<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak Kreatív játékok
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Játéktesztek - Kreatív gyerek játékok
Color Me Mine Cinderella táska PDF Nyomtatás E-mail

Color me mine Cinderella táskaA színek varázslatos világa már egészen kis korban megérinti a gyerekeket. A rajzolás és színezés utáni vágy, az első, ákombákom vonalak húzásával kezdődik, és láss csodát, mire a csemeték elballagnak az óvodából, szebbnél szebb alkotásokat képesek készíteni. A sok gyakorlásnak hála, 7 éves korra biztos lesz a ceruzafogás, és koordinált a vonalvezetés. Színezés közben sem szalad túl a filctoll, valóságos remekművek születhetnek. Elérkezett hát az idő, hogy a lányok saját ízlésviláguknak megfelelően, maguk töltsék meg színekkel saját tárgyaikat. Ehhez nyújtanak segítséget a Formatex Color Me Mine készletei.

Csapatunk kezébe Cinderella, azaz Hamupipőke képmásával díszített oldaltáska került. Tekintve, hogy a Disney által készített mesében Hamupipőke ruhája kék, így a táska is ehhez a színvilághoz igazodik. A vastag, strapabíró anyagból készült tatyó halványkék árnyalatú. Vállpántja a kívánt méretre állítható. Az eredetiséget igazoló Color Me Mine emblémát az oldalán találjuk.

A retikül zárására szolgáló fület tépőzárral látták el. Az egy rekeszes belső kialakítás éppen megfelelő méretű egy kis hercegnő számára. A nagyjából 20x20 centiméteres oldaltáska kiválóan alkalmas apró játékok, és papírzsebkendő tárolására.

A táska majdnem tökéletes, egy valami hiányzik róla, a színek. Ne csüggedjünk azonban, mert a készletben négy, kézbesimuló, virágmintás filctollat találunk, így a lányok saját kezükbe vehetik a dekorálás kényes feladatát.

Hirdetés
Hirdetés

 
Sand Painting Set - Homokfestő készlet PDF Nyomtatás E-mail

Sand Painting Set - Homokfestő készletMielőtt még bárki azt gondolná, homokszemeket kell befesteni, megnyugtathatjuk, a színes, csillogó homokszemek cuki fiolákban várakoznak a dobozban arra, hogy színnel töltsék meg Maci kutyát és Pici cicát.

A dolog különlegességét az adja, hogy a két kép ragasztóval van bevonva, a ragadós felületet pedig részletekben húzhatjuk le a papírról. Miért részletekben? Azért, hogy a gyerekek látványos, színes képeket készíthessenek. Lássuk, hogyan működik a Minimax közkedvelt figuráival díszített homokfestő készlet. 

Elsőként készítsük elő azt a képet, melyet szeretnénk színekkel megtölteni, majd válasszuk ki azokat a fiolákat, melyekre szükségünk lesz a színezéshez. Minden üvegcse teteje zárható. A fedél alatt apró lyukat találunk, így annyi homokot adagolhatunk, amennyire szükségünk van. 

A csipesz segítségével eltávolíthatjuk a részleteket rejtő papír darabokat. Érdemes kisebb, kevésbé látványos részen kezdeni a színezést, hogy begyakoroljuk a kézmozdulatot. Finom csuklómozdulattal juttassunk annyi homokot a ragadós területre, amennyi szépen, egyenletesen elfedi a ragasztót. A felesleget szórjuk le. Ezt követően húzzunk le egy újabb réteg papírt, majd ezt a részt is töltsük meg színes homokkal. 

A kész kép nem szóródik, a ragasztó fixen a helyén tartja a homokszemeket. 

Az alkotásokkal bátran dekorálhatjuk a gyerekszobát, igazán szép, színes képek kerülnek majd a falra Maci kutya és Pici cica képmásával. 

 

Sand Painting Set - Homokfestő készlet  Sand Painting Set - Homokfestő készlet

 
The Great Maestro Show PDF Nyomtatás E-mail

The Great Maestro ShowOriginal Diamant, hirdeti a műanyag aktatáskán a felirat. A fedelet felpattintva egy bűvész teljes felszerelése tárul elénk. A trükkökhöz mellékelt útmutató szerint 75 mutatvány bújik meg a táskában. 

A kendők, kártyák, érmék, madzagok, gumigyűrűk, dobozok, és a varázspálca segítségével izgalmas mutatványokkal kápráztathatjuk el a publikumot. Természetesen a trükk megismerése kevés, gyakorlást is igényel a produkció. 

 

Nézzünk egy konkrét példát:

Csupán a táskában található dobókockára lesz szükségünk, melyet egy tetszőlegesen kiválasztott néző kezébe adunk, és megkérjük, válasszon egy számot, majd adja vissza a kezünkbe a választott számmal felfelé. Mi természetesen nem látja a kockát, de annak nyomott mintával ellátott felületét kihasználva erősen megszorítjuk, így a dobott érték megjelenik a kezünkön. Ezt követően már csak egy elegáns mozdulat kell ahhoz, hogy leolvassuk a választott számot tenyerünkről, és a publikum legnagyobb csodálkozására megmondjuk annak pontos értékét. 

Hirdetés
Hirdetés

 
Sands Alive Candy Shoppe - Színes sütemények homokgyurma készlet PDF Nyomtatás E-mail

A konyhában sürgölődő gyerekek sok mindent eltanulnak szüleiktől, nagyszüleiktől, tudásukat pedig szívesen gyakorolják játék közben is. Bemutattuk nektek a Sands Alive Pizza Party készletet, ahol a csemeték a pizza sütés fortélyait gyakorolhatják. A Candy Shoppe - Színes sütemények készlet édesség készítéshez biztosít lehetőséget a gyerekeknek.

Sand Alive Cany Shoppe - Színes sütemények homokgyurma készlet  Sand Alive Cany Shoppe - Színes sütemények homokgyurma készlet

A süteménykészítő szett inkább a kislányokat hivatott megszólítani, erről árulkodik a rózsaszín homok, mely a készlethez tartozik, ám bizonyára a fiúk is szívesen készítenek vele nyalókát, cukorkát, bonbont, és csokoládét.

 
Hókusz-Pókusz - Varázsdoboz 100 trükkel - Piatnik PDF Nyomtatás E-mail

Hókus-Pókusz - Varázsdoboz 100 türkkel, olvasható a méretes doboz tetején, mely Piatnik márkajelzéssel van ellátva. Az izgalom a tetőfokára hág, hiszen ritkán pillanthatunk bele egy bűvész "kellékes ládájába". A fedél kinyílik, és előtűnik a megannyi eszköz, mely a közönséget hivatott ámulatba ejteni. Találunk itt kártyákat, tojást, és zsineget, dobókockát, ceruzát, kanalat és poharat. A szemkápráztató eszközökhöz 34 oldalas leírás tartozik.

Hókus-Pókusz - Varázsdoboz 100 türkkel  Hókus-Pókusz - Varázsdoboz 100 türkkel

A trükkök három részre bontva kerültek a füzetbe. Elsőként a látványt ismerhetjük meg, azaz azt a képi világot vázolják fel nekünk, melyet a közönség tapasztal meg a mutatvány alatt. Ezt követi az Előkészületek leírása, majd az Előadás folyamatát ismerhetjük meg. Azoknál a mutatványoknál ahol szükséges, rajz segíti a trükk könnyebb megértését.

 
Activity My First PDF Nyomtatás E-mail

Az Activity a család minden tagja számára kiváló szórakozást nyújt, legyen szó a hagyományos változatról, vagy a már korábban bemutatásra került Activity Irkafirkáról. Mi a helyzet akkor, ha a gyerekek még kicsik ahhoz, hogy a feladatkártyákon található szavakat elolvassák maguknak? Aggodalomra semmi ok, a Piatnik Budapest, Kft. ismét gondolt a családokra, így elhoztuk számotokra az Activity My First változatát, mely lehetővé teszi, hogy a gyerekek 4 éves kortól csatlakozzanak a játékhoz.

Activity My First  Activity My First

A színes dobozból egy kanyargós ösvény 6 darabja kerül elő. Az összeillesztés során a srácok dönthetik el, hogy egy nagy kanyart kívánnak megtenni a játék során, vagy több, kisebb kanyarulatot vesznek be. Egyetlen dolgot kell szem előtt tartani az építés során, a start és a célmező helye adva van, ezek ugyanis a dzsungel két szélén helyezkednek el.

Az ösvényen színes tappancsok jelzik a helyes irányt. A csapáson elefántok haladnak majd céljuk, azaz az ivóvíz felé. Mindkét állat egy-egy csapathoz tartozik a játék során. Mindkét csapatnak legalább két tagból kell állnia, annak érdekében, hogy legyen kinek előadni a feladványt.

 
Play-Doh Shape & Learn - Textures & Tools PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh Shape & Learn - Textures & ToolsAz apró kezecskék által létrehozott alkotást semmi sem pótolja. Ahhoz, hogy csemeténk finommotoros mozgása, és figyelme megfelelőképpen fejlődjön, szükség van elmélyült alkotótevékenységre, melynek egyik legjobb módja a gyurmázás. A puha massza dögönyözése feloldja a kezecskék izmait, így azok képesek lesznek a finom mozdulatokra is. A figyelem összpontosítása pedig természetessé válik a lurkók számára. 

Ahhoz, hogy ez a folyamat zökkenőmentesen végbemenjen, érdemes már korán megismertetni a srácokat az alkotás varázslatos lehetőségével. 

