<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak Interaktív játékok

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Játéktesztek - Interaktív játékok
HangSzál PDF Nyomtatás E-mail

Sok szülő számára okoz problémát, hogy csemetéje nem szívesen iszik játék közben. Ez pedig mint tudjuk veszélyes is lehet a kicsik számra, hiszen a megfelelő folyadékpótlás elengedhetetlen. Érdemes apró trükköket bevetni annak érdekében, hogy a gyerekek szívesen fogyasszák el napi szükségletüket. A REGIO JÁTÉK kínálatában feltűnt egy igazán ötletes és hívogató eszköz, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a srácok élvezettel, játékos formában szürcsöljék a kakaót, gyümölcslevet, vagy akár a vizet.

HangSzál

A HangSzál fantázianevet viselő játék több változatban kerül a boltok polcaira. Létezik járműves, és háztáji állatos, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelő HangSzál szívószálat. Mert erről van szó, egy masszív, vidám színű szívószálról, és egy hangadásra képes figuráról.

A játékot ide kattintva tudod megvásárolni (árak)!

A dekoratív csomagolású eszköz üzembehelyezése rendkívül egyszerű. Az állatka, vagy a jármű alján kapcsolót találunk. Amennyiben 0 állásból I állásba kattintjuk, megtudhatjuk milyen hangot hallat választott HangSzálunk.

A Manóprogram csapatához ezúttal egy tűzpiros versenyautó, egy malac, egy bari, és egy tehén került. Nem is tétováztunk soká, próbára tettük mind a négyet!

HangSzál  HangSzál

 
Fisher-Price tanuló zongora PDF Nyomtatás E-mail

Fisher Price tanuló zongoraEzúttal egy vidám bébi játék került a Manóprogram csapatának kezébe. A Fisher-Price Tanuló kutyás zongora a kicsik méretéhez igazodik, nagyjából 20x30 centiméteres. Éppen elég nagy ahhoz, hogy a srácok, apró ujjaikkal könnyedén működésre bírják a szerkezetet, emellett nem túl nagy ahhoz, hogy bármikor felkapják és magukkal vigyék a lakás bármely pontjára.

A hátsó részen bemélyedést találunk, mely szintén a kényelmes fogást és a könnyebb szállítást hivatott elősegíteni. A bekapcsológombot a készülék hátoldalán találjuk. Ezzel a kapcsolóval tudjuk állítani a hangerőt is, melynek két fokozata van.

Amint működésbe hoztuk a zongorát, vidám zene csendül fel. A billentyűk egytől ötig számozottak. A számokat körülölelő színes formák között találunk kört, szívet, háromszöget, négyzetet és csillagot. A billentyűk lenyomásával egy időben felvillan az adott szám színe, és Tanuló kutyus érthetően elismétli a látottakat. Második nyomásra a formát hallhatjuk, harmadszorra a számjegy értékét, végül vidám dalolásba, és színes villódzásba kezd a készülék.

A zongora jobb felső sarkán műanyag lapokból álló könyvecskét találunk, melynek oldalai átfordíthatóak. Amint az ABC-s oldalról a zongorázó béka lapjához érünk, a színek, számok, és formák ismertetése helyett, öt vidám dal hangzik fel a billentyűk lenyomásával. A gombok természetesen ebben az esetben is olyan színnel villannak fel, amilyen a rajta lévő számot körülveszi.

A strapabíró, vidám szerkezetről Tanuló kutyus mosolyog a srácokra. Fülei és orra fényes műanyagból készültek, míg buksija és karjai, küllemben valamint tapintásban eltérnek az előbb említett testrészektől. Látás, hallás, és tapintás, a Tanuló kutyás zongora mindhárom érzékszervet munkára bírja, hogy a kicsik játszva fejlődjenek.

Fisher Price tanuló zongora    Fisher Price tanuló zongora

 
Tanuló mosdókagyló - Fisher-Price PDF Nyomtatás E-mail

A tisztálkodás alapjait egész kis korban sajátítják el a csemeték. Természetesen megszerzett tudásukat, örömmel gyakorolják. Annak érdekében, hogy fürdőszoba ne tocsogjon folyamatosan, a fogkrém pedig a tubusban maradjon, érdemes beszerezni a Fisher-Price Tanuló kutyás mosdókagylóját.

Tanuló mosdókagyló - Fisher Price  Tanuló mosdókagyló - Fisher Price

A 20x20 centiméteres mosdókagyló rendelkezik egy valódi fürdőszoba valamennyi kellékével. Hatalmas tükör helyezkedik el a középső részen, melyet csempe hatású dekoráció ölel körbe. A csaptelep egyaránt alkalmas hideg, és meleg víz engedésére. Amennyiben a forró vizet használjuk, piros fény árasztja el a mosdót, míg a hideg vizes csaptelep eltekerésével egy időben kéken világít a készülék.

