<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak Interaktív játékok
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Játéktesztek - Interaktív játékok
Fisher-Price Intelligens asztalka PDF Nyomtatás E-mail

Több alkalommal szót ejtettünk már a kiváló minőségű Fisher-Price játékokról, melyek szórakoztató formában járulnak hozzá a legkisebbek fejlődéséhez. Tanuló kutyus neve is bizonyára ismerősen cseng már mindenki számára, ő az aki többek között a tisztálkodásban sietett a kicsik segítségére. Kedvenc kutyusunk most újabb mókára invitálja a gyerekeket, intelligens asztalkájához. 

Fisher-Price Intelligens asztalka  Fisher-Price Intelligens asztalka

Az asztal teljes felülete kilátszik a méretes dobozból, így megcsodálhatjuk a megannyi színes kapcsolót, gombot, és lapozót. Amikor eltávolítjuk a csomagolást, négy színes lábat is találunk az asztalka mellett. A citorm-, és a narancssárga, a zöld, valamint a lila lábat egy egyszerű mozdulattal csatlakoztathatjuk az asztal lapjához. Ugyan ilyen gyorsan és egyszerűen, szó szerint egy gombnyomással, el is távolíthatjuk azokat. Ennek akkor lesz igazán jelentősége, amikor csemeténk feláll, és megteszi első önálló lépéseit. Az asztal ugyanis együtt nő, együtt fejlődik a srácokkal.

Egyes fokozatban lábak nélkül használhatják, a már ülni tudó csemeték. Ekkor egyszerű fogalmakkal, állatokkal, és cselekvésekkel ismerkedhetnek meg a csöppségek. Kettes fokozatban felkerülhetnek a lábak, ez a funkció a már állni, járni tudó, 1 éves korosztályt hivatott szórakoztatni. A stabil asztalkába akár bele is kapaszkodhatnak a gyerekek, a masszív lábak nem engedik felborulni az asztalt.

Ezen a szinten, a kifejezéseket magyarul és angolul is meghallgathatják a srácok, miközben egyszerű feladatokat hajthatnak végre Tanuló kutyus irányításával. Hármas fokozatban, a másfél évesnél idősebb, szerepjátékkal ismerkedő gyerekek eleveníthetnek meg különféle szituációkat. 

 
LASER X - Lézercsatázz otthon! PDF Nyomtatás E-mail

LASER X - Lézercsatázz otthon!Sok szó esett már arról, hogy milyen fantasztikus dolog, ha a fotelben telefonozó, esetleg kanapén táblagépező ifjúság fogja magát, felkapja a cipőjét, és barátai társaságában kivonul a szabadban, hogy önfeledt futkározásba kezdjen. Bár a kép elég szürreálisan hangzik, bizton állíthatjuk, nem lehetetlen. 

Vajon mi lehet az oka annak, hogy azt állítjuk, a nagyobb gyerekek is szívesen kergetőznek a kertben vagy a parkban, esetleg az erdőben? Ez a különleges eszköz a LASER X, mely arra hivatott, hogy a srácokat alaposan megmozgassa, miközben remekül szórakoznak. 

A titok a vagány lézer fegyverben rejlik, valamint a hozzá tartozó érzékelőben. 

A dobozból két puska kerül elő, valamint egy érzékelő, mely gumiszalaggal erősíthető a játékosok mellkasára. A készlet nélkülözi az elemeket, de ha beszereztük a 6 darab AAA elemet, mely a két fegyver működtetéséhez szükséges, kezdődhet a móka. 

Az érzékelőn találjuk a bekapcsoló gombot. Választhatunk, hogy a piros, vagy a kék csapatban szeretnénk játszani, esetleg-e kettő ellen. A készülék ugyanis érzékeli, hogy milyen színtől kaptunk találatot, illetve, hogy kit találtunk el. Ennek megfelelően kezeli a muníciónkat, és a találatokat. A választott színtől függően puskánk kék vagy piros színt ölt, kettős választás esetén pirosan és kéken villog. 

Bővebb információ: www.laserx.eu/hu/

LASER X - Lézercsatázz otthon!  LASER X - Lézercsatázz otthon!

Egy töltéssel 10 lövést tudunk leadni. Nem kell megijedni, az újratöltés során le kell nyomnunk az elsütőbillentyűt, majd egy laza, terminátoros mozdulattal leengedni, és felemelni a fegyver csövét. A hangeffekt is igazodik a folyamathoz, azaz kattanó hang kíséretében ismét felvillan a puska csövén a fény, jelezvén, ismét tüzelhetünk. 

 
FurReal Friends Gogo - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

fur-real-friendsGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

A felelős állattartás valahol ott kezdődik, hogy nem vállalunk kisállatot, amennyiben nem tudjuk számára biztosítani a megfelelő gondoskodást. Mégis mit tehet a szülő, ha csemetéje kiscicáért, kiskutyáért rágja a fülét? Ma már számtalan változatban kapható élethűen megmintázott szőrös játszótárs gyermekünk számára, melyeket egy gombnyomással álomba szenderíthetünk, és nem sértődik meg, ha néhány napig nem ő van a figyelem középpontjában.

Csapatunk kezébe ezúttal a Hasbro FurReal Friends interaktív kutyája került. A fehér, puha szőrrel borított szobacirkáló, hatalmas kék szemekkel tekint ki a dobozból, melyben új gazdáját várja. Miután behelyeztük az elemeket, és a kapcsolót ON állásba kattintottuk, megelevenedik új barátunk. Mozgása egy igazi kiskutya gesztusait juttatja eszünkbe, hiszen farkat csóvál, leül, fejecskéjét billegteti, miközben néha nyelvét is kidugja.
A dekoratív nyakörvhöz divatos műanyag fogantyúban végződő automata póráz is tartozik, melynek nyomógombja tappancsot ábrázol. Fogása éppen megfelelő az apró gyerekkezeknek.

