<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak Készségfejlesztő játékok
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Játéktesztek - Készségfejlesztő játékok
Felhúzható 3D Puzzle targonca PDF Nyomtatás E-mail

Felhúzható 3D Puzzle traktor

A legtöbb csemete örömmel veti bele magát a kirakós játékokba, és kemény munkával csodás képeket hoznak létre az apró darabokból. Valóban páratlan érzés megtapasztalni, miként válnak a részek egésszé. 

A jatektenger.hu kínálatában olyan különleges, 3 dimenziós puzzle-re akadtunk, mely a munka végeztével saját kerekein gurul ki a gyerekek kezéből. 

A doboz mérete senkit se tévesszen meg. Bár apró, mégis remek mulatságot rejt magában. Miután előhalásztuk a csomagból a szerelési útmutatót, és a keretbe zárt alkotórészeket, kezdődhet az összeállítás. 

23 lépésben tudjuk életre kelteni targoncánkat. Az összeszerelés nem igényel semmilyen eszközt, csak kitartást, és ügyes kezeket. Sem ragasztó, sem vágóeszköz nem kell, mert a perforált műanyagból egy mozdulattal kipattinthatóak az egyes darabok, majd az útmutatás alapján egymásba csúsztathatóak. Ily módon áll majd össze egy egésszé a 3 dimenziós kirakó. 

Utolsó lépésként helyére kerül a villás emelő, és ezzel üzemkész a targoncánk. A részletgazdag járműben kormányt, és ülést is találunk. Az emelővilla mozgatható, így könnyebb tárgyakat meg is emelhetünk, sőt át is helyezhetünk a géppel. A jobb oldalon található felhúzókarral adhatunk lendületet a kis munkagépnek. Tekintve, hogy a járgány műanyagból készült, tehát könnyű, egyetlen tekeréssel is nagy távolságot tud megtenni apró barátunk.

Hirdetés
Hirdetés

Szívből ajánljuk minden olyan csemetének, aki élvezi a hagyományos kirakókat, és/vagy érdeklődik a munkagépek, és járművek iránt. Sőt, a 3D puzzle járművek, állatok, dínók, munkagépek, motorok, és repülők formájában is létezik. A szórakozás garantált a munka befejezése után is, hiszen a targonca gumikerekeinek köszönhetően helyet tud változtatni, mozgatható emelővillájával pedig valódi rakodómunkára képes. 

Felhúzható 3D Puzzle traktor  Felhúzható 3D Puzzle traktor

 
Melissa & Doug Fa készségfejlesztő játék, Lakatok és zárak PDF Nyomtatás E-mail

A gyerekek szeretnek mindent kinyitni, majd bezárni, minden alá belesni és mindent felfedezni. A Melissa & Doug Fa készségfejlesztő játék, Lakatok és zárak lehetőséget biztosít arra, hogy a srácok próbára tegyék a különböző zárakat.

Melissa & Doug Fa készségfejlesztő játék, Lakatok és zárak  Melissa & Doug Fa készségfejlesztő játék, Lakatok és zárak

Nos, elsőként egy autó csomagtartójába kukkanthatunk be. Ehhez a kulcsot a zárba kell helyezni, majd a megfelelő irányba elfordítani. A gyerekek finommotoros mozgását észrevétlenül fejleszti ez az aprólékos mozdulatokat igénylő mutatvány. Ha pedig sikerrel jár, megpillanthatja a csomagtartóban elhelyezett tárgyakat. 

Hirdetés

A fehérre festett kertkaput retesz zárja. A reteszt elhúzva feltűnik a vidám nyuszi és a bájos pillangó.

 
Fihser-Price - Zenélő Csiga-Biga PDF Nyomtatás E-mail

 Fisher-Price Csiga-Biga régóta hódit a gyerekek körében. A méretes jószág formabedobáló funkcióval van ellátva, miközben hangadásra is képes. Egészen pontosan zenél, ha kisgazdája megbillenti a házikóját. A Mattel népszerű játéka most megújult külsővel csap le a gyerekszívekre. 

A hat hónapos kortól ajánlott Csiga-Biga zöld házikóval büszkélkedhet. Oldalán kapcsolót találunk, mely két állásba állítható. Amennyiben átkattintjuk a pöcköt a I jelzéshez, zene csendül, mely jelzi, kis barátunk készen áll a mókára. 

Fihser-Price - Zenélő Csiga-Biga   Fihser-Price - Zenélő Csiga-Biga

Amennyiben az apró kezek megbillentik a csigát, vidám dalok csendülnek fel, melyek a számok világába vezetik be a gyerekeket. A számokat egytől tízig megtaláljuk Csiga-Biga házán is. A lurkók figyelmét felkeltendő, a formabedobáló funkció is említésre kerül a dalban. 

 
Sapientino Lányok PDF Nyomtatás E-mail

A Sapientino ötletes oktatójátékai közül, most az óvodás korú lányoknak szeretnénk bemutatni a Modell és Hobby Kft. által forgalmazott Sapientino Lányok elnevezésű készletet. A logikus gondolkodást, és vizuális asszociációs készséget fejlesztő játék több, mint 100 képes találós kérdést tartalmaz. Annak érdekében, hogy a csajok figyelmét maximálisan felkeltse a játék, 12 olyan téma köré épülnek a feladányok, melyek a lányok érdeklődési körébe tartoznak.

Sapientino Lányok   Sapientino Lányok

A játékfelület ezúttal a doboz szerves részét képzi. A fekete útvesztőhöz kapcsolódó elemek gondoskodnak arról, hogy a válaszkeresők érintésére, helyes felelet esetén, felvillanjon a sárga lámpa. Az egyes feladatkártyához tartozó feladványokat a kiegészítő lapon találjuk. Itt tájékozódhatunk arról is, hogy az adott feladat milyen pedagógiai célkitűzést tartalmaz.

 
Fisher-Price 3 az 1-ben autós babafoglalkoztató PDF Nyomtatás E-mail

A Manóprogram nagy hangsúlyt fektet azon lehetőségek felkutatására, melyek a srácok tartalmas időtöltését szolgálják. Miért lenne ez másként a legkisebbek esetében? Ezúttal egy olyan terméket szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, mely szinte a születés pillanatától, totyogó korig kíséri az apróságokat.

Fisher-Price 3 az 1-ben autós babafoglalkoztató   Fisher-Price 3 az 1-ben autós babafoglalkoztató

A Fisher-Price autós babafoglalkoztató egy olyan speciális 3 az 1-ben termék, mely néhány egyszerű mozdulattal átalakítható, amennyiben a csemeték újabb fejlődési szakaszba lépnek. 