A Play-Doh gyurma Formázz és tanulj készletei közül az Anyagok és eszközök szett 2 éves kortól használható. A doboz tartalma igazodik a gyorsan fejlődő apróságok igényeihez. Hat, különböző színű, egészen pontosan citrom-, és narancssárga, rózsaszín, kék, zöld és lila színű masszát találunk, melyek megmunkálásához ollót, derelyevágót, és pizzavágót találunk. A henger formákből pöttyös, csíkos és sima felületűt használhatunk. 

Nem említettük eddig a három, gomba formájú nyomdát, melyekkel csillag, négyzet és háromszög minta készülhet. A pecsétnyomók kialakítása garantálja az apró kezek biztos fogását. 

Amint előkészítettük a kellékeket, kezdődhet az izgalmas játék. A készlethez tartozó minták elkészítése először szülői segítséget igényelhet, és az sem mindegy, melyik formával kezdjük az ismerkedést. Érdemes elsőként a kört, és a négyzetet kivágni, majd biztatni a kicsiket, hogy készítsék el a megfelelő eszközzel a képen látható mintákat.

Az apró kezek finom mozdulatait a pizza elkészítése is segíti, melynek szeleteit a lurkók maguk vághatják fel a pizzavágó segítségével. A lap hátoldalán található csíkok mind a pizzavágóval, mind pedig az ollóval szétválaszthatóak. 

Play-Doh Shape & Learn - Textures & Tools  Play-Doh Shape & Learn - Textures & Tools

Ahogy cseperednek a csemeték, egyre bonyolultabb minta elkészítésére leszek képesek, így kelhet életre a vitorlás hajó, a teknős, a napocska, és a sütemény. Az óvodás korú gyerekek csodás ruhakölteményeket varázsolhatnak a papírbabának. Az igazán profi alkotóművészek vidám fürtöket, loknikat, vagy copfokat készíthetnek a figurának.

 
Aqaubeads Jégvarázs PDF Nyomtatás E-mail

A Jégvarázs elbűvölő története rengeteg kislány szívét megdobogtatta már. A rajongás számtalan formában megjelenik a csajok életében, mind az öltözködés, mind pedig a játékok terén. Ezúttal szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy olyan, alkotásra ösztönző Jégvarázs készletet, mely a lányok kedvenc szereplőin keresztül ösztönzi őket a finommotoros mozgás fejlesztésére. Természetesen ebből a komolynak hangzó készségfejlesztésből a lurkók semmit sem vesznek majd észre, hiszen számukra az alkotás öröme lesz az elsődleges.

Aqaubeads Jégvarázs  Aqaubeads Jégvarázs

Az Aquabeads Frozen, azaz Jégvarázs szettben apró, színek szerint szelektált gyöngyöket találunk. Az hagyományos Aquabeads készletektől eltérő módon, ezúttal kristályokra emlékeztető gyöngyöcskéket is használhatunk. A csillogó kék szemekre Elza palástjához, míg a rózsaszín ékkövekre Anna köpenyéhez lesz szükségünk. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen előfordulhat, hogy ez a mágikus Jégvarázs készlet lesz az első Aquabeads szett egy kis hercegnő életében.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

 
Mágikus Jinn- Modell & Hobby PDF Nyomtatás E-mail

Mágikus Jinn - Modell & HobbyA játék forgalmazója a Modell & Hobby Kft.

A játék megvásárolható a jatekbolt.hu oldalon.

A szülők legnagyobb igyekezete ellenére is előfordul, hogy napi teendőik mellett, nem mindig tudnak időt szakítani unatkozó csemetéikre. Egy kis varázslattal most mágikus segítőre lelhetnek.

Jinn, a barkóba nagymestere. Repertoárjában szinte valamennyi ismert állatfaj szerepel, gondolatolvasó képességét ezúttal csapatunk tette próbára.

A bájos, cicára emlékeztető figura orrát kell lenyomni, ahhoz, hogy működésbe hozzuk. Innentől Jinn már instruál minket, bíztatva, hogy gondoljunk egy állatra. A kérdéseket jól érthető, mélyen zengő férfihangon teszi fel nekünk, s a mi válaszunk “Igen”, “Nem”, “Nem tudom”, vagy “Attól függ” lehet. A választékos szóhasználat, és a megfelelő időben elhangzó poénok teszik igazán életszerűvé a játékot. 

Miután ellenfelünk megfelelő számú kérdést tett fel az általunk elképzelt élőlényre, kísérletet tesz arra, hogy kitalálja. Bár ritkán, de előfordul, hogy a mi kis Jinnünk nem jár sikerrel. Ebben az esetben további kérdéseket intéz hozzánk, és újból rákérdez választott állatunkra. Partnerünk kitartó, és lelkes, akár megnyeri a partit, akár nem, minden játék végén megkérdezi, van e kedvünk még egy fordulóhoz. Amennyiben válaszunk nem, a jövőbeni viszontlátás reményében udvariasan elköszön.

Játék közben, amennyiben nem értettük jól a kérdést, lehetőségünk van megkérni rá, hogy ismételje meg. Ha mi magunk kételkedünk abban, hogy feleletünket helyesen adtuk meg, az “Egyet vissza” vezényszóval újra informálhatjuk Jinn-t.

10 cm-es kihívónkat bárhová magunkkal tudjuk vinni. Csemetéink szellemi fejlődésében, logikus gondolkodásában, tartalmas időtöltésében nagy segítségünkre lesz mágikus barátunk.

 
Crayola Kreatív Rajziskola PDF Nyomtatás E-mail

Crayola Kreatív RajziskolaA játék megvásárolható a jatekbolt.hu webáruházban.

Bizony még egy felnőtt számára sem egyszerű feladat, hogy a szem által látott világot, kezének finom mozdulataival visszaadja. Csak keveseknek sikerül valóban élethűen leképezni közvetlen környezetüket.

Még inkább így vannak ezzel az apróságok, akik egyre precízebb mozdulatokkal igyekeznek gömbölyűre rajzolni kedvenc macijuk buksiját, vagy épp szögletesre kanyarítani mesebeli házikójukat. A Manóprogram csapata ezúttal, egy olyan szerkezet bemutatására vállalkozik, amely segíti a finommozgások fejlődését, miközben a sikerélmény sem marad el.

A méretes dobozból egy fehér tábla kerül elő, melyhez egy mikroszkópra emlékeztető szerkezet illeszthető. Vele szemben helyezkedik el a lenyitható polc, melyre majd az a tárgy kerül, melyet papírra kívánunk vetni. De ne szaladjunk ennyire a dolgok elé. Helyezzünk egy rajzlapot a táblára, a sárga állványra pedig azt a tárgyat, melyet szeretnénk megörökíteni. Mostantól a dolgunk rendkívül egyszerű, a fekete keretes lencsébe pillantva meglátjuk a polcra helyezett tárgyat, ha pedig ceruzánkkal elkezdjük körberajzolni a látottakat, mágikus módon a vonalak a papíron jelennek meg. A trükk, a papírral szemben elhelyezett tükörben van, ám a mutatvány többi titkát nem fedhetjük fel.

Ügyelni kell a precíz mozdulatokra, ha tökéletes ábrát szeretnénk kapni. A lencsék különféle beállításaival, különböző hatást érhetünk el. Amennyiben párhuzamosan helyezzük el azokat, élesebb kontúrokat kapunk, míg merőleges beállításnál 3D hatás érhetünk el, mely kiváló portrékhoz, vagy tájképekhez. A készülékkel távoli tárgyakat, vagy embereket is másolhatunk.  Sőt, akár tabletünket is elhelyezhetjük a polcon, melyről akkor is kopírozhatunk képeket, ha éppen nem áll rendelkezésünkre nyomtató. A készlethez mellékelt színes ceruzákkal élettel tölthetjük meg a kész művet.

Használat után a kiálló részeket behajtjuk, és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a Crayola Kreatív Rajziskolát a dobozába. Így kis helyet foglal, és megóvhatjuk attól, hogy az alkatrészek sérüljenek.

Eleinte az egyszerűbb tárgyak átrajzolása is kihívást jelent a kicsik számára, ám ahogy telik az idő, egyre összetettebb, és részletgazdagabb alkotások születhetnek. Miközben észrevétlenül fejlődik gyermekünk finom kézmozgása, minden egyes elkészült kép a pozitív megerősítést szolgálja.

 Crayola Kreatív Rajziskola    Crayola Kreatív Rajziskola

 
Engino Inventor 50in1 Multi Modellek PDF Nyomtatás E-mail

E:\____termekek\20170920\engino nagy\

Az Engino építésre termett készletei közül bemutattuk az Engino Inventor 16in1 Autómodelleket, melyet minden tekintetben lenyűgözőnek találtunk. A néhány alap alkatrészből létrehozható járművek sokasága, a strapabíró alkotóelemek, és a mobil applikáció, mellyel további modellek összeállítása válik lehetségessé, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy időtálló, univerzális játékra tegyünk szert. Ezúttal az Engino Inventor 50in1 Multi Modelleket tettük próbára. 

Ezzel a készlettel összesen 50 különféle motorizált járművet és munkagépet hozhatunk létre. A nyomtatott útmutató ebből 4 modellt tartalmaz, mégpedig háromkerekű motorbiciklit, kétféle autót, és egy emelődarut. 

Rutinos építők számára nagyjából 1-1,5 órát vesz igénybe a gépek összeállítása. A látványos rajozok lépésről lépésre mutatják be, miként lesz az alkatrészekből működő járgány, vagy daru. Nézzük, hogyan dolgozik a 35 centiméter magas, négy stabil lábon álló emelőszerkezet. 

A munkagép hátsó részére három, méretes ellensúly került, ezek segítenek abban, hogy akkor is stabil maradjon az emelőszerkezet, amikor nagyobb súlyt akasztunk a kampóra. Egy, az ellensúlyokkal megegyező küllemű alkatrész a daru közepére is került, ám ez az alkotóelem a forgatómű feladatát látja el. 

