<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak Fiús játékok
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Játéktesztek - Fiús játékok
Hot Wheels - Roto Revolution pályaszett PDF Nyomtatás E-mail

A Hot Wheels pályák ötletes és izgalmas világával korábban is foglalkoztunk, most egy hatalmas, motor által forgatott, gömb alakú pályát szeretnénk megmutatni nektek. 

A motorizált rész középen helyezkedik el. Ehhez illesztjük hozzá a pályaelemeket. Elsőként a pálya ívét biztosító rámpákat, majd az összeköttetésüket segítő pályatesteket. 

Hot Wheels - Roto Revolution pályaszett  Hot Wheels - Roto Revolution pályaszett

Ha ezzel megvagyunk, jöhetnek a kilövőszerkezetek. Annak érdekében, hogy versenyre kelhessünk barátunkkal, két kilövő tartozik a készlethez. 

Amint megvagyunk az összeállítással, kipróbálhatjuk a forgópályát. Az izgalmas versenyélményért két autót is kapunk a készlethez, egy vagány átlátszót, és egy mályva színűt. 

 
Verdák - Fénysebességű hurok kilövő PDF Nyomtatás E-mail

Verdák - Fénysebességű hurok kilövőAzt hiszem, nem tévedünk sokat, ha azt állítjuk, a kisfiúk egyik nagy kedvence Villám McQueen, a Szelep Kupa győztes tűzpiros autó. Ezúttal a Piston Cup sztárja gördült be a Manóprogram csapatához.

A Disney Pixar feliratú doboz külsején, átlátszó rekeszben kapott helyet Villám McQueen. Nyissuk fel hát elsőként a kis fakkot, hogy kezünkbe foghassuk a bajnokot. A pillekönnyű jármű szinte minden része műanyagból készült, ennek a hurok kilövőpálya használata közben még lesz jelentősége. A verda egyöntetű piros színe furcsán hat, ám a dobozból előkerülő matricákkal hamar orvosolható a probléma. Ragasszuk hát fel a 95-ös rajtszámot, valamint a McQueent szponzoráló Rust-eze logóját, mely a magyar fordításban Rozsda Mariskaként hangzott el.

A pályaelemek előhalászását követően, az összeillesztési útmutató alapján, csúsztassuk egymásba a pályaíveket és a kilövő szerkezetet. Következhet a matricázás. Helyezzük fel a haladási irányt jelölő nyilakat, és a Piston Cup feliratokat.

A Fénysebességű hurok kilövő lehetőséget biztosít arra, hogy 360 fokos fordulat megtételével juttassuk Villám McQueent a célba. Hogyan tehetjük meg ezt? Helyezzük az aranyszínű kilövőszerkezet alá az autót, majd a fagyiskanálra emlékeztető, 95-ös feliratú kar lenyomásával adjunk lendületet a járműnek. Itt nyeri el értelmét a könnyű kaszni, mivel McQueen szabad szemmel alig követhető száguldás után, berepül a célterületre. A becsapódás erejétől a talaj besüllyed, és fellibben a Szelep Kupa, hogy arany színével hirdesse a győztes Verdát.

A pálya oldalán négy versenyző tárolására alkalmas, emeletes garázs található. Villám McQueen vetélytársai ugyanis külön-külön megvásárolhatók.

A szerkezet működtetése nem kíván komolyabb erőkifejtést, így már egészen kis korban órási élvezetet nyújt a fénysebességgel száguldó verda kilövése. A pontos célzás elengedhetetlen a győzelemhez, ennek köszönhetően a srácok térérzékelése, finommotoros mozgása, és arányérzéke is jelntősen fejlődik. A remek szórakozás pedig garantált!

Verdák - Fénysebességű hurok kilövő  Verdák - Fénysebességű hurok kilövő

 
Verdák 3: Távirányítós Villám McQueen PDF Nyomtatás E-mail

A legtöbb fiú rajong a távirányítású autókért. Emellett Villám McQueen is sok srác szívét megdobogtatja. Mit szólnátok, ha azt mondanánk,  a 95-ös versenyző már távirányítású változatban is eljuthat a srácokhoz? Sőt, fokozva az izgalmakat, az általunk ajánlott autó egy csuklóra tehető vezérlővel irányítható. 

A doboz tetején maga Villám McQueen tekint ránk, a plexi mögött pedig a karórához hasonló távirányító látható. 

Verdák 3: Távirányítós Villám McQueen  Verdák 3: Távirányítós Villám McQueen

Amint kezünkbe vesszük Villámot, és kiszabadítjuk a használati útmutatót, konstatálhatjuk, hogy négy darab ceruzaelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy felbőgjön a motor. 

A távirányító szerencsére elemmel kerül a csomagba, így ennek beszerzésével nem kell fáradoznunk. 

Ha behelyeztük az elemeket, kapcsoljuk be az alján található gombbal, majd helyezzük barátunkat a földre. Ezt követően jöhet a vezérlő üzembe helyezése. A készülék tetején kapcsolót találunk. Kikapcsolt állapotban akkor van, amikor a pöcök középen helyezkedik el. A kapcsolót attól függően kell elmozdítani jobbra vagy balra, hogy melyik kezünkön szeretnénk hordani. Értelem szerűen, ha bal csuklónkra szeretnénk tenni, balra kell a kapcsolót állítani, azaz az L (left) betűhöz, ha jobb karunkkal kívánunk irányítani, az R (right) betűhöz kattintjuk a gombot. 

 
Star Wars BB-8 PDF Nyomtatás E-mail

Star Wars BB-8

Valószínűleg nincs a Galaxison innen és túl olyan Star Wars rajongó, akit ne kerített volna hatalmába Poe Dameron hűséges droidja. A két gömbből álló bájos robot ezúttal a Manóprogram csapatához gördült be.

A Star Wars VII.  - Az ébredő Erő című filmet bizonyára már mindenki ismeri. A második Halálcsillag pusztulása után 30 évvel Luke Skywalker a világtól elvonultan él. Felkutatása mind a Galaktikus Birodalom utóda, az Első Rend, mind pedig az Új Köztársaságért harcoló ellenállók számára fontos lenne. Itt lép a képbe Poe Dameron, akinek a birtokába jut egy térkép, mely Luke nyomára vezethet. A rejtélyes Kylo Ren vezetésével azonban váratlanul rohamosztagosok támadnak Poe-ra, így kis droidjára, BB-8-re bízza a térképet.

A kis droid történetszála számtalan váratlan fordulatot tartogat a film során, de nem szeretnék elvenni a meglepetés örömét azoktól, akik eddig nem nézték meg Az ébredő Erőt. Vessünk inkább néhány pillantást a dobozban várakozó BB-8-re. 

A csomagolás szerint szükségünk lesz 2 darab AAA elemre ahhoz, hogy a 10 centiméteres droid minden funkcióját életre tudjuk kelteni. Amint behelyeztük a zsebtelepeket a csavarral zárható elemtartóba, kapjuk kezünkbe az ikonikus robotot. 

A meglepően nehéz szerkezet egyenlőre csendesen szemléli a külvilágot. Műanyag borítása árulkodik a menekülés viszontagságairól, a hófehér droidot szépen kidolgozott koszfoltok teszik rendkívül élethűvé. 

Ahhoz, hogy BB-8 mozgásba lendüljön, szükségünk van a húzózsinórra, mely a készlet részét képezi. A fekete berántózsinórt hátulról illesztjük a számára kialakított mélyedésbe. Már a húzózsinór behelyezése közben életre kel apró barátunk, és a filmből jól ismert hangon kommunikál velünk. Ahogy a zsinórt kihúzzuk, mozgásba lendül droidunk, és sűrű hangeffektek kíséretében átszáguld a szobán.

A robot mozgását három kerék biztosítja, így sajnos nélkülöznünk kell a filmből ismert, jellegzetes gördülő mozgást, de ettől eltekintve BB-8 a megszólalásig hasonlít filmbeli önmagára. 

 
Verdák 3: Magyarul beszélő Villám McQueen PDF Nyomtatás E-mail

Verdák 3: Magyarul beszélő Villám McQueenA Verdák 3 című izgalmas, egész estés animációs film már fut a hazai mozikban, Villám McQueen pedig hangos morajlással gurul be a srácok szobájába. A méretes dobozból maga a 95-ös rajtszámú versenyző tekint ránk.

A tűzpiros versenyautó igazán impozáns méretekkel rendelkezik, 25 centiméter hosszú, és közel 15 centiméter széles. A jármű alján két kapcsolót találunk. Az öt állásúval a kívánt nyelvet választhatjuk ki, míg a három állású kapcsolóval ki-, és bekapcsolhatjuk, valamint a próba üzemmódba állíthatjuk kedvenc versenyzőnket. A magyar lehetőségen túl, szlovák, orosz, cseh, és lengyel nyelvet választhatunk. 

Amennyiben beállítottuk a megfelelő nyelvet, és üzembe helyeztük kis barátunkat, toljuk finoman előre. A fényszórók azonnal felvillannak, és ettől kezdve McQueen minden mozdulatunkhoz megjegyzést fűz, mégpedig az eredeti szinkronhangján!

Villám rengeteg trükköt tud, kezdjük elsőként a tolatással, melyet kis barátunk változatos szinonimákkal illet. Hátramenet, rükverc, vagy tolatás, hangzik a versenyautó szájából. De ennél jóval több mutatvány van kedvenc járgányunk tarsolyában.

Ott van mindjárt a pörgés, melyet folytathatunk átfordulással, ugratással, és farolással. Valamennyi attrakciót hangeffekt, és szöveg kísér.

A Mattel által megálmodott strapabíró szerkezet jól bírja a gyűrődést, és könnyedén kelti életre a mozifilmben látható karambol jelentet.

A masszív jármű kiválóan alkalmas az ütközésre, ráadásul minden becsapódásnál más szöveggel lepi meg kis gazdáját. Néha McQueen csak feljajdul, ám előfordul, hogy szavakba önti milyen megpróbáltatást élt át. 

Villám összesen 65 különböző hangra, és kifejezésre képes. Természetesen valamennyi illik az adott manőverhez. 

A Magyarul beszélő Villám McQueen kiváló választás Verdák rajongó csemetéknek, valamint minden autó imádó gyermeknek. 

Verdák 3: Magyarul beszélő Villám McQueen  Verdák 3: Magyarul beszélő Villám McQueen

 
Star Wars - Zsivány Egyes 30 cm-es Birodalmi Halálosztagos elektromos figura PDF Nyomtatás E-mail

Star Wars - Zsivány Egyes 30 cm-es Birodalmi Halálosztagos elektromos figuraA Star Wars Zsivány Egyes epizódjában feltűnő Halálosztagosok a Birodalmi Flotta speciális egysége. Az osztag irányítsa személyesen Darth Vader alá tartozik. A félelmetes harcosokat tetőtől talpig fekete páncél fedi. A sötétített üveg gondoskodik arról, hogy még a szemüket se láthassuk. 

A Hasbro karakter figurái között megtaláljuk a félelmetes Birodalmi Halálosztagosok 30 centiméteres figuráját. A csomagolás teljesen szabadon hagyja a katona testét, így alaposan szemügyre vehetjük akár a boltok polcain is. Érdemes azonban kicsomagolni, és közelebbről megnézni a Halálosztagos bábut, mert egy zsebtelepnek köszönhetően izgalmas hangeffektekkel teszi izgalmasabbá a lurkók által életre keltett szituációkat. 

A fekete páncélt viselő figura meglepően könnyű. Kezében hatalmas lézer puskát tart, mely azon nyomban a magasba emelkedik, és fény, valamint hangeffekt kíséretében támadásba lendül, amint összezárjuk harcosunk lábát. 

A tüzelést egészen addig folytatja a Halálosztag tagja, ameddig a lábak zárt helyzetben vannak. Amint a katona pihenő állásba helyezkedik, a fegyver leereszkedik, és várja az újabb bevetést. 

A lábak összezárásával egy időben a fej balra fordul, majd a lábak ismételt széttárásával a fej is visszafordul eredeti helyzetébe. 

Az elemeket a lábszáron találjuk, cseréjükhöz csavarhúzó szükséges. Ami azonban jó hír, az eredeti csomagolás tartalmazza az elemeket, így nem fordulhat elő, hogy energiaforrás hiányában nem tehetik próbára legújabb szerzeményüket a srácok. 

A látványos, és számtalan izgalmat tartogató Birodalmi Halálosztagos figura kiváló alkalmat kínál a csemeték számára, hogy életre keltsék kedvenc Star Wars jeleneteiket. 

 

  

Star Wars - Zsivány Egyes 30 cm-es Birodalmi Halálosztagos elektromos figura  Star Wars - Zsivány Egyes 30 cm-es Birodalmi Halálosztagos elektromos figura

 
Transformers - Ultra Bee PDF Nyomtatás E-mail

Transformers - Ultra Bee

Az első Autobot, azaz autóvá alakítható robot  1984-ben gördült le a Hasbro gyár futószalagjáról. Ekkor még a Japán Takara céggel együtt gyártották a mára széles körben ismerté vált autonom robotikus organizmusokat. A Transformerek története először képregény formájában jutottak el a gyerekekhez, majd rajzfilmsorozat készült az autobotokkal. A 2000-es évben, számítógép segítségével, nagyszabású mozifilmekben keltek harcra a jó és rossz robotok.

A Transformerek legismertebb tagja Bumblebee, aki 2007-es Chevrolet Camaro képében küzd az Álcák gonosz seregével. A harcban segítségére van Strongarm, aki igazi bűnüldöző. Nem csak külseje alapján, hiszen az autobot egy valódi rendőrautó, de belső vágya is hajtja előre, hogy elfogja a bűnözőket. Mindene az igazságszolgáltatás, betéve tudja a szabályokat.

A csapathoz tartozik még Grimlock, a Dinobotok parancsnoka. A Marvel képregény története szerint Grimlock Optimus fővezérrel érkezett a bolygónkra 4 millió évvel ezelőtt. Azért, hogy az akkor uralkodó fajhoz hasonló külsőt ölthessen, a Bárkától dinoszaurusz formát kap, ám a balul sikerült akcióban egy leomló hegy maga alá temette. A történet folytatódik, és Mentőbotok: Robotok Álruhában című részben tovább folytatja a küzdelmet. 

Sideswipe egy igazi harcos. A nagytávolságú fegyverek használata az "áramköreiben" van, mégis a közelharc igazi megszállottja. Kedvenc harci eszköze a karjához illeszkedő Cybertanium kard, mely tovább fokozza sikereit a közelharcban. Különleges, kerekeken guruló járása mozgékonnyá teszi a mindenre elszánt autobotot. 

Mi a helyzet, ha a fenti négy hős összeáll, és együtt veszi fel a kesztyűt? Nos, ebben az esetben egy kétemeletes harci gépezettel kell megküzdenie mindenkinek, aki bolygónkat veszélyezteti. A négy autobot ugyanis össze tud kapcsolódni, amennyiben követjük a négy oldalas összeállítási útmutatót. 

 
LEGO® DUPLO® - Ismerd meg a farmot! PDF Nyomtatás E-mail

Lego Duplo - Ismerd meg a farmot!Ismerd meg a farmot! áll a LEGO DUPLO csomagolásán, mely ezúttal a Manóprogram csapatának kezébe került. A doboz nem rejt zsákbamacskát, 1:1 arányú méretben találjuk meg a figurák és építőelemek fotóját a csomagolás oldalán.

Két vidám gyermek bukkan elő a dobozból, egy kislány és egy kisfiú. A lurkók farmján foltos tehén, fehér tyúk, és göndör bárány éldegél. Elsőként az állatok lakhelyét kell felépíteni. Ehhez természetesen építőelemeket is találunk a dobozban, melyeket zöld alapra helyezhetünk, hogy stabilan álljanak.  A zárható épületek mellé boltíves tároló kerülhet, ahol a tejet, a tojást, és a gyapjút tarthatjuk. Ezek a kifejezések, és összefüggések segítenek megismertetni a gyermekeket az őket körülvevő világgal.

Két éves kor után a csemeték szívesen játszanak szituációs játékokat. A két figura, és az állatok serege kiváló lehetőséget nyújt a kicsiknek, hogy fantáziájukat szabadon engedjék, és élettel töltsék meg a farmot.

A készletben található itató segítségével megismertethetjük őket a felelős állattartással, és a háztáji gazdálkodás alapjaival, hiszen a játékos tanulás legalább olyan fontos szempont a LEGO készletek tervezésénél, mint a kreatív alkotásra ösztönzés, vagy a finom kézmozgás fejlesztése.

Az iskola felé közeledve sok szülőnek okoz fejfájást, ha gyermeke nem szívesen tölti idejét rajzolgatással, festegetéssel. Mi lesz így a helyes ceruzafogással, a finommotoros mozgás fejlesztésével, egyáltalán az íráskészséghez szükséges mozdultok elsajátításával? Jó hír, hogy a rajzoláson, színezésen kívül, ugyanígy segít elérni a célt, ha kis elemekből összeállítható játékkal fejlesztik a kicsik kézügyességüket. Egy a fontos, olyan játékot válasszunk csemetéknek, mely kellően ösztönzi az apró, precíz mozdulatok elvégzésére.