Állítsuk az eszközt hangjegy állásba, és vegyük sorra, melyik kellék, milyen hangot hallat.

 
Hörcsögfalva- Hörcsög nagy ház játékszett PDF Nyomtatás E-mail

A rózsaszín doboz sokat elárul arról, vajon az impozáns hörcsögház kinek a szívét dobogtatja majd meg. Valóban, Hörcsögfalva kis lakói elsősorban a lányokat bűvölik majd el. Amennyiben hihetünk a készletben elhelyezett leírásnak, a féltenyérnyi jövevény Süti névre hallgat. Lessünk most be a rózsaszín pofis hörcsög álomotthonába.

Hörcsögfalva- Hörcsög nagy ház játékszett   Hörcsögfalva- Hörcsög nagy ház játékszett

Ahhoz, hogy Süti birtokba vehesse kétszintes otthonát, helyére kell illesztenünk a kanyargós pályákat, valamint a hörcsögkereket. Az emeletről csúszda vezet a bejárathoz, melyet rövid, sárga elem köt össze az alsó szinttel. A kör alakú fordítóelemre abban az esetben lesz szükségünk, amennyiben összeköttetést szeretnénk létrehozni Hörcsögfalva más épületeivel, hiszen a Formatex által forgalmazott szettek egymással összekapcsolhatóak.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

 
Littlest Pet Shop – Pawza Hotel - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Littlest Pet Shop – Pawza Hotel - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Ezúttal egy óriási doboz került csapatunk kezébe, mely a Littlest Pet Shop Pawza Hotelét rejti. Már a csomagolás is igen tetszetős, a jobb oldalon kialakított ablakokból négy, valóban apró barát tekint ki ránk.

Köztük van Zoe Trent, az édes Cavalier King Charles spániel, aki a televízióban látható sorozat oszlopos tagja. Ő nem csak a divat megszállottja, de reflektorfényben is imád állni, ha pedig már színpadra lépett, bizony nem rejti véka alá, hogy énekelni is szeret. Ehhez igazodik a Pawza Hotel felszereltsége, de lássuk először a szerelési útmutatót.

Az építmény méreteit jól mutatja, hogy 16 lépésből állíthatjuk össze a szerkezetet. Kattintjuk, pattintjuk, csúsztatjuk és bújtatjuk, ha pedig áll az épület, következhet a dekorálás. Közel száz műanyag díszítőelem várja, hogy az apró kezek kipattintsák a helyükről, és elhelyezzék a masnikat, szíveket, fülhallgatókat, pizzákat, és mikrofonokat a hotel falain kialakított mélyedésekbe. Kedvenceink kezébe, hajába, ruhájába is kerülhetnek díszek. Tiarával, karkötővel, vagy nyaklánccal igazi hercegnőket varázsolhatunk az apró barátokból. Matricákat is találunk a csomagban, melyeket szabadon használhatunk a hotel sima felületein.

Ezek után sor kerülhet az elemek behelyezésére, mert a hatalmas komplexum hang és fény effektekkel teszi teljessé a hangulatot. Máris színpadra állhat Zoe Trent, Snowflake Pawson, Sammie von Sleek, és Spotsie Pavlova. Az aranyos figurák ezúttal is puha gumiból készültek, forgatható fejüket pedig egyedi Littlest Pet Shop logóval láttak el. A megfelelő alkalmazás letöltése után az apró ikont okostelefonunkkal, vagy tabletünkkel beolvashatjuk, és virtuális kalandokba kezdhetünk kedvenceinkkel. A program ingyenes, magyar nyelvű és abban az esetben is működik, ha még nem vettük meg hőn áhított Littlest Pet Shop figuránkat. Az alkalmazás az Icike Picike barátok boltjába repít minket, ahol vidám feladatokkal újabb és újabb kedvencekre tehetünk szert.

Térjünk vissza a Pawza Hotelbe, hiszen a felcsendülő dallamok a színpadra csábítanak. Az elemeknek és a négy, tappancsot mintázó gombnak köszönhetően vidám ritmusok szállnak fel a hangszórókból. A hangerő a hátoldalon található kapcsoló segítségével szabályozható, így könnyedén alkalmazkodhatunk a családtagok igényeihez. A kapcsolók lehetőséget adnak arra is, hogy a zenéket különleges hangeffektekkel egészítsük ki. Minden zeneszámot fényjáték kísér, hogy igazi koncerthangulat uralkodjon a színpadon.