E:\____termekek\20170920\engino nagy\  E:\____termekek\20170920\engino nagy\

Ahhoz, hogy a daru minél nagyobb területen tudjon tevékenykedni, képesnek kell lennie a 360 fokos fordulatra. A forgómozgásnak köszönhető, hogy a gém el tud jutni oda, ahol szükség van rá.

A forgómű működését fekete dobozba zárt motor biztosítja, melyet két darab AAA elem lát el energiával. Amint a zsebtelep a helyére kerül, üzembe helyezhetjük az elkészült darut. Amennyiben I-es fokozatba állítjuk a kapcsolót, a daru balra forog, míg II-es állásban jobbra mozdul el. Nullára kapcsolva megáll a kívánt helyen, hogy a gém leereszkedhessen a rakományért. Az emeléshez szükséges erőt a srácoknak kézzel kell kifejteniük, mert a csörlőt ők mozgatják. 

 
DohVinci - Style N Store Vanity (Sminktükör Készlet) és Utántöltő Csomag - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh: DohVinci Tükrös sminkasztal szett - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Minden korosztály számára fontos, hogy kibontakoztathassa kreativitását, és a képzelőereje szabad szárnyalhasson. Ahogy gyermekünk cseperedik, fejlődik finommotoros mozgása, ezzel együtt egyre részletgazdagabb alkotásokat képes létrehozni. Érdemes olyan eszközöket keresni számára, melyek egyszerűen használhatók, külön szakoktatói segítség nélkül is látványos eredményt biztosítanak. Annak érdekében, hogy könnyedén az alkotótevékenység felé fordítsuk a kislányok figyelmét, egy extra csajos cuccot tett próbára a Manóprogram csapata.

Dekorálhatsz vele ajtót, ablakot, bármilyen üveget, csempét. Ne szabj gátat a képzeletednek! Minden nagyobb készletben található egy formázó pisztoly, Pop Up tubusok (ezek tartalmazzák a búzát tartlamzó, száradó, bármilyen felületre felvihető különleges gyurmát– kivéve textil). És most vessünk egy pillantást a csodás sminktükröt tartalmazó Style N Store Vanity Készletre!

A méretes dobozból egy lila-rózsaszín fiók, és a hozzá csatlakoztatható tükör kerül elő, melyet néhány egyszerű mozdulattal összeállíthatunk. Az eredmény egy igazán látványos sminkasztal, melyet virágok és indák hálóznak be. A feladat rendkívül egyszerű, a készlethez tartozó nyomópisztolyba helyezzük a speciális gyurmatubust, melyből négy színt mellékeltek a szetthez, eltávolítjuk a kupakot és megkezdjük az alkotó munkát.

Play-Doh: DohVinci Tükrös sminkasztal szett - HasbroPlay-Doh: DohVinci Tükrös sminkasztal szett - Hasbro

A nyomópisztoly nyelének összenyomásával egy időben, vékony csíkban jelenik meg a modellező gyurma, melyet ha határozott mozdulattal viszünk fel a sminkasztal díszítőmotívumaira, háromdimenziós dekorációt kapunk. A formázófej segítségével vastagabb, hullámos vonalat húzhatunk. Az aprólékos kidolgozáshoz egy formázópálcát találunk a dobozban, melynek vékony élével csodaszép mintát készíthetünk, ellenkező oldalával pedig tappancs motívumot hozhatunk létre. A talpacska használata a készlethez tartozó fehér cica láttán teljesen érthető és gondolatébresztő, vajon merre sétált el a bájos cicuska?

Play-Doh: DohVinci Tükrös sminkasztal szett - Hasbro

Kiegészítőként karton virágot, szívet, és pillangót találunk a dobozban, melyeket díszítés után a Doh Vinci gyurmával rögzíthetünk a kívánt helyre.

 
Play-Doh PDF Nyomtatás E-mail

A szakemberek mind egyetértenek abban, hogy a gyerekek fejlődéséhez nagyban hozzájárul, ha rendszeresen gyurmáznak. Nem is gondolnánk, hogy a puha massza dögönyözése mennyi mindenre van jótékony hatással.

A finommotoros mozgás fejlesztése mellett a szem-kéz koordinációra is kedvező hatással van. Az arányok és méretek megismerése szintén fontos állomás egy gyermek életében, épp úgy, mint a színek elsajátítása. A különböző felületek kialakítása révén több érzékszervüket is inger éri, ilyen például a látás és a tapintás.

A gyurmázás az önkifejezés remek módja, mert feltárul a csemeték belső világa. Egy-egy jól sikerült alkotás dicsérése közben növelhetjük gyermekünk önbizalmát is. Az alkotás elősegíti a kreatív gondolkodást, a tervezés, a kivitelezés és a megvalósítás folyamatán keresztül. A kevésbé jól sikerült művekkel a kicsik megbizonyosodhatnak arról, hogy az elrontott tárgyakat kiegészítve, újragondolva új életre kelthetik azokat. Végül, de nem utolsó sorban remek feszültségoldó hatással van a srácokra a játék eme kreatív formája.

 Play Doh

Amennyiben nem szeretnénk otthon kavarni, kutyulni, főzni vagy forralni, és házilag előállítani a gyurmát, irányítsuk figyelmünket a kereskedelmi forgalomban kapható masszákra. Ezek közül az egyik legjobb választás a Hasbro által forgalmazott puha, kellemes illatú, károsanyag mentes Play-Doh gyurma. Nézzünk néhány alapkészletet, mellyel remekül eljátszhatnak a srácok.

A Manóprogram csapata által próbára tett csomagok közül a Dzsungel fantázia nevet viselő készlet összesen 336 gramm gyurmát tartalmaz. Színüket tekintve kétféle sárga, piros, kék, zöld és lila massza bújik meg a tégelyekben. A csomag alkotáshoz szükséges segédeszközöket is tartalmaz, például egzotikus állatokat formáló kiszúrókat, melyek érdekessége, hogy belsejük puzzle alakzatokat mintáz, így több színű gyurmát használva kirakót készíthetnek a gyerekek. Találunk továbbá műanyag kést a szeleteléshez, és mintás nyújtófát, melynek segítségével izgalmas motívumokkal láthatják el a csemeték a kész alkotást.

Az imént említett eszközök tisztítása egyszerű és gyors, nem kell attól tartani, hogy a massza beleszárad, és nem tudják a lurkók többé rendeltetésszerűen használni azokat.

 Play Doh  Play Doh

 
Mad Mattr - örökmozgó gyurma PDF Nyomtatás E-mail

Mad Mattr- örökmozgó gyurma

Gyurmázni szinte minden gyermek szeret, ám sok terméknél szembesülnek azzal a szülők, hogy bizony maszatol, zsíros foltot hagy, esetleg morzsolódik. A CURIOCITY által forgalmazott örökmozgó homokhoz hasonlóan ismét egy úttörő terméket mutatunk be nektek. Ez a különleges anyag, a Mad Mattr (ejtsd med metör, azaz őrült anyag), vagyis egy örökmozgó gyurma.

A csomagolásként szolgáló tasak feltépését követően kiszabadíthatjuk a kék színű, külön zacskóban is elhelyezett örökmozgó gyurmát. A tasakot nyomózárral látták el, így a játék végeztével légmentesen lezárhatjuk az anyagot.

Ismerkedjünk meg a Mad Mattrrel. Első tapintásra szilár anyag benyomását kelti, ám amennyiben nyomást gyakorlunk rá, ujjaink könnyedén siklanak a kék matéria belseje felé. Ekkor már az egységes szerkezetben is változást észlelünk, az örökmozgó gyurma habos állagot ölt. Ennek ellenére nem esik szét, nem szóródik, és nem kenődik sem a tárgyakra, sem az ujjakra. Amennyiben a magasba emeljük, hömpölygő láva módjára folyik ki kezeink közül. Amennyiben újra egyesítjük az anyagot, ismét kemény tömbbé áll össze. Ezt a kapcsolatot határozott mozdulattal megszakíthatjuk. Ekkor a gyurma több, szilárd részre bontható.

Ennek a tulajdonságának köszönhetően jól formázható, akár sablon használatával, akár ujjaink segítségével.

A gyurmázás elengedhetetlenül fontos a finommotoros mozgás fejlesztéséhez, a Mad Mattr - örökmozgó gyurmával azonban nem csak a srácok, de a szülők is elégedettek lesznek, hiszen nem koszol, nem maszatol, nem szilárad ki, korlátlan ideig használható.

További jó hír, hogy nem tartalmaz semmilyen allergén anyagot.

Az örökmozgó gyurma öt további színben érhető el.

Mad Mattr- örökmozgó gyurma  Mad Mattr- örökmozgó gyurma

 
Play-Doh Kitchen Creations - Mókás sütik PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh Kithen Creations Melyik csemete ne szeretne sürgölődni a konyhában? Gyúrni, nyújtani, formázni, cicomázni, az egyik legjobb móka a világon. A Play-Doh Kitchen Creations készlet lehetőséget teremt a srácok számára, hogy akkor is kiélhessék a sütéssel kapcsolatos vágyaikat, amikor a konyhában más finomság készül. 

Az élénk színű gyurmák között találunk narancssárgát, rózsaszínt, zöldet, kéket, és citromsárgát. A vidám árnyalatokkal igazán látványos desszertek készülhetnek. 

Felsorolni is sok a rendelkezésünkre álló eszközöket. A dobozban három darab kiszúró formát, egy műanyag kést, nyújtófát, három különböző csővel felszerelhető tortadíszítőt, háromféle süteményformát, egy tortalapátot, tányért, valamint kétszintes tortatálat találunk.