Kutyusunk bekapcsolás után hangra, érintésre, és a póráz gombjának megnyomására is reagál. Simogatásra leül, és vakkant, míg a póráz segítségével sétálni invitálhatjuk kis barátunkat. Rövid nyomásra néhány lépés után megáll és ugat, míg folyamatosan nyomva tartva hosszabb útra kíséri el gazdáját. Mivel kis ebecskénk kerekeken gurul, bátran használhatjuk a szabadban, száraz időben biztosan nem fog bekoszolódni. Viszonylag gyors tempót diktál, így sehonnan sem késünk el miatta.

Amennyiben letöltjük új barátunkhoz az ingyenes mobil applikációt, rejtett képességei is előkerülnek. A telefonon, vagy táblagépen használható alkalmazással virtuálisan is játszhatunk kis kedvencünkkel, saját kutyánk pedig reagál a telefonból kiszűrődő hangokra, vidáman tűri, ha fürdetjük, és boldogan csámcsog, amikor etetjük. Az alkalmazás természetesen akkor is használható, ha nem rendelkezünk FurReal baráttal. Ekkor is jól szórakozhatunk a memória játékkal, vagy a zenés ügyességi játékkal.

 
Fur Real - Bébi jegesmedve PDF Nyomtatás E-mail

Fur Real - Bébi jegesmedveA tengerkék csomagolás teljes egészében látni engedni a bájos jegesmedvebocsot. A tartószalagok átvágását követően akár kézbe is vehetjük a pihe-puha jószágot. Vajon mitől olyan különleges a Hasbro Fur Real Bébi jegesmedvéje? Lebbentsük fel közösen a titokról a fátylat!

Első, melyen megakad a figyelmes szemlélő tekintete, azok a hófehér bundában megcsillanó ezüst szálak. Az egész testet beborító fehér szőrme hihetetlenül puha tapintású. A kézre álló bocs széttárt karokkal várja, hogy ölbe vegyük. A lábak állíthatóak, így új barátunkat fel tudjuk ültetni, vagy kényelmesen magunkhoz tudjuk ölelni. A karok rúgóval záródnak. 

Jegesmedvénk a 3 darab AA elemnek köszönhetően hangadásra is képes. Amennyiben buksiját megsimogatjuk, szemét lehunyja, miközben édes hangon gőgicsél, szimatok, és nevetgél. Hasonló vidám hangok törnek elő a bocsból, ha az orrát lefelé nyomjuk. Ekkor kacag, röfög, szuszog, és tüsszent. 

A készlethez tartozik egy zöld, mackó formájú cumi, mely tökéletesen illeszkedik jegesmedvénk szájába. Amint behelyezzük, a kis bocs mohón szürcsölni kezdi a finomságot. A csomagban elhelyezett hópelyhes kendővel meg is törölhetjük kis barátunk pofiját. 

Készenléti állapotban sem kell nélkülöznünk a bébi maci hangjait, ilyenkor ugyanis hangos szuszogás kíséretében álomba merül. 

A gyémántként ragyogó szemek, és a rendkívül élethű tappancsok hozzájárulnak ahhoz, hogy a kis bocs belopja magát a gyerekek szívébe. Az interaktív játék hozzájárul a gyerekek felelősségtudatának erősítéséhez, valamint fantáziájuk fejlesztéséhez. A bébi jegesmedve minden bizonnyal gyorsan a csemeték kedvence lesz!

Fur Real - Bébi jegesmedve  Fur Real - Bébi jegesmedve

 
Tanuló mosdókagyló - Fisher-Price PDF Nyomtatás E-mail

A tisztálkodás alapjait egész kis korban sajátítják el a csemeték. Természetesen megszerzett tudásukat, örömmel gyakorolják. Annak érdekében, hogy fürdőszoba ne tocsogjon folyamatosan, a fogkrém pedig a tubusban maradjon, érdemes beszerezni a Fisher-Price Tanuló kutyás mosdókagylóját.

Tanuló mosdókagyló - Fisher Price  Tanuló mosdókagyló - Fisher Price

A 20x20 centiméteres mosdókagyló rendelkezik egy valódi fürdőszoba valamennyi kellékével. Hatalmas tükör helyezkedik el a középső részen, melyet csempe hatású dekoráció ölel körbe. A csaptelep egyaránt alkalmas hideg, és meleg víz engedésére. Amennyiben a forró vizet használjuk, piros fény árasztja el a mosdót, míg a hideg vizes csaptelep eltekerésével egy időben kéken világít a készülék.

Állítsuk az eszközt hangjegy állásba, és vegyük sorra, melyik kellék, milyen hangot hallat.

 
Mesemondó Macikutya PDF Nyomtatás E-mail

Mesemondó MacikutyaUgye a ti csemetétek is rajong Macikutyáért? A Minimax csatorna ellenállhatatlan karaktere sok apróság szívét rabul ejti, most pedig a Modell & Hobby jóvoltából nem egyszerű plüss figuraként, hanem mesélő barátként kerülhet a srácok szobájába. 

A nyitott doboz teljes egészében látni engedni Macikutyát. A tartószalag átvágása után kézbe is vehetjük a 35 centiméteres puha plüssből készült figurát.

Amennyiben nem szeretnénk a beüzemeléssel kísérletezni, bár végtelenül egyszerű, hiszen a kutyus popsiján találjuk a bekapcsoló gombot, lessünk bele a használati útmutatóba. A kis füzetben megtaláljuk a mesék szövegét is.

Az elemek készen állnak, így csak egy kattintás, és életre kel Macikutya.

Az útmutatóban megtaláljuk a bekapcsolás módját, valamint azt, hogy a meséket kutyus bal lábának megérintésével tudjuk életrekelteni. A lila ikon lenyomását követően 8 mesét hallhatunk:

 • A kiskakas gyémántfélkrajcárja
 • A három pillangó
 • A kőleves
 • A kolbász, a béka és az egér
 • A béka és a holló
 • Az okos lány
 • Mátyás király és a nád
 • A három selyp leány

A mesék a gomb ismételt megnyomásával megszakíthatóak. Minden lenyomást új mese követ. 