Kezdő beállásként kedvenceink helyet foglalhatnak a fényíven. Zoe Trent magához ragadhatja a mikrofont, mely a dobokkal és a keverőpulttal együtt megtalálható a készletben. Ha a közönséget sikerült lázba hozni, irány a csillaggal díszített kifutó, ahol táncra perdülhetnek a banda tagjai.
Ha a fellépők száma nem indokolja a nagy teret, a kifutó felhajtásával egy kisebb, félkör alakú színpadot kapunk.

A koncert után a tappancs alakú liften távozhatnak a sztárok a Pawza Hotel különtermébe. Az alsó szinten kialakított helyiségbe a Littlest Pet Shop logóval ellátott, kétszárnyú ajtón juthatunk be. A terem előtt felállított félkör alakú asztal épp megfelelő az autograrmok kiosztására. A fárasztó napot a csont alakú medencében zárhatják kedvenceink.

A hotel oldalához csatlakoztatható a Littlest Pet Shop Stílus Készlet többi eleme is, többek között Parker Waddleton jégkunyhója, és Penny Ling cukrászdája. Ahogy épül a város, és egyre több Icuri Picuri barát népesíti be, egyre izgalmasabb szituációk kelhetnek életre, csemeténk összetett történetek szőhet, mely az óvodás és kisiskolás korú gyermekek fejlődéséhez elengedhetetlen.

 Littlest Pet Shop – Pawza Hotel - HasbroLittlest Pet Shop – Pawza Hotel - Hasbro

 
FurReal Friends Gogo - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

fur-real-friendsGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

A felelős állattartás valahol ott kezdődik, hogy nem vállalunk kisállatot, amennyiben nem tudjuk számára biztosítani a megfelelő gondoskodást. Mégis mit tehet a szülő, ha csemetéje kiscicáért, kiskutyáért rágja a fülét? Ma már számtalan változatban kapható élethűen megmintázott szőrös játszótárs gyermekünk számára, melyeket egy gombnyomással álomba szenderíthetünk, és nem sértődik meg, ha néhány napig nem ő van a figyelem középpontjában.

Csapatunk kezébe ezúttal a Hasbro FurReal Friends interaktív kutyája került. A fehér, puha szőrrel borított szobacirkáló, hatalmas kék szemekkel tekint ki a dobozból, melyben új gazdáját várja. Miután behelyeztük az elemeket, és a kapcsolót ON állásba kattintottuk, megelevenedik új barátunk. Mozgása egy igazi kiskutya gesztusait juttatja eszünkbe, hiszen farkat csóvál, leül, fejecskéjét billegteti, miközben néha nyelvét is kidugja.
A dekoratív nyakörvhöz divatos műanyag fogantyúban végződő automata póráz is tartozik, melynek nyomógombja tappancsot ábrázol. Fogása éppen megfelelő az apró gyerekkezeknek.

Kutyusunk bekapcsolás után hangra, érintésre, és a póráz gombjának megnyomására is reagál. Simogatásra leül, és vakkant, míg a póráz segítségével sétálni invitálhatjuk kis barátunkat. Rövid nyomásra néhány lépés után megáll és ugat, míg folyamatosan nyomva tartva hosszabb útra kíséri el gazdáját. Mivel kis ebecskénk kerekeken gurul, bátran használhatjuk a szabadban, száraz időben biztosan nem fog bekoszolódni. Viszonylag gyors tempót diktál, így sehonnan sem késünk el miatta.

Amennyiben letöltjük új barátunkhoz az ingyenes mobil applikációt, rejtett képességei is előkerülnek. A telefonon, vagy táblagépen használható alkalmazással virtuálisan is játszhatunk kis kedvencünkkel, saját kutyánk pedig reagál a telefonból kiszűrődő hangokra, vidáman tűri, ha fürdetjük, és boldogan csámcsog, amikor etetjük. Az alkalmazás természetesen akkor is használható, ha nem rendelkezünk FurReal baráttal. Ekkor is jól szórakozhatunk a memória játékkal, vagy a zenés ügyességi játékkal.

 
My Little Pony Flurry Heart baba PDF Nyomtatás E-mail

Baby Flurry Heart

Emlékeztek még Cadance hercegnő esküvőjére Shining Armorral, Twilight Sparkle testvérével? Nos, úgy látszik a frigy jól sikerült, hiszen megszületett a hercegi pár Alicorn csikója, Flurry Heart.

A szertelen kis póni rózsaszín, csillámló szarvat, és hatalmas, ékkövekkel dísztett szárnyat visel. A gumiból készült buksi részét képzi a lila haj. A bájos hercegnő testét puha plüss borítja. A türkiz színű bugyika felett lila tütü díszeleg.