A finomságokat változatos formában készíthetjük el, ínycsiklandozó dekorációkkal. Miután kiválasztottuk, hogy kerek, csillag, vagy medve formájú édességet kívánunk készíteni, következhet a díszítés. A kék kistányér aljában eper, cseresznye és málna forma kapott helyet, így "friss" gyümölcsökkel dekorálhatjuk a kész sütiket.  A tortatál alsó része muffin forma, így akár cup cake is készülhet. De a tortatál tetején található gyertya, kacsa, mackó, pillangó és kétféle focilabda forma segítségével újabb díszek születhetnek. A tortatál legtetején levelet, szívet, csillagot, virágot, és pillangót találunk. 

Mivel tehetjük még változatosabbá a kész művet? Természetesen a tortadíszítővel, mely csillag, hold, és vonal mintát képes készíteni. 

Amennyiben szeretnék felszeletelni a kész süteményt megtehetjük a recés műanyag késsel, mely biztonságosan használható, nem éles, ám a fűrészfogak segítségével könnyedén darabolhatjuk fel a kész tortácskákat. A tortalapát használatával könnyedén kiszedhetjük a felszeletelt finomságokat a tányérra. 

 
LEGO® Friends Vidámparki hotdog árusító kocsi PDF Nyomtatás E-mail

Sok kislány szívét megdobogtatja a hazai gyermekcsatornákon futó LEGO® Friends fantázianevet viselő animációs sorozat. A kedves történetek nem csak fordulatosak, de tanulságosak is. Az öt barátnő bármikor számíthat egymásra. A csapat minden tagja tehetséges valamiben. Andrea kiválóan énekel, Emma kreativitása határtalan, míg Olíviát egyetlen technikai kihívás sem ejti zavarba,  Stephanie otthonosan mozog a konyhában, Mia pedig él hal az állatokért.

Lego Friends Hotdog  Lego Friends Hotdog

Ezúttal a lányok Heart Lake City vidámparkjába látogatnak el, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keverednek. Természetesen valamennyien megcsillogtatják tehetségüket. A fáradalmakat hol máshol pihenhetnék ki, mint Stephanie hotdog árusító autójánál. A "Forrókutyát" mintázó büfékocsi ezúttal a Manóprogram csapatához gördült be. 

A lila dobozon jól látható a LEGO® Friends márkajelzés, mely garanciát jelent a minőségre, és a tartósságra. A készletet 6-tól 12 éves korig ajánlják. A 60 oldalas szerelési útmutató első lépéseként Olíviát és Nate-et pattintjuk össze. Ahogy a LEGO hivatalos honlapján látható miniepizódokból kiderül, Nate-nek jutott a feladat, hogy hotdog jelmezbe bújva csalogassa a vásárlókat. A nem mindennapi kosztüm eltávolítható, ekkor kell felhelyeznünk a fiú fejére a csomagban található fekete hajat. 

Lego Friends Hotdog  Lego Friends Hotdog

Ezt követően pattintsuk össze a hirdetőtáblát, melyen színes rajz mutatja, melyik irányba találhatjuk a büfét. Ezt a műveletet néhány egyszerű lépés követi, mivel a stand mellett tengeri képet ábrázoló paraván található. Ez a mókás kép lehetőséget biztosít az arra járóknak, hogy profi fotós segítségével, talán éppen Emma lesz az, megörökítsék a pillanatot.

 
Sands Alive Királyi kastély készlet PDF Nyomtatás E-mail

Sands Alive Királyi kastély készlet

A Sands Alive homokgyurmáról korábban már ejtettünk néhány szót, amikor bemutattuk nektek az Állatos, a Színes süteményes, és a Pizza Party készletet. Ezúttal, várépítő tudományukat csillogtathatják meg a srácok, méghozzá a lakás falain belül.

A puha, krémes massza külön zacskóban került a dobozba. A készlethez tartozik továbbá, egy speciális, homok tárolására alkalmas munkatálca. Ez az eszköz megakadályozza, hogy a gyurma az alkotó asztalról, a lakás többi helyiségébe is eljusson. 

Találunk még a csomagban egy nyomdázó hengert, és egy mintaecsetet is. Ezekre az eszközökre a "burkolásánál" lesz szükségünk. A kúp-, tégla-, és henger formák oly módon kerültek kialakításra, hogy használatuk során téglamintát hozzhassunk létre. 

A kifejezetten várépítésre készült elemek remekül használhatóak a Sands Alive homokgyurmával. Amennyiben a különleges anyagot tömörítjük, szilárd formákat hozhatunk létre. Ennek megfelelően, a falakat és tornyokat mintázó formák segítségével, egész várost hozhatunk létre.  A magasba nyúló tornyokhoz csigalépcsőt tervezhetünk, míg az utcát macskakővel boríthatjuk, a nyomdázó henger segítségével. 

A kezünk nyomán szétpergő Sands Aliveból újabb és újabb palotákat hozhatunk létre. 

Az sem jelent problémát, ha a homokgyurma a tárolóedényben marad, mert speciális összetételének köszönhetően nem szárad ki. 

A játék 3 éves kortól ígér vidám időtöltést, miközben észrevétlenül fejleszti a kicsik finommotoros mozgását, arányérzékét, és képzelőerejét. 

 

 

Hirdetés
Hirdetés

 

Sands Alive Királyi kastély készlet  Sands Alive Királyi kastély készlet

 
Sands Alive Erdei Barátok Teadélután készlet PDF Nyomtatás E-mail

Sands Alive Erdei Barátok Teadélután készletA Sands Alive homokgyurmák közül bemutattuk nektek az Állatok, a Színes sütemények, valamint a Pizza Party készletet. Az Erdei Barátok Teadélután szettel ismét a kislányokat kívánjuk megszólítani, hiszen az édes mosómedve, és az aranyos mókus minden csajszi szívét megdobogtatja.

A modellező homokgyurma, különleges állagának köszönhetően, szinte kifolyik az ujjaink közül. Ám, ha nyomást gyakorolunk a gyurmára, szilárd formát ölt magára. 

A Sands Alive Erdei Barátok Teadélután készletben, a fent említett állatok sablonján kívül, megtaláljuk a teázáshoz szükséges valamennyi kelléket. Az erdőrészletet ábrázoló alátét, azon kívül, hogy közelebb hozza a kicsikhez a természetet, segít kordában tartani a homokgyurma szemcséit. 

Elsőként készítsük el a vendégeket. Tekintve, hogy a formák segítségével lehetőségünk van mosómedvék és mókusok egész seregét létrehozni, bátran gondolkodhatunk nagyobb összejövetelben is, ám két résztvevővel is sikeres teadélutánt rendezhetünk. Rendelkezésünkre áll négy darab lapos tányér, két zöld és két sárga, valamint két kiskanállal, és két rózsaszín csésze. A formanyomó segítségével virágokkal és kavicsokkal borított mezőt hozhatunk létre a kisállatok számára.

A finom falatok elfogyasztása után, a homokgyurmát akár elöl is hagyhatjuk a következő összejövetelig, hiszen különleges anyagának köszönhetően nem szárad ki. Amennyiben mégis szeretnénk elpakolni a készletet, a dobozban két tárolórekesz került kialakításra, melyek lehetőséget biztosítanak a praktikus tárolásra. 

 

Hirdetés
Hirdetés

 

 
Cut it out! PDF Nyomtatás E-mail

Remek kis koffer tárul elénk a Modell & Hobby Cut it out! feliratú dobozából. A piros, kék, sárga dizájnnal ellátott műanyag bőrönd elöl masszív rajztáblaként szolgál, mely néhány ügyes mozdulattal levehető.

Az alatta megbúvó készlettel igazán mesés dolgokat készíthetnek a srácok. Lássuk, mit rejt a szett. 

Cut it out!  Cut it out!

Először is találunk négy darab különleges filctollat, piros, fekete, kék, és narancssárga színben. Egyediségük abban rejlik, hogy valamennyi vékony pengét rejt. Nem kell megrémülni, csak a speciális kupak segítségével bukkannak elő a kések. A filctollakhoz csatlakoztatható búrával biztonságosan dolgozhatnak a gyerekek, anélkül, hogy a késsel meg tudnák vágni magukat. A táskából előkerül még egy piros zsinór, és egy ragasztó. Valamennyi eszköz Cut it out! logóval van ellátva. 

A csomagban jó néhány színes sablont találunk, melyeket a munkaasztalra helyezve kivághatunk a speciális eszközzel. A színes lapokon megtaláljuk az egyes darabok felhasználási javaslatát. Így készülhet muffin, szivárványos függődísz, melyet a piros zsinórra akaszthatunk, valamint ajándékkártya, szemüveg, és bájos madárkák. 

 
Maszatmentes kifestő PDF Nyomtatás E-mail

Bármilyen furcsa, a színezés nagyon fontos szerepet tölt be a gyerekek életében, mert ez az elfoglaltság hozzásegítik őket az íráskészség megszerzéséhez. Az első széles, koordinálatlan mozdulatokat felváltja a precíz vonalvezetés. A gyakorláshoz azonban idő, és megfelelő felszerelés szükséges, ezért érdemes körüljárni a lehetőségeket.

	Maszatmentes kifestő

Ami biztos, hogy olyan rajzeszközt érdemes választani, mely nem hagy maradandó foltot a bútorokon és a textíliákon. Legjobb lenne persze, egy olyan filctoll, mely egyáltalán nem hagy nyomot, kizárólag azon a papíron, mely speciálisan ehhez az eszközhöz tartozik. Így nem kellene attól félni, hogy szemünk fénye összemaszatolja a kanapét is.