 
Fisher-Price - Szülinapi varázstorta PDF Nyomtatás E-mail

Fisher-Price - Szülinapi varázstortaA méretes dobozban díszes torta lapul. A csodás lila piskótán sárga máz csorog. A látványos torta-csoda a totyogó korosztály számára készült. Szabadítsuk ki a csomagolásból, és vegyük alaposan szemügyre a Fisher-Price legújabb finomságát.

A desszert oldalát tanuló kutyus képe díszíti. Sőt, nem csak díszíti, de mókás funkcióval is hozzájárul a srácok fejlődéséhez. Mint minden Fisher-Price termék, a Születésnapi varázstora is izgalmas titkokat rejt. Amennyiben üzembe helyezzük, dallam csendül fel, és életre kelnek az édesség különleges funkciói.

A hangerő választható, így nem fordulhat elő, hogy túl halkan, vagy túl hangosan szólal meg a torta. 

Minden egyes gombnyomást fény és hangeffekt kísér. A torta közepén található gyertya hangulatos fénnyel árasztja el a születésnapi finomságot. 

A Fisher-Price tanuló játékoknál általában három lehetőség közül választhatunk. Most sincs ez másként.

Egyes szinten játékosan ismerkedhetünk a formákkal, színekkel, számokkal és az ABC-vel. Tanuló kutyus születésnapi köszöntéssel is készül számunkra.

A második szint az imént megszerzett tudást mélyíti el, mégpedig angolul. Minden felmerülő fogalmat angolul is meghallgathatunk. Amennyiben tanuló kutyus egy ideig nem érzékel aktivitást részünkről, megkér, hogy mutassuk meg valamely formát, vagy színt. Természetesen dicséret jár a helyes megfejtését. A tanuló kutyus  gombot lenyomva immár angolul is meghallgathatjuk a születésnapi köszöntést, valamint fülbemászó szülinapi dalt hallhatunk kutyus elődadásában.

 
Sapientino Enciklopédia PDF Nyomtatás E-mail

Sapientino Enciklopédia

A Sapientino fejlesztő játékok közül korábban bemutatásra került az óvodások számára készült Állatok, Junior, és Lányok készlet. Ezúttal az iskolások számára hoztunk egy több, mint 500 kérdést tartalmazó szettet.

A változatos témakörök között találkozunk dinoszauruszokat bemutató, emberi testtel foglalkozó, állatos, történelmi és csillagászati ismereteket felvonultató kérdésekkel.

A játék a már olvasni tudó nebulók számára készült, akik a rövid meghatározásokat önállóan el tudják olvasni. Természetesen az elsős kisdiákoknak is hatalmas élményt nyújt a játék, így számukra szüleik olvashatják fel a lehetséges válaszokat.

Lessünk bele a méretes dobozba, melyen Sapientino Enciklopédia felirat olvasható!

A nagy méretű, műanyag keret alján Clementoni felirat olvasható. A tábla középső részére kerül a kiválasztott feladatkártya, melyből összesen 12 darabot találunk a csomagban. Minden lap dupla oldalas, így 24 témakörből válogathatunk. A feleletválasztók, a keret felső részén kialakított mélyedésben foglalnak helyet. Innen emelhetjük ki, miután elhelyeztük az első feladatlapot a "fekete útvesztő" tetején.

Ismerkedjünk meg elsőként az ősi Egyiptom eszközeivel. Vajon melyik volt az a tárgy, mely szerencsét hozott tulajdonosának? A lap szélén felsorolt állításokhoz egy-egy helyes válasz tartozik, melyet nem csak szöveggel, de képpel is feltüntettek. Amint az érintő tollakat a megfelelő fekete pontjához érintjük, a tábla tetején található hangszóróból megerősítést kapunk arról, hogy jól válaszoltunk. A hangot fényjáték kíséri, így biztosak lehetünk abban, nem hibáztunk.

A játékleírásból azt is megtudhatjuk, melyik feladat mely ismereteket hivatott elmélyíteni.

Találunk a témák között: állatokkal, bolygókkal és égitestekkel, hangszerekkel, közlekedési eszközökkel, országokkal és fővárosok, mértani és biológiai ismeretekkel kapcsolatos kérdéseket.

A 24 témakör bepillantást enged a gyerekek számára a tudomány, a művészet, a földrajz, a biológia, a matematika, a történelem, és a hétköznapi dolgok világába.

Minden játékosan elvégzett feladatlap hozzájárul a csemeték tudásának elmélyítéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez. A feleletválasztó önellenőrző funkciója pedig szórakozássá teszi a tanulást.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

Sapientino Enciklopédia  Sapientino Enciklopédia

 
KUVIK Taneszközök PDF Nyomtatás E-mail

KUVIK TaneszközökA KUVIK itt megvásárolható: www.kuvik.hu

Mind a szülők, mind a gyerekek órási izgalommal készülnek az első iskolai napra. Ahogy telnek a hetek és a hónapok, a csemeték megmutatják, melyek azok a tárgyak, amiben kifejezetten ügyesek, és melyek azok, amiben kevésbé sikeresek.

Az olvasási nehézségekhez kapcsolható tünetetek már óvodás korban is megjelennek, ám sok szülő csak akkor szembesül a problémával, amikor gyermeke nehezebben sajátítja el a betűvetés művészetét, és a folyamatos olvasással is gondjai akadnak. Óvodás korban főként a finommozgás koordinációjának zavara, a gyenge ritmusérzék, és az egyensúly-érzékelés zavara hívja fel a szakemberek figyelmét a problémára. A Meixner Ildikó nevéhez fűződő Meixner-módszer, hatékony segítséget nyújt az olvasási készség fejlesztésében, nagy hangsúlyt fektetve az alapos előkészítésre, és az ezt követő fokozatos tanulási folyamatra. A módszer egyik alappillére, hogy azon sikeres területektől jut el a problémásabb feladatokig, melyekben a gyermek jól teljesített. A játékos feladatok között olyan készségfejlesztő gyakorlatok szerepelnek, melyek segítik a kisgyermek térbeli tájékozódását, valamint a hasonló betűk és hangok különválasztását. Mindezt sok ismétléssel, sok dicsérettel, játékos formában.

A Meixner-módszert alapul véve került kidolgozásra a KUVIK elnevezésű módszertani feladatgyűjtemény, mely a matematikai alapismereteket és az írás-olvasás készségét fejleszti. Ezúttal ezt a különleges gyűjteményt vette szemügyre a Manóprogram csapata.

