatok iránt érdeklődő csemeték folyamatosan bővíthetik farmjukat mind állatokkal, mind épületekkel.

http://www.duplovilag.hu/termekek

Lego Duplo - Ismerd meg a farmot!    Lego Duplo - Ismerd meg a farmot!

 
Hot Whleels Split Speeders Szeletelő pálya PDF Nyomtatás E-mail

Korábban már szót ejtettünk a Hot Wheels Split Speeders Nindzsa csapás versenypályáról. A most bemutatásra kerül pálya sajátossága, hogy a darabolást ezúttal, egy körfűrész végzi. Ismerkedjetek meg a Hot Whleels Split Speeders Szeletelő pályával. 

Hot Whleels Split Speeders  Szeletelő pálya  Hot Whleels Split Speeders  Szeletelő pálya

A csomagban 18 db pályaelemet találunk. Az 5 lépésből álló szerelési útmutató, lépésről lépésre segíti munkánkat. Először a korfűrész kerül a helyre, majd az ugrató pályát csatlakoztatjuk a támasztékhoz. Miután az emelkedő és a körfűrész összekapcsolódott, jöhet az utolsó simítás. Bár kétféleképpen helyezhetjük el az utolsó szakasz két elemét, elsőként tegyük próbára, mit tud a Szeletelő pálya, amennyiben a pályaelemeket egymásba csúsztatva, hosszú, egyenes szakaszt hozunk létre. 

Helyezzük a halványkék cápa-járgányt a zöld színű kilövőszerkezetbe, majd húzzuk hátra az indítókart. Az indítógomb megnyomását követően, az autó villámgyorsan halad át a körfűrészen, mely azonnal kettéválasztja a mágnessel összekapcsolt karosszériát. Az ily módon kettészelt jármű tovább robog a meredek emelkedő felé. Az ugrató középső részén újabb négy körfűrészt találunk. Amennyiben a felső két fűrészt a pálya széle felé állítjuk, az autó a középső vájatban halad, mely újra egyesíti azt. Ezt követően, az ismét egy darabban gurul járgány, a pálya alsó szintjére pottyan. Bár elsőre véletlennek tűnik, hogy az autó a mélybe zuhan, nem kell aggódnunk, egy a pontosan megtervezett útvonal része az esés. Az aláhulló jármű ugyanis működésbe hozza az alsó kilövőkart, mely ismét lendületet ad az autónak, amely végigszáguld a két elem hosszúságú narancssárga pályán. 

 
Hot Wheels Star Wars - Millennium Falcon PDF Nyomtatás E-mail

A Millennium Falcon, azaz az Ezeréves Sólyom a Csillagok háborúja című alkotás ikonikus űrhajója, egy koréliai csempész, Han Solo tulajdona. A bátor parancsnok és hűséges első tisztje, Csubakka, számtalan átalakítást végzett az űrjárgányon, ennek köszönhetően az egyszerű YT-1300-as teherhajó tökéletes csempész járművé változott. A különleges csillaghajóval könnyedén kijátszható a Birodalmi légierő.

A hajtóművek módosításával a fénysebesség másfélszeresével képes haladni, ám a hiperhajtómű nem teljesen megbízható, emiatt folyamatos karbantartást igényel. Fegyverzetét négycsöves lézerfegyverre cserélték, melyek a hajó alján és tetején találhatóak. Solo a lőfegyverek teljesítményét energiakristályokkal növelte, ennek köszönhetően egyetlen lövés is elég egy TIE vadászgép megsemmisítéséhez.

A Sólyom egyik legkülönlegesebb berendezése, az a radartányér, melyet Solo szerelt a gép tetejére, annak érdekében, hogy az ellenséges űrhajókat idejében észlelhesse.

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

Említésre méltó változtatás továbbá a védőernyő-rendszer, mely hatásos védelmet biztosít a Birodalmi hajók támadása ellen.

A legendás filmben első ízben akkor tűnik fel az Ezeréves Sólyom, amikor Obi-Wan Kenobi megbízást ad Solonak, hogy őt és társait vigye el az Alderaanra. A forgatáshoz két űrhajót használtak, egy életnagyságú gépet a statikus jelentekhez, például a Hoth bolygón játszódó felvételeknél, valamint egy kicsinyített változatot, a blue box technikával felvett jelenetekhez, az űrbéli manővereknél.

 
TRANSFORMERS RID Combiner Force - Aktivátor csomag PDF Nyomtatás E-mail

Combiner Force - Stuntwing és BumblebeeTalán az egyik legismertebb autobot Bumblebee, aki egy 2007-es Chevrolet Camaro kasznijával büszkélkedhet. Ezúttal a híres Ürdongó tette tiszteletét a Manóprogram csapatánál.

Ahhoz, hogy autó alakot öltsön a dobozból kiszabadított Transformer, először át kell alakítanunk. Négy egyszerű lépéssel tehetjük meg. Elsőként a fejet hajtjuk a mellkasra, majd a talpakat állítjuk vissza. Végül a lábak és a karok kerülnek a helyükre. Az autó máris menetkész, indulhat a száguldás. Sőt, Stuntwing segítségével Bumblebee képes lesz a repülésre is. Lássuk hogyan!

Stuntwing átalakítása egyetlen mozdulatot igényel. Az autobot tetején található csukja lehajtásával előtűnik a fej, valamint kitárulnak a karok. Ismételt felhelyezésével repülőgéppé alakíthatjuk át az apró, mindössze 6 centiméteres Transformert.

Ahhoz, hogy Űrdongó képes legyen a repülésre, a tetőn található lyukba kell illesztenünk a Stuntwingból kiálló fekete pöcköt. Amint repülőgépünk elfoglalta helyét Bumblebee tetején, szétpattannak a Camaro oldalsó részei, hogy a repülés során kisebb legyen a légellenállása. Ezt követően emelkedhetnek a magasba.

Stuntwing eltávolítása egyetlen mozdulattal elvégezhető, annak érdekében, hogy külön-külön szállhassanak harcba Űrdongóval.

Bumbelbee visszaalakítása egyetlen gombnyomással megvalósítható. A kapcsolót a járgány tetején találjuk.

A Transformers: Robots is Disguise, Hasbro, Inc. alkalmazás segítségével áthelyezhetjük hőseinket a virtuális térbe.


Bár sok szülő sokszor nem szívesen engedik csemetéjük számára a táblagép, vagy telefon használatát, érdemes figyelembe venni egy-egy alkalmazás fejlesztő hatását is. A srácok ezúttal a memóriájukat tornáztathatják meg az applikációval, mert a rendelkezésükre álló mozdulatsorok, valamint harcieszközök használatát emlékezetükbe kell vésniük. Fontos továbbá a gyors reakció, valamint a precíz kézmozdulat, mely szintén hozzájárul a lurkók fejlődéséhez.

 

Combiner Force - Stuntwing és Bumblebee  Combiner Force - Stuntwing és Bumblebee

A játék izgalmas, kimondottan fiúk számára készült. Egyik alap pillére az olvasás, hiszen ily módon kapunk tájékoztatást a feladatokról, és lehetőségekről, így nagyjából második osztályos kortól ajánlott a használata.

 


Facebook megosztás