Bármilyen hihetetlen, a Modell & Hobby által forgalmazott Crayola Maszatmentes kifestők teljesítik a fenti elvárásokat. Bontsuk ki a Disney Princess feliratú dobozt, és nézzük meg, mindez hogyan működik a valóságban.

Az 5 darab különleges filctoll mellett megtaláljuk a 18 képet tartalmazó kifestőfüzetet. A színek a hercegnők világához igazodva sárga, lila, halványkék, rózsaszín, és karamell árnyalatban kerültek a csomagba.

Maszatmentes kifestő  Maszatmentes kifestő

 

A füzet lapjain oldalanként egy uralkodót találunk, annak érdekében, hogy a korábbi alkotások átütő színei ne gátolják a további alkotást a lap túlsó oldalán.

 
CRAZE Magic Sand homokgyurma, a határtalan kreativitás PDF Nyomtatás E-mail

CRAZE Magic Sand homokgyurma, a határtalan kreativitásTöbb alkalommal méltattuk már a homokgyurmák rendkívüli tulajdonságait. Amellett, hogy tapintásuk nagyon kellemes, nem száradnak ki, és nem hagynak foltot a különböző felületeken. A webjatekbolt.hu jóvoltából ezúttal egy különleges, német cég által gyártott készletet szeretnénk bemutatni nektek.

A méretes papírdobozon Villám McQueen jellegzetes piros kasznija látható. Felnyitva a fedelet meglepve tapasztalhatjuk, hogy a szetthez egy igazán masszív, zárható műanyag tárolódoboz tartozik. A doboz alsó része igazodik a versenyautó piros színéhez, míg átlátszó tetejét CRAZE Magic Sand felirat díszíti. 

Az egyes színek külön zacskóban kerültek elhelyezésre. Találunk pirosat, zöldet, barnát, szürkét, és feketét. A formák között megleljük Villámot, Matukát, Macket, a McQueent szállító kamiont, valamint egy versenyautót. 

Tovább keresgélve kezünkbe akad egy hengerelő, mellyel minden bizonnyal a járművek számára készíthetünk tükörsima utat, továbbá egy formázókés. Utóbbit természetesen biztonságos műanyag kivitelben. 

Annak érdekében, hogy az utakat az animációs film többi szereplője is igénybe vehesse, kemény kartonból megtaláljuk Sheriffet, Luigit, Guidot, Corvette-et, és Pirót, a tűzoltóautót. Minden járgányhoz átlátszó tartót mellékeltek, ezzel talpra, pontosabban kerékre állíthatjuk a karaktereket. 

Útjelzőtáblák is kerültek a készletbe, hogy még élethűbb úthálózatot hozhassunk létre.

Amennyiben készen állunk egy kis mókára, készítsük el az első figurát. Az alkotáshoz használhatjuk a dobozt, de a munkához választhatunk nagyobb felületet is, hiszen a homokgyurma nem hagy foltot, és könnyen feltakarítható. 

CRAZE Magic Sand homokgyurma, a határtalan kreativitás  CRAZE Magic Sand homokgyurma, a határtalan kreativitás

A CRAZE Magic Sand tapintásra kissé érdes, nem pereg, nem folyik, összenyomva szilárd formát ölt, mely sokáig megmarad. Az elkészült figurák masszívak, stabilan állnak a kerekeken. A jól formálható anyagból készíthetünk számukra garázst, töltőállomást, vagy parkolót is. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. 

 
MagiCube - Robotok PDF Nyomtatás E-mail

magic-cube-robotok-01

Amikor szóba kerül a Geomag, mindenkinek a mágnesekkel összekapcsolható szuper építőjáték jut eszébe. A kisebbek számára készült Geomag termékek a MagiCube nevet kapták, melyek mágnessel összekapcsolható kockákat tartalmaznak. A változatos készletek között lányok és fiúk számára egyaránt bőséges választékot találunk. 

A MagiCube - Princess szett egyértelműen a lányok szívét hivatott meghódítani, míg a most bemutatásra kerülő Robotok szett elsősorban a kisfiúkat igyekszik elbűvölni. 

A színes, mágnessel összekapcsolható kockákból ezúttal 11 darabot találunk a dobozban. A MagiCube mágneses kockákra jellemző, hogy stabilan összekapcsolódnak és remekül illeszkednek, szétválasztásuk mégis könnyű, nem okoz gondot az óvodás korosztály számára. 

A 27 darab felhelyezhető mágneses lapocska ruházza fel tartalommal a színes kockákat. A robot testrészeket ábrázoló lapocskák között találunk fejet, karokat, lábakat és különféle műszereket. Felhelyezésük rendkívül egyszerű, eltávolításuk pedig egy mozdulattal megoldható. 

Miután kiválasztottuk, hogy melyik robotot szeretnék megépíteni, helyezzük fel a mágneses lapokat, majd illesszük össze a robotok testrészeit. Játszhatunk a kockák színével is, mely hátteret biztosít a felhelyezett lapocskák számára. Ennek köszönhetően készíthetünk egy színű robotot, vagy a szivárvány színeiben pompázó bádogembert. 

A készlettel összesen három féle robotot kelthetünk életre. 

A szett jól variálható más Geomag MagiCube készletekkel, így a hercegnők és a robotok bátran elfoglalhatják a srácok által épített kastélyt, vagy házikót  is. 

A kiváló minőségű MagiCube remek választás az óvodás korosztály számra, hiszen kiválóan fejleszti a finommotoros mozgást, miközben hozzájárul a logikus gondolkodáshoz és a kreativitás fejlődéséhez.

MagiCube - Robotok   MagiCube - Robotok

 
Littlest Pet Shop: Édességbolt Penny Ling picurkával - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Little Pet Shop - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Nehéz a választás, amikor gyermekünk Littlest Pet Shop, Icuri Picuri barátért rágja fülünket. A több évtizedes múltra visszatekintő, kedves figurák, az évek során számtalan fajtában, formában, és színben láttak napvilágot. Ahogy a kínálat bővült, úgy nőtt a lehetőség, hogy kiegészítsük kis kedvencünk világát. Választhatjuk otthonnal, játszótérrel, csúszdás medencével, kifutóval, és még számtalan helyszínnel. A környezethez hűen illeszkednek a kiegészítők is, melyek Icuri Picuri barátunk kényelmét szolgálják.

A Manóprogram csapata ezúttal Penny Linget, az aprócska, lila-fehér pandamackót vette szemügyre, amint hatalmas könnytengert árasztva sír, leesett fagylaltja miatt. Kis barátunkat ugyanis egy Cukrászda előtt állíthatjuk fel, melyet a dobozba rejtett panelekből, saját magunk állíthatunk össze. A játék kivitelezése igazodik a rajzfilmsorozat képi világához. A legtöbb csemete imádja a matricákat, a készlet pedig lehetőséget biztosít számukra, hogy süteménnyel, fagyival, nyalókával dekorálják ki az édességboltot. Az apró kiegészítők remekül mutatnak a látványpulton, tökéletesen visszaadva egy fagyizó hangulatát.

Penny Ling Cukrászdája, a Stílus Készlet fantázia névre keresztelt egység egyik tagja. Az általunk próbált boltocska ugyanis további elemekkel bővíthető, egymásba kapcsolható, egymásra helyezhető. A többi helyiséghez is jár aprócska barát, így az egymás mellé helyezett üzletek és lakóházak népes utcácskává alakulhatnak át. Számtalan jelenet állítható fel, különféle szituációk kelnek majd életre. A megállított pillanatkép pedig, amely az egyes eljátszott történet boldog befejezését mutatja, különleges dekorációja lesz a gyerekszobának.

 
Atmosflare 3D toll készlet + utántöltő PDF Nyomtatás E-mail

A rajzolás minden életkorban nagy élmény. A kezünk mozdulatai nyomán megelevenedő vonalakkal szinte bármit megalkothatunk, a színek segítségével pedig megtölthetjük élettel a papírra vetett alkotást. A rohamosan fejlődő technika, ma már a hagyományos, két dimenziós rajzot képes kiemelni a síkból, és elhelyezni azt a térben. Lássuk, hogyan!

Atmosflare 3D toll készlet + utántöltő  Atmosflare 3D toll készlet + utántöltő

Az úgynevezett 3D toll lehetőséget biztosít arra, hogy kiemeljük alkotásunkat a síkból, és térben hozzuk létre elképzelésünket. 

A Formatex által forgalmazott Atmosflare 3D toll készlet a nagyobb gyerekek (és szüleik) számára készült. Az alsó tagozatos csemeték számára az I DO 3D készleteket ajánljuk, melyek az Atmosflare-hez hasonlóan működnek. Most azonban lássuk, hogyan kelthetjük életre fantáziánk gyümölcsét. 

Hirdetés
Hirdetés

A dobozban 1db 3D tollat, 4 darab festőkupakot, valamint 2 db festékpatront találunk. Amint kikristályosodott, hogy mit kívánunk létrehozni, vegyük elő a piros, vagy a kék festékpatront, és tekerjük le a kupakját. Utántöltő formájában további színek válnak elérhetővé, melyekkel még összetettebb, és színesebb kompozíciót hozhatunk létre. 

 
Play-Doh Pecsételj és tanulj! PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh Pecsételj és tanulj!

Az óvoda fő feladata, hogy az apróságokat felkészítse az iskola kihívásaira. A versek, dalok, kreatív alkotások mellett komoly szerepet kap a számolás is. Természetesen a kicsik játékos formában ismerkednek a tízes, majd a húszas számkörrel. A Play-Doh látványos készlete a számok világába repíti el a srácokat.

A Play-Doh Pecsételj és tanulj! készlet 8 darab tengeri állatos bélyegzőt, 3 darab tengeri állatok elhelyezésére alkalmas képet, valamint 10 darab számozott, tengeri állatok képével ellátott kártyát tartalmaz. 