A LEGO DUPLO készletek egymással kombinálhatók, így az állatok iránt érdeklődő csemeték folyamatosan bővíthetik farmjukat mind állatokkal, mind épületekkel.

http://www.duplovilag.hu/termekek

Lego Duplo - Ismerd meg a farmot!    Lego Duplo - Ismerd meg a farmot!

 
Star Wars Hot Wheels: Y-Wing Fighter PDF Nyomtatás E-mail

A Lázadók Szövetségének multifunkcionális légi járműve, az Y-Szárnyú Vadászgép. Ezek a strapabíró, masszív gépek alkották a Flotta élvonalbeli tagjait a Klónháborútól egészen az X-Szárnyú Vadászok rendszerbe állításáig. A Koensayr Royal Shipyard által gyártott gépek számtalan ütközetben bizonyították hatékonyságukat.

Star Wars Hot Wheels: Y-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels: Y-Wing Fighter

Az Y-Szárnyú több változatban épült, az egyik legelterjedtebb típusa a BTL-S3-as modell, mely egy kétüléses harci gép. Míg a pilóta a légi manőverekkel foglalatoskodik, az SW-4-es ágyút a fegyveroperátor irányítja. A második legelterjedtebb modell a BTL-A4-es, amely kizárólag a pilóta szállítására alkalmas, az ionágyú ebben az esetben fix, nem forgatható, a lövéseket a vadászgép irányítója adja le.
Említésre méltó típus továbbá a BTL-A4-es Longprobe, mely egy nagy hatótávolságú felderítő jármű. A korszerű navigációs rendszerrel felszerelt csillaghajót tér lokációs szenzorral látták el, ám fedélzeti fegyverzettel nem rendelkezik.

A legendás vadászgép méretei a következőek:
Hosszúság: 16 méter
Szélesség: 5,8 méter
Üres tömege: 15.000 kilógramm
Legnagyobb sebesség: 2700 G,
Légköri sebesség: 1000 km/h

 
Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter PDF Nyomtatás E-mail

A strapabíró és masszív Y-Szárnyú Vadászgépeket a jóval korszerűbb X-Szárnyú Vadászok váltották fel, méghozzá nem is akármilyen kalandos módon. Történt ugyanis, hogy az Incom Ipartestület nagyobb megrendelést kapott a saját tervezésű X-Szárnyú Vadászgépekből. A lázadókkal szimpatizáló cég hamar felkeltette a Galaktikus Birodalom figyelmét, ám a Birodalmi egység rajtaütése során sikerült a Lázadóknak kijuttatni a tervrajzokat és a gép prototípusát. Ezt követően lett a Szövetséges Lázadók leghatékonyabb vadászgépe az X-Szárnyú.

Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter

A gép első sikerét akkor aratta, amikor az X-Szárnyúakból álló raj rajtaütött egy Birodalmi létesítményen, és sikeresen szerezte meg a Halálcsillag tervrajzait. Nem mellesleg, Luke Skywalker is egy ilyen géppel semmisítette meg a Halálcsillagot.

A Zsivány osztag mindenre elszán vezetője, Wedge Antilles, és Han Solol közösen pusztították el a második Halálcsillagot, az Ezeréves Sólyom és egy X-Szárnyú Vadászgép segítségével.

Lássuk, milyen paraméterekkel rendelkezik egy ennyire hatékony légijármű:

Hosszúság: 12,5 méter
Magasság: 3,11 méter
Saját tömeg: 14.800 kilógramm
Légköri sebesség: 1300 km/h

A személyzet tagja egy pilóta, valamint egy R2-es asztrodroid, aki a repülés közben felmerülő karbantartásokat végzi, valamint információval látja el a pilótát.

 
Nerf Elit Distruptor PDF Nyomtatás E-mail

Amennyiben az időjárás engedi, érdemes minél több időt tölteni a szabadban. Amellett, hogy a mozgás hozzájárul a csemeték egészséges fejlődéséhez, a szabad levegőn erősödik immunrendszerük, és szervezetük ellenálló képessége. Az iskolás korosztályt azonban egyre nehezebb előcsalogatni kuckójukból. A televízió, a tablet, vagy a számítógép könnyen magával ragadja a srácokat. Mit tehet ilyenkor a szülő? Érdemes olyan megoldást keresni, mely arra ösztönzi a lurkókat, hogy bújjanak elő szobájuk rejtekéből, és alaposan mozgassák át tagjaikat a természetben.

Nerf Disruptor  Nerf Disruptor

Nos, bár a fent leírt művelet nem tűnik egyszerűnek, a Hasbro által forgalmazott Nerf szivacskilövők segítségünkre lehetnek a művelet során.

A közel 30 méteres lőtávolság, és a könnyű kézifegyver remek kiinduló pontot jelenthet. A távolság és a tűzerő épp megfelelő ahhoz, hogy a srácok, a fák és bokrok takarásából, gyors helyzetváltoztatással, izgalmas csatát vívjanak egymással.

 
Hot Wheels Star Wars - Tie fighter PDF Nyomtatás E-mail

Túlzás nélkül állítható, a TIE Vadászok a Galaktikus Birodalom szimbolikus vadászgépei. A Sienar Fleet Systems által tervezett gépek mindössze 6,3 méter hosszúak, és 65 kilógramm terhet képesek magukkal vinni. A pilótákat Birodalmi Akadémiákon képezik, ám csak kevesen jutnak valóban a legendás gép közelébe.

A sikeres vizsgát követően elfoglalhatják helyüket a gömb alakú pilótafülkében. A sebesség lábbal szabályozható, míg az irányítás egy botkormánnyal történik.

Hot Wheels Star Wars - Tie fighter    Hot Wheels Star Wars - Tie fighter

A TIE Vadászgép napkollektorait a két, hatszögletű szárnyban találjuk. Az üzemanyagként szolgáló nagynyomású rádióaktív gázt, a pilótafülke hátsó részén adagolhatjuk.

Legnagyobb sebessége 4100 G, míg a légkörben 1200 km/h-ás sebességgel képes száguldani. A kiválóan manőverezhető, gyors vadászgépnek van azonban néhány szembetűnő hibája is. Ezek egyike, hogy nem rendelkezik életfenntartó berendezéssel, a pilóta ruhája szolgál az életfunkciók fenntartására, emiatt a bázistól sohasem távolodhat el. További hibaként tartják számon, hogy páncélzat híján rendkívül sebezhető.

A Galaktikus Birodalom rendfenntartó vadászgépe ezúttal a Manóprogram csapatának asztalán landolt. A praktikus Flight Navigátor tartószerkezetnek köszönhetően stabilan pihen az apró csillagvadász. A részletgazdag űrjárművön megtaláljuk a hatszögletű napkollektorokat, sőt, a nagynyomású rádióaktív gáz betöltésére használt nyílást is. Az erőt és a hatalmat szimbolizáló pilótafülke kerek ablaka sötéten tekint ránk.

 
Nerf Accustrike Falconfire PDF Nyomtatás E-mail

Nerf N-Strike Elit FalconfireEzúttal egy kisebb, kecsesebb, különleges megjelenésű Nerf kilövővel van dolgunk, mely egy automata fegyver külcsínével került a dobozba. Az egyedüli, mely arról árulkodik, hogy iskolás kortól használható darabról van szó, az az élénk narancssárga markolat. A készletben található 6 darab töltény szintén narancssárga árnyalatú, így tökéletesen illeszkedik a Nerf Accustrike Falconfire kilövőhöz.

A lőszerek némiképp eltérnek az eddig megismert daraboktól. A gumiból készült vég ezúttal egy kis csavart tartogat, mégpedig szó szerint. A golyó vége ugyanis elfordul. Ez az kialakítás elősegíti a pontosabb találatot!

A tárazás oly módon történik, hogy a szerkezet tetején található szánt hátrahúzzuk, ezáltal feltárul előttünk a töltény helye. Amint helyére illesztettük a lőszert, a szánt előre engedjük, és tüzelünk. A narancssárga lövedéket szélsebesen bocsátja ki magából a fegyver, pontos találatot biztosítva használója számára. A pontos célzást a pisztoly tetején elhelyezett célzó szerkezet segíti.

Extra töltények tárolását teszi lehetővé az alsó rekesz, melyben két lőszert helyezhetünk el egyszerre.

A Nerf Accustrike Falconfire egy rendkívül látványos, és pontos fegyver, mely vagány megjelenésével hamar belopja magát a srácok szívébe. 

 
Thomas dzsungel kaland szett PDF Nyomtatás E-mail

A Thomas és barátai című angol, tárgymozgatós technikával készült animációs film szinte minden kisfiú szívét megdobogtatja. Az eredeti történetet Rev. W. Awdry, anglikán lelkész írta meg saját kisfia, Christopher szórakoztatására. A történet annyira sikeres lett, hogy 1945-ben könyv formájában is napvilágot látott. 

Thomas dzsungel kaland szett   Thomas dzsungel kaland szett

Thomas, és Sodor szigetén élő barátai, elsőként 1984-ben tűntek fel a televízió képernyőjén. A szereplők hangját a Beatles dobosa, Ringo Starr kölcsönözte.  

A kis kék mozdony bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, amikor megépítették minden idők legnagyobb vasútmodelljét, és életre kelt az egyik szereplő, James is.

A fentieket figyelembe véve nem csoda, hogy a Manóprogram csapata határtalan izgalommal bontotta ki a Thomas dzsungel kaland szett feliratú dobozt. A csomag tetején megtalálhatjuk a kis gőzöst, aki a smaragddal megrakott teherkocsiját húzza.  A pálya összeállítása szülői segítséget igényel. A 23 lépésből álló útmutatónak köszönhetően helyére kerülnek a pályaelemek és a liftek, valamint a hatalmas gorilla koponya. Az összepattintható pályatestek pontosan illeszkednek, így mozdonyunk hamarosan bejárhatja a dzsungelt.

 
Nerf Accustrike Series Alphahawk PDF Nyomtatás E-mail

Amennyiben az időjárás engedi, irány a szabadba! Igen ám, csak ahogy telnek az évek, a srácok egyre kevésbé találnak maguknak olyan elfoglaltságot a természetben, mely amellett, hogy feltölti, és kikapcsolja, át is mozgatja őket. A Hasbro által forgalmazott Nerf szivacskilövők kapcsán már többször elhangzott, ezek a látványos fegyverek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a lurkók jó levegőn, fedezéktől fedezékig szaladva, kúszva, hajolva, mászva és bújva vezessék le felesleges energiáikat. 

Nerf Accustrike Series Alphahawk

A gyors helyzetváltoztatáshoz rendszerint a kisebb kézifegyvereket javasoltuk, ám a jelentős tűzerőnek, és a robusztus megjelenésnek is megvannak a maga előnyei. A Nerf Accustrike Alphahawk tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik a maga 75 centiméteres hosszúságával! 

Az eddig megismert Nerfektől eltérően ezúttal egy apró, ám elengedhetetlen feladat vár ránk. Nekünk kell ugyanis a felhúzókart a helyére illeszteni, mielőtt használatba vesszük Alphahawkunkat. A szürke alkatrész egy mozdulattal a helyére pattan, ezt követően már próbára is tehetjük legújabb szerzeményünket. A válltámasszal ellátott kilövő forgótárába egyszerre 5 töltény helyezhető el. A készlethez a legújabb generációs, csavart első résszel rendelkező lövedék tartozik, melyből 10 darabot találunk a csomagban, ám a fegyver remekül használható hagyományos munícióval is. Érdemes azonban a korszerűbb lövedéket választani, mert ezzel pontosabb találatot adhatunk le. Az Alphahawk bal oldalán található szürke kapcsoló lenyomásával kibillenthetjük a tárat, hogy kényelmesen elhelyezhessük benne a lőszereket. 

Az imént behelyezett felhúzókart hátratoljuk, majd meghúzzuk az elsütőbillentyűt. A golyók szélsebesen repülnek ki a csőből, és 8-10 méteres távolságban pontosan csapódnak a célba. A helyes irány beállításában segítségünkre van a célkereszt is, mely a fegyver elején kapott helyet. 

A markolatot gumival vonták be, annak érdekében, hogy stabil fogás essen a Nerf Accustrike Alphahawkon. 

A rendkívül egyszerűen használható, két kezes fegyver igazán látványos társ lehet a szabadtéri játékok során. 

Nerf Accustrike Series Alphahawk  Nerf Accustrike Series Alphahawk

 
Melissa & Doug Fa jármű, Mágneses autószállító PDF Nyomtatás E-mail

Melissa & Doug Fa jármű,  Mágneses autószállítóA JÁTÉKTENGER kínálatában megtaláljuk a legkisebbek számára készült Melissa & Doug készleteket. A Fa jármű, Mágneses autószállító a 3 évnél idősebb fiúkat veszi le a lábáról.

A fából készült darus kocsi és utánfutója versenyautók szállítását végzi. 

A 4 darab, színes verseny modell tetején mágnest találunk. Ezen kapcsolódási pontok segítségével emelhetjük a daruval az utánfutóra a járgányokat. 

A daru forgatható, hajlítható, így kiválóan lehet imitálni vele a valódi fel-, és lepakolást. Az autók remekül gurulnak saját kerekükön, így miután a teherautó célba ért, valódi versenyt rendezhetünk a vidám kisautókkal. 

A daruskocsi kerekei szintén jól forognak, így az utánfutó leakasztását követően akár versenybe is szállhat a piros kamion a rakományával. 

Nem lennének valódi versenyautók, ha nem kapott volna valamennyi jármű sorszámot. A számokkal ismerkedő apróságok egytől négyig merülhetnek el a matematika varázslatos világában. 

A fából készült járművek szép kidolgozása mutatós külsővel, és kiváló használhatósággal párosul. 

Hirdetés

Melissa & Doug Fa jármű,  Mágneses autószállító  Melissa & Doug Fa jármű,  Mágneses autószállító

 
Hot Whleels Split Speeders Szeletelő pálya PDF Nyomtatás E-mail

Korábban már szót ejtettünk a Hot Wheels Split Speeders Nindzsa csapás versenypályáról. A most bemutatásra kerül pálya sajátossága, hogy a darabolást ezúttal, egy körfűrész végzi. Ismerkedjetek meg a Hot Whleels Split Speeders Szeletelő pályával. 

Hot Whleels Split Speeders  Szeletelő pálya  Hot Whleels Split Speeders  Szeletelő pálya

A csomagban 18 db pályaelemet találunk. Az 5 lépésből álló szerelési útmutató, lépésről lépésre segíti munkánkat. Először a korfűrész kerül a helyre, majd az ugrató pályát csatlakoztatjuk a támasztékhoz. Miután az emelkedő és a körfűrész összekapcsolódott, jöhet az utolsó simítás. Bár kétféleképpen helyezhetjük el az utolsó szakasz két elemét, elsőként tegyük próbára, mit tud a Szeletelő pálya, amennyiben a pályaelemeket egymásba csúsztatva, hosszú, egyenes szakaszt hozunk létre. 

Helyezzük a halványkék cápa-járgányt a zöld színű kilövőszerkezetbe, majd húzzuk hátra az indítókart. Az indítógomb megnyomását követően, az autó villámgyorsan halad át a körfűrészen, mely azonnal kettéválasztja a mágnessel összekapcsolt karosszériát. Az ily módon kettészelt jármű tovább robog a meredek emelkedő felé. Az ugrató középső részén újabb négy körfűrészt találunk. Amennyiben a felső két fűrészt a pálya széle felé állítjuk, az autó a középső vájatban halad, mely újra egyesíti azt. Ezt követően, az ismét egy darabban gurul járgány, a pálya alsó szintjére pottyan. Bár elsőre véletlennek tűnik, hogy az autó a mélybe zuhan, nem kell aggódnunk, egy a pontosan megtervezett útvonal része az esés. Az aláhulló jármű ugyanis működésbe hozza az alsó kilövőkart, mely ismét lendületet ad az autónak, amely végigszáguld a két elem hosszúságú narancssárga pályán. 

 
Hot Wheels Darth Vader PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels Darth VaderDarth Vader vitathatatlanul központi figurája a Csillagok háborúja történetnek. A kis Anakin Skywalkerből Sötét nagyúrrá formálódó karakter ezúttal dögös, fekete járgányként gurul be a Hot Wheels pályákra. Lássuk, mik azok a stílusjegyek, melyek egyedivé varázsolják a Birodalmi főparancsnok autóját.