KUVIK TaneszközökKUVIK Taneszközök

A masszív, és praktikus tárolódobozból, melyet mágneszárral láttak el, elsőként a Módszertani kézikönyv és feladatgyűjtemény kerül elő. Ennek segítségével igazodhatunk el a doboz további tartalmán. Az alap készletben azon segédeszközöket találjuk, melyek egy alsó tagozatos kisdiák matematikai tudását kívánja megalapozni. Az iskolai feladatokon túl, játékos formában mélyíthető el az összeadással, kivonással, szorzással, osztással, és geometriai alapismeretekkel kapcsolatos tananyag. Ezen tudás bővítésére színes számolópálcákat, logikai készlet, korong szettet, számegyenest, pozitív és negatív számokkal, és speciális dobókockát találunk a dobozban. A készlet továbbá magában rejt egy különleges órát, mely alkotóelemeire bontható, ezzel egy éjjeli és egy nappali oldalt kapunk, hogy csemeténk napi tevékenységéhez igazíthassa az időpontokat. A hatvan perces beosztást tartalmazó számlap a percek múlását hivatott szemléltetni.

 
Sapientino Állatok PDF Nyomtatás E-mail

Sapientino Állatok

A "felvillanyozó" Sapientino készségfejlesztő játékok közül bemutattuk nektek a Sapientino Lányok készletet. Ezúttal az állatok varázslatos világába teszünk kalandozást.

A Sapientino Állatok feliratú dobozban ezúttal is megtaláljuk a fekete útvesztőt, mely zsebtelep segítségével kelti életre a válaszkeresőket. Amennyiben a kereső két végét a helyes válasz mellett található ponthoz illesztjük, a sárga lámpa felvillan.

6 feladatlapon, összesen 12 témakör szerepel. Az első lapon található feladatban, a fotón látható állatok körvonalát kell megkeresünk. A játékleírásban megtaláljuk az adott feladathoz tartozó fejlesztési területet. Ezen feladvánnyal a megfigyelő képességünket erősíthetjük.

A harmadik feladat lehetőséget nyújt arra, hogy az egyes fajok élőhelyét ismerjük meg, ezáltal földrajzzal kapcsolatos ismereteinket bővíthetjük.

Következhet a színek párosítása, majd megkereshetjük melyik állathoz melyik kölyök tartozik.

A következő feladatnál nyomolvasásba kezdhetünk, vajon melyik tappancs tartozik a medvéhez, és melyik a kutyához?

Amint sikerült a fajok elnevezését összepárosítani az élőlényekkel, ujjaink segítségével megszámolhatjuk, melyik állatból hány darabot látunk a fotón. Az utolsó gyakorlat a megfigyelést, és a részek egészhez történő viszonyítását célozza. Természetesen minden helyes válasznál felvillan a sárga lámpa.

Az óvodás korú gyerekek hamar rákapnak az önellenőrzés eme mókás formájára, és örömmel vetik magukat újra és újra a feladatok megoldásába, miközben észrevétlenül fejlesztik logikus gondolkodásukat és vizuális asszociációs képességüket.

Sapientino Állatok  Sapientino Állatok

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Érzelmes szörnyecske PDF Nyomtatás E-mail

Érzelmes szörnyecskeA Mattel Érzelmes szörnyecskéjéről az első szó mely eszünkbe jut, minden bizonnyal a cuki kifejezés, hiszen a 15x15 centiméteres jószág barátságos külleme mindenkit azonnal elvarázsol.

A citromsárga testet rózsaszín foltocskák teszik bohókássá. Hátul égnek meredő sárkányfarkat találunk. A babakék szarvak gumiból készültek, míg a csíkos karokat a mikroplüss anyag teszi kellemes tapintásúvá. A lila haj három szalagból áll, mely természetesen erősen rögzítve van, így a kicsik akár lóbálhatják is üstökénél fogva új szerzeményüket, biztosan nem szakadnak ki a helyükről.

A fűzöld lábacskák matt műanyagból vannak, ennek köszönhetően hat különböző tapintású felülettel ismerkedhetnek meg az apró kezek. Sőt, bár nem a figura testrészét alkotja, méretes címkét találunk a karok mellett. Amellett, hogy tájékoztatást kapunk arról, hogy Fisher-Price termékkel van dolgunk, az apróságok szívesen játszanak a címkével is. A szóban forgó tájékoztatón egyébként feltüntették, hogy a játék nem mosható, csupán nedves ronggyal tisztítható, mert apró szörnyünk belseje elektromos szerkezetet rejt.

A kapcsolót meg is találjuk a jobb kar alatt. Két állásba kattinthatjuk. Amennyiben a kart feltoljuk, életre kel vidám barátunk. A nevető archoz gyöngyöző kacaj, és vidám zene társul. Ha azonban a narancssárga pofit megforgatjuk, további érzelmeket csalhatunk elő kis barátunkból. A nevető szájat csodálkozó arckifejezés váltja fel, majd szomorúságot varázsolhatunk a szörnyecske arcára.

Minden tekerésnél új hangeffektet hallhatunk, mely valamilyen formában kapcsolódik az adott érzelemhez.

A legkisebbek számára készült, kiváló minőségű Érzelmes szörnyecske kitűnő választás a világot, és önmagukat felfedező babák számára. Kezelése egyszerű, a felcsendülő dallamok kellemesek, nem hangosak. A szörnyecskéből kiváltott reakciók újabb próbálkozásra késztetik a babákat, miközben az apró kezek mind ügyesebben forgatják az arcocskát, vagy fogják, és emelik a szörnyecskét.

Érzelmes szörnyecske  Érzelmes szörnyecske

Érzelmes szörnyecske  Érzelmes szörnyecske

 
Fisher-Price: Kacagj és fejlődj! tanuló mikrofon PDF Nyomtatás E-mail

Fisher-Price: Kacagj és fejlődj! tanuló mikrofon

A Fisher-Price termékekről korábban már szó esett, sőt Tanuló kutyus is bemutatkozott a Manóprogramon. A vidám blöki most egy mikrofonról integet a zenerajongó apróságok felé. 

A kézbe illő játékról ezúttal sem hiányoznak a formák, a színek, és a számok. A háromállású kapcsolót Tanuló kutyus fölött találjuk. Apró karika jelzi számunkra, pihenő módba kapcsoltunk. Amennyiben a hangjegyre húzzuk a kart, Tanuló kutyus vidám hangja csendül fel.

A mikrofon feje áttetsző műanyagból készült. Az eszköz ezen része kék, piros, fehér, rózsaszín, lila, citrom-, és narancssárga, valamint zöld fénnyel villódzik működés közben. 