A szetthez tartozik további 3 tégely gyurma, méghozzá rózsaszín, sárga, és zöld színbe. A színes masszák, és a tárolódobozuk segítségével készülhetnek el a korongok, melyekre az állatok képét nyomdázhatjuk. 

Ezt követően a kartonból készült kártyalapok közül akár tudatosan, akár véletlenszerűen kiválasztunk egy lapot, és a lurkók annyi példányban készíthetik el a képen látható állatos korongot, amilyen számot a kártyán látnak. 

Az elkészült korongokat a gyerekek irányítottan, vagy szabadon elhelyezhetik a tengeri képeken. Instrukciók alapján a srácok gyakorolhatják az irányokat, a fent - lent, előtte -mögötte, és jobbra - balra fogalmakat, melyek szintén elengedhetetlenül fontosak a sikeres iskolakezdéshez.

A játékos készlettel, amellett hogy öröm lesz a tanulás, a finommotoros mozgás is fejlődik, mely az íráskészség megszerzéséhez fontos. A cél sohasem az erőszakos fejlesztés, hanem az észrevétlen, játékos fejlődés, mely hozzájárul a megfelelő képességek elsajátításához.

Play-Doh Pecsételj és tanulj!  Play-Doh Pecsételj és tanulj!

 
Stikbot - Formatex PDF Nyomtatás E-mail

Stikbotok, vagyis kis pálcika robotok tették tiszteletüket a Manóprogram csapatánál. Pöttyös Panni után szabadon, hívhatnánk őket akár Kukucs Ivánkának és Piripócsi Tillának is, ám az egyszerűség kedvéért talán maradjunk Tik és Taknál. Tik teste átlátszó, végtagjait pedig neonsárga gumiszalagok kötik össze egymással. Tak ezzel szemben tetszetős narancsszínű vázzal büszkélkedhet, melyet barátjához hasonlóan sárga gumiszalag rögzít. A kezek és lábak helyén fehér tapadókorongokat találunk.

Stikbot - Formatex  Stikbot - Formatex

Kis barátaink ízületei a vállaknál, a könyöknél, valamint csípőnél és térdnél mozgathatók, forgathatók, sőt, egy ötletes vájat segítségével rögzíthetők is. Az érzelemmentes arckifejezést az aszimmetrikus szempár teszi bohókássá.

 
Clikies Összekapcsolható bogarak nagy szett 90 db-os PDF Nyomtatás E-mail

A kislányok már egészen korán felfedezik az ékszerekben rejlő lehetőségeket. A vidám kiegészítőket idővel szívesen készítik saját maguknak. Sokszor szembesülnek azonban azzal, hogy apró kezük még nem elég ügyes az aprólékos, precíz alkotásokhoz. Természetesen léteznek áthidaló megoldások, melyek a bonyolult technikák ismerete, és megvalósítása nélkül kínálnak lehetőséget a csajok számára, hogy elkészítsék saját, vagy barátnőjük új kiegészítőjét. A Formatex által forgalmazott Clikies segítséget nyújt az óvodás, és kisiskolás gyermekek számára, hogy saját maguk készíthessék el ékszerüket. 

Clikies Összekapcsolható bogarak nagy szett 90 db-os  Clikies Összekapcsolható bogarak nagy szett 90 db-os

Az Összekapcsolható bogarak nagy szett 90 darab vidám alkotóelemet tartalmaz. A készlet különlegessége, hogy nem csupán a láncot alkotó figurákat kell összekapcsolni, de magát a pillangót, katicát, és virágot is magunknak kell létrehozni.

Hirdetés
Hirdetés

 
Glitza Fashion Oriental PDF Nyomtatás E-mail

A tavalyi nyár egyik nagy slágere minden bizonnyal a csillámló arany tetoválás volt. A sikersztori az idei évben is folytatódik, így nem árt már most átgondolni, milyen megoldással helyezzük el csemeténk, és természetesen saját bőrünkre a figyelemfelkeltő kiegészítőt. A látványos minta több változatban készülhet. Mi most egy extra gyors, kényelmes, és egyszerű megoldást szeretnénk bemutatni nektek.

A Formatex által forgalmazott Glitza Fashion Oriental készlet mindent tartalmaz, mely egy menő csillámtetkó elkészítéséhez szükséges. A dobozból kétvégű ecset, csillámpor, és két ív ragasztós minta kerül elő.

A tetoválás elkészítése valóban gyerekjáték. Elsőként kiválasztjuk a megfelelő motívumot, mely lehet hosszan tekergő inda, vagy kisebb virág, esetleg közepes méretű madártoll. Bármilyen hihetetlen, a ragasztóanyagot maga a sablon tartalmazza, azaz nem szükséges külön bajlódnunk a ragasztó felkenésével. Elegendő a kivágott ábrát elhelyezni azon a területen, ahová a tetoválást szeretnék feltenni, és a fólia enyhe dörzsölésével áthelyezni bőrünkre a kötőanyagot. Az eljárásának köszönhetően a minta tökéletes állapotban, cseppmenetesen kerül át a testünkre.

Ezt követően az ecset keskenyebb végét belemártjuk a csillámporba, majd óvatos, sepregető mozdulattal felhordjuk a ragasztóra. A maradékot az ecset szélesebb részével távolíthatjuk el.

A mű el is készült, már csak élvezünk kell a csillogást. A motívumok 3-7 napon át maradnak bőrünkön. Amennyiben szeretnék tetoválásunkat előbb eltávolítani, sminklemosóval, vagy szappanos vízzel tehetjük meg.

 

Hirdetés
Hirdetés
 

Glitza Fashion Oriental  Glitza Fashion Oriental

 
Play-Doh Formázz és tanulj! - Színek és formák PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh Formázz és tanulj! - Színek és formákGyurmázni szinte minden csemete imád. A puha massza nyomkodása, formázása közben fejlődik a finommotoros mozgásuk, valamint kreativitásuk. A Play-Doh magas minőségű gyurmái tökéletes választást jelentenek az alkotáshoz. Miben is rejlik eme legendás gyurma nagysága? Amellett, hogy nem tartalmaz egészségre ártalmas anyagot, kellemes illatú, és tapintású, élénk színű, ám kellemetlen ízű. Mindez hozzájárul a biztonságos, és élménydús használathoz. 

A Színek és formák fantázianevet viselő készlet 8 tégely Play-Doh gyurmát tartalmaz, mégpedig piros, narancs-, és citromsárga, zöld, kék, barna, lila, és fekete árnyalatban. A formák között kör, szív, négyzet, és csillag kapott helyet. Mellette papírból készült színes formákat rejtő lapot találunk. 

A feladat adott, a színes ábrákat le kell takarni a megfelelő árnyalatú és formájú gyurmával. Azaz a piros háromszögre piros, háromszög alakú gyurmadarab kerül, míg a lila szívre a lila gyurmából megformázott szívet tesszük. A formák két különböző méretű alakzat kivágására alkalmasak, így először nagyobb, majd kisebb méretben készíthetjük el a kívánt formát. A sárga henger használatával vékonyra lapíthatjuk a masszát.

A nyári mezőt ábrázoló képen a rendelkezésünkre álló formák segítségével napocskát, szivárványt és pillangót készíthetünk. A kép elkészítése fejleszti a megfigyelő, és kombinációs képességet, valamint segít a formák, színek elsajátításában.

Play-Doh Formázz és tanulj! - Színek és formák  Play-Doh Formázz és tanulj! - Színek és formák

 
Aquabeads - Verdák és Star Wars PDF Nyomtatás E-mail

A Formatex által elérhető Aquabeads gyöngyök közül bemutatásra került korábban a lányok számára készült Jégvarázs  változat. Ezúttal a fiúknak szeretnénk kedvezni két vagány, pasis szettel. 

Vegyük elsőként górcső alá a Star Warsos verziót, mely 4 éves kortól kínál kiváló időtöltést a srácok számára. A készlet tartalmaz egy csillaggal díszített vízfújót, egy gyöngyözőkeretet, és kétféle sablont. A minták ezúttal BB-8-t, és Chewbacca-t ábrázolják. 

A színek szerint lezárt tasakokban poligon gyöngyöket találunk, melyek nem kerek, hanem sokszögű kialakításúak, ennek köszönhetően könnyebben a helyükön maradnak, és egyszerűen kapcsolódnak egymáshoz. 

Aquabeads - Verdák és Star Wars  Aquabeads - Verdák és Star Wars

Ahhoz, hogy maradéktalanul megalkothassuk a két népszerű karaktert, fehér, törtfehér, fekete, szürke, világos-, és sötétbarna, narancs-, és citromsárga, pink, és kék színű került a dobozba. 

Hirdetés

Az elkészítés módja a következő:

 
Play Box, Kreatív szett, pörgethető formák PDF Nyomtatás E-mail

Play Box, Kreatív szett, pörgethető formák

Bizonyára sokan ismeritek a vasalható gyöngyöket. Az apró, színes, henger alakú műanyagokat felhelyezzük egy speciális keretre. A keret apró kúp alakú pöckökből áll, melyek épp olyan távolságra vannak egymástól, hogy a felkerülő műanyag hengerek összeérjenek. A munka végeztével, vasaló segítségével összeolvasztjuk a gyöngyszemeket, ennek hatására színes mintát kapunk. 

Bőséges kínálatot találhatunk a különféle készletekből. Létezik előre meghatározott forma, de szabadon használható, átlátszó sablonokat is talál bőségesen. A jatektenger.hu kínálatában ezúttal olyan speciális szettre bukkantunk, mely pörgettyű készítését teszi lehetővé a színes gyöngyökből.