A kecses, áramvonalas karosszéria természetesen fekete fényezést kapott. A morcos hűtőrács a jól ismert maszk szájrészét formázza, míg a szélvédő a Sötét nagyúr tekintetét mintázza. A motorháztetőn találjuk a kezelőpanelt, mely Darth Vader mellkasán látható. A hátsó szélvédőn a fekete maszk íves hátrésze rajzolódik ki.

A legmagasabb pontján 1,5 centiméteres autónak nem igen akad vetélytársa a Hot Wheels pályákon, amikor gyorsaságról van szó. A Star Wars karakter kisautók közül szinte valamennyinek nagyobb a légellenállása, ám izgalmas fordulatokra minden futamban számíthatunk, hiszen a kínálat rendkívül bőséges, amikor ellenfelet választunk a Vader járgánynak.

 

Hot Wheels Darth Vader    Hot Wheels Darth Vader

 
Star Wars Hot Wheels-Ghost PDF Nyomtatás E-mail

A Csillagok háborúja III. és IV. epizódja közötti időszakot dolgozza fel a Star Wars: Lázadók című animációs sorozat. A Galaxisban ekkor a Galaktikus Birodalom a meghatározó erő. A Birodalmiak fő célkitűzése, hogy felkutassák és megsemmisítsék az utolsó Jedi lovagot is. A Szellem űrhajó talpraesett legénysége azon kevesek közé tartozik, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy szembeszálljanak a Birodalommal.

Star Wars Hot Wheels-Ghost    Star Wars Hot Wheels-Ghost

Lássuk hát a legénység mindenre elszánt tagjait:

Lázadók vezetője Kanan Jarrus Jedi mester. Ifjú követője, Ezra Bridger, egy erőérzékeny árvafiú, aki Jarrusnak köszönhetően megismeri az Erőben rejlő lehetőségeket. A Szellem űrhajó kapitánya Hera Syndulla, aki a csapat élő lelkiismerete. Hera tulajdonában van Chopper, azaz a C1-es sorozat C1-10P modellje. A kis droid huncut személyiséggel van megáldva, gyakran cukkolja a legénység tagjait. Sabine Wren, egy Mandalori lány aki megszökött a Birodalmi Akadémiáról. Zsoldos fejdíszét párbajban szerezte, amit ezt követően egyedi mintával látott el. Végül, de nem utolsósorban a csapathoz tartozik Ahsoka Tano, egykori Jedi padawan, Anakin Skywalker Jedi lovag tanítványa.

Térjünk most rá a Szellem űrhajóra, hiszen ezúttal ez a csillaghajó landolt a Manóprogram csapatánál. A VCX-100-as könnyű teherhajó, a koréliai Engineerign Corporation gyártmánya.

 
Thor - Harci kalapács PDF Nyomtatás E-mail

Thor - Harci kalapács

„Thor olyan gyorsan tudott vele támadni, ahogy csak akart, habár ha ő célt tévesztett, a kalapács soha nem tévedett, ha eldobta valamire, az soha nem hibázott és soha nem szállt olyan messzire, hogy ne találja meg a visszavezető utat gazdájához, és akár olyan kicsivé vált, hogy az istenség kényelmesen hordhatta tunicája alatt."

Snorri Eddája 

A skandináv mitológiában Thor, a villámok istene birtokolta a félelmetes fegyvert, a Mjölnirt. A kalapács vasból készült, és csak az arra méltó isten vehette kezébe, hogy használja azt. Amikor Thor lesújtott legendás fegyverével, mennydörgött az ég, és villámok cikáztak. Használatával képes volt hegyeket emelni, és legyőzni legrettegettebb ellenségeit. 

A  Hasbro jóvoltából a srácok is átélhetik Thor isten legendás kalandjait, méghozzá a speciális harci kalapács segítségével.

Thor remekbe szabott eszköze a látszat ellenére nem fa nyéllel, hanem műanyagba ágyazott gumi-nyéllel van ellátva. Mindez kellemes tapintást, és biztos fogást nyújt. A fémesen csillogó pöröly téglatest alakú, oldalát absztrakt minta díszíti.

A szivacsból készült fegyver biztonságosan használható. A puha fej elnyeli az ütések erejét, miközben tökéletes illúzióját kelti Thor félelmetes harci kalapácsának. Természetesen egymás, és a tárgyak épségére így is ügyelni kell, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket, károkat. 

A fantasztikus eszköz a Marvel képregények legendás alakjának elengedhetetlen kelléke. Segítségével a srácok életre kelthetik Thor hőstetteit. A szituációk életre keltése fejleszti a gyerekek képzelőerejét, és fantáziáját. 

Thor - Harci kalapács  Thor - Harci kalapács

 
Verdák 3 Karambol autók PDF Nyomtatás E-mail

A Villám McQueen ismét száguld a Szelep-Kupán. A 95-ös versenyző felett azonban eljárt az idő, ráadésul jóval korszerűbb vetélytársakat kap. Egy váratlan baleset pedig arra készteti McQueent, hogy átértékelje karrierjét. 

Verdák 3 Karambol autók  Verdák 3 Karambol autók

A karambolban régi ellenfele, Joe Kompresszor is megsérül, így a Dinocó kiöregedett versenyzője szintén komoly döntésre kényszerül. Az izgalmas jelenetet a Mattel vadi új Karambol autóival eleveníthetik fel a srácok. 

Verdák 3 Karambol autókA 20 centiméteres, vagány járgányok első ránézésre hagyományos autóknak tűnnek. Bájosan mosolygó kedvenceink teljes pompájukban tündökölnek, miközben szelik a gyerekszoba padlóját. 

Az izgalom akkor veszi kezdetét, amikor valamelyik versenyző kisodródik a képzeletbeli pályáról, és nekiütközik valaminek. Ekkor ugyanis a bájosan mosolygó autó arcára fagy a nevetés.

A becsapódás pillanatában megváltozik az arckifejezés, és a vidám szempár lezárul, miközben a kaszni több ponton is elfordul.

A baleset után érdemes a kicsavarodott járművet szerelő műhelybe vontatni, ahol az ügyes gyerekkezek egy határozott fordítással visszaállítják a versenyzőt eredeti formájába. 

Ezt követően folytatódhat a futam, hogy kiderüljön a két régi ellenfél közül ki a gyorsabb. A kifejezetten ütközésre tervezett autóknak pedig meg sem kottyan néhány újabb karambol, a srácok pillanatok alatt visszaadhatják számukra régi formájukat. 

A két autó természetesen egymással is ütközhet, így még igzalmasabb lesz a verseny. 

 
Little People Fecsegő Repcsi PDF Nyomtatás E-mail

Bizonyára találkoztatok már a Mattel cég Little People fantázianevet viselő játékaival. Talán nem is gondolnátok, de ezek a készletek, mind a Fisher-Price termékcsalád tagjai. Ezeket a játékokat 1-5 éves gyerek számára tervezik és készítik, kiváló minőségű anyagok felhasználásával.

Little People Fecsegő Repcsi    Little People Fecsegő Repcsi

A Fecsegő repcsi gyönyörű landolást hajtott végre a Manóprogram csapatánál. A félig nyitott dobozból egy 30x20 centiméteres, kerekeken guruló, masszív légijármű kandikál ki. Miután egy határozott mozdulattal megszabadítjuk a rögzítésre szolgáló kötözőanyagtól, kezünkbe kaparinthatjuk a fehér, kék, zöld és narancssárga színekben pompázó repülőt. A felségjelzés helyén ezúttal a Little People embléma látható. Annak érdekében, hogy a csomagolás minél kisebb, és praktikusabb legyen, az egyik hajtóművet a gép mellett találjuk. Ezt az alkatrészt magunknak kell felpattintani a helyére, a művelet nem nehéz, nem kíván sem szerszámot, sem gyakorlatot. A repülő üzemkész, így az ajtó kitárulhat. Ahhoz, hogy mind a pilóta, mind pedig utasa beléphessen a fedélzetre, ki kell szabadítani őket a csomagolás fogságából.

 
Kylo Ren maszk PDF Nyomtatás E-mail

Kylo Ren maszkKylo Ren a Star Wars 7. - Az ébredő Erő című epizódjának kulcsfigurája. Az Erő-érzékeny fiatalember nem más, mint Leia hercegnő, és Han Solo fia, vagyis Darth Vader unokája. Édesanyja kívánságára Luke Skywalker tanítványa lesz, ám Snoke vezér hatására átáll a sötét oldalra, és Luke valamennyi tanítványát lemészárolja. Ezután veszi fel a Kylo Ren nevet, és igyekszik nagyapja nyomdokaiba lépni. 

A különleges karakterhez különleges kiegészítő dukál. Már lézerkardja sem átlagos, hiszen markolatából két lézerpenge tör elő. Ám még ennél is jellegzetesebb Sith-szerű maszkja, mely Kylo teljes arcát eltakarja. A kivételes darab a Hasbro jóvoltából a srácokhoz is eljuthat, vegyük hát közelebbről is szemügyre.

A műanyagból készült maszk kifejezetten gyerek fejre készült. Az 5 éves kortól nagyjából 12 éves korig használható álarc remekül illeszkedik a srácok buksijára. 

A maszk felhelyezése masszív, állítható gumiszalaggal történik, mely tökéletes tartást biztosít. A kialakítás során ügyeltek arra, hogy a szemek számára készült nyíláson a lurkók teljesen kilássanak, így a takarásmentes rés nem akadályozza a játékot, és a szabad mozgást. 

A körültekintő kivitelezést mutatják az orr-részen elhelyezett nyílások is, melyek a légzést hivatottak biztosítani a srácok számára. Az összesen hét hézag akadálymenetes lélegzetvételt biztosít. 

Kylo Ren látványos maszkja lehetőséget nyújt a lurkók számára, hogy a Star Wars egyik népszerű karakterének bőrébe bújhassanak, ezzel fantáziájuk segítségével különböző szituációkat keltsenek életre. A szabadban és beltéren is használható álarc kiváló választás Kylo Ren rajongói számára.

Kylo Ren maszk  Kylo Ren maszk

 
Star Wars BladeBuilders - Kylo Ren fénykardja PDF Nyomtatás E-mail

Kylo Ren egy rendkívül izgalmas harci eszközzel rendelkezik. A lovagi kardokra hajazó fénykard a fő pengén kívül rendelkezik egy másodlagossal is, mely előnyhöz juttatja gazdáját a harc során, akár elterelés, akár sebesítés közben. 

Azok számára, akik látták a Star Wars VII. epizódját, bizonyára feltűnt, hogy Kylo Ren kardja eltér az eddig megszokott fénykardoktól, mert a piros sugár, mely előtör a fegyverből nem csak más hangot ad, de vibrálása jelzi, hogy alapjaiban tér el a hagyományostól. A különbség visszavezethető a fénykardok előállítási technikájához. A központi elem, a sérült kristálymag látja el a kardot energiával. Ezen a ponton hatalmas energia képződik, melynek szüksége van két kisebb kivezető nyílásra, nehogy túlhevüljön. Ez az eljárás azonban instabillá teszi a kardot, a fellépő energiatovábbítási hiba adja a fény vibrálását. 

Star Wars BladeBuilders - Kylo Ren fénykardja  Star Wars BladeBuilders - Kylo Ren fénykardja

Arra egyenlőre nem adtak választ a film készítői, hogy miként jutott a fent említett technika birtokába Kylo Ren, egy azonban biztos, a Hasbro jóvoltából a gyerekek próbára tehetik a különleges fénykardot.

 
Nerf Nitro 6 és 3 darabos szivacsautó utántöltő PDF Nyomtatás E-mail

A Nerf Nitro Duelfury Demolition, és Flashfuri Chaos készeletek bemutatása során már szó volt a kilövőhöz tartozó Nerf szivacsautókról. Szeretnénk ezúttal részletesen is foglalkozni ezekkel a látványos, és masszív járművekkel, hogy ti is megismerhessétek ezeket a fantasztikus autókat. 

Nerf Nitro 6 és 3 darabos szivacsautó utántöltő  Nerf Nitro 6 és 3 darabos szivacsautó utántöltő

A Nerf Nitro kilövőkhöz minden esetben kapunk néhány színes járgányt, melyekkel kiválóan használhatjuk a szerkezeteket. Léteznek azonban méretes tárral rendelkező modellek is, mint például a Nerf Nitro Flashfuri Chaos, melyekhez érdemes több autót beszerezni a gyors muníció utánpótlás érdekében. A Hasbro által kínált készletek között három, és hat autóból álló szetteket találunk. A Nerf felirat természetesen ezúttal sem hiányozhat a járművekről, sőt azt is megállapíthatjuk, hogy nincs két egyforma kaszni, mind színben, mind fazonban eltérő darabokról beszélhetünk.

 
Nerf Nitro Flashfury Chaos PDF Nyomtatás E-mail

Nerf Nitro Flashfury Chaos Szeretitek a Nerfeket? De a legkisebb még nem boldogul a nagyobb szivacskilövőkkel? Szuper megoldással rukkolt elő a Hasbro.

A Nerf Nitro 5 éves kortól kápráztatja el a srácokat. A Nerf szivacskilövők mintájára készült szerkezetek azonban nem szivacstöltényt, hanem puha, szivacsból készült autókat lőnek ki!

A Nerf Nitro Flashfury készlethez három, színes, puha szivacsból készült autót kapunk. Hatalmas műanyag kerekei könnyedén viszik célja felé a vidám járművet. A műanyag alváz tökéletesen belesimul a szivacskaszni, egyetlen kiálló alkatrész sem gátolja a kisautót az előrejutásban. 

A méretes kilövőszerkezet első alkalommal egy kis szerelést igényel, hiszen a felhúzókart be kell helyezni a kilövő oldalába. Ezt követően már használhatjuk is. A felső, méretes nyíláson behelyezzük a járműveket, hátra húzzuk a szánt, majd tüzelünk. Tüzelünk, de mire? A kérdés annál is inkább jogos, mert a készlet két célterületet is tartalmaz. Az egyforma, oszlopokra illeszthető jeges küllemű kapukba korong helyezhető, mely a magasba röpül, amikor az autó áthalad alatta. 

Fontos tudnunk, hogy a kilövő alján gombot találunk, mely garantálja, hogy a fegyver nem sül el addig, amíg nem tartjuk lenyomva. Tekintve, hogy a kilövők a földön használandók, nem okoz gondot, hogy a gombot nyomva tartsuk. 

Helyezzük a kilövőt a földre, építsük meg a kívánt célvonalat, majd helyezzük be az autókat. Húzzuk hátra a narancssárga kart, célozzunk, és tüzeljünk. Amennyiben eltaláltuk a célt, a magasba röppen a korong. Ezt követően egy újabb húzással, újabb autót lőhetünk ki, akár a másik jeges cél felé, akár a rámpa irányába, hiszen a készlet ezt is tartalmazza. A narancssárga ugrató látványos ívet ad az autónak, mely magasra száll, majd aláhull. Szerencsére a strapabíró gumijárműnek nem esik baja a nagyobb becsapódások alkalmával sem. 

A szett tartalmaz további két műanyag hordót, melyet akár célpontnak is használhatunk, de a rámpa segítségével át repülhetnek felettük.

A kiváló minőségű Nerf Nitro remek választás a srácok számára.

Nerf Nitro Flashfury Chaos   Nerf Nitro Flashfury Chaos

 
Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag fiúknak PDF Nyomtatás E-mail

Jó hírrel szolgálhatunk azoknak a fiús anyukáknak, akiknek megakadt a szeme a Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag lányoknak fantázia nevet viselő készségfejlesztő játékon, elhoztuk ugyanis a készlet fiús változatát!

A praktikus tároló rendkívüli hasonlóságot mutat a csajos építőelemeket tartalmazó csomaggal. A különbséget a színösszeállításban találjuk meg. Míg a lányok számra összeállított készletet rózsaszín cipzárral és fogantyúval látták el, a srácoknak készült szetten a kék szín dominál.
Az egy, kettő, három, vagy négy bütyökkel ellátott kockákból és téglatestekből, 60 darabot találunk a zsákban.

Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag fiúknak  Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag fiúknak

A készlet piros, kék, zöld és sárga árnyalatokból áll össze. Amint kezünkbe vesszük a színes elemeket, meggyőződhetünk kiváló minőségükről, hiszen amellett, hogy vastag, strapabíró műanyagból készült, mentes a sorjától és öntéshibáktól. Egymásra helyezve pontosan illeszkednek, nem szorulnak, de nem is csúsznak szét a darabok. A különleges, két bütyökkel ellátott, arcra emlékeztető forma segítségével állatot is létrehozhatunk, de a változatos formavilágnak köszönhetően számtalan növény, vagy tárgy alkotható a Mega Bloks First Bilder építőelemekből.

A formák megismerésén túl, a színek felismerése is fontos állomás a gyermekek életében. Az élénk színű elemek ebben is segítséget jelentenek a srácoknak, hiszen játék közben észrevétlenül ismerkednek meg az alapszínekkel. Amennyiben együtt játszunk csemetével, tovább mélyíthetjük az irányokkal kapcsolatos tudását, hiszem építés közben az alatta, felette, közötte és mellette fogalmak számtalanszor előkerülnek.