Tanuló kutyus hangsúlyt fektet arra is, hogy a felcsendülő dallamok bővítsék a kicsik ismereteit. A számokat egytől húszig sorolja, míg az ABC minden betűje elhangzik a dalocskában. A színeket felsoroltató nóta minden árnyalatot megjelenít a mikrofon fején. A táncolós dalban kutyusunk átmozgatja  csemetéket. Az ugrások és guggolások után a testrészeiket mutathatják meg a csemeték. 

Az éneklésben rejlő lehetőségekről mesél Tanuló kutyus, ismerteti a ritmus és a hangmagasság fontosságát. Minden énekel után dicséret jár. 

Amennyiben a kapcsolót mikrofon állásban helyezzük, lehetőségünk van rövid dalt, vagy szöveget felmondani, melyet a készülék kis módosítással visszajátszik. A ritmussal és hangmagassággal kapcsolatos dal mintájára olykor lassítva, máskor felgyorsítva, mélyebb, esetleg magasabb hangon hallhatjuk vissza saját hangunkat. A zenei élmény fokozásának érdekében a mikrofon zenét is kever előadásunk alá.

 
Mega Bloks 123 Számvonat PDF Nyomtatás E-mail

A Fisher-Price Mega Bloks építőjátékok kapcsán megismerhettétek a kislányok számára megálmodott, abszolút csajos, rózsaszín Mega Bloks First Builders nagy építő csomagot. Ezúttal a fiúknak, és a járműveket kedvelő lányoknak szeretnénk kedveskedni. A Mega Bloks 123 Számvonat hatalmas dobozban érkezik a Manóprogram csapatához. A csomagolás tetején három, 4x4 bütykös elem kapott helyet, melyek élénk színükkel igazán figyelemfelkeltőek, nem mellesleg képet adnak a doboz tartalmáról.

Mega Bloks kisvonat  Mega Bloks kisvonat

A pántok átvágását követően kiszabadíthatjuk az 50 darab, élénk színű építőelemet, a 3 darab kerékkel ellátott vonatalapot. Ezekből készíthetjük el a mozdonyt és a két vonatkocsit. A készletben található matrica segít egyedivé és élettel telivé varázsolni a mosolygós vasparipát. A szerelvény összeállítása ezt követően már rendkívül egyszerű, a jármű elején található kampót kell beilleszteni a hátulján található mélyedésbe.

A számtalan építőelemből készíthetünk rakományt, alagutat, vagy állomást.

A Mega Bloks számvonat nagyjából 1 éves kortól, 5 éves korig kíséri a csemetéket. A nagyméretű alkotórészek jól illeszkednek a totyogók kezébe, így már egészen kis korban megismerhetik az alkotás örömét, míg az építőelemekre ragasztott számok az óvodás korosztály számára biztosítanak játékos tanulási lehetőséget.

Az 123 Számvonat egyszerre fejleszti a gondolkodást, a kreativitást és a kézügyességet.

Mega Bloks kisvonat  Mega Bloks kisvonat

 
Play-Doh fogorvos gyurma szett PDF Nyomtatás E-mail

A minap, az egyik legötletesebb Play-Doh gyurma készlettel ismerkedhetett meg a Manóprogram csapata. A gyurmázásról, mint fontos önkifejező módszerről, és mint finommotoros mozgást fejlesztő tevékenységről már sokszor szót ejtettünk. A fogorvos készlet azonban nem csak a szituációk megelevenítéséhez, de a fogorvos által keltett frusztrációk leküzdéséhez is remek eszköz. Lássuk, mi kerül elő a fogorvosi eszközök fotójával ellátott dobozból.

Play-Doh fogorvos gyurma szett  Play-Doh fogorvos gyurma szett

Az első darab, mely kezünk ügybe kerül egy bajszos fej. Egyik legszembeötlőbb tulajdonsága, természetesen a méretes arcszőrzet mellett, hogy egyetlen foga sincsen. Szerencsére a készlethez fogpótló eszköz is tartozik, így a kis fogorvosok 10-15 perc kitartó munkával új, vakítóan fehér fogsorral ajándékozhatják meg újdonsült betegüket. A fogak elkészítése oly módon történik, hogy a fog alakú sablont megtöltjük a készlethez tartozó fehér gyurmával, összehajtjuk a modellezőt, majd a felesleg eltávolítása után elhelyezzük a páciens szájában az új fogat.

 
Wow, Leo a londoni busz PDF Nyomtatás E-mail

A totyogó korosztálynak kedveskedik a jatektenger.hu Leoval, a londoni busszal. A piros járgány 1 éves kortól 5 éves korig kínál tartalmas szórakozást a srácoknak.

A dobozból kikandikáló busz vidám hangulatot áraszt. Kiszabadítva kezünkbe foghatjuk a masszív anyagból készült járművet, mely a felirat szerint PVC, és BPA mentes, továbbá mérgezőanyag-mentes festékkel színezett. 

Piros buszunk egyik legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a tetején kör, háromszög, és négyzet alakú kivágást találunk. Az egyes síkidomokat színekkel jelölték. Ugyanezen formákat megtaláljuk a kerekeken is. A dobozban ráakadunk a nyílásokhoz tartozó formákra is. A színek ebben az esetben is megegyeznek. Minden alakzatból kettőt helyezhetünk el a buszban, a tetején keresztül. Persze csak abban az esetben, ha a megfelelő helyre illesztjük őket. 

Wow, Leo a londoni busz  Wow, Leo a londoni busz

Amennyiben szeretnénk ismét kezünkbe fogni a formákat, nyissuk le a jármű hátulját, így benyúlhatunk a busz utasterébe. A szemfüles gyerekek gyorsan felfedezik, hogy a busz eleje is felnyitható. Amint felemeljük a szélvédőt, kivehetjük a jármű vezetőjét. A fényes uniformisban feszítő sorfőr azonnal a kicsik kedvence lesz. 

 

Hirdetés
Hirdetés

Nem ejtettünk eddig szót a jármű üzembehelyezéséről. Ahhoz, hogy az emeletes busz útnak induljon utasaival, elegendő enyhén lefelé nyomni a karosszériát, és finoman ellökni a járgányt. A többi a lendkerék dolga, mely zümmögő hang kíséretében röpíti célja felé a buszt.

 
GALT Ki-be pakolható piknikkosár PDF Nyomtatás E-mail

A játékot nem lehet elég korán kezdeni. Abban a pillanatban, amikor a baba először nyújtja ki csöpp kezét a csörgő, vagy rágóka irányába, megkezdődik az élethosszig tartó tanulási folyamat, mely eleinte játék néven kerül be az apróságok szókincsébe.

GALT Ki-be pakolható pinkikkosár  GALT Ki-be pakolható pinkikkosár

A Formatex által forgalmazott GALT-t játékok kifejezetten a legkisebbek számára készülnek. A színes formák gyorsan felkeltik a csöppségek figyelmét. Meglátni, megfogni, kitapintani, megtudni, hogyan viselkedik a megszerzett a tárgy. Ez hajtja őket előre.