Flurry Heart bal talpán My Little Pony felírat olvasható. Amennyiben a hátán elrejtett kapcsolót OFF, vagy TRY ME állásból ON feliratra állítjuk, életre kelnek Flurry Heart mágikus képességei. Tekintve, hogy a gyártó cég nemzetközi hátterrel rendelkezik, román nyelven is szóra bírhatjuk az ifjú hercegőnőt. Amennyiben váltani kívánunk a nyelvek között, tartsuk nyomva a póni talpát 3 másodpercig. Előfordulhat, hogy az első használatbavétel során román nyelven szólal meg Flurry Heart, a fent leírt módon magyar nyelvre állíthatjuk.

Kezdjük meg az ismerkedést az ifjú csikóval, és nyomjuk le a talpán látható logót. A hercegnő illedelmesen bemutatkozik nekünk, és játékra invitál. Énekét néha vidám kacagással töri meg. 

A méretes dobozban megtaláljuk a kis hercegnő csörgőjét, és cumiját is. Amint az üveget a szájába helyezzük, vidám szürcsölésbe kezd. Mindeközben szarvacskája fényesen világít.

Flurry Heart szereti, ha a pocakját csikizik, melynek csengő nevetéssel adja tanúbizonyságát.

Az interaktív baba nem csak érintésre reagál. Amennyiben úgy érzi, egy ideje nem élvezi kis gazdája figyelmét, önálló éltere kel. Megkér, hogy énekeljünk neki, csikizzük, vagy játszunk vele. Amennyiben azt érzékeli, hogy kérésére nem érkezik válasz, elköszön, és türelmesen várakozik, míg újra kezünkbe nem veszik.

Márpedig a nagyjából 25 centiméteres lovacska épp kezébe illő méretű. A plüss alá rejtett, különleges képességeket biztosító eszköznek köszönhetően, a súlya épp megfelelő ahhoz, hogy a gyerekek ölükben tartva valóságosnak érezzék a babázás élményét.

 
Furby Boom - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Furby - Hasbro

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

A vidám kis Furby figurák, plüss formában, már évekkel ezelőtt belopták magukat a gyerekek szívébe, a tavalyi év során azonban interaktív játékként született újjá. Csapatunkat igazán kíváncsivá tette, hogy vajon mit is tudhat, ez a 15 centiméteres, puha szőrgombóc. Nos, miután az egyik legcsajosabb darabot, a rózsaszín alapon fehér pettyes Furbyt kiszabadítottuk a dobozból, és behelyeztük az elemet, meglepődve tapasztaltuk, hogy azonnal életre kel, és az energiaforrások záróelemének felcsavarozása közben is édes hangon kommentálja az eseményeket. Kapcsolót, vagy gombot ne is keressünk rajta, hiszen interaktív figuránkat mesterséges intelligenciával látták el, tevékenységeit önállóan folytatja, mi legfeljebb finom koordinálói lehetünk tetteinek.

Izeg-mozog, nem csak pislog, de a szemével gondolatait, és érzéseit is közvetíti új gazdája felé. A nyelv, amelyen megszólít minket, a Furbyk bájos nyelve, mely gazdája szavaira folyamatosan tisztul ki, és vált át angol nyelvre. Így máris egy kiváló tanulási lehetőséget fedezhetünk fel gyermekünk számára, hiszen új kis barátja arra készteti majd, hogy idegennyelvi tudását kihasználva, megértse, és alaputasításokkal lássa el Furbyt. Természetesen azok a csemeték is kiválóan tudják használni, akik más nyelven tanulnak, mivel interaktív szerzeményünk érintésre, fényre, mozgásra, és hangra egyaránt reagál. Idővel saját nevét is megtanulja, használatakor magára ismer.

Sőt, kis barátunk saját személyiséggel rendelkezik. Ennek kialakulása attól függ, hogy kis gazdája milyen szokásokra tanítja meg. Azok a szőrlabdácskák, akik körül sokat szól a zene, bulis, táncos lábú kedvencekké vállnak, míg azok, akiket sokat simogatnak, kézbe vesznek, bújós, édi szeretetgombócokká alakulnak.

Az etetéséről sem szabad megfeledkezni, különben elégedetlenkedni kezd. Ez egy játékkanállal, vagy az ujjunkkal is történhet. A szájában puha gumiból készült piros nyelvecske van, ajkait pedig finoman mozgatja, miközben falatozik. Ha elfárad, nagyot ásít, majd összekuporodik, behúzza fülecskéit, lehunyja szemét, és hortyogva elalszik. Szerencsére néhány perc után már csendes szundításba fog, így nem zavarja a csemeték éjszakai nyugalmát. Fényérzékelőjének köszönhetően pirkadatig egészen biztosan pihenni fog kis barátunk. Amennyiben mi magunk szeretnénk álomba ringatni, elég, ha a farkát meghúzzuk, majd 10 másodpercen keresztül tartjuk. Ekkor gombóckánk elszenderedik. Álmából érintésre ébred fel, ekkor igazán megörül gazdájának, táncra perdül, és vidám dalolásba kezd.