 
MIO a robot PDF Nyomtatás E-mail

MIO a robotA robotok számtalan formában vannak jelen életünkben. Ezeket az elektromechanikai szerkezeteket előre megadott utasítássorozat végrehajtására tervezték, mely lehet közvetlen emberi irányítás, vagy számítógépes parancs. A robotok misztikumát számtalan film, rajzfilm, és képregény járta már körbe, nem csoda, ha a srácok fantáziáját is megmozgatják ezek a különleges gépek. A Modell és Hobby által forgalmazott "MIO a robot" fantázianevet viselő termék közelebb hozza a robotikát a gyerekekhez.

MIO 25 különféle alkatrészből áll, ám összeállítása 11 lépésből valósítható meg. A szerelési útmutatóból képet kaphatunk a robotikáról, valamint a nyomtatott áramkörös alaplapokról, melyek elengedhetetlen részét képzik a robotoknak.

Amint végeztünk az építéssel, helyezzük be a 4 db AAA elemet MIO hátsó részébe. A robot hátoldalán található kapcsoló ON állásba helyezésével kelthetjük életre MIO-t, melynek nem adja azonnal látható jelét. Ahhoz, hogy észrevehető módon jelezze számunkra, készen áll a feladat végrehajtására, a P betűvel jelölt programozás gombot kell lenyomnunk. Ekkor szeme villogásával jelzi, kezdhetjük az utasítások megadását. 

A játék megvásárolható itt!

MIO kerekei segítségével képes előre, hátra, jobbra, és balra haladni, a hátán elhelyezett gombok is ehhez a funkcióhoz kapcsolódnak. A megfelelő irányba mutató nyilakkal megadhatjuk MIO követendő útvonalát. Az információ bevitelét követően ismét a P, azaz programozás gombot kell megnyomnunk. Ezt követi a nyilakkal körülölelt ENTER gomb lenyomása, mely működésbe hozza a robotot. Parancsvégrehajtás közben a szemek végig világítanak. 

Hirdetés
Hirdetés

 

 
Fisher-Price - Első szavak kutyusos tanulóközpont PDF Nyomtatás E-mail

Fisher-Price első szavak kutyus központ

Fisher-Price Tanuló kutyus már hosszú ideje segíti a gyerekeket a fejlődésben. A több fokozatban állítható oktató játékok igazodnak a kicsit fejlődési üteméhez. Nincs ez másként az Első szavak kutyusos tanulóközponttal sem, melyről Tanuló kutyus mosolyog a srácokra.

A 30 centiméter magas, 35 centiméter széles, és 20 centiméter mély komplexum bal oldalán Tanuló kutyus ül. A három dimenziós figura legfeltűnőbb része a selymes, plüssből készült kék fül, valamint az átlátszó piros orr.

Amennyiben a készülék alján található gombot a hangszóró ikonra állítjuk (két fokozatban állíthatjuk a hangerőt), meg is nyomhatjuk a kis blöki orrát. A cuki szaglószerv pirosan világít, eközben megtudhatjuk, hogy ezt a bizonyos szervet orrnak hívják.

Egyes fokozatban a főszerep a játéké. A gombok lenyomásával fény-, és hangeffektek törnek elő kutyusból. A számok, és színek ismerete fontos, Tanuló kutyus előtt meg is találjuk 1 és 5 között a színes gombokat, melyek ha lenyomunk, kutyus ismerteti a gombon látható számokat, formákat, és színeket.

A középső narancssárga, tányér formájú rész gombot rejt. Ha lenyomjuk zene és nevetés csendül. Ezzel természetesen még nem merült ki a bűvös “tányér” tudása. Ha ugyanis a készlethez tartozó 9 kocka közül ráhelyezzük valamelyiket, kutyus pontosan megmondja, hogy mit láthatunk a színes formán. Márpedig igen sokféle tárgyat, növényt és állatot találunk:

 • labda
 • virág
 • kacsa
 • alma
 • könyv
 • utánfutó
 • cica
 • szív
 • fa

A kockák a színes mintán kívül izgalmas felületekkel rendelkeznek. Van olyan, melyen csigavonal tekereg, és olyan, melyen apró dombocskák meredeznek, azért, hogy a kis kezeket minél többféle inger érje!

Fisher-Price első szavak kutyus központ  Fisher-Price első szavak kutyus központ

Különféle fokozatokban egyre bővebb információt kapunk a formákon látható ábrákról.

 
Turbó Doki PDF Nyomtatás E-mail

Turbó Doki

Ismeritek a szóláncot? Ugye milyen izgalmas játék? Nem mellesleg bővíti a csemeték szókincsét, fejleszti a logikai készségüket, és reakció idejüket. A játék rendkívül egyszerű, egy megadott témakörön belül kell tárgyakat, vagy fogalmakat felsorolni, természetesen ügyelve arra, hogy ne ismételjük meg a már elhangzott megfejtéseket, valamint arra, hogy ne fussunk ki a rendelkezésünkre álló időből.

Szeretnénk most bemutatni nektek Turbó Dokit, aki a szólánc játék szakértője. A méretes dobozból ősz hajú professzor tekint ránk. A bajsza alatt kajánul vigyorgó figura fehér köpenyt, vörös nyakkendőt, és szemüveget visel. Szabadítsuk ki játékmesterünket átmeneti otthonából, és kezdődjön a játék!

A Doki hátán három állású kapcsolót találunk. Demo módban ízelítőt kaphatunk a professzor játékvezetői stílusából, míg ON állásban élesben is megmutathatjuk, mit tudunk. A Doki nyakszirtjén puha polifoamból készült karikákat, egészen pontosan nullákat találunk. Ezek a színes számok jelölik majd elvesztett csatáink számát. Abban az esetben ugyanis, ha helytelen választ adunk, vagy kifutunk az időből, magunkhoz kell vennünk egyet a színes számok közül. A partit az a játékos nyeri, aki a legkevesebb nullával rendelkezik.