A Gyro Crafts feliratú doboz nem túl nagy, tekintve, hogy a pörgettyűink sem tányér nagyságúak lesznek. A készlet 2000 darab színes műanyag hengert tartalmaz, valamint három átlátszó sablont, és 5 darab rudat, melyek majd a forgást biztosítják a kész alkotások számára. A színes útmutatóban előre megálmodott mintákat találunk, melyek az átlátszó sablonok alá helyezhetők. Ezek segítségével szabályos mintákat készíthetünk, mely forgás közben gyönyörűen kirajzolódik. 

Természetesen ez csak egy lehetőség, készíthetünk saját motívumot is, mely még izgalmasabbá teszi az alkotófolyamatot. 

A pörgettyű készítés menete megegyezik a hagyományos vasalható gyöngykép elkészítésével, azzal a különbséggel, hogy a sablon közepén található tüskét minden esetben szabadon kell hagynunk, hogy be tudjuk szúrni a forgatást biztosító alkatrészt. Miután elkészült a kép, a készlethez tartozó vasalható papírral letakarjuk a gyöngyöket, - így nem ragadnak a vasalóhoz – majd óvatos mozdulatokkal átsimítjuk a vasaló forró talpával. A hengerek néhány perc alatt összekapcsolódnak, de vigyázat, ilyenkor még forró az alkotás!

A kihűlt pörgettyűkön keresztül szúrjuk a forgást biztosító rudat, majd kipróbálhatjuk munkánk gyümölcsét. 

A színes alkotások szédületes sebességgel pörögnek körbe, az összemosódó színek pedig csodás látványt nyújtanak. 

Hirdetés
Hirdetés

A kiváló szórakozás, és az alkotás öröme mellett, a játék fejleszti a finommotoros mozgást, és a koncentráló képességet. 

Play Box, Kreatív szett, pörgethető formák  Play Box, Kreatív szett, pörgethető formák

 
Play-Doh Kitchen Creation - Reggeli sütő PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh Kitchen Creation - Reggeli sütőA Hasbro Play-Doh Kitchen Creation készletei közül korábban bemutatásra került a világító sütő, mellyel íncsiklandozó főételek készülhetnek. Most, egy valódi reggeliző szett került a látómezőnkbe, gofrisütővel, szirupos kancsóval, és látványos receptekkel.

Miután a készlet darabjait kiszabadítottuk a dobozból, nekiláthatunk a reggelinek. A fehér, piros, sárga, barna, kék, és tejeskávé színű masszából számtalan ételt készíthetünk. A recept-kártyákra croissant, sült tojás, szalonna és zsemle, palacsinta, valamint sajtos szendvics került. A gofrisütőn kialakított formáknak köszönhetően jóval több lehetőség áll rendelkezésünkre. A sütő tetején gyümölcs, alján zsemle és sajt forma található. Belsejében kenyér, felvágott, és gyümölcs kapott helyet. 

A gofrisütő nyitása és zárása könnyű, a strapabíró anyagnak köszönhetően tartós használatot biztosít a gyerekek számára. 

A készletben helyet kapott egy nyújtórúd is, mely elengedhetetlen a tökéletes eredmény eléréséhez. 

Az elkészült finomságokat a szirupos üveg segítségével tetszés szerint dekorálhatjuk. A tálalás, lila vagy fehér, Play-Doh feliratú tányérra történhet, a piros villa, és zöld kés segítségével pedig "elfogyaszthatjuk" a kész finomságokat. A tányérok alján szalonna, kolbász és fánk forma kapott helyet. 

 
PomPom Wow! PDF Nyomtatás E-mail

PomPom Wow!A Pom Style Studio, mint ahogy a neve is utal rá, pompon készítő készlet, méghozzá nem is akármilyen. Már a terjedelmes méretű doboz tartalma is lenyűgöző, összesen 100 alkatrészből készíthetünk szebbnél szebb dolgokat, 55 nagyobb, és 20 kisebb színes pompon segítségével. 

Lessünk be a dobozba, és lássuk, mit találunk a csomagban:

 • 55 nagyobb pompont 
 • 20 kisebb pompont 
 • Forgóasztalt pompon préssel, a pomponok elkészítéséhez
 • 20 darab pompon alapot
 • 7 darab rögzítő gyűrűt
 • 12 darab alapot függőkhöz
 • 20 darab gyöngyöt
 • 2 kulcstartót
 • 14 virágdíszt
 • 76 ragasztópöttyöt látványos ragasztószalagon
 • Jelzőzászlót
 • 3 darab csengő alakú gyöngyöt
 • 10 darab pálcát a felfűzéshez

Amint számba vettük a gazdag felszereltséget, kezdődhet a munka. 

Elsőként helyezzük a pompon prést a forgóasztalra, majd válasszuk ki első alkotásunkat. Készíthetünk kulcstartót, karkötőt, függődíszt vagy virágot.

Elsőként nyomjuk le a forgóasztal közepét, és állítsuk úgy, hogy a felfűzésre alkalmas tartóhoz kerüljön a prés feje. Választásunk a kulcstartóra esett, ehhez a prést a kör alakú tartóhoz kell igazítani, melynek a közepén pöcköt találunk. Ez az eszköz fúr majd lyukat a készülő pomponba. A pomponokat műanyag tokban találjuk, melyeket a présbe helyezhetünk el. Prés fogantyúját lenyomva a pompon kibújik átmeneti lakhelyéről, és bolyhos pamacsként áll készen arra, hogy a lányok felhasználják őket. A műanyag tok, teljesítve feladatát, kihullik a présből. 

Ezt követően a felfűző pálcára húzhatjuk az elkészült bolytot. Attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni, gyöngyökkel vagy további színes pomponokkal díszíthetjük a felfűzőpálcát, melyet ezt követően a készlethez tartozó kulcstartóra helyezhetünk, vagy önmagába kapcsolva karkötőt alkothatunk belőle. 

PomPom Wow!  PomPom Wow!

Virág készítéséhez szükségünk lesz a színes szirmokra, és a rétegzésre alkalmas gyűrűkre. A forgóasztalt is arra a pontra kell állítani, ahol a tartókat rétegezhetjük. A sziromok elhelyezése után következhet a pompon, melyet a présbe töltünk. Miután a bolyt kibújik a tokból, a rétegzőgyűrűre helyezve a helyén marad. Ahhoz, hogy az elkészült virágot a kívánt felületre tudjuk illeszteni, a ragasztószalagot használhatjuk. A kétoldalú ragasztókorong gondoskodik róla, hogy a virág erősen tapadjon a választott tárgyhoz. 

 
Ásd ki, és tanulmányozd a drágaköveket, ásványi anyagokat! - kísérletezős játék PDF Nyomtatás E-mail

A Science By Me készlethez tartozó Ásd ki, és tanulmányozd a drágaköveket, ásványi anyagokat! - kísérletezős játék lehetőséget biztosít a srácok számára, hogy belebújjanak egy régész bőrébeb, bár a Hófehérkéből megismert törpék is hasonló kincsek után kutattak, és a szetthez kapcsolható szituációk listáját hosszan bővíthetnénk, inkább pillantsunk bele a piros dobozba. 

6 az 1ben kreatív szett  6 az 1ben kreatív szett

A csomag egy fa kalapácsot, és vésőt, ecsetet, valamint egy gipszkockát tartalmaz. Nos, a feladat első ránézésre nem nehéz, a kalapács és a véső segítségével ki kell szabadítani a “kőbe” zárt szépségeket, majd az ecsettel megtisztogatni a felszínre hozott drágaköveket. 

 
Engino Inventor 16in1 Autómodellek PDF Nyomtatás E-mail

Engino Inventor 16in1 AutómodellekAzon csemeték figyelmébe szeretnék ajánlani a Formatex legújabb építőkészletét, akik szeretnek építeni és/vagy odavannak a járművekért. A Magyarországon most megjelenő Engino készleteket arra tervezték, hogy egy szettből több modellt is létre tudjanak hozni a srácok. 

Az Engino Inventor 16in1 Autómodellek zöld és szürke alkotóelemeiből 16 felé járművet hozhatunk létre, köztük versenyautót és homokfutót. A Manóprogram csapata is próbára tette a különleges építőjátékot, jelentjük kiváló modellek kelnek életre a szorgos kezek alól.

A készletben található leírás 3 gépjármű összeállítási útmutatóját tartalmazza. További 13 leírást pedig applikáció segítségével érhetünk el. A mobilra és táblagépre is letölthető szerelési útmutatóban 3 dimenziós rajzot láthatunk a kiválasztott modellről. Az indító gomb megnyomását követően lépésről lépésre nézhetjük végig, miként készíthetjük el saját autónkat. Amennyiben egy lépés nem volt érhető, megismételhetjük a mozdulatot, valamint a virtuális modellt a kivánt szögbe fordíthatjuk, hogy szemügyre vehessük annak pontos helyét.

Térjünk most vissza a papír alapú tájékoztatóhoz, ahol 10 oldalnyi leírás vár ránk. Az alkotás folyamatát látványos rajzok kísérik, melyek jól szemléltetik az új alkatrész illesztésének módját. 

A készlet 6 éves kortól ajánlott, ám ebben a korban még érdemes szülői segítséget kérni, hogy a sikerélmény ne maradjon el, de ne becsüljük alá a közös munka kapcsolatépítő erejét se. 

Nagyobb gyerekek nagyjából 1-1,5 óra leforgása alatt állíthatják össze a kiválasztott járművet. Amennyiben szeretnénk új alkotást létrehozni, a speciális csipesz segítségével könnyedén szétválaszthatjuk az alkotóelemeket. 