Furby - Hasbro

Amennyiben ismerőseink is rendelkeznek Furbyvel, a két kis kedvenc kapcsolatot tud teremteni egymással, sőt a következő találkozásnál már emlékeznek egymásra.

 
YO-KAI Őrzők Meglepetéscsomag, Óra, Gyűjtőlapok és Könyv PDF Nyomtatás E-mail

YO-KAI óra, korongok és medáltárBővebb információt a játékokról itt találtok: www.hasbro.com/hu-hu/toys-games/yokai

Új rajzfilmsorozat ejti rabul a srácok szívét, YO-KAI őrzők címmel. A történet szerint, a világunkban kóborló lelkek olykor igen kellemetlen helyzeteket idéznek elő, ám kilétüket csak a kiválasztottaknak fedik fel.

Egy napon, a teljesen átlagos Nate bogárgyűjtés közben egy különleges lényre bukkan. Whisper szellemalakban tűnik fel, és arról számol be a fiúnak, hogy évszázadokkal korábban egy szerzetes csapdába ejtette őt. Szabadságáért cserébe Nate szolgálatába áll, és nem tágít mellőle. Sőt, jótettéért cserébe, egy YO-KAI órával is megajándékozza a fiút. A látványos darab segítségével Nate felfedheti a láthatatlan lelkeket.

Amint hazaér, rögtön használatba is veszi a készüléket, mivel szülei éppen Dismarelda negatív hatása alatt állnak. A viszályt szító szellem miatt Nate szülei csúnyán hajba kapnak. Whisper segítségével azonban sikerül jobb belátásra bírják a feszültségkeltő lelket.

A fiú minden találkozás után egy YO-KIA medált kap a lélektől, ez jelképezi a barátságukat. Amennyiben Nate a medált az órába helyezi, bármikor megidézheti újdonsült barátját.

Vegyük hát sorra, milyen tárgyakra van szükségünk egy sikeres YO-KAI vadászathoz:

Az első, és legfontosabb kellék természetesen a YO-KAI óra, mely segít felfedni a lelkek kilétét. A méretes darab megszólalásig hasonlít Nate órájára. A készülék bal oldalán található nyomógomb emeli a magasba az üvegbúrát. A jellegzetes dallam felcsendülését követően, behelyezhetjük YO-KAI medálunkat. Nyíllal jelölték számunkra a a helyes irányt. A készülékből ezt követően zene csendül fel, majd megtudhatjuk a medál tulajdonosának nevét.

YO-KAI óra, korongok és medáltár  YO-KAI óra, korongok és medáltár

Barátság medálra többféleképpen tehetünk szert. A karóra dobozában rögtön két érme bújik meg, melyeket azonnal használatba vehetünk. Zsákbamacska tasakokban további YO-KAI-okra bukkanhatunk. Végül, de nem utolsó sorban, a kereskedelmi forgalomban kapható karakterek dobozában is lapul érme.

 
Turbó Doki PDF Nyomtatás E-mail

Turbó Doki

Ismeritek a szóláncot? Ugye milyen izgalmas játék? Nem mellesleg bővíti a csemeték szókincsét, fejleszti a logikai készségüket, és reakció idejüket. A játék rendkívül egyszerű, egy megadott témakörön belül kell tárgyakat, vagy fogalmakat felsorolni, természetesen ügyelve arra, hogy ne ismételjük meg a már elhangzott megfejtéseket, valamint arra, hogy ne fussunk ki a rendelkezésünkre álló időből.

Szeretnénk most bemutatni nektek Turbó Dokit, aki a szólánc játék szakértője. A méretes dobozból ősz hajú professzor tekint ránk. A bajsza alatt kajánul vigyorgó figura fehér köpenyt, vörös nyakkendőt, és szemüveget visel. Szabadítsuk ki játékmesterünket átmeneti otthonából, és kezdődjön a játék!

A Doki hátán három állású kapcsolót találunk. Demo módban ízelítőt kaphatunk a professzor játékvezetői stílusából, míg ON állásban élesben is megmutathatjuk, mit tudunk. A Doki nyakszirtjén puha polifoamból készült karikákat, egészen pontosan nullákat találunk. Ezek a színes számok jelölik majd elvesztett csatáink számát. Abban az esetben ugyanis, ha helytelen választ adunk, vagy kifutunk az időből, magunkhoz kell vennünk egyet a színes számok közül. A partit az a játékos nyeri, aki a legkevesebb nullával rendelkezik.