 
Hulk - 30 centiméteres karakter figura PDF Nyomtatás E-mail

Hulk - 30 centiméteres karakter figuraDr. Robert Bruce Banner történetét bizonyára sokan ismeritek, még ha a Marvel képregények atomfizikusának neve elsőre nem cseng ismerősen. Az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának munkatársa nem más, mint a hihetetlen Hulk.

A történet szerint Bruce Banner gyermekkorában szeretetteljes kapcsolatot ápolt édesanyjával, ám iszákos apja mindig féltékenyen figyelte anya és fia kapcsolatát. Az agresszív és bántalmazó apa árnyékában felnövő fiú magában hordozta a felhalmozódott és elfojtott dühöt. 

Egy rosszul sikerült kísérleti robbanás azonban gyökeresen megváltoztatta életét. A gamma-sugárzás életre hívta Hulkot, aki Bruce-szal egy személyben létezik, és akkor lép színre, amikor Bruce felkapja a vizet. Hulk így Burce minden dühét magába fogadja, és egy tomboló, hatalmas zöld lénnyé válik, aki mindent lerombol maga körül.

Erre a hadsereg is felfigyel, így Hulk hamarosan üldözőt kap, Ross tábornok személyében. Azok számára, akik még nem látták a történetet, nem szeretnénk komoly titkokat elárulni, egy azonban biztos, ahhoz, hogy Bruce ép bőrrel ússza meg ezt a kalandot, szüksége lesz önfegyelemre, hogy felülkerekedjen saját belső démonjain. 

Hulk morcos figurája a Hasbro jóvoltából a srácokhoz is ellátogat, méghozzá 30 centiméteres változatban. 

Az izmos figura több ponton mozgatható. Fejét karjait, lábait, sőt, csuklóit is képes forgatni. Hulk stabilan áll óriási lábain, mely tovább fokozza robusztus megjelenését. Az ökölbe szorított kezek, és az elszánt arckifejezés arról árulkodik, hogy a srácok izgalmas szituációkat kelthetnek életre, mire a felbőszült alteregó visszanyeri önuralmát.

A fantázia szülte történetek hozzájárulnak a gyerekek képzelőerejének fejlődéséhez. A számtalan lehetőséget tartogató, masszív és látványos Hasbro figura remek választás a fiúk számára.

 

Hulk - 30 centiméteres karakter figura  Hulk - 30 centiméteres karakter figura

 
LEGO® DUPLO® - Tűzoltóhajó PDF Nyomtatás E-mail

LEGO Duplo - TűzoltóhajóEgy LEGO "Ki mit tud" alkalmával bizonyára sok információ felszínre kerülne. Például, hogy a céget Ole Kirk Christiansen, dán asztalosmester alapította 1932-ben. Ekkor még fából készültek az építőelemek, ám a vállalat neve már ekkor is a "Leg godt", azaz a "Játssz jót" kifejezésből kombinált LEGO szó volt. Bizonyára azt is sokan tudnák, hogy pénzügyi okokból 1947-ben műanyagból kezdték gyártani az építőkockákat, azonban ekkor még senki sem hitte, hogy az új technológia felveheti a versenyt a hagyományos fa elemekkel.

Pedig Ole Kirk Christiansen bizonyára jól átgondolta találmányát, hiszen azok a LEGO elemek, melyeket több mint 50 éve gyártottak, tökéletesen illeszkednek azokhoz, melyek ma gördülnek le a futószalagról. Napjainkban évi 20 milliárd kocka kerül ki a gyárakból, melyhez a 2008-ban Nyíregyházán létesített üzem 1500 alkalmazottja is hozzájárul. A LEGO magas minőségét a szigorú ellenőrzés biztosítja. Az alkatrészek eltérése legfeljebb 0,002 mm lehet, így egymillió kockából átlagosan 18 darab bizonyul selejtnek. Minden konstrukciót szigorú harapás-, húzás-, nyomás- és lépéstesztnek vetnek alá, tulajdonképpen minden olyan terhelésnek, mely használat közben érheti a játékokat.

A LEGO DUPLO szetteket a 1½ - 5 éves korosztály számára alkották. Mind méretét, mind témáját ennek megfelelően tervezték meg. Léteznek unisex készletek, mellyel például házat, tájat, vasutat készíthetnek a csemeték. Vannak kimondottan csajos szettek, hercegnővel, kávézóval, állatorvossal, illetve Verdás, rendőrös, tűzoltós készletek fiúk számára.

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

Csapatunk ezúttal a Tűzoltóhajót rejtő dobozt bontogatta határtalan izgalommal. A 18 darabból álló garnitúra két részből összeállítható hajótestet, ablakkeretet és a hozzá illő ablakot, irányítópultot, szirénát, lángnyelvet, csörlőt, egy bátor tűzoltó figurát és hős kutyáját, valamint szabadon felhasználható építő elemeket tartalmaz. Összeállításához a dobozon találunk útmutatást, de a gyermeki fantázia is szabadon szárnyalhat. Szárazföldi bázis és vízíjármű egyaránt készíthető belőle, így a lángok felcsaphatnak a világítótoronyban, vagy a szomszédos lakóépületben. Amennyiben nem a szárazföldön kell oltani, a hajót vízre is bocsáthatjuk a fürdőkádban, vagy a medencében. A 2-5 év közötti csemeték képzelőereje határtalan, így izgalmas szituációkba helyezhetik a mentőcsapatot.

 
Hot Wheels Chewbacca PDF Nyomtatás E-mail

Chewbacca ikonikus figurája sok Csillagok háborúja rajongó szívét megdobogtatja. Han Solo morgós barátja számtalanszor megcsillogtatta már rátermettségét és ügyességét. Ahhoz, hogy megtudjuk, Csubakka hogyan veszi az akadályokat a Hot Wheels pályákon, annyit kell tennünk, hogy a legújabb Csubi járgányt választjuk a Mattel Star Wars karakter kisautói közül.

Hot Wheels Chewbacca    Hot Wheels Chewbacca

Miután legújabb szerzeményünket kiszabadítottuk a Csubakka képmásával dekorált dobozból, kezünkbe foghatjuk az igazán egyedi, és jellegzetes járművet. A barna, szőrös dizájn, valamint a masszív, robusztus felépítés egy platós gépjárműben teljesedik ki. Kisautónk a nagyméretű, bordázott kerekeknek köszönhetően bármilyen terepen kiválóan teljesít. A strapabíró kivitel bizony jó szolgálatot tesz a lendületes versenyeken, hiszen a gyorsaság mellett fontos az is, hogy földet érés után sértetlenül guruljon tovább kedvenc járgányunk.

Akárhogy is szerepel Chewbacca autónk a Hot Wheels pályákon, vitathatatlanul különleges darabbal szállhatunk ringbe.
    

 
Bosszúállók: Hulk óriás gumikéz - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Robert Bruce Banner történetét bizonyára sokan ismeritek, még ha a Marvel képregények atomfizikusának neve elsőre nem cseng elsőre ismerősen. Az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának munkatársa ugyanis nem más, mint hihetetlen Hulk.

Bosszúállók: Hulk óriás gumikéz - Hasbro  Bosszúállók: Hulk óriás gumikéz - Hasbro

A történet szerint Dr. Robert Bruce Banner teszi a dolgát a Védelmi Minisztériumban. A férfi élete azonban egyik pillanatról a másikra megváltozik egy rosszul sikerült kísérleti robbanás miatt. A gamma-sugárzás életre hívja Hulkot, aki Bruce-szal egy személyben létezik, és akkor lép színre, amikor Bruce felkapja a vizet. Hulk így Burce minden dühét magába fogadja, és egy tomboló, hatalmas zöld lénnyé válik, aki mindent lerombol maga körül.

 
Hot Wheels sárkányos autópálya PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels sárkányos autópálya Hot Wheels narancssárga útvesztői közül több modellt is bemutattunk Nektek. Az izgalmak ezúttal egy sárkánnyal folytatódnak. Bizony nem tévedés, vágány zöld kisautónak ezúttal egy sárkánnyal kell megküzdenie. 

A pálya elemeit darabokban találjuk a csomagban. Összeillesztésüket használati útmutató segíti.

Az út többféleképpen variálható, ennek köszönhetően emelkedőt, illetve ugratót készíthetünk.

Az ugrás a teherautó platójáról történik, melyet a narancssárga kar segítségével hozhatunk működésbe. Amennyiben jól céloztuk meg a sárkány elején található gombot, a sárkány még magasabbra szökken. Az oldalt kanyargó pályaíven hátba támadhatjuk a fenevadat. A félelmetes ragadozó ekkor megpördül a saját tengelye körül, majd hátára zuhan.

Amennyiben több Hot Wheels autóval rendelkezünk, elhelyezhetjük kedvenceinket az ötletes tartókban, a sárkány szárnyában.

Ezek a tartók még izgalmasabbá teszik a játékot a srácok számára, mivel a sárkány fogságába esett autók történetét keltik életre. Sőt, a sárkány karmába helyezett kocsikkal még fordulatosabbá tehető a játék.

A játék végeztével kedvenc járgányunkat a biztonságos Hot Wheels feliratú korlát mögé helyezhetjük.

Véleményünk szerint a Sárkányos pálya az egyik leglátványosabb Hot Wheels terep. A vagány külső számtalan lehetőséget rejt magában, mind a felépíthető pályaszakaszok mind pedig az életre kelthető szituációk tekintetében. Szívből ajánljuk minden belevaló csemetének. 

Hot Wheels sárkányos autópálya  Hot Wheels sárkányos autópálya

 
Transformers Robots in Disguise: Mini-Con Divebomb robotfigura kiegészítőkkel - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Transformers TRA RID Minicon - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

A doboz, mely nagyjából 15 centiméter magas és ugyan ilyen széles, egy aprócska, ám annál veszedelmesebb Álcát tartalmaz. Divebombtól joggal tartanak az Autobotok, hiszen tökéletesen beleolvad környezetébe, és lesből indít támadást.

Kezdjük hát kiszabadítani átmeneti lakhelyéről legújabb szerzeményünket. A doboz kicsomagolása után a keretből is ki kell pattintani az alkatrészeket. A játék 5 éves kortól használható, ám elképzelhető, hogy segítségre lesz szükség ehhez a művelethez. Ha eltávolítottuk a vázat, már igazán könnyű dolgunk van, hiszen a 1 Step! azaz egy lépéssel átalakítható Transfomersek nem igényelnek bonyolult kézmozdulatokat. Ahhoz, hogy álca módból robot üzemmódba alakuljon, elsőként karjait kell széttárni, majd lábait felhajtani. Ezután következhetnek a fegyverek, melyek egész armadája áll Divebomb rendelkezésére. Kettő a kézbe, kettő a lábra, újabb kettő a hátra, és kezdődhet a csata. A harc végén egyszerűen eltávolítjuk a fegyvereket, majd a karokat és lábakat hajtjuk le, hogy újabb titkos bevetésre indíthassuk álcázott robotunkat.
A 8 centiméteres figura bárhol, bármikor bevetésre kész, nem okoz gondot ha csemeténk mindenhová magával szeretné vinni.

Amennyiben a Transformers Robots In Disguise Mini-Con készletből más figurával is rendelkezünk, kombinálhatjuk legújabb harcosunkkal.

A kezünkben tartott Transformers nem felelne meg a modern kor kihívásainak, ha nem léphetne át a virtuális térbe. Amennyiben okostelefonunkra, vagy tabletünkre letöltjük a megfelelő alkalmazást, és beolvassuk a Divebomb mellkasán található Transformers logót, máris kezdhetjük a küzdelmet a képernyőn. Ezzel a funkcióval nem csak a hosszú utazást, vagy várakozás lassú perceit tehetjük élvezetessé gyermekünk számára, de segítségével játékos formában ismerkedhet meg az "okoseszközök" használatával, mely napjainkban már-már elengedhetetlen számára.

Transformers TRA RID Minicon - HasbroTransformers TRA RID Minicon - Hasbro

 
Nerf Doomlands 2169 PDF Nyomtatás E-mail

Nerf Doomlands 2169A Nerf szivacskilövők közül több modellel is megismerkedhettetek korábban, ezúttal egy igazi pusztítót mutatunk be. A 24 töltény befogadására alkalmas Doomlands 2169 elől nincs menekvés. Lássuk, mit tud a "kicsike"!

A Nerf Doomlands 2169 fantázia nevet viselő szivacskilövő megjelenésében leginkább számszeríjhoz hasonlít, ám esetünkben nem nyílvesszőt, hanem a már megszokott puha szivacstöltényt lövi ki. A 24 narancssárga lőszert a fegyver két oldalán tudjuk elhelyezni. Az átlátszó tokokat két egyszerű mozdulattal távolíthatjuk el, annak érdekében, hogy feltöltsük azokat. A szánt hátrahúzva, a tárolón található gombot lenyomva, ezzel egy időben a tárat kihúzva tehetjük meg ezt. A lőszereket egymás után helyezhetjük be, majd egy halk kattanás kíséretében tolhatjuk vissza a tárat a helyére.

A kézhez álló fegyver igen nagy tűzerővel rendelkezik, tekintve, hogy a szán mindkét irányban felhúzható. Azaz akár hátra rántjuk, akár előre toljuk a kart, a Nerf kilövő mindkét esetben tüzelésre kész. Az elsütőbillentyű lenyomásával egyszerre két töltényt lőhetünk ki.

A lövedék nagyjából 15 méter távolságra jut el, így nem tartozik a legerősebb kilövők közé, ám az élmény, melyet a 24 golyó folyamatos kilövése jelent, kárpótol mindenért.

A Nerf Doomlands 2169 egy rendkívül látványos szivacskilövő. A vagány külső élvezetes használattal párosul. A Nerf kilövők egyik hatlamas előnye, hogy szabadtéri játék lévén, még a nagyobb gyerekeket is felállítja a televízió és a számítógép elől, hogy barátaikkal közösen élvezzék a csata izgalmait.

Nerf Doomlands 2169  Nerf Doomlands 2169

 
Hot Wheels pályaépítő alapszett PDF Nyomtatás E-mail

A Manóprogramon megismerhettetek néhány Star Wars Hot Wheels karakter kisautót, köztük a Darth Vader, a Chewbacca, és a C-3PO járművet. Ezúttal a Hot Wheels autókhoz tartozó Pályaépítő szettel szeretnénk megismertetni titeket.

Hot Wheels pályaépítő alapszett    Hot Wheels pályaépítő alapszett

A doboz, mely a pályát rejti, nem nevezhető kifejezetten nagynak, tartalma összeépítve, mégis nagyjából egy négyzetméternyi izgalmas játékot kínál. Az elemek között találunk narancssárga egyenes, valamint íves szakaszokat, egy felüljárót, egy kék hurokelemet, és két kilövő szerkezetet.

A narancsszínű sávokat peremmel látták el, hogy megelőzzék az autók kisodródását. Az pálya részeit kék összekötőelemek segítségével kapcsolhatjuk egymáshoz. Alkotó kedvű csemeténk megcsillogtathatja tervezői tudását, a készlet részeit ugyanis többféleképpen állíthatja össze. Lehetőség van két párhuzamos út felállítására, és arra is, hogy felüljáró segítségével az autók egymás útját keresztezzék. Ráadásul a strapabíró járművek arra is alkalmasak, hogy a kilövő segítségével a magasba emelkedjenek és széles ívet írjanak le a levegőben anélkül, hogy egyetlen karcolás keletkezne rajtuk. Minél könnyebb a kilőtt automobil, annál távolabbra juttathatjuk el.

 
Hot Wheels Star Wars: Rebel Snowspeeder PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels: Rebel SnowspeederA Star Wars: Új remény című epizódban, a lázadók sikeresen pusztították el a Halálcsillagot, ám a fordulatokban bővelkedő folytatásban, a Birodalmi erők egészen a jéggel borított Hoth bolygóig üldözik Leia hercegnőt, és mindenre elszánt követőit. Darth Vader három év lázas kutatás után végre felfedezi a jeges klímájú bolygón az üldözöttek nyomát, majd meglepetésszerű támadásba lendül.

A lázadók csapta mindeközben sikeresen alkalmazkodott a szinte lakhatatlan égitest szélsőséges klímájához. Mi sem mutatja ezt jobban annál, hogy a gyors mozgású T-47-es airspeedereket átalakították, hogy az extrém időjárási viszonyok között is kiváló teljesítményt nyújtsanak. A közeledő Birodalmi erőkkel, a fagytűrő, gyors mozgású Snowspeederek veszik fel a harcot, hogy valamennyi Lázadó Szövetséges biztonságban hagyhassa el a Hoth bolygót.

Ezek a könnyű röptű gépek kétszemélyesek. Személyzetét egy pilóta, és egy kísérőtag alkotja. A másodpilóta feladata a fegyverzet működtetetése, mely két, előrenéző lézerágyúból áll.