A játékmester kijelöli a kezdő résztvevőt. Ez történhet hajhossz, láb-, vagy fülméret alapján, melyet minden esetben Turbó Doki határoz meg. Ezt követően a professzor ismerteti a témakört, melyben jeleskednünk kell. A kezdő játékos elindítja a szóláncot, majd lenyomja a Doki kopasz feje búbját. Minden elhangzott választ egy nyomással erősítünk meg. A tapasztalat szerint, amíg ütemesen nyomjuk Turbó Doki fejét, újabb és újabb lehetőséget biztosít arra, hogy folytassuk a kört. Amennyiben azonban lassan válaszolunk, leállítja a játékot.

A témakörök között többek között a következőkkel találkozhatunk:

 
Fihser-Price Mérjük meg együtt! Breki PDF Nyomtatás E-mail

Fihser-Price Mérjük meg együtt! BrekiMérőszalag tetején üldögél Breki, a béka. Bájos jószág, éppen elfér egy felnőtt tenyerében. Ennek ellenére a vidám kétéltű 3-6 éves gyerekeknek segít a hosszúság fogalmával megbarátkozni. 

A lila korong alján találjuk a bekapcsoló gombot. A hangerő, mint minden Fisher-Price játéknál, most is két fokozatban állítható. Az elején fogantyút találunk. Vajon mire használhatjuk? Nos, ha meghúzzuk a műanyag korongot, 50 centiméter hosszú műanyag szalag tárul elénk. A jól látható beosztásoknak, és a zöld pöttybe foglalt számoknak köszönhetően sok mindent megmérhetünk. Ha nem lenne erre vonatkozó ötletünk, kérdezzük Brekit. 

A buksiján található gomb lenyomásával kis barátunk életre kel, és ötletekkel lát el. Például lehet ez egy konkrét tárgy, mint egy kanál vagy egy könyv. De megkereshetjük a környezetünkben a legkisebb, és a legnagyobb tárgyat is.  

Breki segítségével megtanulhatunk egyesével, ötösével, és tízesével számolni. Gyakorolhatjuk egy konkrétan megadott mérethez tartozó tárgy kiválasztását, például 1 centiméteres, 20 centiméteres vagy 47 centiméteres dolgokat. 

A mosolyunk lemérése nem is egyszerű feladat, de mindenképpen érdemes kipróbálni Brekivel, és a Fisher-Price remek mérőeszközével!

 

Fihser-Price Mérjük meg együtt! Breki  Fihser-Price Mérjük meg együtt! Breki

 
Fisher-Price tanuló zongora PDF Nyomtatás E-mail

Fisher Price tanuló zongoraEzúttal egy vidám bébi játék került a Manóprogram csapatának kezébe. A Fisher-Price Tanuló kutyás zongora a kicsik méretéhez igazodik, nagyjából 20x30 centiméteres. Éppen elég nagy ahhoz, hogy a srácok, apró ujjaikkal könnyedén működésre bírják a szerkezetet, emellett nem túl nagy ahhoz, hogy bármikor felkapják és magukkal vigyék a lakás bármely pontjára.

A hátsó részen bemélyedést találunk, mely szintén a kényelmes fogást és a könnyebb szállítást hivatott elősegíteni. A bekapcsológombot a készülék hátoldalán találjuk. Ezzel a kapcsolóval tudjuk állítani a hangerőt is, melynek két fokozata van.

Amint működésbe hoztuk a zongorát, vidám zene csendül fel. A billentyűk egytől ötig számozottak. A számokat körülölelő színes formák között találunk kört, szívet, háromszöget, négyzetet és csillagot. A billentyűk lenyomásával egy időben felvillan az adott szám színe, és Tanuló kutyus érthetően elismétli a látottakat. Második nyomásra a formát hallhatjuk, harmadszorra a számjegy értékét, végül vidám dalolásba, és színes villódzásba kezd a készülék.

A zongora jobb felső sarkán műanyag lapokból álló könyvecskét találunk, melynek oldalai átfordíthatóak. Amint az ABC-s oldalról a zongorázó béka lapjához érünk, a színek, számok, és formák ismertetése helyett, öt vidám dal hangzik fel a billentyűk lenyomásával. A gombok természetesen ebben az esetben is olyan színnel villannak fel, amilyen a rajta lévő számot körülveszi.

A strapabíró, vidám szerkezetről Tanuló kutyus mosolyog a srácokra. Fülei és orra fényes műanyagból készültek, míg buksija és karjai, küllemben valamint tapintásban eltérnek az előbb említett testrészektől. Látás, hallás, és tapintás, a Tanuló kutyás zongora mindhárom érzékszervet munkára bírja, hogy a kicsik játszva fejlődjenek.

Fisher Price tanuló zongora    Fisher Price tanuló zongora

 
PUPBO robomancs, az okoskutya PDF Nyomtatás E-mail

PUPBO robomancs, az okoskutya

A csivava méretű kutyus tekint ránk a dobozból. A felirat szerint a fehér jószág hangfelismerő programmal van ellátva. Nosza, tegyük póbára.

Kis barátunk popsiján megtaláljuk a ki-, és bekapcsoló gombot. Érdemes üzembe helyezés előtt alaposan áttanulmányozni a leírást, mert PUPBO megfelelő irányítás nélkül kissé szeleburdi állattá válik.

Mindenképpen tudnunk kell hogy, PUPBO eredeti nyelve angol, azaz ezen a nyelven olyan alap vezényszavakat ismer, mint az ül (sit down), a sétál (walk), és a szalad (run). Szerencsére az okoscsont segítségével, mely szintén megtalálható a készletben, magyar vezényszavakra is taníthatjuk, sőt, át is nevezhetjük új barátunkat. 