A játékmester kijelöli a kezdő résztvevőt. Ez történhet hajhossz, láb-, vagy fülméret alapján, melyet minden esetben Turbó Doki határoz meg. Ezt követően a professzor ismerteti a témakört, melyben jeleskednünk kell. A kezdő játékos elindítja a szóláncot, majd lenyomja a Doki kopasz feje búbját. Minden elhangzott választ egy nyomással erősítünk meg. A tapasztalat szerint, amíg ütemesen nyomjuk Turbó Doki fejét, újabb és újabb lehetőséget biztosít arra, hogy folytassuk a kört. Amennyiben azonban lassan válaszolunk, leállítja a játékot.

A témakörök között többek között a következőkkel találkozhatunk:

 
Fisher-Price Interaktív földgömb PDF Nyomtatás E-mail

A Fisher-Price oktató és szórakoztató termékei közül, korábban bemutatásra került a Manóprogramon a Tanuló kutyás távirányító, a Kiskutyás tili-toli, és a Tanuló kutyás zongora. A kék fülű eb, ezúttal egy látványos földgömbről mosolyog a lurkókra.

A 20 centiméter átmérőjű gömb fehér talapzaton nyugszik. Nagytestvéreihez hasonlóan, forgatható. A kontinensek jól tagoltak, külön egységként fedezhetjük fel az északi sarkkört, Ázsiát, Ausztráliát, Európát, Afrikát, Észak-, és Dél-Amerikát, valamint az Antarktiszt. Jelölik számunkra az Egyenlítőt, a Csendes-, az Atlanti-, valamint az Indiai-óceánt. A tájékozódást az égtájakkal jelölt iránytű segíti. 

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

A Tanuló földgömböt természetesen nem kizárólag ifjú geográfusok számára alkották, erről árulkodnak a tengerek és óceánok vizében lubickoló állatkák is. Találunk a habok közt polipot, fókát, delfint, teknőst, valamint  bálnát is. 

 
MIO a robot PDF Nyomtatás E-mail

MIO a robotA robotok számtalan formában vannak jelen életünkben. Ezeket az elektromechanikai szerkezeteket előre megadott utasítássorozat végrehajtására tervezték, mely lehet közvetlen emberi irányítás, vagy számítógépes parancs. A robotok misztikumát számtalan film, rajzfilm, és képregény járta már körbe, nem csoda, ha a srácok fantáziáját is megmozgatják ezek a különleges gépek. A Modell és Hobby által forgalmazott "MIO a robot" fantázianevet viselő termék közelebb hozza a robotikát a gyerekekhez.

MIO 25 különféle alkatrészből áll, ám összeállítása 11 lépésből valósítható meg. A szerelési útmutatóból képet kaphatunk a robotikáról, valamint a nyomtatott áramkörös alaplapokról, melyek elengedhetetlen részét képzik a robotoknak.

Amint végeztünk az építéssel, helyezzük be a 4 db AAA elemet MIO hátsó részébe. A robot hátoldalán található kapcsoló ON állásba helyezésével kelthetjük életre MIO-t, melynek nem adja azonnal látható jelét. Ahhoz, hogy észrevehető módon jelezze számunkra, készen áll a feladat végrehajtására, a P betűvel jelölt programozás gombot kell lenyomnunk. Ekkor szeme villogásával jelzi, kezdhetjük az utasítások megadását. 

A játék megvásárolható itt!

MIO kerekei segítségével képes előre, hátra, jobbra, és balra haladni, a hátán elhelyezett gombok is ehhez a funkcióhoz kapcsolódnak. A megfelelő irányba mutató nyilakkal megadhatjuk MIO követendő útvonalát. Az információ bevitelét követően ismét a P, azaz programozás gombot kell megnyomnunk. Ezt követi a nyilakkal körülölelt ENTER gomb lenyomása, mely működésbe hozza a robotot. Parancsvégrehajtás közben a szemek végig világítanak. 

Hirdetés
Hirdetés

 

 
Fisher-Price Intelligens asztalka PDF Nyomtatás E-mail

Több alkalommal szót ejtettünk már a kiváló minőségű Fisher-Price játékokról, melyek szórakoztató formában járulnak hozzá a legkisebbek fejlődéséhez. Tanuló kutyus neve is bizonyára ismerősen cseng már mindenki számára, ő az aki többek között a tisztálkodásban sietett a kicsik segítségére. Kedvenc kutyusunk most újabb mókára invitálja a gyerekeket, intelligens asztalkájához. 