A Snowspeeder méreteit tekintve a következő paraméterekkel rendelkezik:

• Magasság : 1.86m
• Hosszúság: 6.96m
• Szélesség : 6.87m

A legendás jármű kicsinyített mása ezúttal a Manóprogram csapatának asztalán landolt. A féltenyérnyi űrjármű, egy egyszerű mozdulattal hozzákapcsolható a Flight Navigátor tartószerkezethez, mely két funkciót lát el. Egyrészt dekoratív megjelenést ad a csillaghajó tárolásához, másrészt ujjunkra illesztve látványos légicsatát vívhatunk a kis szerkezet segítségével.

A szürkés árnyalatú lázadó gépet, a Birodalom visszavág című epizódban, maga Wedge Antilles vadászpilóta vezette, aki több sikeres támadást vezényelt le a Birodalmi erőkkel szemben. Nos, adjuk át az irányítást a Zsivány osztag parancsnokának, és indítsuk be a hajtóműveket. Lássuk, hogy a Snowspeeder hogyan veszi fel a versenyt a TIE vadászgépekkel szemben. A fénysebességnél gyorsabban száguldó gyermeki képzelet legendás ütközeteket eleveníthet fel, vagy kitalált manővereket hajthat végre a lázadók Snowspeederével.
    

Hot Wheels: Rebel Snowspeeder    Hot Wheels: Rebel Snowspeeder

 
Nerf Nitro Longshot Smash PDF Nyomtatás E-mail

A Nerf Nitrok fantasztikus világában tett látogatásunk következő állomása a Nerf Nitro Longshot Smash, mely méretes kék kilövővel, két színes szivacsautóval, és két akadállyal kerül a dobozba.

Nerf Nitro Longshot Smash

A Hasbro által kínált kilövők, a Nerf szivacskilövőkhöz hasonlítanak, ám a srácok ezúttal puha szivacsautókat lőhetnek ki a szoba padlóján. A könnyű és strapabíró járművek gyorsan törnek elő a kilövőkből, és sebesen száguldanak céljuk felé. Esetünkben a cél két narancssárga bóját, és két szürke hordó jelent.

A rendelkezésünkre álló eszközökből építhetünk célpontot, célvonalat, vagy akadályt, melyet át kell ugrani. A készlethez tartozik ugyanis egy rámpa, mely meredek kialakításának köszönhetően magasra repíti a könnyű szivacsautót.

A járgányok behelyezése elölről történik. Kattanásig nyomjuk a nyílásba, majd a szánt hátrahúzva nyomjuk meg az elsütőbillentyűt. Természetesen csak azután, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökből elrendeztük a terepet.

Jöjjön először a rámpa, majd alá a két hordó, mely felett elrepülnek a színes autók. A bójákból ezúttal célvonal készül, melyen a sikeres landolást követően kell átgurulni a kocsiknak.

Kezdődhet a móka, célozzuk meg a rámpát. A kilövőt helyezzük a talajra, az alján ugyanis biztonsági gomb található, kizárólag akkor tudjuk meghúzni a ravaszt, ha a szerkezet a földön van.

Amennyiben jól céloztunk az autó meredek szögben felrepül, majd néhány méterrel távolabb landol. Ha ügyesek voltunk, kerekein gurul tovább, esetleg saját tengelye körül látványos fordulatot tesz.

Némi gyakorlást követően a hordókat felhasználhatjuk célpontként, melyekre a felrepülő autónak kell majd landolnia. A puha szivacsból készült járművek strapabíróak, nem kell attól tartani, hogy kárt teszünk bennük. A hatalmas kerekek lehetővé teszik a gyors előrehaladást, mely remek lendületet ad a rámpán a kocsi számára.

Kiváló választás a masszív, gyors, látványos Nerf Nitro Longshot Smash kilövő készlet, mely 5 éves kortól ajánlott.

Nerf Nitro Longshot Smash  Nerf Nitro Longshot Smash

 
NERF Elite Firestrike PDF Nyomtatás E-mail

NERF Elite FirestrikeApró marokfegyvert ezidáig nem mutattunk be a Nerf kínálatából, ám ami késik, nem múlik, és már most leszögezhetjük, az N-Strike Elite Firestrike vonalhoz tartozó Nerf kilövő nem marad szégyenben nagyobb testvéreivel szemben.

A 25 centiméter széles dobozból jól látható módon kandikál ki a narancssárga-szürke árnyalatú Nerf kilövő. Néhány határozott csattintás az ollóval, és új barátunk máris kiszabadul átmeneti fogságából. Az alig pár dekagrammos fegyverhez három lövedék tartozik. Az egyszerre 1 töltény elrepítésére képes kézifegyver akár 27 méteres távolságra is ki tudja lőni a kék színű golyót.

A Nerf fegyverekhez használatos töltények szivacsból készülnek, annak érdekében, hogy ne okozhassanak sérülést játék közben. Ennek ellenére a játék 8 éves kortól ajánlott. Nem kizárólag biztonsági oka van a korhatárnak, a felhúzókar ugyanis némi fizikai erőt kíván meg, mellyel inkább iskolás kortól rendelkeznek a srácok.

A kilövő markolatán két elsütőbillentyűt is láthatunk, ám az alsó kapcsoló a lézeres célkereső be-, és kikapcsolására szolgál. A piros kör közepén pontot láthatunk, mely segíti a helyes irány beállítását.

A ravasz meghúzásával egy időben szélsebesen távozik a fegyverből a lövedék, majd a célkeresőnek köszönhetően 15-20 méterrel távolabb pontosan csapódik a célba. Ennél nagyobb távolság esetén már számolnunk kell azzal, hogy módosul a röppálya.

 
Roblox bábuk PDF Nyomtatás E-mail

A Roblox gyerekek és tinik számára készült számítógépes játék, mely Android, Xbox One, Windows, iPod touch, iOS, macOS, Mac OS, Fire OS rendszerekre érhető el. Az első verzió 2006-ban jelent meg, az elmúlt 10 évben pedig lendületesen tört előre a virtuális térben. A TM Toys jóvoltából a videojáték karakterei fizikailag is megjelennek, és a srácok legnagyobb örömére a gyerekszobában kelnek életre. 

Roblox bábuk  Roblox bábuk

A különböző figurákat egyesével, és többed magukkal kerülnek a boltok polcaira. Az egyes sorozatban 40 különböző karakterrel találkozhatunk. A figurák műanyagból készültek. Testrészeik egy könnyed mozdulattal levehetők, és más Roblox figura testrészével helyettesíthetők. 

A közel 10 centiméteres bábu térde hajlítható. Szögletes lábainak köszönhetően stabilan megállítható.

 
NIKKO VaporizR 2 PDF Nyomtatás E-mail

Halk zümmögés töri meg az egyhangú csendet. A zaj egyre közeledik, majd robusztus kerekeink begurul látómezőnkbe a Nikko: VaporizR 2 távirányítós autó. A sáraga macskaszemek, és a szájhoz hasonló hűtőrács igazán vagány külsőt kölcsönöz az amúgy is látványos járgánynak. A sötétített ablak, és a hátsó szárny tovább fokozzák a huncut, de energikus hatást. Az iskolás korú fiúk szívét minden bizonnyal elrabolja majd a gépezet!

NIKKO VaporizR 2  NIKKO VaporizR 2

Emeljük most fel a földről, és vegyük közelebbről is szemügyre a VaporizR 2 autót. Nagyjából 1 kilogrammot nyom a kicsike. A 30x25x20 centiméteres kasznin 10 centiméter átmérőjű abroncsok kaptak helyet. A részletgazdag kidolgozásnak köszönhetően még a visszapillantó tükrök is a helyükön vannak. Szüksége is lesz a képzeletbeli sofőrnek a tükrökre, hiszen a VaporizeR 2 minden irányba szédületes sebességgel képes haladni. Kapjuk elő a távirányítót, mely 3 darab AAA elemmel hozza működésbe a VaporizeR 2-t.

 

Nézd meg (hanggal) mit tud terepen a a VaporizR 2!:

 
Super Hero Mashers - Electro PDF Nyomtatás E-mail

Electro - Hasbro

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

Az elmúlt időszakban viszonylag sok, kislányok számára gyártott játékot mutattunk be. Ezúttal a Hasbro kifejezetten kisfiúknak szánt szuperhős készletéből válogattunk. Csapatunk Electro figurájával találta szemben magát, az antihős azonban egy szerteágazó termékcsalád tagja, amely Super Hero Mashers néven kerül forgalomba. Electro, civil nevén Maxwell Dillon, villanyszereléssel kereste kenyerét, egészen addig, amíg egy viharban tönkrement villanypóznára nem kellett felmásznia.  Az oszlopra lesújtó villám nem oltotta ki az életét, szuper erővel ruházta fel, melynek köszönhetően elektromos sugarakkal képes támadást indítani bárki ellen. 

A dobozból előkerülő figura masszív műanyagból készült, a karjaiból előtörő elektromos villámok pedig gumiból. A fej mozgatható, a végtagok leszedhetőek. Ez a funkció azért fontos, mert a fent említett termékcsalád valamennyi tagja rendelkezik ezzel a képességgel, így a testrészeik szabadon variálhatóak. Az élénk képzelettel megáldott csemeték, több, mint 1000 kombinációban hozhatnak létre új hősöket. A képességüket a gyerekek úgy válogathatják össze, ahogy az az aktuális  szerepjátékukhoz éppen szükséges. A végső összecsapás során előfordulhat, hogy a villámokat Pókember, míg a pókhálót a Vasember masszív páncélja lövi ki magából. A gyűjthető és egymással kombinálható figurák nem hiányozhatnak a szuperhősökért rajongó csemeték polcairól.

 

Videó

 

Képgaléria

 Marvel Electro - HasbroMarvel Electro - Hasbro

 
Combiner Force - Strongarm és Optimus Prime PDF Nyomtatás E-mail

Strongarm igazi bűnüldöző. Nem csak a külcsín alapján, hiszen a kék-fehér kasznis autobot egy valódi rendőrautó, de belső vágya is erősen hajtja a bűnözők elfogására. Mindene az igazságszolgáltatás, betéve tudja a szabályokat. A 9 centiméter hosszú Transformer átalakítása rendkívül egyszerű. Függőleges helyzetben tartva láthatóvá válik az alváz. Ennek közepén találunk egy fehér, lehajtható részt, mely alatt Strongarm feje bújik meg. Egy határozott mozdulattal kihajtjuk, majd a fehér alkatrészt visszabillentjük a helyére. Már csak a karokat és lábakat kell széttárnunk, hogy kedvenc autobotunk két lábon eredhessen a bűnözők nyomába.

Combiner Force - Strongarm és Optimus Prime  Combiner Force - Strongarm és Optimus Prime

Társa, Optimus Prime, azaz Optimus fővezér kulcsszerepet tölt be az autobotok és az álcák között zajló háborúban. Földre érkezését követően Optimus igyekezett elvegyülni a bolygó járművei között, így kamion alakot öltött. A kék-piros kasznit a fentihez nagyon hasonló módon, néhány egyszerű mozdulattal alakíthatjuk át. Az alvázon található fekete nyilat lefelé hajtjuk, majd a kék fejet felpattintjuk. A karok és a lábak kihajtását követően teljes lesz az átalakulás.

 
Transformers - Menasor PDF Nyomtatás E-mail

Transformers - Menasor

Autobotok régóta élnek bolygónkon, méghozzá különböző járművek bőrébe bújva. Egyik legismertebb képviselőjük Bumbleebee, aki egy valódi 2007-es Chevrolet Camaro képében szeli az utakat. Az alaptörténet minden Transformers mesében azonos, a jó és gonosz összecsap egymással, miközben a Föld és az emberiség is központi tényezővé válik. A jók táborát az autobotok, míg a gonoszokét a decepticon-ok alkotják, melyet magyarul általában Álcáknak fordítanak. 

Ezúttal 5 új harcos gurult be a Manóprogramhoz, méghozzá az Álcák csapatából. Ultra Bee-hez  hasonlóan az öt jármű is egyesíteni tudja erőit, és egyetlen harci gépezetté áll össze. 

Tagjai között találjuk Motormastert, aki nem csupán ezüst színű kasznijával hódít. A robot ugyanis egy robusztus kamion. Termetes méretét mutatja az 5 pár kerék, mely sebesen repíti célja felé. A marcona hűtőrács félelmetes külsőt kölcsönöz számra. 

Két rendkívül hasonló taggal áll össze Menasor teste, a két lábat ugyanis Heatseeker, és Slashmark adja. Némi eltérés csak színűkben mutatkozik, a karosszéria, és az alapszín megegyezik. Ez a hasonlóság biztosítja az óriásrobot végtagjainak szimmetriáját. 

Dragstrip sárga teste hasonlít Bumblebee-éhoz, ám a rosszfiúk táborát erősítő autó vasmarokkal súlyt majd le a Camaro kasznijára. Sőt, Menasor jobb kezét alkotó Dragstrip kardot is képes ragadni, hogy még elszántabban harcolhasson. 

Ultra Bee, és Menasor összecsapása mindent elsöprőnek ígérkezik, melynek végkimenetelét csak a fantáziájukat szabadjára engedő fiúk tudják. Az életre keltett szituációk hozzájárulnak a kreatív gondolkodás kialakulásához, és a fantázia fejlődéséhez. 

Transformers - Menasor   Transformers - Menasor

 
Hot Wheels C-3PO PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels C-3POA Star Wars közel 40 éves, töretlen sikere nem lehet a véletlen műve. A történet fordulatos, a jelmezek és díszletek bámulatosak, miközben a karakterek szépen kidolgozottak. Nem csoda hát, hogy a Csillagok háborúja még ma is óriási népszerűségnek örvend, nem csak a felnőttek, de a gyerekek körében is.

C-3PO, a szolgálatkész protokoll és tolmács robot igazi csúcsmodell, hiszen több mint hétmillió nyelvet, kommunikációs formát és kultúrát ismer. Humanoid külsejével, szervomotoros végtagjaival, alapvető érzelmi megnyilvánulásaival könnyen az ember szívébe lopja magát.

A Cybot Galactica 3PO sorozat legismertebb tagját ezúttal a Mattel álmodta új formába. A Hot Wheels pályaépítő készletekkel kompatibilis, egyedi, Star Wars dizájnra épülő négykerekű járműben C-3PO jellegzetes jegyeit fedezhetjük fel. Az arany külső természetesen elengedhetetlen, ám a figyelmes szemlélő hamar a protokoll droid tekintetével találja magát szemben, amint az autó lökhárítójára pillant. A fém váz alól deréktájban kikandikáló színes kábelek sem hiányozhatnak a gépjárműről, ezt, a látványos és szintén ismerős stílusjegyeket viselő szárnyak alatt találjuk.

Annak érdekében, hogy a Hot Wheels pályán maximális teljesítményt nyújthasson a C-3PO járgány, aranyozott felnis kerekei közül a hátsók nagyobb méretet kaptak.

Lendületes gyorsulás, strapabíró karosszéria, ez az ami ezt az egyedi kisautót jellemzi, mely már három éves kortól kiváló szórakozást nyújtanak a srácoknak.

Hot Wheels C-3PO    Hot Wheels C-3PO

 
Transformers RID - Hyper Changer Bumblebee - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Bumblebee - Transformers - Hasbro

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Az autobotok új generációja megérkezett. A 15 centiméteres Bumblebee figura különlegességét az adja, hogy egyetlen lépésben átalakítható. Amíg a régi Transformersek gyakorlott kezeket igényeltek, hosszas tekerés, csűrés, csavarás után sikerült csak átalakítani, addig a legújabb kiadás egyetlen mozdulattal áll két lábra, vagy ereszkedik négy kerékre. Persze ehhez ismerni kell a trükköt, mellyel rávehetjük harcosunkat az átváltozásra.

Nos, miután kiszabadítottuk a sárga Camarot a dobozból, és sikeresen értelmeztük az ábrát, melyet iránymutatásként helyeztek el a csomagolásban, eláruljuk nektek is a titkot. Mutató- és hüvelykujjunkat egymás felé toljuk a gépezet elején és hátulján található fekete alkatrészeken. Ezután egy halk kattanást hallunk, és Bumblebee máris tettre készen áll két lábon. A mozdulat hasonló, mellyel négy kerékre helyezhetjük robotunkat. A fekete alkatrészek széthúzásával eltűnik az ezüstös arc, helyére kerül a motorháztető, és ismét kerekeken száguld autobotunk.

A Camaro elején megtalálhatjuk a legújabb generáció logóját is, mellyel izgalmas, virtuális kalandokba keveredhetünk. Amennyiben letöltjük az ingyenes alkalmazást mobil telefonunkra, vagy tabletünkre, áthelyezhetjük Bumblebee figuráját mobileszközünkre. Az applikáció természetesen akkor is működik, ha nem rendelkezünk Transformerssel, ez esetben a fejlesztők által megálmodott autobotokkal szállhatunk harcba.