PUPBO, akár egy valódi kölyökkutya, több fejlődési fázison megy keresztül. Elsőként, csíntalan baba kutya, majd rakoncátlan kiskamasz, végül érett felnőtt lesz. Minél többet foglalkozunk vele, annál gyorsabban tanul. 

Tanítani mindig hangutasítással tudjuk. Annak érdekében, hogy hangunkat tisztán értse, érdemes keresni egy csendes helyet.

Kapcsoljuk be PUPBO-t, majd érintsük meg a fejét 5 másodpercig. Amikor narancssárgán világít a szeme, helyezzük be úgy az okoscsontot, hogy a megváltoztatni kívánt parancs ikonjához kerüljön a jelölőpöcök. Ezt követően tegyük a csontot a szájába a nyílnak megfelelő irányban, és érthetően mondjuk ki a parancsot. Ha PUPBO-nak sikerül megértenie az utasítást, egyet ugat, amennyiben nem, kettőt. Ez esetben próbáljuk meg újra. 

Sikeres tanítás után vegyük ki a csontot a szájából, és gyakoroljuk a már megismert trükköket, vagy tanítsunk neki újakat. 

 
HangSzál PDF Nyomtatás E-mail

Sok szülő számára okoz problémát, hogy csemetéje nem szívesen iszik játék közben. Ez pedig mint tudjuk veszélyes is lehet a kicsik számra, hiszen a megfelelő folyadékpótlás elengedhetetlen. Érdemes apró trükköket bevetni annak érdekében, hogy a gyerekek szívesen fogyasszák el napi szükségletüket. A REGIO JÁTÉK kínálatában feltűnt egy igazán ötletes és hívogató eszköz, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a srácok élvezettel, játékos formában szürcsöljék a kakaót, gyümölcslevet, vagy akár a vizet.

HangSzál

A HangSzál fantázianevet viselő játék több változatban kerül a boltok polcaira. Létezik járműves, és háztáji állatos, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelő HangSzál szívószálat. Mert erről van szó, egy masszív, vidám színű szívószálról, és egy hangadásra képes figuráról.

A játékot ide kattintva tudod megvásárolni (árak)!

A dekoratív csomagolású eszköz üzembehelyezése rendkívül egyszerű. Az állatka, vagy a jármű alján kapcsolót találunk. Amennyiben 0 állásból I állásba kattintjuk, megtudhatjuk milyen hangot hallat választott HangSzálunk.

A Manóprogram csapatához ezúttal egy tűzpiros versenyautó, egy malac, egy bari, és egy tehén került. Nem is tétováztunk soká, próbára tettük mind a négyet!

HangSzál  HangSzál

 
Robo Alive - élethű robot állatok PDF Nyomtatás E-mail

A Formatex kínálatába két különös szerzetre bukkantunk. Az élethű gyík, és a kígyó olyannyira figyelemfelkeltő állatok, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellettük. A hosszúkás dobozból kiszabaduló állatok mindenkit elvarázsolnak.

Robo Alive - élethű robot állatok

Tekintve, hogy a készlet nélkülözi az energiaforrásokat, egyedenként 2 AAA elemről nekünk kell gondoskodunk. Ismerkedjünk meg elsőként csúszómászó barátunkkal. A vörös kígyó elemtartója a hasán található. Ahhoz, hogy behelyezhessük a zsebtelepeket, le kell kapcsolnunk a farokrészt. Ez egy gombnyomással gyorsan megvalósítható. Ezt követően csavarhúzó segítségével eltávolítjuk az elemtartó fedelét, és behelyezzük az áramforrást. Visszahelyezzük az imént eltávolított részeket, és a kerekek mellett található kapcsolóval üzembe helyezzük új barátunkat. 

Robo Alive - élethű robot állatok  Robo Alive - élethű robot állatok

A több mint 40 centiméter hosszú állat sziszegő hang kíséretében megindul a padlón, miközben meglepően élethűen tekereg. A lenyűgöző hatást tovább fokozza a hüllő élethű tekintete. A zöld üvegszemek jeges pillantást kölcsönöznek a kígyónak. 

A kapcsoló OFF állásra történő kapcsolásával az állat megáll, és nyugodtan várja amíg kisgazdája ismét üzembe helyezi.

 
Tamagotchi - az újjászületés PDF Nyomtatás E-mail

A Modell & Hobby igazi klasszikussal rukkolt elő. A Tamagotchi elnevezésű játék valamikor a ’90-es években élte virágkorát. Elemmel működtetett apró lényeket kellett a gyerekeknek életben tartani úgy, hogy etették, altatták, gyógyították őket. A különleges készülék most visszatért, és újra hódít. 

A 4x5 centiméteres tojás alakú szerkezet közepén kijelzőt találunk. Alatta három gomb nyújt segítséget a Tamagotchi gondozásához. A készülék tetején elhelyezett lánccal felakaszthatjuk táskánkra vagy kulcsunkra a kis jószágot. 

Tamagotchi   Tamagotchi

Az üzembe helyezés egyszerű, húzzuk ki a biztonsági zárószalagot a Tamagotchi oldalán. Ekkor megjelenik egy tojás, valamint az idő beállítás lehetősége. Addig nem indul el a játék, amíg nem adjuk meg neki a pontos időt. Végülis érthető, ki szeretné, ha hajnali háromkor jelezné kis barátja, hogy éhes, vagy játszani akar. 

Miután beállítottuk az időt, rövid időn belül kiíbújik/kikel a tojásból új kedvencünk. Ezt követően, akár egy igazi baba, eszik, alszik, és kakil. Mi pedig lelkiismeretesen gondoskodunk róla. 

Lehetőség van a hang kikapcsolására, ha nem szeretnénk, hogy csipogással megzavarjon bennünket, ám ebben az esetben fokozottan ügyelnünk kell igényeire, hiszen nem halljuk, mikor van ránk szüksége. 
 