Hirdetés
Hirdetés

A Ki-be pakolható piknikkosár különféle anyagokból áll össze egy egységes készletté. Az apró kulacs hosszabb szálú plüssel borított. Nyomásra zizegő hangot hallat. Ugyan ez a helyzet a két szendviccsel is, melyek úgynevezett mikroplüss anyagból készültek. Az eper mintázatú kocka belsejében csörgő zörög, mely szintén stimulálja a kicsik hallását és tapintását. A kocka eltérő színű és tapintású anyagból készült. Ugyan ez mondható el a piros almáról is, melynek szárát hosszú szálú plüss borítja.

 
Fisher-Price: Tanuló almácska PDF Nyomtatás E-mail

Fisher-Price: Tanuló almácskaHatalmas, piros alma került a minap a Manóprogramhoz. A mosolygós gyümölcs szerencsére nem Hófehérke mostohájától, hanem a Matteltől származik, így csapatunk örömmel vette szemügyre a méretes finomságot. 

A gyümölcs teteje levehető. A levél alakú fogantyút a legkisebbek is könnyedén eltávolíthatják. Ekkor válik láthatóvá az öt számozott, színes almaszelet. A számok értékét különféle gyümölcsökkel is megadták, így a finomságok számbavétele közben a számokkal is megismerkedhetnek a csemeték. A gerezdek által közrefogva, hangjeggyel ellátott gombot találunk. Az alma üzembehelyezéséhez az alján elhelyezett kapcsolót kell elmozdítanunk. A sikert csilingelő hang jelzi. 

A szeleteken látható gyümölcsök felsorolását követően Tanuló kutyus 1-től 20-ig sorolja a számokat. A színek ismertetése után a dallamok ismétlődnek. 

Tekintve, hogy a Tanuló almácska 6 hónapos kortól ajánlott, nem csak gombnyomásra, de mozgatásra is reagál. Azaz, amikor az apróságok az első bizonytalan kézmozdulatokkal megbillentik a gyümölcsöt, vidám dal csendül fel, mely további kísérletezésre ösztönzi a gyerekeket. 

A gerezdek méretének köszönhetően a babák bátran a szájukba vehetik a cikkelyeket.

Ahogy nőnek a csemeték egyre szívesebben pakolnak tárgyakat. A színes gerezdek ilyenkor is jó szolgálatot tesznek, hiszen a kipakolást követően az egyre ügyesedő kezecskék a helyükre illeszthetik a szeleteket. Ezután következhet a fedél visszahelyezése, mely szintén elősegíti a fonommotoros mozgás fejlődését.

A Fisher-Price: Tanuló almácska egészen kis kortól remek szórakozást nyújt a babák számára, és az idő előrehaladtával egyre több funkció válik érdekessé, megvalósíthatóvá a kicsik számára. 

Fisher-Price: Tanuló almácska  Fisher-Price: Tanuló almácska

 
Creative Magic Color'N Glow PDF Nyomtatás E-mail

A rajzolás mindig nagy élmény a srácok számára. Kreativitásuk térnyerése mellett, néha érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy különleges eszközökkel ismerkedjenek meg. A Color'N Glow egy olyan speciális rajzeszköz, mely fény, és 3 dimenziós szemüveg segítségével életre kelti a sziporkázó rajzokat. 

A készletben egy műanyag táblát, 4 oldalnyi sablont, 1 darab 3 dimenziós papírszemüveget, és két filctollat találunk. A leírás azonban csalóka, mert a filctollak mindkét végén tintapárnát találunk. Azaz a két tollal sárga, rózsaszín, kék, és zöld színnel is tudunk rajzolni. 

Creative Magic Color'N Glow  Creative Magic Color'N Glow

A tábla működéséhez 3 darab AAA elem szükséges, melyet nem tartalmaz a szett. Érdemes ezt az információt figyelembe venni már a csomag kibontásánál. Üzembehelyezést követően válasszuk ki a kívánt mintát. A tengeri állatokból álló rajzok között találunk részletgazdag alkotásokat, melynek átmásolása türelmet és precizitást igényel, valamint olyan figurákat, melyek a kisebb gyerekek számára garantálnak a sikerélményt. Amint kitaláltuk, hogy melyik rajzot szeretnénk kiemelni a síkból, helyezzük a lapot a tábla tetején található nyílásba, majd a különleges filctollak segítségével másoljuk át, és színezzük ki az alakzatokat. 

Hirdetés
Hirdetés

 
Sapientino Matek PDF Nyomtatás E-mail

A Sapientino játékokat pedagógusok és pszichológusok segítségével tervezik. Nem kivétel ez alól a Játékos Matek készlet sem, mely 7 mókás feladatot tartalmaz a formák, számok, sorozatok, és mennyiségek világából. Sőt, a szetthez tartozik egy vidéki táj bingo és egy Lotto játék is.

Sapientino Matek  Sapientino Matek

A készlet 10 db 5 részes kirakót tartalmaz a számok, formák és sorozatok világából, valamint 1 db 12 részes kirakót, mely a számok összeadását segíti elő. Találunk még a dobozban 4 db bingo táblát, és 24 db bingo kártyát is. 

A Sapientino Játékos Matek készlet minden elemét úgy tervezték meg, hogy lehetőséget biztosítson az önellenőrzésre. A kirakós játék megoldását, a különböző színek használata teszi egyértelművé. 

 
Sapientino English PDF Nyomtatás E-mail

Sapientino English

Annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz, tartja a bölcs mondás. Az angol nyelv alapjait már egészen kis korban érdemes letenni, hogy később minél zökkenőmentesebben sajátíthassák el a csemeték. A Modell és Hobby Kft. által forgalmazott Sapientino English játékos formában segít a gyerekeknek megismerni az angol nyelv alapjait.

A 24 különböző témájú feladatlapot egy elektronikus játéktáblára helyezhetjük el. A kérdések, és válaszok mellett látható fekete köröket kell megérintenünk a feleletválasztó tollakkal. Amennyiben helyesen válaszoltunk a kérdésre, a tábla tetején elhelyezett hangszóró nyugtázza a megoldást, és ezzel egy időben felvillan a sárga fény. Mindez szórakoztatóvá és önállóvá teszi az angol nyelv tanulását.

A készlet már olvasni tudó, angol nyelvet minimálisan megértő csemetéknek nyújtja a legnagyobb önállóságot, ám szülői segítséggel kisebb korban is remekül használható.

A különféle témakörökhöz tartozó kérdéseket, a játékleírásban találhatjuk meg.