 

Képgaléria

Bumblebee - Transformers - HasbroBumblebee - Transformers - Hasbro

 
LEGO City - Tengeralattjáró PDF Nyomtatás E-mail

LEGO City - TengeralattijáróCsemetéd már csukott szemmel összerakja valamennyi Lego Duploját? Ideje más vizekre evezni! A LEGO City kollekcióit 6-12 éves gyerekek számára tervezték, ennek köszönhetően a készletek igazodnak a csemeték fejlődő finommotoros mozgásához, összetettebb gondolkodásmódjához, és élénk fantáziájához.

A Manóprogram csapatához ezúttal a LEGO City, Mélytengeri tengeralattjáró készlete került. A doboz mérete, mely hasonlatos a LEGO DUPLO-éhoz, senkit se tévesszen meg, pontosan 273 elemet rejt a csomag, melyből a mélytengeri tengeralattjáró épül fel.

A dobozból felbukkanó vékonyabb füzetecske az óceán alján rejtőző zátonyhoz nyújt instrukciókat, érdemes ezzel kezdeni. A látványos rajzok könnyen követhetőek, akár nagycsoportos óvodás számára is, ám az összeállítás középiskolás korig garantáltan jó szórakozást nyújt majd. Egy oldalon legfeljebb három lépés szerepel, például a búvár, vagy a cápa összeillesztése. Természetesen a kihívást sem nélkülözzük a műveletekből, hiszen 273 alkatrész közül nem könnyű megtalálni azt az egyet, melyre szükségünk van kincsesládához, vagy a bálna csontvázhoz.

Ha sikeresen túljutottunk az első akadályon, valamint ujjaink kellőképpen bemelegedtek, következhet a második füzet, amely 80 oldalon át sorolja a tennivalókat. Ijedségre semmi ok, az első könyvecskéhez hasonlóan, itt is lépésről lépésre haladunk célunk felé. Elsőként a tengeralattjáró alját kapcsoljuk össze, majd következhet az oldalfal. Egyszerre legfeljebb négy elem felkutatása, és összeillesztése a feladat.

A füzet felénél már igazán látványos eredményre számíthatunk, alkotásunk kezdi felvenni egy mélytengeri tengeralattjáró formáját. Azért amikor az utolsó elem is megtalálja a helyét, páratlan érzés járja át az ifjú alkotók szívét: "Megcsináltam".

A kész mű pedig rendkívül izgalmas témát kínál a játékhoz, hiszen melyik csemete tud ellenállni a kincskeresésnek, miközben vad cápák keresztezik útját?

A LEGO City egymáshoz illeszthető készletei további tengeri kalandokra hívják a srácokat. A kínálatban találunk elsüllyedt hajót, mentőhelikoptert, vízre épült cölöpházat, motorcsónakot, és halászhajót.

LEGO City - Tengeralattijáró    LEGO City - Tengeralattijáró

 
Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4 PDF Nyomtatás E-mail

Elérkezett az ideje annak, hogy ez igazán komoly tűzerővel rendelkező Nerf kilövőre hívjuk fel a figyelmeteket. A Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4 egy közel 50 centiméter hosszú, fehér, narancssárga, és szürke színben pompázó puska, mely egyszerre két lövedék kilövésére alkalmas.

Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4  Nerf N-Strike Elit Rough Cut 2X4

A csomag kibontása közben 8 darab kék-narancssárga töltényt találunk a fegyver mellett. A puska elejében kialakított mélyedésekbe egyszerre helyezhetjük el az összes rendelkezésünkre álló golyót.

Lássuk, miként tudjuk a távolba repíteni a szivacslövedékeket.

 
Zuru Mikro hajó játékszett PDF Nyomtatás E-mail

Zuru Micro hajó játékszettA víz szinte valamennyi gyerek fantáziáját megmozgatja. Nehéz azonban teret engedni vágyaiknak a hosszú téli napokon, a négy fal között. Ráakadtunk azonban egy olyan vízi aránéra, mely beltéren is használható, és kielégíti a srácok kalandvágyát.

A Zuru Mikro hajó játékszett 14 részből állítható össze, egy hihetetlen, vízi versenypályává. Az aréna közepére kerül a kék medence. Ehhez a részhez kapcsolódnak az átlátszó műanyag kanyarok. Az illesztéseknél gumitömítést találunk, ez garantálja számunkra a cseppmentes működést. A kisiklásvédelmi elemek természetesen az élesebb fordulókhoz kerül, míg a daru a medence szélén kialakított mélyedésbe helyezhető. A félelmetesen vicsorgó cápa az átlátszó meder szélén kialakított réseknek köszönhetően, a pálya bármely szakaszára felszerelhető. Ugyan ez igaz a Zuru Micro Boats feliratra is.

Töltsük fel a sárga merítőkanál segítségével az arénát, és kezdődjék a móka. A közel 10 centiméteres hajó citrom-, és narancssárga árnyalata tüzes lendületet sugall. Lássuk, mire képes a hullámok között.

Távolítsuk el az elemzáró papírcsíkot. A hajó víz hatására aktiválódik. A motor felbőg, és a Mikro hajó szélsebesen iromodik el a startvonaltól. Elfordulhat, hogy a hajó, a középső medence falának ütközik. Aggodalomra azonban semmi ok, a speciális, fordító technológiának köszönhetően a vízi jármű 2 másodperc múltán irányt változtat.

A félelmetes cápa nem csak dekoráció, lebillenő feje útját állhatja a kis csónaknak, vagy egyenletes csapásainak köszönhetően, hullámokat képezhet a versenymotoros köré.

Hirdetés
Hirdetés

Amikor szárazdokkra kívánjuk helyezni a járművet, a daru segítségével emelhetjük ki a vízből és helyezhetjük el a parton.

A hajó 2 perc után, energiatakarékos módra vált, azaz magától kikapcsol. Újraindításához töröljük meg az érzékelőket egy textil darabbal, így a motorcsónak ismét aktiválódik víz hatására.

Zuru Micro hajó játékszett  Zuru Micro hajó játékszett

Az elemek nagyjából 90 percnyi folyamatos játékot biztosítanak gazdájuk számára.

 
Hot Wheels Star Wars - Millennium Falcon PDF Nyomtatás E-mail

A Millennium Falcon, azaz az Ezeréves Sólyom a Csillagok háborúja című alkotás ikonikus űrhajója, egy koréliai csempész, Han Solo tulajdona. A bátor parancsnok és hűséges első tisztje, Csubakka, számtalan átalakítást végzett az űrjárgányon, ennek köszönhetően az egyszerű YT-1300-as teherhajó tökéletes csempész járművé változott. A különleges csillaghajóval könnyedén kijátszható a Birodalmi légierő.

A hajtóművek módosításával a fénysebesség másfélszeresével képes haladni, ám a hiperhajtómű nem teljesen megbízható, emiatt folyamatos karbantartást igényel. Fegyverzetét négycsöves lézerfegyverre cserélték, melyek a hajó alján és tetején találhatóak. Solo a lőfegyverek teljesítményét energiakristályokkal növelte, ennek köszönhetően egyetlen lövés is elég egy TIE vadászgép megsemmisítéséhez.

A Sólyom egyik legkülönlegesebb berendezése, az a radartányér, melyet Solo szerelt a gép tetejére, annak érdekében, hogy az ellenséges űrhajókat idejében észlelhesse.

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

Említésre méltó változtatás továbbá a védőernyő-rendszer, mely hatásos védelmet biztosít a Birodalmi hajók támadása ellen.

A legendás filmben első ízben akkor tűnik fel az Ezeréves Sólyom, amikor Obi-Wan Kenobi megbízást ad Solonak, hogy őt és társait vigye el az Alderaanra. A forgatáshoz két űrhajót használtak, egy életnagyságú gépet a statikus jelentekhez, például a Hoth bolygón játszódó felvételeknél, valamint egy kicsinyített változatot, a blue box technikával felvett jelenetekhez, az űrbéli manővereknél.

 
Transformers RID – Grimlock - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Transformers Grimlock - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Amióta világ a világ, a lányok a babákért, a fiúk a marcona harcosokért rajonganak. Méltán népszerűek hát, az ifjú úriemberek körében a Transformers fantázianevet viselő alakváltó robotok. Ezúttal a Grimlock figura került tesztelő csapatunk kezébe.

A dobozon egy félelmetes robot dinoszaurusz látható, de a történet ennyire mégsem egyszerű. Ő ugyanis Mogorva, a Dinobotok parancsnoka. A Marvel képregény története szerint Grimlock, Optimus fővezérrel érkezett bolygónkra 4 millió évvel ezelőtt. Hogy az akkor uralkodó fajhoz hasonló külsőt ölthessen, a Bárkától dinoszaurusz formát kap, ám a balul sikerült akcióban egy leomló hegy maga alá temette. A történet folytatódik, és Mentőbotok: Robotok Álruhában címmel jelenleg is fut az ország egyik legkedveltebb gyerekcsatornáján. 

Ideje hát közelebbről is szemügyre venni Grimlockot. A 2014-ben bemutatott Bumblebeehez, azaz Űrdongóhoz képest valamivel több kézügyességet igényel átalakítása, de a jól formált alkotóelemeknek köszönhetően néhány átváltozás után már rutinszerűen kivitelezhető. Elsőként a dinoszaurusz állkapcsát húzzuk szét, így a kettéváló testből, kis igazítás után, előbukkan a két láb. Majd a törzs jobbra fordításával feltűnik az aranyszínű arc, és a kék szemek. Ezzel meg is alkottuk robotunkat, aki harcra készen várja kis gazdája utasításait. A visszaalakítás éppen ilyen egyszerű. A törzs balra fordítása után eltűnik a robot fej, majd a lábakról lehajtott dinó fejet összekapcsoljuk az ember fej felett. Ezután az állkapcsokat pattintjuk össze, ezzel a mozdulattal Grimlock ismét felveszi a Dinobot külsőt, és újból támadásra készen áll.

A Hasbor cég a játékot erős műanyagból alkotta meg, annak érdekében, hogy a harcoló figura minél hosszabb ideig szolgálja hűségesen csemeténket. A kialakításnak köszönhetően az átalakítás során minden egyszerűen a helyére kerül, így már óvodás kortól sok örömet okoz az egyre ügyesebb lurkók számára. 

A csomagolást, és Grimlock figuráját, egyedi RID logóval látták el, mely új dimenziókat nyit meg előttünk, ha letöltjük okostelefonunkra, vagy tabletünkre az ingyenes applikációt. Ahogy azt már a Hasbro által kínált mobil alkalmazások esetében megtapasztalhattuk, akkor is remek szórakozást ígérnek, ha nem rendelkezünk saját Transformers robottal, ám a RID logót beolvasva, saját harcosunkkal vehetünk részt a játékban.

Az applikációt itt éritek el: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hasbro.tf360appstore

 
Nerf Nitro Throttleshot Blitz PDF Nyomtatás E-mail

A Nerf Nitro vagány autókilövői közül több modellt is bemutattunk már. Ezúttal egy kisebb készletet szeretnénk megismertetni veletek.

Bár a doboz nem túl nagy, ne tévesszen meg senkit, mindent tartalmaz, mely a srácok számára szükséges. 

Nerf NitroThrottleshot Blitz   Nerf NitroThrottleshot Blitz

Elsőként a  kétféle lila árnyalatból, és neon zöld színkombinációból álló autót vehetjük kézbe. A Nerf Nitro járgányok puha szivacsból készültek. Méretes kerekeik gyors és egyenletes haladást tesznek lehetővé. A műanyagból készült alváz tökéletesen illeszkedik a habszivacs kasznihoz. 

A jármű pehelysúlya lehetővé teszi, hogy a kilövőszerkezet messzire repítse, míg különleges anyaga majdnem sebezhetetlenné teszi a kis járművet. 

 
Poe Dameron sugárvető PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars VII. - Az ébredő Erő egyik kulcsfigurája Poe Dameron, az Új Köztársaságért harcoló ellenálló. A pilóta komoly katonai múltra tekint vissza, hiszen már szülei is harcoltak a Galaktikus Birodalom ellen. 

Nem csoda, hogy a mindenre elszánt Poe komoly megbízatást kap Leia Organa tábornoktól. Jakku sivatagos bolygójára kell utaznia, ahonnan Lor San Tekkától el kell hoznia egy igen fontos térképet. Az akció nem jár teljes sikerrel, hiszen feltűnik a színen Kylo Ren, aki elfogja Dameron parancsnokot. A pilóta droidja, BB-8 azonban kereket old a térképpel, így a küldetés végül sikerrel jár.

Poe Dameron sugárvető  Poe Dameron sugárvető

Az elszánt harcos egy Glie-44 blaster, azaz sugárvető pisztolyt használ. A történet szerint az Eirriss Ryloth Defense Tech gyártja az említett robbanópisztolyt, ám a valóságban Hasbro logóval ellátott Nerf kilövőként kerülhet a parancsnok Glie-44-es sugárvetője a srácokhoz.

A könnyű pisztoly kialakítása megegyezik a Poe Dameron által használt Glie-44-es sugárvetőjével, ám színében igazodik a Nerf szivacskilövők vidám hangulatához. A méretes kilövő élénk narancssárga színét csak a markolat, és a cső egy részének szürke árnyalata töri meg. A kilövő oldalán STAR WARS felirat olvasható, épp úgy mint az egyedi logóval ellátott töltényeken. 

A STAR WARS és NERF felirattal ellátott lőszer üreges gumi végben záródik. A különleges zöld-fehér töltény kiválóan használható. Egyszerre egy szivacslövedéket tölthetünk a Glie 44-es sugárvető csövébe. Miután becsúsztattuk a muníciót a kilövőbe, a szánt, melyet hátul találunk, egy határozott mozdulattal hátra húzzuk. Ekkor lilás fény gyúl a csőben. Az elsütés pillanatában pedig kékes fény villan a cső oldalán, miközben a sugárvető élethű hangot hallat. Egy lövés, egy villanás, egy hangeffekt. A páratlan kilövővel 5-8 méterről pontos találatot adhatunk le, oly annyira, hogy akár egy poháralátét közepét is eltrafálhatjuk, ha ügyesen célzunk. 

A különleges töltények azonban ennél is élethűbben imitálják a lézerharcot. Sötétben a fehér lövedékek foszforeszkálnak, ezzel pontosan lemásolva egy sugárvető által kilött golyó küllemét. A kivételes lőszerek töltéséről a sugárvető csövében felvillanó fény gondoskodik.

A 6 éves kortól használható Nerf szivacskilövő kiváló szórakozást ígér minden csemete számára, hiszen ki ne akarna Poe Dameron Glie-44-es sugárvetőjével küzdeni az Új Köztársaság oldalán?

Poe Dameron sugárvető  Poe Dameron sugárvető

 
NERF - MEGA CYCLONESHOCK PDF Nyomtatás E-mail

NERF - Rebelle Secrets & Spices - MEGA CYCLONESHOCK

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

A Hasbro által megálmodott kilövők közül ezúttal egy hat lövetű fiús modellel ismerkedhettünk meg.

A Nerf MEGA kategóriában már bemutattuk a MAGNUS fantázianevet viselő kilövőt, mely a három, nagyméretű lövedékét nagyjából 22 méterre repíti el. Közeli rokona, a CYCLONESHOCK, szintén 15 centiméteres óriás golyókat lő ki magából, ám nem hármat, hanem mindjárt hatot, melyek mindegyike akár 23 méter távolságra is eljuthat. A szán a fegyver tetején található, melyet egy könnyed mozdulattal lehet hátrahúzni, a forgótár kecsesen tovább halad, majd öblös hangú durranás kíséretében útjára indíthatjuk a lövedéket. Újbóli felhúzással már lőhetjük is ki a következő golyót.

A fegyver könnyű, pontos találatokat lehet vele leadni, miközben 35 centiméteres mérete lehetőséget ad a gyors helyváltoztatásra.

A kilőtt golyók kompatibilisek a MEGA MAGNUS darabbal, így bátran variálhatjuk. Amennyiben tartaléklövedéket szeretnék beszerezni hozzá, mindenképpen a megfelelő méretűt válasszuk, a kilövő csak ezzel működik.

Minden korosztály számára fontos a mozgás, különösen jó, ha ezt szabadtéren végzi gyermekünk. Mint minden Nerf kilövő, a CYCLONESHOCK is arra ösztönzi a csemetéket, hogy felálljanak a kanapéról, és energiájukat barátaikkal vezessék le a friss levegőn. A pompás szórakozás közben, észrevétlenül lopózik be mindennapjaikba a mozgás öröme. 