Fisher-Price Interaktív földgömb PDF Nyomtatás E-mail

A Fisher-Price oktató és szórakoztató termékei közül, korábban bemutatásra került a Manóprogramon a Tanuló kutyás távirányító, a Kiskutyás tili-toli, és a Tanuló kutyás zongora. A kék fülű eb, ezúttal egy látványos földgömbről mosolyog a lurkókra.

A 20 centiméter átmérőjű gömb fehér talapzaton nyugszik. Nagytestvéreihez hasonlóan, forgatható. A kontinensek jól tagoltak, külön egységként fedezhetjük fel az északi sarkkört, Ázsiát, Ausztráliát, Európát, Afrikát, Észak-, és Dél-Amerikát, valamint az Antarktiszt. Jelölik számunkra az Egyenlítőt, a Csendes-, az Atlanti-, valamint az Indiai-óceánt. A tájékozódást az égtájakkal jelölt iránytű segíti. 

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

A Tanuló földgömböt természetesen nem kizárólag ifjú geográfusok számára alkották, erről árulkodnak a tengerek és óceánok vizében lubickoló állatkák is. Találunk a habok közt polipot, fókát, delfint, teknőst, valamint  bálnát is. 

 
Mackó Koma, az interaktív plüssmaci PDF Nyomtatás E-mail

Mackó Koma, az interaktív plüssmaciSzinte minden csemete szereti a pihe-puha szőrös barátokat. A plüss állatok bársonyos tapintása, otthont árasztó illata megnyugvással tölti el a kicsiket. A Modell & Hobby nevével fémjelzett Mackó Koma a hagyományos plüss állatoknál jóval többre képes. A 30 centiméter magas, nagyon-nagyon puha medve a benne található elektronikának köszönhetően énekel, mesét mond, és Bluetooth segítségével összekapcsolódik a táblagépekkel.

A bájos maci, a benne található motornak köszönhetően, nem pillekönnyű, ám a szerkezetnek hála, merev tartással rendelkezik, mely tökéletes fogást biztosít az apró kezek számára. Ölelni való társunk kezén és lábán aranyszínű hímzés látható, mely elegáns megjelenést biztosít Mackó Komának.

A jószág popsiján kapcsolókat találunk. Lássuk elsőként a Stand Alone funkciót. A bal oldali kapcsoló ON állásba helyezését követően, nyomjuk össze a maci két mancsát. Ezzel a mozdulattal  kelthető életre a kis bocs. Az ébredést zene kíséri. Lássuk, miként működik Mackó Koma!  

Jobb lábán könyv ikon látható. Lenyomását követően A három kismalac, Piroska és a farkas, Hamupipőke, A rút kiskacsa, és A békakirály című történeteket ismerhetjük meg. A kellemes férfi hangon mesélő medve, beszéd közben mozgatja a fejét.

Bal lábán hangjegy található. Amennyiben a mikrokapcsoló segítségével működésbe hozzuk, Mackó Koma a Twinkl Twinkl Little Star, Are you sleeping, Head, Shoulders, Knees and Toes, Itsy Bitsy Spider, és a Rock a Bye című dalokat énekli, természetesen magyar nyelven. A csilingelő dallamok akár altatónak is beválhatnak.

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Amennyiben a mackó bal mancsát nyomjuk le, játékra invitál bennünket, míg a jobb mancsa érintésével pihenő módba kapcsolhatjuk kis barátunkat.

 
Furby Furblings - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Furbling - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

Emlékeztek még a Hasbro Furby Boom nevű mesterséges intelligenciával ellátott, szőrös-pöttyös tanítható cukiságára? Bájos kis barátunkat, ha okostelefonunkkal szinkronba hoztuk a virtuális világban kis Furblinegkre tehettünk szert. Most, Furby Boom kicsinyét kezünkbe is foghatjuk. Választhatjuk saját kedvencünk kicsinyített mását, de eltérő színkombinációval is párosíthatjuk kis barátunkat. Csapatunk ismét a rózsaszín alapon fehér pettyes, csajos darabbal ismerkedhetett meg. Furbling szakasztott mása anyukájának, kizárólag mérete árulkodik arról, hogy fiatalabb kiadásával van dolgunk.

A doboz, melyben a kicsike megérkezett, ugyan olyan, mint Furby Boom csomagolása volt, ám a mérete hűen tükrözi a csemete 6 centiméteres nagyságát. Az apró gyerekkézhez igazodó babácska, könnyedén megbújik a kicsik tenyerében. Selymes bundája, pamacsos farkincája, és mókás elálló fülei, melyek puha gumiból készületek, hamar elvarázsolja majd a csemetéket. Szemében szívecske ragyog, mozgatásra lezárja szemhéját.

Ha az elemeket védő műanyag lapocskát eltávolítjuk, már működésbe is hozhatjuk új szerzeményünket. Buksiját lefelé nyomva szóra bírhatjuk. Ekkor a kis jövevény furby nyelven beszél új gazdájához, nevet, tüsszent, zümmög, brummog, énekel és csicsergő hangon cseverészik.

Amennyiben rendelkezünk Furby Boommal, kicsinyét mellé helyezve, a büszke anyuka válaszol Furbling szavaira.
A Furby Boomhoz letöltött mobil applikáció ezúttal új funkcióval egészül ki. Új tojásra tehetünk szert, ha kis barátunkat összekapcsoljuk a telefonunkkal. Az ingyenes alkalmazás természetesen továbbra is használható Furby-k nélkül, ebben az esetben virtuális lényecskéket gondozhat csemeténk.

 
View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag PDF Nyomtatás E-mail

Akár szeretnénk, akár nem, a technika folyamatosan fejlődik. Az, hogy miként használjuk, milyen formában és mennyiségben engedjük közel csemeténkhez, csak rajtunk múlik. Egy dolog azonban biztos, nem zárhatjuk ki maradéktalanul a srácok életéből az okoseszközöket. Ha pedig használják azokat, miért ne tehetnék szórakoztató és tanulságos formában? Ismerd meg a Manóprogram segítségével a Mattel Virtuális Valóság élményét, és éld át a csodát!