A feladatok segítségével a gyerekek 450 szóval, és 80 angol mondattal bővíthetik tudásukat. Találunk a feladványok között állatneveket, természethez kapcsolódó fogalmakat, iskolával összefüggő tárgyakat, ételeket, és városokat. Feltűnnek a talányok között ruhák, színek és formák, valamint határozószavak, az idő fogalma, és az évszakok is. Végül, ám nem utolsó sorban megalkothatjuk első mondatainkat is. Az utolsó feladat kérdezz-felelek kártyáin a feltett kérdésre kereshetjük a választ, természetesen angol nyelven.

A Clementoni márkanévvel fémjelzett Sapientino játékos formában járul hozzá az angol nyelv megismeréséhez és elsajátításához.

 

Sapientino English  Sapientino English

 
Tanuló mosdókagyló - Fisher-Price PDF Nyomtatás E-mail

A tisztálkodás alapjait egész kis korban sajátítják el a csemeték. Természetesen megszerzett tudásukat, örömmel gyakorolják. Annak érdekében, hogy fürdőszoba ne tocsogjon folyamatosan, a fogkrém pedig a tubusban maradjon, érdemes beszerezni a Fisher-Price Tanuló kutyás mosdókagylóját.

Tanuló mosdókagyló - Fisher Price  Tanuló mosdókagyló - Fisher Price

A 20x20 centiméteres mosdókagyló rendelkezik egy valódi fürdőszoba valamennyi kellékével. Hatalmas tükör helyezkedik el a középső részen, melyet csempe hatású dekoráció ölel körbe. A csaptelep egyaránt alkalmas hideg, és meleg víz engedésére. Amennyiben a forró vizet használjuk, piros fény árasztja el a mosdót, míg a hideg vizes csaptelep eltekerésével egy időben kéken világít a készülék.

Állítsuk az eszközt hangjegy állásba, és vegyük sorra, melyik kellék, milyen hangot hallat.

 
Fejlesztő játékok LEGO®-val PDF Nyomtatás E-mail

Fejlesztő játékok LEGO-valA Manóprogram csapata ezúttal a LEGO Magyarországi képviseleténél járt, hogy közelebbről is megismerkedjen a cég történetével, a nyíregyházi gyár mindennapjaival, és a legújabb LEGO DUPLO termékekkel. 

Az izgalmas délelőtt során csapatunk néhány olyan fejlesztő játékkal ismerkedett meg, melyeket szeretnénk veletek is megosztani! A játékos feladatokhoz nincs szükség hatalmas LEGO® készletekre, pusztán egy tégla szettre, azaz a nyolc bütyökkel ellátott építőelemek közül a sárga, a narancssárga, a piros, a kék, a világoskék, és a zöld téglatestekre. 

Készítsük hát elő a kellékeket, és induljon a móka! A feladatok iskolás és óvodás gyerekek számára is izgalmas kihívást jelentenek, és minden bizonnyal sok vidám percet szereznek.

    

Játék a színekkel -  Mozdulj, mutasd!

Korcsoport: 3-6 évesek

Játékforma: frontális

Eszközök: LEGO® DUPLO 6 db-os tégla szett

Játék menetének leírása

 
BrainBox - Állatok PDF Nyomtatás E-mail

BrainBox - ÁllatokA gyerekek tudásvágya határtalan, agyuk pedig szivacsként szívja magába az ismereteket. Miért ne nyújtanánk számukra segítséget ebben? A BrainBox, játékos módon járul hozzá, hogy a csemeték minél behatóbban tanulmányozhassanak egy-egy ismeretanyagot. Legyen szó környezetismeretről, találmányokról, a világ országairól, vagy az állatokról.

Csapatunk kezébe ezúttal a Brainbox Állatok kertül, mely 8 éves kortól önállóan, vagy társakkal játszható, ám szülői segítséggel kisebb gyerekek is elkezdhetik az ismerkedést a különböző állatfajokkal.
A masszív doboz 70 kártyát rejt. A mágneses fedelet felnyitva, tetszetős homokórát, valamint egy speciális, 8 oldalú dobókockát találunk a tárolórekeszben.

Valamennyi kártyalap egy-egy állatot rejt. Az egyik oldalán a faj jellegzetességeiről kapunk információt, míg a mások oldalon ezekkel a jellegzetességekkel kapcsolatos kérdések tárulnak elénk. A tudnivalók memorizálására pontosan 10  másodperc áll rendelkezésünkre, amint az utolsó homokszem is lepereg, a kártyát lefordítjuk. Amennyiben egyedül játsszuk, valamennyi kérdésre felelni kell, míg csapatban elegendő a dobókockával dobott számnak megfelelő kérdésre válaszolni. Ha ügyesen adunk számot tudásunkról, megtarthatjuk a lapot. Amennyiben hibázunk, a kártya visszakerül a dobozba, és a következő játékos húzhat egyet. A játékot az nyeri, aki a legtöbb lapot gyűjti össze adott időn belül.

A játék amellett, hogy szórakoztató, egyedülálló tudással ruházza fel a srácokat, miközben fejleszti a tanulási képességet, a memóriát, a kombinációs készséget, a rugalmas gondolkodást, a koncentrációt és a megfigyelőképességet.

BrainBox - ÁllatokBrainBox - Állatok

 
Fisher-Price - Kiskutyás tili-toli autó PDF Nyomtatás E-mail

Tanuló kutyussal már korábban ismeretséget köthettünk, először távirányító, majd zongora formájában. Ezúttal kis barátunk autóba pattant, hogy ne csak finommotorikáját és szókincsét fejlessze a kicsiknek, de a járásban is támogassa őket.

A Tanuló kutyás tili-toli, a Fisher-Price termékektől megszokott módon, kellemes tapintású, sorja mentes, és a vastag műanyag öntvényének köszönhetően strapabíró.

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

Ebecskénk piros autójában foglal helyet. Amint a srácok az 50 centiméter magas tolókar segítségével mozgásba hozzák a gépjárművet, a kutyus mókásan jobbra és balra dől.

Ezúttal két kapcsolót találunk a készüléken, egyet az alján, mely a ki-, és bekapcsoláson kívül, a hangerő szabályozására is alkalmas, valamint egyet a csomagtartón. Ezzel a gombbal kelthetjük életre az úgynevezett Intelligens fokozatok funkciót, melynek segítségével újabb és újabb szó-, és hangkészletet hívhatunk elő a járgányból.  