Fisher-Price Intelligens asztalka  Fisher-Price Intelligens asztalka

Az asztal teljes felülete kilátszik a méretes dobozból, így megcsodálhatjuk a megannyi színes kapcsolót, gombot, és lapozót. Amikor eltávolítjuk a csomagolást, négy színes lábat is találunk az asztalka mellett. A citorm-, és a narancssárga, a zöld, valamint a lila lábat egy egyszerű mozdulattal csatlakoztathatjuk az asztal lapjához. Ugyan ilyen gyorsan és egyszerűen, szó szerint egy gombnyomással, el is távolíthatjuk azokat. Ennek akkor lesz igazán jelentősége, amikor csemeténk feláll, és megteszi első önálló lépéseit. Az asztal ugyanis együtt nő, együtt fejlődik a srácokkal.

Egyes fokozatban lábak nélkül használhatják, a már ülni tudó csemeték. Ekkor egyszerű fogalmakkal, állatokkal, és cselekvésekkel ismerkedhetnek meg a csöppségek. Kettes fokozatban felkerülhetnek a lábak, ez a funkció a már állni, járni tudó, 1 éves korosztályt hivatott szórakoztatni. A stabil asztalkába akár bele is kapaszkodhatnak a gyerekek, a masszív lábak nem engedik felborulni az asztalt.

Ezen a szinten, a kifejezéseket magyarul és angolul is meghallgathatják a srácok, miközben egyszerű feladatokat hajthatnak végre Tanuló kutyus irányításával. Hármas fokozatban, a másfél évesnél idősebb, szerepjátékkal ismerkedő gyerekek eleveníthetnek meg különféle szituációkat. 

 
Fur Real Friends: JJ, az ugráló interaktív Mopsz kutyus - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Fur Real Friends: JJ, az ugráló interaktív Mopsz kutyus - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

Ahogy a felnőttek számára készült eszközök egyre okosabbá válnak, úgy nő az elektronikus gyermekjátékok tudása is. Míg a 1980-as, '90-es évek táján vékony drótkábellel kapcsolódott a szálkás szőrű tacsi a zsebtelepekhez, addig ma már olyan interaktív, szőrös barátra tehetünk szert csemeténk számára, melyet mozgásérzékelővel láttak el.

A technika fejlődésével nem csak a mozgás lett kifinomultabb, de a külcsíny is sokat változott. A dekoratív dobozból, mókás kinézetű mopsz csodálkozik a nagyvilágra. Demo üzemmódban máris ízelítőt kapunk az ugri-bugri kölyök repertoárjából.

Két lábra áll, ugrál, leül, ugat, liheg, fejét forgatja, szellent. Mindezt egy igazi energia gombóc módjára teszi, azaz folyamatosan mozgásban van. Ha kissé lankad ébersége, ismételt érintésre újabb hancúrozásba kezd. A tervezőnek gondja volt a kikapcsológombra is, így nem történhet meg, hogy az éjszaka csendjét nem kívánt kutyaugatás töri meg.

Bár a kutyusról készült fotók magukért beszélnek, nem lehet elsiklani bájos pofija, puha gumiból készült kilógó nyelve, és hatalmas, szeretetéhes szemei mellett.

Nem vitás, szerelem első látásra!

A puha plüss borítás, és a kézbe simuló alak teszi igazi ölebbé új kedvencünket.  

Nyakában eredeti, FurReal Friends medál lóg, hogy kétség se férjen hozzá, egy valódi szőrös baráthoz van szerencsénk.

 

 

Fur Real Friends My Jumpin Puppy   Fur Real Friends My Jumpin Puppy

 
Furby Furblings - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Furbling - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.
A játék megvásárolható itt!

Emlékeztek még a Hasbro Furby Boom nevű mesterséges intelligenciával ellátott, szőrös-pöttyös tanítható cukiságára? Bájos kis barátunkat, ha okostelefonunkkal szinkronba hoztuk a virtuális világban kis Furblinegkre tehettünk szert. Most, Furby Boom kicsinyét kezünkbe is foghatjuk. Választhatjuk saját kedvencünk kicsinyített mását, de eltérő színkombinációval is párosíthatjuk kis barátunkat. Csapatunk ismét a rózsaszín alapon fehér pettyes, csajos darabbal ismerkedhetett meg. Furbling szakasztott mása anyukájának, kizárólag mérete árulkodik arról, hogy fiatalabb kiadásával van dolgunk.