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

A View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag androidos készülékkel és iPhonnal egyaránt működik. Kapjuk hát elő okostelefonunkat, és töltsük le a megfelelő alkalmazást.

A kezdőcsomag tartalmaz egy demókorongot, melynek segítségével megismerkedhetünk a virtuális valóság élményével.  A View Master kulcsszavak beírását követően több alkalmazás is elérhetővé válik, ilyen többek között a Világűr, a Különleges úti célok és a Vadvilág. A demókorong bármelyik alkalmazással használható. Miután az applikáció felkerült okoseszközünkre, indítsuk el a programot. A képernyőn megjelenő kört irányítsuk a demókorongra, és merüljünk el egy másik világban.

Kattints a videóra!

 
Star Wars Force Link 10 centiméteres karakter figurák PDF Nyomtatás E-mail

A Star Wars lendülete töretlen. Az elmúlt évek Disney sikerei folytatódnak, és hamarosan a mozikban a Csillagok háborújának legújabb epizódja. A film jól ismert szereplőit pedig a Hasbro jóvoltából fogadhatjuk otthonunkban. 

A Manóprogramnál ezúttal Kylo Ren, Rey és Chewbacca tette tiszteletét. Nyissuk fel elsőként a legnagyobb dobozt, melyben a Kylo Ren kezdő készlete bújik meg. 

Star Wars Force Link 10 centiméteres karakter figurák

A kifejezés annál is inkább találó, mert a csomagban találunk egy Force Linket, mely amolyan Erő összekötő. A készülék 3 darab AAA elemmel működik, mely nem része a készletnek. Amint behelyeztük az energiaforrást, csuklónkra igazíthatjuk a nagyjából 15 centiméteres szerkezetet. A gumis pánt akár felnőtt csuklóra is felhelyezhető. Amennyiben a Force Link két oldalát megérintjük, csilingelő hangot hallat, és fény gyúl az oldalán. Ahhoz, hogy Kylo Ren erejét előhívhassuk, kézfejünket hátra kell hajlítanunk, és a figurát a kezünkben kell tartanunk. Kylo Ren angol nyelven, eredeti szinkronhangján szólal meg. 

Star Wars Force Link 10 centiméteres karakter figurák  Star Wars Force Link 10 centiméteres karakter figurák

A részletgazdag figura jellegzetes maszkját viseli. A karok és a lábak mozgathatóak. A félelmetes álarcot fekete palásttal egészíthetjük ki. Kylo híres, lovagi kardhoz hasonló fegyvere is helyet kapott a készletben. A második pengével ellátott eszköz stabilan Kylo Ren kezébe helyezhető.

Amennyiben maszk nélkül szeretnénk a sorozat negatív karakterével játszani, külön is beszerezhetjük a figurát. A talpán látható ikon biztosít arról, hogy a Force Linkkel is használható. A jellegzetes kard, és a fekete palást ezúttal is megtalálható a készletben. Az arcot keresztező forradás nem hiányozhat a részletgazdagon kialakított figuráról. 

 
Selfie Mic mikrofon PDF Nyomtatás E-mail

Sefie Mic mikrofonA gyerekek általában szívesen énekelnek. A vágy, hogy hangjukat kieresztve előadják legkedvesebb dalaikat, már pelenkás korban ott bujkál a srácokban. Az idő előrehaladtával megjelennek a kedvenc előadók, a sláger szerzemények, és az örök klasszikusok. A Formatex Selfie Mic lehetőséget teremt arra, hogy a lurkók profi felszereléssel élhessék át, hogy milyen érzés lehet popsztárnak lenni.

A készlet tartalmaz egy selfie állványra szerelt mikrofont, és egy fülhallgatót. A telefonról a csemetéknek maguknak kell gondoskodni, nem tartalmazza a szett. A mobil applikáció, mely segít megvalósítani álmukat, a STARMAKER névre hallgat, és mind android, mind ios rendszerre elérhető. 

Miután letöltöttük, lázas keresgélésbe kezdhetünk, hogy a rendelkezésünkre álló dalok közül melyiket is tegyük elsőként próbára. Amennyiben sikerült választanunk, elég a SING feliratra kattintani, és indulhat a móka. Lehetőségünk van videó felvételt készíteni magunkról, miközben teljes átéléssel dalolunk, de ez az opció kiiktatható. Ebben az esetben csak a hangunk kerül rögzítésre. A START gomb lenyomását követően felcsendül a zene, a képernyőn pedig, akár egy karaoke programban, folyamatosan úsznak be a megfelelő szövegrészek, így nem csak azokat a dalokat tudjuk előadni, melyeknek kívülről tudjuk a szövegét, de bármely választott slágert el tudjuk énekelni. 

Hirdetés

 
My Little Pony Flurry Heart baba PDF Nyomtatás E-mail

Baby Flurry Heart

Emlékeztek még Cadance hercegnő esküvőjére Shining Armorral, Twilight Sparkle testvérével? Nos, úgy látszik a frigy jól sikerült, hiszen megszületett a hercegi pár Alicorn csikója, Flurry Heart.

A szertelen kis póni rózsaszín, csillámló szarvat, és hatalmas, ékkövekkel dísztett szárnyat visel. A gumiból készült buksi részét képzi a lila haj. A bájos hercegnő testét puha plüss borítja. A türkiz színű bugyika felett lila tütü díszeleg.

Flurry Heart bal talpán My Little Pony felírat olvasható. Amennyiben a hátán elrejtett kapcsolót OFF, vagy TRY ME állásból ON feliratra állítjuk, életre kelnek Flurry Heart mágikus képességei. Tekintve, hogy a gyártó cég nemzetközi hátterrel rendelkezik, román nyelven is szóra bírhatjuk az ifjú hercegőnőt. Amennyiben váltani kívánunk a nyelvek között, tartsuk nyomva a póni talpát 3 másodpercig. Előfordulhat, hogy az első használatbavétel során román nyelven szólal meg Flurry Heart, a fent leírt módon magyar nyelvre állíthatjuk.