Az első szint 6 hónapos kortól ajánlott. A Tanuló kutyás tili-tolit ekkor még a tolókar nélkül használhatjuk. Az apróságok ebben a korban kezdik felfedezni és megismerni az őket körülvevő tárgyakat és hangokat. Miközben rohamtempóban fejlődik az érzékelésük, felfedezik hogyan idézhetik elő saját maguk a változásokat. Ebben remek partner Tanuló kutyus, hiszen a járgány minden érintésre, mozdításra, gombnyomásra ingerrel látja el a csemetéket, miközben visszajelzést ad számukra. 

A második szint 12 hónapos kortól javasolt. Tanuló kutyus kettes szint az ismétlésre fekteti a hangsúlyt, valamint bővíti az első szinten megismert fogalmak skáláját. A kicsik új dalokkal és kifejezésekkel találkoznak, így bővül szókincsük. A gyerekek ekkor már jó eséllyel kimondták első szavukat, melyhez egyre több új kifejezés társul. Tanuló kutyus finoman ösztönzi őket az ismétlésre, és az egyszerű kérdésekre adható egyszerű feleletekre. Nagyjából 10-12 hónapos korban a srácok megteszik az első bizonytalan lépéseiket. Ideje felszerelni a tolókart, hogy együtt kelhessenek útra Tanuló kutyussal.

18 hónapos korban megkezdődik a szerepjáték, melyhez a hármas szint nyújt változatos lehetőségeket. A barátságos figura ösztönzően hat az idősebb gyerekekre, hogy a vidám dalok, és az izgalmas hangok segítségével eljátsszák saját történeteiket.  

Ahogy az autó elindul, megszólal a duda, majd felbőg a motor. Menet közben vidám zene szól, miközben a színes gombok felvillannak. Lássuk, hogyan működik kis barátunk! 

 
Sapientino Földrajz PDF Nyomtatás E-mail

Sapientino Földrajz

Korábban bemutatásra került az iskolás korosztály számára készült Sapientino feleletválasztós készlete, az átfogó ismereteket nyújtó Enciklopédia. Szeretnénk most bemutatni számotokra a Sapientio Földrajz szettet, mely világunk sokszínűségét hivatott megismertetni a srácokkal.

A kék keret alsó részén Clementoni felirat olvasható, míg felső részén a feleletválasztó toll, és a hangadásra képes kijelző kapott helyet.

A témák között a nemzeti zászlókat, fővárosokat, tengereket, hegyeket és fennsíkokat, valamint pénznemeket, népviseletet és a földrészeket találjuk. A készlet kiemelten foglalkozik Magyarország földrajzi viszonyaival. 

Lessünk bele a dobozba, majd helyezzük el a Világ Csodái játékkártyát a keretben. Nézzünk néhány példát azokra az ismeretekre, melyeket a Sapientino Földrajzzal sajátíthatnak el a nebulók.

A fotók között híres épületeket, és hegységeket láthatunk. A Grand Canyon pontos helyét bizonyára hamar megtalálják a csemeték, de mi a helyzet a Szt. Sophia-Templommal?

A 24 témakörből álló feladatlapok között Magyarországot érintő kérdéseket is találunk. Ilyen többek között a megyéket és székhelyüket összepárosító játék, a természetföldrajzi kérdéseket rejtő lap, valamint a nevezetességeket felvonultató feladatkártya. Vajon mindenki megtalálja a békéscsabai Evangélikus templomot, és a paksi Jézus Szíve templomot?

Ha első nekifutásra nem is sikerül, másodszorra már bizonyára könnyen fog menni, hiszen gyakorlás a tudás anyja, ezzel a mókás, feleletválasztós játékkal pedig szórakozás a tanulás. Az önellenőrző funkciónak köszönhetően rögzülnek a helyes válaszok, és észrevétlenül bővül a srácok ismeretanyaga. 

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Sapientino Junior PDF Nyomtatás E-mail

Sapientino Junior

Az óvodás korú csemeték mind szívesebben oldanak meg feladatokat, egyre ügyesebb kézmozdulataik pedig mind több precíz mozgást tesznek lehetővé. A képességek fejlesztése már egészen kis korban elkezdődhet, annak érdekében, hogy mire az aprócska óvodásból iskolás gyermek lesz, minden olyan készségnek a birtokában legyen, melyre az íráshoz, olvasáshoz, számoláshoz szüksége lesz. A Sapientino Junior 3 éves kortól segíti a kicsiket a logikus gondolkodás elsajátításában.

Az elektronikus táblát rejtő doboz mágikus feleletválasztóval van ellátva. Minden helyesen kiválasztott megoldásnál, felvillan a sárga lámpa, ez jelzi a kicsik számára, hogy jól válaszoltak a feltett kérdésre. A kérdéseket tizenkét oldalon keresztül oldhatják meg a srácok. Az egyes témakörök segítik a színek felismerését, a formák és körvonalak egymáshoz rendelését, az összefüggések felismerését, és az egymáshoz tartozó fogalmak összekapcsolását. Azt, hogy melyik feladat, milyen képességet fejleszt, a játékleírásból tájékozódhatunk.

A számolás művészetét egytől kilencig gyakorolhatják a lurkók.

Nagy méretű, vidám rajzok felkeltik a kicsik kíváncsiságát, az önellenőrzés eme mókás formája pedig újabb és újabb játékra csábítja őket, miközben észrevétlenül fejlesztik logikus gondolkodásukat és vizuális asszociációs képességüket.

 

Sapientino Junior  Sapientino Junior

 

Hirdetés
Hirdetés

 

 
Fisher-Price tanuló kutyás távirányító PDF Nyomtatás E-mail

Minden kisgyerek szereti utánozni a felnőtteket, sőt, kijelenthetjük, a szülők használati tárgyai sokkal vonzóbbak számukra, mint saját játékaik. A Fisher-Price mindenre felkészült csapata ezúttal egy olyan eszközzel rukkolt elő, mely nem csak abban segít, hogy a család távirányítói épségben maradjanak, arra is ügyel, hogy közben csemeténk játszva tanuljon.

A Fisher-Price tanuló kutyás távirányító méretében igazodik a valódik készülékhez, ám vastagabb, strapabíróbb kivitelben készül. Tanuló kutyus a kijelzőről integet a srácoknak. A gombok nem harsányak, valamennyi oktató funkcióval ellátott.

A bekapcsoló gombot a készülék bal oldalán találjuk. Ebből természetesen logikusan következik, hogy a távirányítót ki is tudjuk kapcsolni, ha már nincs rá szükség.  

Fisher Price tanuló kutyás távirányító    Fisher Price tanuló kutyás távirányító

Vidám zene jelzi, hogy a távkapcsoló üzemkész, majd Tanuló kutyus játékra invitálja a srácokat. A készüléken található, puha gumiból készült számok, nem csak a valódi távirányító érzetét hivatottak kelteni, minden egyes lenyomásnál érthetően hallhatjuk az adott szám értékét. Ennek köszönhetően a csemeték hamar elsajátítják azok írásmódját.