A doboz, melyben a kicsike megérkezett, ugyan olyan, mint Furby Boom csomagolása volt, ám a mérete hűen tükrözi a csemete 6 centiméteres nagyságát. Az apró gyerekkézhez igazodó babácska, könnyedén megbújik a kicsik tenyerében. Selymes bundája, pamacsos farkincája, és mókás elálló fülei, melyek puha gumiból készületek, hamar elvarázsolja majd a csemetéket. Szemében szívecske ragyog, mozgatásra lezárja szemhéját.

Ha az elemeket védő műanyag lapocskát eltávolítjuk, már működésbe is hozhatjuk új szerzeményünket. Buksiját lefelé nyomva szóra bírhatjuk. Ekkor a kis jövevény furby nyelven beszél új gazdájához, nevet, tüsszent, zümmög, brummog, énekel és csicsergő hangon cseverészik.

Amennyiben rendelkezünk Furby Boommal, kicsinyét mellé helyezve, a büszke anyuka válaszol Furbling szavaira.
A Furby Boomhoz letöltött mobil applikáció ezúttal új funkcióval egészül ki. Új tojásra tehetünk szert, ha kis barátunkat összekapcsoljuk a telefonunkkal. Az ingyenes alkalmazás természetesen továbbra is használható Furby-k nélkül, ebben az esetben virtuális lényecskéket gondozhat csemeténk.

 
View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag PDF Nyomtatás E-mail

Akár szeretnénk, akár nem, a technika folyamatosan fejlődik. Az, hogy miként használjuk, milyen formában és mennyiségben engedjük közel csemeténkhez, csak rajtunk múlik. Egy dolog azonban biztos, nem zárhatjuk ki maradéktalanul a srácok életéből az okoseszközöket. Ha pedig használják azokat, miért ne tehetnék szórakoztató és tanulságos formában? Ismerd meg a Manóprogram segítségével a Mattel Virtuális Valóság élményét, és éld át a csodát!

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

A View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag androidos készülékkel és iPhonnal egyaránt működik. Kapjuk hát elő okostelefonunkat, és töltsük le a megfelelő alkalmazást.

A kezdőcsomag tartalmaz egy demókorongot, melynek segítségével megismerkedhetünk a virtuális valóság élményével.  A View Master kulcsszavak beírását követően több alkalmazás is elérhetővé válik, ilyen többek között a Világűr, a Különleges úti célok és a Vadvilág. A demókorong bármelyik alkalmazással használható. Miután az applikáció felkerült okoseszközünkre, indítsuk el a programot. A képernyőn megjelenő kört irányítsuk a demókorongra, és merüljünk el egy másik világban.

Kattints a videóra!

 
Mackó Koma, az interaktív plüssmaci PDF Nyomtatás E-mail

Mackó Koma, az interaktív plüssmaciSzinte minden csemete szereti a pihe-puha szőrös barátokat. A plüss állatok bársonyos tapintása, otthont árasztó illata megnyugvással tölti el a kicsiket. A Modell & Hobby nevével fémjelzett Mackó Koma a hagyományos plüss állatoknál jóval többre képes. A 30 centiméter magas, nagyon-nagyon puha medve a benne található elektronikának köszönhetően énekel, mesét mond, és Bluetooth segítségével összekapcsolódik a táblagépekkel.

A bájos maci, a benne található motornak köszönhetően, nem pillekönnyű, ám a szerkezetnek hála, merev tartással rendelkezik, mely tökéletes fogást biztosít az apró kezek számára. Ölelni való társunk kezén és lábán aranyszínű hímzés látható, mely elegáns megjelenést biztosít Mackó Komának.

A jószág popsiján kapcsolókat találunk. Lássuk elsőként a Stand Alone funkciót. A bal oldali kapcsoló ON állásba helyezését követően, nyomjuk össze a maci két mancsát. Ezzel a mozdulattal  kelthető életre a kis bocs. Az ébredést zene kíséri. Lássuk, miként működik Mackó Koma!  

Jobb lábán könyv ikon látható. Lenyomását követően A három kismalac, Piroska és a farkas, Hamupipőke, A rút kiskacsa, és A békakirály című történeteket ismerhetjük meg. A kellemes férfi hangon mesélő medve, beszéd közben mozgatja a fejét.

Bal lábán hangjegy található. Amennyiben a mikrokapcsoló segítségével működésbe hozzuk, Mackó Koma a Twinkl Twinkl Little Star, Are you sleeping, Head, Shoulders, Knees and Toes, Itsy Bitsy Spider, és a Rock a Bye című dalokat énekli, természetesen magyar nyelven. A csilingelő dallamok akár altatónak is beválhatnak.

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Amennyiben a mackó bal mancsát nyomjuk le, játékra invitál bennünket, míg a jobb mancsa érintésével pihenő módba kapcsolhatjuk kis barátunkat.

 


Facebook megosztás