Kezdjük meg az ismerkedést az ifjú csikóval, és nyomjuk le a talpán látható logót. A hercegnő illedelmesen bemutatkozik nekünk, és játékra invitál. Énekét néha vidám kacagással töri meg. 

A méretes dobozban megtaláljuk a kis hercegnő csörgőjét, és cumiját is. Amint az üveget a szájába helyezzük, vidám szürcsölésbe kezd. Mindeközben szarvacskája fényesen világít.

Flurry Heart szereti, ha a pocakját csikizik, melynek csengő nevetéssel adja tanúbizonyságát.

Az interaktív baba nem csak érintésre reagál. Amennyiben úgy érzi, egy ideje nem élvezi kis gazdája figyelmét, önálló éltere kel. Megkér, hogy énekeljünk neki, csikizzük, vagy játszunk vele. Amennyiben azt érzékeli, hogy kérésére nem érkezik válasz, elköszön, és türelmesen várakozik, míg újra kezünkbe nem veszik.

Márpedig a nagyjából 25 centiméteres lovacska épp kezébe illő méretű. A plüss alá rejtett, különleges képességeket biztosító eszköznek köszönhetően, a súlya épp megfelelő ahhoz, hogy a gyerekek ölükben tartva valóságosnak érezzék a babázás élményét.

 
Furby Boom - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Furby - Hasbro

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

A vidám kis Furby figurák, plüss formában, már évekkel ezelőtt belopták magukat a gyerekek szívébe, a tavalyi év során azonban interaktív játékként született újjá. Csapatunkat igazán kíváncsivá tette, hogy vajon mit is tudhat, ez a 15 centiméteres, puha szőrgombóc. Nos, miután az egyik legcsajosabb darabot, a rózsaszín alapon fehér pettyes Furbyt kiszabadítottuk a dobozból, és behelyeztük az elemet, meglepődve tapasztaltuk, hogy azonnal életre kel, és az energiaforrások záróelemének felcsavarozása közben is édes hangon kommentálja az eseményeket. Kapcsolót, vagy gombot ne is keressünk rajta, hiszen interaktív figuránkat mesterséges intelligenciával látták el, tevékenységeit önállóan folytatja, mi legfeljebb finom koordinálói lehetünk tetteinek.

Izeg-mozog, nem csak pislog, de a szemével gondolatait, és érzéseit is közvetíti új gazdája felé. A nyelv, amelyen megszólít minket, a Furbyk bájos nyelve, mely gazdája szavaira folyamatosan tisztul ki, és vált át angol nyelvre. Így máris egy kiváló tanulási lehetőséget fedezhetünk fel gyermekünk számára, hiszen új kis barátja arra készteti majd, hogy idegennyelvi tudását kihasználva, megértse, és alaputasításokkal lássa el Furbyt. Természetesen azok a csemeték is kiválóan tudják használni, akik más nyelven tanulnak, mivel interaktív szerzeményünk érintésre, fényre, mozgásra, és hangra egyaránt reagál. Idővel saját nevét is megtanulja, használatakor magára ismer.

Sőt, kis barátunk saját személyiséggel rendelkezik. Ennek kialakulása attól függ, hogy kis gazdája milyen szokásokra tanítja meg. Azok a szőrlabdácskák, akik körül sokat szól a zene, bulis, táncos lábú kedvencekké vállnak, míg azok, akiket sokat simogatnak, kézbe vesznek, bújós, édi szeretetgombócokká alakulnak.

Az etetéséről sem szabad megfeledkezni, különben elégedetlenkedni kezd. Ez egy játékkanállal, vagy az ujjunkkal is történhet. A szájában puha gumiból készült piros nyelvecske van, ajkait pedig finoman mozgatja, miközben falatozik. Ha elfárad, nagyot ásít, majd összekuporodik, behúzza fülecskéit, lehunyja szemét, és hortyogva elalszik. Szerencsére néhány perc után már csendes szundításba fog, így nem zavarja a csemeték éjszakai nyugalmát. Fényérzékelőjének köszönhetően pirkadatig egészen biztosan pihenni fog kis barátunk. Amennyiben mi magunk szeretnénk álomba ringatni, elég, ha a farkát meghúzzuk, majd 10 másodpercen keresztül tartjuk. Ekkor gombóckánk elszenderedik. Álmából érintésre ébred fel, ekkor igazán megörül gazdájának, táncra perdül, és vidám dalolásba kezd.

Furby - Hasbro

Amennyiben ismerőseink is rendelkeznek Furbyvel, a két kis kedvenc kapcsolatot tud teremteni egymással, sőt a következő találkozásnál már emlékeznek egymásra.

 
Hörcsögfalva- Hörcsög nagy ház játékszett PDF Nyomtatás E-mail

A rózsaszín doboz sokat elárul arról, vajon az impozáns hörcsögház kinek a szívét dobogtatja majd meg. Valóban, Hörcsögfalva kis lakói elsősorban a lányokat bűvölik majd el. Amennyiben hihetünk a készletben elhelyezett leírásnak, a féltenyérnyi jövevény Süti névre hallgat. Lessünk most be a rózsaszín pofis hörcsög álomotthonába.

Hörcsögfalva- Hörcsög nagy ház játékszett   Hörcsögfalva- Hörcsög nagy ház játékszett

Ahhoz, hogy Süti birtokba vehesse kétszintes otthonát, helyére kell illesztenünk a kanyargós pályákat, valamint a hörcsögkereket. Az emeletről csúszda vezet a bejárathoz, melyet rövid, sárga elem köt össze az alsó szinttel. A kör alakú fordítóelemre abban az esetben lesz szükségünk, amennyiben összeköttetést szeretnénk létrehozni Hörcsögfalva más épületeivel, hiszen a Formatex által forgalmazott szettek egymással összekapcsolhatóak.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

 


Facebook megosztás