Képgaléria

NERF - Rebelle Secrets & Spices - MEGA CYCLONESHOCKNERF - Rebelle Secrets & Spices - MEGA CYCLONESHOCK

 
Sambro Star Wars festékszóró szett PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars rajongók számra igazi csemegével szolgálhatunk. A jatektenger.hu által forgalmazott Star Wars festékszóróval ugyanis páratlan alkotásokat hozhatunk létre kedvenc karaktereinkkkel. 

SAMBRO, Star Wars Festékszóró  SAMBRO, Star Wars Festékszóró

A készletben egy Star Wars feliratú festékszóró készüléket, 8 darab egyedi, Star Wars-os filctollat, és egy ív öntapadós sablont találunk.

A sablonon többek között Star Wars, Skywalker, Ewok, Artoo, Threepio felirat, és Darth Wader, halálcsillag, X-szárnyú és rohamosztagos figura kapott helyet. A betűsablonoknak köszönhetően bármilyen szöveget kirakhatunk. 

Hirdetés
Hirdetés

 
Hot Wheels Star Wars - Boba Fett PDF Nyomtatás E-mail

Hot Wheels Star Wars - Boba FettA Csillagok háborúja: A Birodalom visszavág című epizódban Boba Fett, a mindenre elszánt fejvadász, Han Solo nyomába ered. Annak ellenére, hogy a karakter néhány mondatos szöveggel, epizódszereplőként kerül a sorozatba, az évek során az egyik legnépszerűbb figurává nőtte ki magát.

De ki ez a legendás fejvadász, akit a Birodalmi főparancsnok ennyire fontos feladattal bíz meg? Boba Fett a hírhedt mandalore-i bérgyilkos, Jango Fett klónja, és fogadott gyermeke. A szakma fortélyait nevelőapjától lesi el, és professzionális szintre emeli. Ám élvezetből, feleslegesen nem ártana senkinek, kizárólag a megbízás érdekében cselekszik.

Boba Fett soha sem látható mandalore-i páncélja nélkül, nem csoda hát, hogy a Hot Wheels Star Wars kisautó, mely a fejvadász stílusjegyeit viseli, szintén a legendás maszkot mintázza. A jármű acélos karosszériáját kopott, zöld festék borítja. A páncél homlokrészén horpadás látható. A szélvédőn át, mintha maga Boba Fett tekintene ránk. A hosszúkás járgány motorrésze elkülönül az utastértől.

A jármű könnyű, így hatalmas hátsó kerekeinek köszönhetően szélsebesen száguld célja felé. Hot Wheels pályákat elő, kezdődjék a látványos üldözés. Lássuk, miként teljesít a versenyeken kedvenc fejvadászunk!

Hot Wheels Star Wars - Boba Fett    Hot Wheels Star Wars - Boba Fett

 
Hot Wheels Star Wars - Choppers PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars: Lázadók című animációs sorozat 13 évvel a Csillagok háborúja III. része után, és 5 évvel a Csillagok háborúja IV. része előtt játszódik. Ebben az időszakban a Galaktikus Birodalom a meghatározó erő a galaxisban, és minden igyekezetükkel azon dolgoznak,hogy az utolsó Jedi lovagot is felkutassák és megsemmisítsék.

Mindeközben fokozatosan bontakozik ki egy lázadás, mely szembe kíván szállni a Galaktikus Birodalom zsarnoki hatalmával. A történet folyamán megismerhetjük a Szellem űrhajó mindenre elszánt legénységét, akik az idő múlásával igazi csapattá kovácsolódnak, majd sikeresen veszik fel a harcot a Birodalmi erőkkel.

Hot Wheels Star Wars - Choppers    Hot Wheels Star Wars - Choppers

Ennek a bátor társaságnak a tagja C1-10P, becenevén Chopper, aki a C1-es sorozat kissé elavult asztrodroidja. Tulajdonosa a Szellem űrhajó kapitánya, Hera Syndulla.

Chopper feladata a csillaghajó karbantartása, valamint a legénység bosszantása, hiszen a kis astzrodroid csintalan és kötekedő személyiséggel van felruházva. Ennek ellenére hűséges és odaadó tagja a lázadók csapatának.

A Hot Wheels Star Wars karakter kisautók közül ezúttal Chopper narancssárga fémváza kandikál ki a dobozból. Kiszabadítva, tenyerünkbe foghatjuk a huncut kis droidot. Az autó karosszériáját Chopper teste alkotja. A hátsó részen megtaláljuk a kis robot szerelőkarját, valamint a narancsszínű szirénát, mely szintén C1-10P védjegye.

A szemek és az orr a szélvédőn láthatók, még a járásra használt végtagok a kerék feletti sárhányót alkotják. A méretes kerekek jól ellensúlyozzák a C1-es modell magas kasznijából adódó nagyobb légellenállást. Szüksége is van a nagyobb futófelületre, hogy versenybe tudjon szállni áramvonalasabb társaival. Hogy hogyan teljesít a kis asztrodroid a Hot Wheels pályákon, csak csemeténk ügyességén, és Chopper gyorsaságán múlik. Kalandra fel, kezdődjék a megmérettetés!

Hot Wheels Star Wars - Choppers    Hot Wheels Star Wars - Choppers

 
Téli Verdák 3 PDF Nyomtatás E-mail

Rendkívüli Verdákkal rukkolt elő a Mattel. A valódi téli hangulatot árasztó járgányokból hatot szeretnénk bemutatni most Nektek. 

Lássuk elsőként Villám McQueent, akinek neve minden csemete számára fogalommá vált az elmúlt egy évtized során. Ki gondolná, hogy a Pixar által megálmodott Verdák film első része 2006 óta rabolja el kicsik és nagyon szívét?

Téli Verdák 3  Téli Verdák 3

McQueenen ezúttal zöld villámot láthatunk, mely igazodik a tél egyik legjelentősebb örököld növényéhez, a fenyőhöz. A hideg évszakra felkészülve Villám hólapátot ragadott, lökhárítójára pattintotta, így a hótól fehér lapáttal valódi mentőakciót hajthatnak végre a srácok, melyhez Matuka minden bizonnyal örömmel csatlakozik.

Az ütött-kopott vontató sárhányóját, és kerekét szintén hó színezi fehérre. Az örökvidám furgon hatalmas, bundával körülölelt zöld sapkát visel, mely tovább fokozza a hidegérzetet. A vontatókötél, mely elengedhetetlen kelléke a verdának, gumiból készült, így nem törik le akkor sem, ha a csemeték használatba veszik.  

Téli Verdák 3  Téli Verdák 3

Szintén látványos fejdíszt visel Sally, a vagány Porsche Carrera. Kék fényezéséhez illő bolyhos fülvédőt visel, mely segít melegen tartani a csajszi visszapillantótükreit. A hópelyhet mintázó felniket csak az igazán szemfüles csemeték veszik észre. Nem úgy a kék szépség oldalán látható hópelyheket, és a láthatóan jégvirágos fényszórókat. 

 
Star Wars - A jedi visszatér - Bladebuilders fénykard PDF Nyomtatás E-mail

Star Wars - A jedi visszatér - Bladebuilders fénykardA Star Wars filmek főszereplője, Luke Skywalker sokunk kedvence. Az ikonikus karakterhez természetesen legendás fegyver dukál. A zöld fénysugarat kibocsátó kard Luke védjegyévé vált. A Hasbro jóvoltából most a srácok is póbára tehetik a kardot. 

A dobozban megbúvó kard teljes hossza 80 centiméter, de összecsukva is tekintélyes 50 centiméterrel büszkélkedhet. A szerkezet 3 darab AAA elemmel működik, melyet nekünk kell beszerezni, és behelyezni a markolaton kialakított nyílásba. Az elemfedő lap csavarral záródik. 

Miután behelyeztük az energiaforrást, két módon aktiválhatjuk a kardot. Az első, kevésbé látványos lehetőség, hogy a markolat oldalán található gombot lenyomjuk. Az igazi jedik azonban egy határozott lendítéssel kivonják a kard gyűrűit egymásból, melynek hatására  életre kel a fegyver, és zöld fénnyel izzani kezd. Nem lenne tökéletes az összhatás, ha nem hangzana fel a jellegzetes búgó hang, mely a fénykardok sajátos zöreje. 

Minden suhintásnál változik a hang és a fény. Amint összezárjuk a gyűrűket, a szerkezet automatikusan kikapcsol. Ugyanezt a markolaton kialakított gombbal is elérhetjük. 

A készletben találunk egy zöld toldót is, mellyel más, Bladebilders kardot csatlakoztathatunk a már meglévő fegyverünkhöz. A toldónak köszönhetően igen változatos megjelenésű fénykardokat hozhatunk létre, melyek tovább növelik a játék izgalmát. 

 
Football Heroes - Fiola PDF Nyomtatás E-mail

Június 10-én kezdetét veszi az Európa-bajnokság, melyen 44 év után először, kis hazánk is képviseltei magát. Az első viadalt Ausztria ellen vívja a nemzeti tizenegy, mégpedig június 14-én, Bordeauxban.

Football Heroes - Fiola  Football Heroes - Fiola

Az eb-n a következő szerencsés játékosok rúghatják a bőrt:
 
Kapusok (3): Király Gábor, Gulácsi Péter,Dibusz Dénes
Védők (7): Fiola Attila, Bese Barnabás, Guzmics Richárd,Juhász Roland,Lang Ádám, Kádár Tamás, Korhut Mihály
Középpályások (9): Lovrencsics Gergő, Gera Zoltán, Elek Ákos,Pintér Ádám, Nagy Ádám,Kleinheisler László, Németh Krisztián, Stieber Zoltán, Dzsudzsák Balázs
Csatárok (4): Böde Dániel, Nikolics Nemanja, Szalai Ádám, Priskin Tamás
 
A fociláz természetesen a Manóprogram csapatát sem kerülte el, így örömmel mutatjuk be nektek a Formatex Football Heroes minifiguráit.

A válogatott tagjai 10 centiméteres, talapzathoz rögzített gumifiguraként kerülnek az átlátszó dobozba, vagy a mindent eltakaró zacskóba. A négyes csomagok segítségével gyorsan gyűlnek a játékosok. Azok számára azonban, akik szeretik az izgalmakat, mindenképpen a zsákbamacskát ajánljuk.
A meglepetés csomagban ezúttal Fiola Attila rejtőzött. Az 1990. február 17-én született hátvéd, a Puskás Akadémia FC-t erősíti.
Az apró gumifigura rendkívül részletgazdag. A jellegzetes arcvonások három dimenziós karikatúraként kelnek életre. A sötétzöld talapzaton fehér-kék labda hever, melyet Fiola lendületet sugárzó mozdulattal terel maga előtt. 

A nemzeti tizenegy egyetlen focirajongó polcáról sem hiányozhat. Gyűjtsétek össze ti is a 20 Football Heroes figurát.

A Manóprogram is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy egy szerencsés sportrajongó megszerezhesse gyűjteménye első darabját. Játssz Te is velünk, egy Football Heroes Zsákbamacska csomagért! Nem kell mást tenned, mint barátaidnak is hírül adni a lehetőséget. Figyeld a Manóprogram Facebook oldalát, hogy kitehesd a polcodra a válogatott egyik tagját! 

Manóprogram LIKE

Football Heroes - Fiola  Football Heroes - Fiola

 
X-Shot Bogár támadás gyorstüzelő PDF Nyomtatás E-mail

X-Shot Bogár támadás gyorstüzelőA játék neve ezúttal igazán sokatmondó, és a csomagolás sem rejti el a kíváncsi szemek elől a zöld marokfegyvert. Azért kukkantsunk csak be a dzsungel hangulatot árasztó dobozba, és szabadítsuk ki gyorstüzelőnket.

Az alig 20 dkg-os fegyver akár 7 éves kortól használható. Ekkor a srácok már kellő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy a szánt önállóan hátrahúzzák, kis gyakorlással pedig hamar felveszik a versenyt célbalövés terén a nagyobbakkal.

Ahhoz, hogy használatba vehessük látványos harci eszközünket, szükségünk lesz a töltényekre, melyekből 8 darab áll rendelkezésünkre. 6 darabot mindjárt el is helyezhetünk a forgótárban. Ez egy rendkívül egyszerű művelet, a golyók számára kialakított mélyedésekbe csúsztatjuk a lőszereket.

Ezt követen, a fegyver végén található felhúzószerkezetet egy határozott mozdulattal hátrahúzzuk, és már tüzelhetünk is. Igen ám, de mire?

Akinek eddig még nem szúrt szemet az átlátszó borítás mögött raboskodó két színes űrbogár, annak most szeretnék felhívni rá a figyelmét. A Bogártámadás fantázianevet viselő játék célja ugyanis az, hogy az 5 centiméter hosszúságú ízeltlábúaktól megmentsük a Földet.

 

Hirdetés
Hirdetés

A játék természetesen nem lenne túl izgalmas, ha az apró lények mozdulatlanul várnák sorsukat. Az invázióra készülő bogarak azonban ragadós lábaik segítségével villámgyorsan ereszkednek le a függőleges felületekről. Legyen az ajtó, szekrény, vagy akár egy sima falfelület, nem jelent akadályt a bogarak számára.

Kézbe hát a gyorstüzelőt, és vegyük célba a rovarokat, mielőtt azok földet érnének! A művelet nem is olyan egyszerű, hiszen a bogarak változó sebességgel bukdácsolnak lefelé.

A kézbe illő fegyver hat lövést képes újratöltés nélkül leadni, így jó eséllyel eltalálhatjuk az egyik, de akár mindkét betolakodót.

A lövedékek akár 17 méterre is eltávolodhatnak tőlünk, a tűzerő tehát akár szabadtéri csatákra is alkalmassá teszi az X-Shot gyorstüzelőt.

A Bogár támadással megeleveníthető szituációs játékoknak köszönhetően, a srácok több időt tölthetnek a szabadban nagymozgásos tevékenységgel, mely hozzájárul egészséges fejlődésükhöz.

Fegyvereket elő, állítsuk meg a bogár inváziót!

X-Shot Bogár támadás gyorstüzelő  X-Shot Bogár támadás gyorstüzelő

 
Nerf N-Strike Elite Hyperfire PDF Nyomtatás E-mail

Nerf N-Srike Elite HyperfireNerf szivacskilövők közül több modellt is megismerhettetek, ám az N-Strike Elite Hyperfire-höz foghatóval eddig nem találkozhattatok. A több mint fél méter hosszú, kék-narancssárga színben pompázó kilövő 25 töltény tárolására alkalmas forgótárral rendelkezik. Ám az igazi ereje nem a kilőtt golyók mennyiségében rejlik, sokkal inkább a motorizált erőátvitelben.

A Nerf N-Strike Elite Hyperfire ugyanis nem hagyományos felhúzószánnal működik, hanem góliát elemekkel üzemeltethető.

A tárazás rendkívül egyszerű, a ravasz mellett található narancssárga gomb benyomásával kiszabadítjuk a forgótárat a helyéről, ezt követően pedig mind a 25 golyót a helyére illesztjük. Egy kattanás kíséretében visszahelyezzük a tárat, és indulhat a móka.

A biztonságos használat érekében egyszerre két billentyűt kell hátrahúznunk. Amint mindkét ravaszt meghúztuk, a N-Strike Elite Hyperfire már szórja is magából a szivacslövedékeket, melyek közel 30 méterre távolodnak el a kilövőszerkezettől.

Nerf N-Srike Elite Hyperfire  Nerf N-Srike Elite Hyperfire

Amennyiben bármilyen okból fennakadás lenne a csőben, a gépezet teteje nyitható, ezáltal hozzáférhetünk a műanyag borítás alatti részekhez.

 
TRANSFORMERS RID Combiner Force - Aktivátor csomag PDF Nyomtatás E-mail

Combiner Force - Stuntwing és BumblebeeTalán az egyik legismertebb autobot Bumblebee, aki egy 2007-es Chevrolet Camaro kasznijával büszkélkedhet. Ezúttal a híres Ürdongó tette tiszteletét a Manóprogram csapatánál.

Ahhoz, hogy autó alakot öltsön a dobozból kiszabadított Transformer, először át kell alakítanunk. Négy egyszerű lépéssel tehetjük meg. Elsőként a fejet hajtjuk a mellkasra, majd a talpakat állítjuk vissza. Végül a lábak és a karok kerülnek a helyükre. Az autó máris menetkész, indulhat a száguldás. Sőt, Stuntwing segítségével Bumblebee képes lesz a repülésre is. Lássuk hogyan!

Stuntwing átalakítása egyetlen mozdulatot igényel. Az autobot tetején található csukja lehajtásával előtűnik a fej, valamint kitárulnak a karok. Ismételt felhelyezésével repülőgéppé alakíthatjuk át az apró, mindössze 6 centiméteres Transformert.

Ahhoz, hogy Űrdongó képes legyen a repülésre, a tetőn található lyukba kell illesztenünk a Stuntwingból kiálló fekete pöcköt. Amint repülőgépünk elfoglalta helyét Bumblebee tetején, szétpattannak a Camaro oldalsó részei, hogy a repülés során kisebb legyen a légellenállása. Ezt követően emelkedhetnek a magasba.