 
Sapientino Játékos írás PDF Nyomtatás E-mail

Az írás művészetének elsajátítása nem egyszerű feladat. A gyerekek bizony sokszor elkeserednek a véget nem érő vonalvezetési gyakorlatok közben. A füzetbe vésett megannyi vonal, háromszög, horog és csésze nem minden esetben jelent számukra sikerélményt, különösen akkor, ha az első néhány írásjel nem sikerül olyan szépen, mint ahogyan azt a srácok eltervezték. Mit tehet ilyenkor a szülő? Érdemes egy kis játékos cselhez folyamodni. A Sapientino Játékos írás segítségével szórakoztató módon gyakorolhatják be a kicsik a betűvetés alapjait. 

Sapientino Játékos írás  Sapientino Játékos írás

A méretes doboz 10 db táblát rejt, melyen 20 feladatot találunk, három nehézségi szinten. A táblához filctoll és törlőszivacs tartozik. 

A Játékos írás vonalvezetési gyakorlatokkal kezdődik, melyeket színes ábrák tesznek figyelemfelkeltőbbé. Elsőként hullámvonalat, majd háromszöget rajzolhatnak a gyerekek. A helyes vonalvezetést szaggatott vonalak segítik. 

Sapientino Játékos írás  Sapientino Játékos írás

A kevésbé jól sikerült vonalak letörölhetőek, majd megismételhetőek. A csemeték a feladatokat addig gyakorolhatják, amíg elég önbizalmat nem éreznek ahhoz, hogy papírra vessék életük első betűit. 

Az ABC kis-, és nagybetűi képpel illusztrálva kaptak helyet a táblákon. Az A-nál autót, a B-nél bohócot, míg a C-nél cicát találunk. Az első karaktert szaggatott vonal segítségével írhatják le a srácok, ám ezt követően egyedül próbálkozhatnak. A szivacsnak köszönhetően annyiszor, ahányszor csak kedvük tartja. 

Hirdetés
Hirdetés

 
SZÍNEZD KI! Színező Tekercs - Dinó PDF Nyomtatás E-mail

Ritkán látni olyan egyszerű, mégis minden (színezéssel kapcsolatos) igényt kielégítő készletet, mint a dinós Színező Tekercs. A 40 centiméter hosszú, és nagyjából 10 centiméter széles papírdoboz egy komplett színező-szettet rejt. 

A jatektenger.hu által kínált több mint 3 méter hosszan kígyó színező feltekerve várakozok az alkotni vágyó csemetékre. A munka kezdete előtt felnyitjuk a papírdobozt, és magunk felé húzzuk a színezőpapírt, melyen különféle dinoszauruszok kaptak helyet. Triceratops, T-Rex, Pteranodon, és Brontoszaurusz várja, hogy a srácok előkapják a zsírkrétát és élettel töltsék meg a lapot. 

SZÍNEZD KI! Színeztő Tekercs - Dinó

Az ötletes készlet 5 darab Crayon márkájú színes zsírkrétát rejt magában, méghozzá a doboz oldalán található narancssárga tekerő alatt. Bizony, amennyiben szeretnénk hozzájutni az íróeszközökhöz, ki kell húzni a tekerőkart a helyéről. A munka végeztével a zsírkréták visszahelyezhetőek a titkos rekeszbe.

Hirdetés
Hirdetés

Akkor sem kell megijedni, ha valamelyik krétának kitompul a hegye. A tervezők erre az esetre is gondoltak, a másik tekerőkar ugyanis nem zsírkrétát, hanem hegyezőt rejt. Így pillanatok alatt visszaadhatjuk a piros, a citrom-, és a narancssárga, a kék, vagy a zöld zsírkréta hegyét. 

 
Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag lányoknak PDF Nyomtatás E-mail

Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag lányoknakÉpítő játékot ma már számtalan formában és méretben beszerezhetünk, érdemes azonban körültekintően eljárni. Sokszor csak azután szembesülünk egy egy termék minőségével, miután otthon kicsomagoltuk azt. Fontos tehát, hogy olyan cég termékét válasszuk, mely hosszú évek óta jelen van a piacon, és ezen idő alatt bebizonyította, hogy tartós és biztonságos játékokat állít elő.

A Mega Bloks First Builders készletek tökéletesen megfelelnek a fenti kritériumnak, hiszen hosszú idő óta járulnak hozzá a csemeték fejlődéséhez, miközben megőrizték kiváló minőségüket. Amennyiben tehát építőjátékot keresünk gyermekünk számára, mindenképpen érdemes a Mega Bloks kínálatát is átvizsgálni. Csapatunk ezúttal egy fehér alapon rózsaszín mintás, cipzárral ellátott táskával ismerkedett meg, mely 60 darab építőelemet rejt magában. A praktikus csomagolást ablakkal látták el, így rövid szemrevételezést követően konstatálhatjuk, hogy igazi csajos szettel van dolgunk. A zsákból aláhulló építőelemek a következő árnyalatokban kerültek a csomagba: halvány-, és sötét rózsaszín, fehér, lila és sárga.

A készlet, melyet kifejezetten az apróságoknak tervezték, egy éves kortól ajánlott. Az építőjátékok rendkívül jó hatással vannak a gyerekek kézügyességére és kreativitására. A különböző méretű és formájú elemek összeillesztése közben fejlődik finommotoros mozgásuk, térérzékelésük, koncentrációs készségük és képzeletük.

Rajta hát, építsünk valamit! A zsákban négyzeteket, valamint téglatesteket találunk, melyeket egy, kettő, három, vagy négy bütyökkel láttak el. Az elemek könnyedén egymásba illeszthetők, majd szétszedhetők, nem szorulnak, de nem is hullanak darabokra építés közben. Méretüknek köszönhetően az apró kezek stabil fogást találnak rajtuk. A tornyok és épületek összeállítását követően, érdemes előkapni a két bütykös, lekerekített végű elemet, mely tovább segíti a fantázia szabad szárnyalását. Ez az elem ugyanis különleges formák létrehozására alkalmas, felhasználásával készíthetünk például madarat, zsiráfot vagy sárkányt.

A játék végeztével könnyű a rendrakás. Nincs más dolga a srácoknak, mint a csinos táskába helyezni a kockákat. A különböző Mega Bloks készletek egymással kiegészíthetők, így még nagyobb torony, vagy még több állat kerülhet ki a lányok kezei közül.

Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag lányoknak  Mega Bloks First Builders nagy építőcsomag lányoknak

 


Facebook megosztás