Stuntwing eltávolítása egyetlen mozdulattal elvégezhető, annak érdekében, hogy külön-külön szállhassanak harcba Űrdongóval.

Bumbelbee visszaalakítása egyetlen gombnyomással megvalósítható. A kapcsolót a járgány tetején találjuk.

A Transformers: Robots is Disguise, Hasbro, Inc. alkalmazás segítségével áthelyezhetjük hőseinket a virtuális térbe.


Bár sok szülő sokszor nem szívesen engedik csemetéjük számára a táblagép, vagy telefon használatát, érdemes figyelembe venni egy-egy alkalmazás fejlesztő hatását is. A srácok ezúttal a memóriájukat tornáztathatják meg az applikációval, mert a rendelkezésükre álló mozdulatsorok, valamint harcieszközök használatát emlékezetükbe kell vésniük. Fontos továbbá a gyors reakció, valamint a precíz kézmozdulat, mely szintén hozzájárul a lurkók fejlődéséhez.

 

Combiner Force - Stuntwing és Bumblebee  Combiner Force - Stuntwing és Bumblebee

A játék izgalmas, kimondottan fiúk számára készült. Egyik alap pillére az olvasás, hiszen ily módon kapunk tájékoztatást a feladatokról, és lehetőségekről, így nagyjából második osztályos kortól ajánlott a használata.

 
Little People - Fecsegő iskolabusz PDF Nyomtatás E-mail

A méretes dobozból egy 30x20 centiméteres sárga busz gördül ki, mely kék alvázzal és piros ülésekkel büszkélkedhet. A jobb oldali ajtó nyitható, melyen kényelmesen fel-, és leszállhatnak az utasok. A Fisher-Price Fecsegő iskolabusszal ezúttal Eddie érkezik. A szőke kópé telis-tele van energiával. Mindent szeret, ami mozgás és sport, legyen szó futásról, ugrásról, vagy bármilyen labdajátékról. 

Fecsegő iskolabusz    Fecsegő iskolabusz

A járművet egy kedves, egyenruhás lány vezeti, kék sapkában és narancsszínű láthatósági mellényben. Bal karját a magasba emeli, így akár forgalomirányításra is befoghatjuk a hölgyet, amikor  csemeténknek a közlekedési szabályokat tanítjuk. Mikor mehetünk át a zebrán, kinek van elsőbbsége? Megannyi izgalmas kérdés, melyre gyermekünkkel közösen kereshetjük a választ. A busz oldalán kihajtható STOP táblát találunk, melyet szintén felhasználhatunk magyarázatunk során. 

 
Hot Wheels Star Wars - The Inquisitor PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars: Lázadók című animációs sorozat izgalmas és fordulatos története a Csillagok háborúja III. és IV. epizódja között zajlik, amikor a Galaktikus Birodalom fő célkitűzése, hogy az utolsó Jedit is eltüntesse a galaxisból.

Célja eléréséhez Erő-érzékeny kémeket, azaz Inkvizítorokat küld a Jedik nyomába. Közülük az egyik legeredményesebb harcos, egy Pau'an-i férfi, az Utapau bolygóról. Az Inkvizítor ereje vetekszik a legnagyobb Jedi mesterekével. Fénykardja egyedi, dupla forgópengés.

Hot Wheels Star Wars - The Inquisitor    Hot Wheels Star Wars - The Inquisitor

Nem csoda hát, hogy az Inkvizítorról mintázott Hot Wheels Star Wars karakter kisautó egy hihetetlenül áramvonalas, hátsó szárnyakkal ellátott szélsebes jármű. A hegyes motorháztető a Pau'an-i harcos hosszúkás arcát formázza, fehér alapszíne és vörös mintája megegyezik a Sötét Oldal harcosának jeleivel. A dupla forgópengés fénykard markolata a kormányrésznél kapott helyet, vörös fénysugara a jármű két oldala fölé nyúlik.

 
Star Wars Hot Wheels: Boba Fett Slave 1 PDF Nyomtatás E-mail

Star Wars Hot Wheels: Boba Fett Slave 1Boba Fett eredményes fejvadász hírében áll, nem csoda hát, hogy a Birodalom főparancsnoka, Darth Wader, felkéri Han Solo felkutatására. A mindenre elszánt harcos Jango Fett klónja, és fogadott gyermeke. Minden tudását nevelőapjától szerezte, így lett a Birodalmi erők egyik legkiválóbb fejvadásza.

Jango Fett halálát követően Boba tulajdonába kerül a Kuati Systems Engineering cég által gyártott Slave 1-es csillaghajó. Az űrjárművet még nevelőapja alakítja át, így az eredetileg járőr és támadóhajó számos fegyverrel egészül ki. Lássuk, melyek ezek: Twin forgó blaster ágyú, Lézerágyú, Protontorpedó csövek, Ionágyú, Vonósugaras projektor.  A hajó kék alapszínét Boba Fett saját páncéljához igazítja, így a harci gép zöld és vörös árnyalatot kap.


A Firespray 31-es osztályú járőr hajója a következő paraméterekkel rendelkezik:

Hosszúság: 21,5 méter
Szélesség: 21,2 méter
Maximális sebesség: 2500 G
Maximális légköri sebesség: 1000 km/h


A legénység 1 pilótából és 2 másodpilótából áll, méghozzá egy navigátorból és egy tüzérből.

 
Special FX Saber Fénykard PDF Nyomtatás E-mail

Special FX Saber FénykardA Csillagok háborúját 1977. május 25-én mutatták be. Azóta generációk nőttek fel George Lucas legendás filmsorozatán. A tavalyi év során pedig új résszel bővült a korábbi VI. epizód. Az ébredő erő sok rajongóban ébresztett nosztalgikus érzéseket, melyen már saját gyermekükkel osztozhattak. 

Emiatt a csemeték szívesen keltik életre a filmben látott jeleneteket, játsszák el barátaikkal a legizgalmasabb pillanatokat. Annak érdekében, hogy az illúzió minél tökéletesebb legyen, érdemes beszerezni egy jó minőségű mozgás-, és érintésérzékelővel ellátott fénykardot. 

A Formatex által forgalmazott Special FX Saber Fénykard tökéletes illúziót kelt, a mozi minőségű hang-, és fényeffektekkel. De ne szaladjunk ennyire előre, hámozzuk le a kardról a csomagolást, és vegyük közelebbről is szemügyre. 

A 70 centiméter hosszú kard fekete markolata kemény gumiból készült. Ez az anyag garantálja számunkra a kellemes tapintást, és a tartós használatot. A kard pengéje két részből áll, egy belső világítótestből, valamint egy átlátszó, külső védőborításból. A kard súlyából, és anyagából adódóan nem kell komolyabb sérüléstől tartanunk, persze nem árt figyelmeztetni a srácokat, hagyják meg az életre halálra vívott küzdelmeket a színészek számára. 

A fegyver üzembehelyezése rendkívül egyszerű. A markolat tetején található nyomógombok segítségével kelthetjük életre, majd helyezhetjük nyugalmi állapotba a fénynyalábot. A kisebb nyíl mellett található gomb lenyomásával zümmögő hang jelzi, harcra kész a fegyverünk. Az első érintést követően felvillan a fény, ezt követően a kard színe minden egyes ütésnél változik. Piros, kék, és lila színek váltakozása jelzi számunkra a találatok számát. 

Hirdetés
Hirdetés

A nagyobb nyíl mellett elhelyezett gomb lenyomásával a hangeffekt kikapcsolható. Ez a funkció bizony jól jöhet egy fárasztó nap után. 

Az alsó gomb ismételt megnyomásával a kardot kikapcsolhatjuk, hogy kíméljük az elemeket, melyek a készlet részét képzik. 

A látványos Special FX Saber Fénykard tökéletes sci-fi élményt biztosít a srácok számára.  

Special FX Saber Fénykard  Special FX Saber Fénykard 

 
Hot Wheels - Split Speeders - Nindzsa csapás versenypálya PDF Nyomtatás E-mail

A Hot Wheels pályaépítő alapszett után hoztunk Nektek egy igazán ötletes, minden kisfiú szívét megdobogtató készletet. Előljáróban csak annyit árulunk el, hogy a Hot Wheels Split Speeders pálya Nindzsája valamennyi útjába kerülő autót kettéhasítja. Mégis hogyan? Lássuk mit rejt a csomagolás!

Hot Wheels - Split Speeders  Hot Wheels - Split Speeders

A kívülről is jól látható zöld-fekete és arany színben pompázó autón kívül, egy vastagabb, és két keskenyebb pályaelemet, egy kilövőszerkezetet, egy végzárót és egy szeletelő darabot halászhatunk elő a dobozból. A szeletelő elemhez egy valódi nindzsát illeszthetünk. A kis figura fizimiskáját matrica segítségével helyezhetjük el a műanyag darabon. Így már egy igencsak félelmetes harcos állja útját a járgánynak.

Állítsuk össze a pályát, és kezdődhet a darabolás. Elsőként kapcsoljuk a kilövőszerkezethez a vastagabb pályaelemet. Következhet a szeletelő, majd a két vékonyabb pályaelem, utoljára pedig a végzáró.

Kapjuk elő az autót. Ne lepődjünk meg, ahogy Rodolfo mondta hajdanán, "Figyeljék a kezemet, mert csalok". A könnyű gépjármű ugyanis hosszában kettéválasztható, majd mágnes segítségével ismét összeilleszthető. A kocsi ezen tulajdonságát használjuk majd a szeleteléshez. Amint a kilövőbe helyezzük és működésbe hozzuk azt, az autó szélsebesen gurul a nindzsa irányába.  A középső, szeletelő elem kettéválasztja a kis kocsit, melynek darabjai immár a két vékonyabb pályaelemen futnak tovább.

Amennyiben megcseréljük a végzáróelemet és a kilövőszerkezetet, a Hot Wheels Szeletelő pálya segítségével újra összeilleszthetjük az autó darabjait.

A kilövőegység felhúzása könnyű, így használata nem okoz gondot a kicsiknek sem. A Szeletelő pálya alkotó elemei más Hot Wheels szettekkel kombinálhatók.

Hot Wheels - Split Speeders  Hot Wheels - Split Speeders

 
Hot Wheels Speed Winders PDF Nyomtatás E-mail

A Mattel által forgalmazott Hot Wheels autók közül több változat is bemutatásra került a Manóprogram felületein, többek között a Star Wars kollekcióhoz tartozó járgányok, és Villám McQueen hurok kilövő pályája. Ezúttal a jármű méretével szeretnénk lenyűgözni benneteket. A Speed Winders eszközök 25 centiméteres hosszukkal gigászoknak tűnnek az eddig bemutatott autókhoz képest.

Hot Wheels Speed Winders  Hot Wheels Speed Winder

A színes járművek nem csak óriási méretükkel, de önálló mozgásukkal is kivívják a figyelmet.

Vegyük először szemügyre a neonsárga színben pompázó Twisted cycle-t, azaz a Csavart cangát. A kétkerekű eszköz hátsó kereke gumiborítást kapott, míg az első, kisebb kerék műanyag burkolattal rendelkezik. A széles abroncsoknak köszönhetően rendkívül stabil motorral van dolgunk.

Az átlátszó burkolat alatt két színes gumit találunk, melyek párhuzamosan futnak a motortérben. A járgány tetején található sárga tekerőkar segítségével a gumikat megfeszíthetjük, majd a fogantyú szabadon engedésével a gumi mozgási energiáját átvezethetjük a motor kerekeihez. Egészen pontosan önálló mozgásra sarkallhatjuk a lenyűgöző gépjárművet.

A nagy kerekeknek köszönhetően a motor stabilan fut egyenetlen terepen is. Természetesen nem off-road pályára kell gondolni, de egy alacsonyabb küszöbbel könnyedén elbánik.

Ugyan ezen elven működik a négy keréken hasító Torque Twister autó, mely kétkerekű társához hasonlóan hátul gumiborítású abroncsokat kapott, míg elől műanyag kerekek biztosítják számára az előrejutást.

 
Nerf Zombie Strike Outbreaker nyílpuska PDF Nyomtatás E-mail

A Nerfek közül több verzió is bemutatásra került a Manóprogramon. A SLEDGEFIRE és a Super Soaker Dreadshot  vízipuska a  Zombie Strike fantázianevet viselő szivacskilövők közé tartozik.

A zombik levadászására készült kilövők jellegzetessége, hogy a zöld alapszínt narancssárga részek egészítik ki. A világ megmentéséért folytatott végső csata hangulatát a fáslival körbetekert javítások illúziója teszi teljessé. A vagány Nerf kilövők új tagja az Outbreaker nyílpuska, mely látványában tökéletesen illeszkedik társai közé. 

Nerf Zombie Strike Outbreaker nyílpuska  Nerf Zombie Strike Outbreaker nyílpuska

A méretes szivacskilövő akár egy kézzel is megtartható, de kialakítása lehetővé teszi a két kezes használatot. 

Egyszerre öt darab lőszert helyezhetünk el a forgótárban. A felajzás oly módon történik, hogy két ujjunkat elhelyezzük az olló fogórészére emlékeztető narancssárga szerkezetben, és egy határozott mozdulattal hátrahúzzuk az ideget. Halk kattanás jelzi, hogy sikerrel jártunk. Ezt követően az elsütőbillentyű segítségével kiröpíthetjük a lövedéket. 

 
Hot Wheels Star Wars - Vulture Droid PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars trilógia első három epizódjában egy rendkívül látványos vadászgéppel találkozhatunk. Ez a csillaghajó páratlan manőverekre képes, és minden olyan ütközetnek részese lehet, mely veszélyes lenne egy pilóta számára. Ezek a vadászgépek azonban nélkülözik az önállóságot és a találékonyságot, épp ezért, hozzáértő körökben, kétségbe vonják a gép hatékonyságát. Talán sokan kitaláltátok már, a Vulture Droidról van szó.

Hot Wheels Star Wars - Vulture Droid    Hot Wheels Star Wars - Vulture Droid

Ez a különleges vadászgép 1,86 méter magas, 6,96 méter hosszú, és 6,87 méter széles. A Vulture, azaz a Keselyű Droid gyakran hajt végre tömeges támadást, mely növeli hatékonyságát, annak ellenére, hogy az önálló cselekvésben korlátokba ütközik. Ellensúlyozandó ezt a hiányosságát, idővel növelik a függetlenségét.

 
Nerf Nitro Duelfury Demolition PDF Nyomtatás E-mail

Nerf Nitro Duelfury Demolition

Szuper megoldással rukkolt elő a Hasbro, a Nerf szivacskilövők új generációja, a Nitro autókilövő ugyanis lehetőséget biztosít a srácok számára, hogy beltéren is gyakorolhassák célzótudományukat. A Nerf Nitro 5 éves kortól kápráztatják el a lurkókat.

A kilövők ezúttal puha, szivacsból készült autókat repítenek ki, miközben látványos akadályokat küzdenek le. 

A Nerf Nitro Duelfury Demolition készlet két fegyvert rejt. A kék, és a zöld kilövő, színüket leszámítva, teljesen egyformák, így még a testvérek sem kaphatnak hajba. 

A szetthez négy darab szivacsautó tartozik, melyek puha karosszériával, és méretes műanyag kerekekkel rendelkeznek. Az alváz tökéletesen belesimul a szivacskaszniba, semmilyen lelógó alkatrész sem akadályozza a járművet a halasában.

Az akadály összeállítása rendkívül egyszerű. A készlethez két tűzkarika tartozik, melyeket egy határozott mozdulattal csatlakoztathatunk a rámpával ellátott egységhez. Amint ezzel elkészültünk, következhet a tárazás. A kilövő hátsó részén kialakított szánt hátrahúzzuk, majd betoljuk az autót a csőbe. Ezt követően megcélozzuk a tűzkarikás rámpát, és meghúzzuk az elsütőbillentyűt. 

Amennyiben pontosan céloztunk, a sebesen előtörő autó keresztül repül a tűzkörön, és épségben landol a szoba másik végében. Amennyiben nem tudtuk teljesíteni a kihívást, próbálkozzunk ismét. 

A Nerf kilövő kialakítása speciális, az alsó rész sima felületű, hogy a padlón stabilan meg tudjuk állítani a szerkezetet. A készlethez további két rámpa, négy hordó, és négy bója tartozik. Ezekből akadályokat, vagy célpontokat készíthetünk, hogy a teljes sebességgel nekirontó autóval letaroljuk azokat. A kiváló minőségű Nerf Nitro járgányokon egy karcolást sem fogunk látni, strapabíró karosszériája bírni fogja a megpróbáltatásokat. 

Az 5 éves kortól használható készlet gyorsan a gyerekek kedvence lesz. 

Nerf Nitro Duelfury Demolition  Nerf Nitro Duelfury Demolition

 


Facebook megosztás