A kész járgányok masszívak, a gumikerekeknek köszönhetően bármilyen terepen jól gurulnak. Az egyes készletek elemei egymással természetesen kombinálhatóak. Az Engino készletek elhozzák a gyerekek és felnőttek számára az alkotás örömét! 

Hamarosan további Engino szettek a Manóprogramon!

Engino Inventor 16in1 Autómodellek  Engino Inventor 16in1 Autómodellek

 
Habfagyi gyár PDF Nyomtatás E-mail

Az esti fürdés mindig jó móka. A kellemesen meleg víz tetején ringatózó habszigeteknek kevés gyerek tud ellenállni. A Manóprogram talált egy olyan játékot, mellyel még élvezetesebbé lehet varázsolni az esti pancsolást. A Habfagyi gyár egy olyan 15x15 centiméteres készülék, mely bármely habfürdőből krémes állagú, kemény habot képes előállítani.

Habfagyi gyár  Habfagyi gyár

A Modell & Hobby által forgalmazott Tomy márkájú játék 18 hónapos kortól kínál remek szórakozást az esti fürdőzéshez. Miután kiszabadítottuk a szerkezetet a dobozból, helyezzük fel a tapadókorongok segítségével a csempére.

A készletben három darab műanyag tölcsért is találunk, ezeknek az alját lyukkal látták el, hogy használat után a víz szabadon távozhasson belőlük. A kelyhek számára a fagylatkészítő gép jobb oldalán alakítottak ki tárolót. A masina másik oldalán találjuk a méretes kart, mely a habfagyi adagolására szolgál.

 
Cra-Z-Knitz Trendi Csajszi Design Stúdió PDF Nyomtatás E-mail

Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, kötögetni nagymamás dolog? Hát igen, ha lehunyjuk a szemünket, és a kötésre gondolunk, legtöbbször egy kedves arcú, ősz hajú, szemüveges néni jut eszünkbe, aki hintaszékében ringatja magát, miközben puha, vastag fonalból takarót köt. Nos, a Manóprogram csapata nem kevesebbre vállalkozott, mint megdönteni ezt a sztereotíp elképzelést, és bebizonyítani, a kötés nincs korhoz kötve, fiatalos lendülettel, és modern eszközökkel épp oly pompás dolgokat készíthetünk, mint két kötőtű és egy hintaszék segítségével.

Cra-Z-Art Trendi Csajszi Design Stúdió  Cra-Z-Art Trendi Csajszi Design Stúdió

A Modell és Hobby által forgalmazott Cra-Z-Art Trendi Csajszi Design Stúdió minden olyan felszerelést tartalmaz, melyre szükségünk lesz ahhoz, hogy vidám sálakat, menő ujjatlan kesztyűket, vagy vagány sapikat készítsünk.

Hirdetés
Hirdetés

A készlet egyik alapdarabja a Kötőasztalka, melyre vonalzós matricát helyezhetünk. A következő eszköz, melyet megtalálunk a csomagban, az a Kerek Kötőkeret, melyet az úgynevezett körkötött darabok készítéséhez használhatunk. Ilyen például a sapka, melyet a munka végeztével egyetlen ponton, a tetején kell csak összeölteni, a speciális tű segítségével, melyet a Trendi Csajszi Design Stúdió természetesen tartalmaz.

 
LEGO® Elves - A tűzsárkány lávabarlangja PDF Nyomtatás E-mail

Emily Jones egy átlagos tini mindennapjait éli, egészen addig a napig, amíg el nem veszíti nagymamáját. A számára kedves rokontól egy kék medált örököl, mely képes kaput nyitni a mi világunk, és egy varázslatos hely, Elvendale között.  Miután Emily átjut a portálon, megismerkedik Azarival, a tűztündérrel.

LEGO Elves - A tűzsárkány lávabarlangja  LEGO Elves - A tűzsárkány lávabarlangja

A néha harsány, mindig jókedvű tünde spontán, nyitott, olykor vakmerő, és felelőtlen. Ezek után nem meglepő, hogy Aira, a széltündér izgalmas szavai nyomán ő buzdítja társait, Farrant a földtündért és Naidát a vízi tündért, hogy kutassák fel azt a négy mágikus kulcsot, melyek együtt képesek kaput nyitni a két világ között. Nem is tétováznak soká, útra kelnek, hogy összegyűjtsék az elveszett kulcsokat és eljussanak a Varázskastélyba, ahol Emily a portálon keresztül hazatérhet.

A kalandok tovább folytatódnak, hiszen Emily medalionja az ötödik elem, mely a szeretet erejével összekapcsolja a mágia négy elemét. A LEGO varázslatának köszönhetően a csemeték most visszatérhetnek Elvendalebe, hogy megállítsák Raganát, a tündérboszorkányt, aki szemet vetett a sárkányok királynőjére. Emily és barátai közösen próbálják a tündék oldalára állítani a sárkányokat, hogy együttes erővel szabadítsák ki Elandrát, a sárkánykirálynőt.

 
Intelligens gyurma PDF Nyomtatás E-mail

intelligens-gyurmaSzuper mágnes csillám málna? Ez vajon mi lehet?- kérdezgették egymást tesztelő csapatunk tagjai. A csomagot kibontva egy élénk színben pompázó, lágy massza tárult fel. Lássuk mi ez, és mit tud!

Néhány gyurmát már bemutattunk nektek, melyek minőségüknek, állaguknak, vagy speciális tulajdonságuknak köszönhetően hasznos és izgalmas darabja lehet a kreatív sarkotoknak. A málna színű anyag egy úgynevezett Intelligens gyurma, melyet a második világháború során az Egyesült Államokban fejlesztették ki, amikor a hagyományos gumi alapanyaga nehezen elérhetővé vált. Bár ipari felhasználására soha nem került sor, szokatlan jellemzői miatt népszerűsége folyamatosan nő.

Az első kézbevétel alakalmával nem sokban tér el egy hagyományos gyurmától. Épp úgy lehet gyúrni, gyömöszölni, és formázni. Ha azonban tekerjük, csavarjuk, húzzuk, ujjaink alatt nyúlni kezd a massza, akár a rágógumi. Kilapítva, hirtelen rántással már nem nyúlik, hanem szakad. Sőt, erős ütésre egyenesen törik. Ha azonban figyelmesek vagyunk, a szétguruló darabokat pattanni látjuk magunk körül. Nosza, formáljunk gömböt az anyagból, és meglepve tapasztalhatjuk, hogy a gyurma, akár egy gumi labda, a magasba szökken.
A dobozra írt név még rejt magában egy érdekes tulajdonságot. A szuper mágnes azt jelenti, hogy a masszánk Alien módjára nyeli magába a mágneskockát. Tárolóedényébe visszahelyezve, mint egy megfáradt játszótárs, lassacskán elhever és pihenni tér.

A Reflexshop Kft. által forgalmazott Intelligens gyurma számtalan változatban kapható. Létezik világító, átlátszó, színváltó, színjátszó, csillámló és szörny kiadás, amikor a dobozba két szemecskét is találunk, hogy különleges lények kelhessenek életre a kreatív kezek közül.

Az Intelligens gyurma nem szárad ki, egyedül a szennyeződésektől kell távol tartani, ahhoz, hogy csemeténk hosszú évekig élvezhesse a páratlan jelenséget. A különleges tulajdonságoknak köszönhetően teret ad a képzeletnek, a kézügyességnek, de stressz oldásra is kiválóan alkalmas ez az egyedi anyag.

A gyurma megvásárolható a Relflexshopban.

Intelligens gyurmaIntelligens gyurma

 
Crystal ball PDF Nyomtatás E-mail

A legtöbb csemete szeret labdázni. A vígan pattanó, magasba repülő golyó megannyi élményt tartogat. Még nagyobb a kihívás és az öröm, ha a golyókat saját maguk készítik el a srácok. A Formatex Kft. Crystal ball elnevezésű terméke lehetőséget nyújt a gyerekeknek arra, hogy saját maguk készítsék el lasztijukat.

Crystal ball   Crystal ball

A 10 centiméter hosszú dobozban 20 g töltősúlyú tubust találunk. Az útmutatás alapján, a csomagoláson jelzett színnek megfelelő gömböt készíthetjük el. Nyomjuk be fémtubus zárólemezét a kupakkal, és vegyük kezünkbe a fúvókát. Kenjünk a pasztából babszem nagyságú adagot a lemezes végre, és igazítsuk el egyenletesen úgy, hogy ne lógjon túl a perem szélén.

Hirdetés
Hirdetés

 
Marvin's Magic PDF Nyomtatás E-mail

Több bűvész készletet is bemutattunk már Nektek, így bizton állíthatjuk, a Marvin's Magic az egyik legszínvonalasabb, és leggazdagabb felszerelést tartalmazó szett. A látványos kellékek között egyedi pénzt, műlegyet, trükkös filctollat, és mágikus jégkockát is találunk. A lista természetesen nem teljes, hiszen az összesen 100 trükk bemutatásához jóval több eszközre lesz szükségünk.

The Great Maestro Show  The Great Maestro Show

Az egyszerűtől a bonyolultig, minden trükknek megtaláljuk leírását. A folyamattal kezdve, a kiváltott hatáson át, egészen a titok felfedéséig.

Az egyik kedvencünk a mágikus filctoll eltüntetése volt, így szeretnénk ezt bemutatni Nektek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mutatvány előkészületeihez hozzátartozik, hogy mindenképpen hosszú ujjú ruhát kell viselnünk. Ez azért fontos, hogy ha elérkezik az idő, el tudjuk tüntetni a tollat. A kék filctoll kupakjához gimiszalag, annak végére pedig csipesz van erősítve. A zsinórt végigvezetjük ruhánk ujján, majd hátunk közepe táján rögzítjük csipeszt.

 
Play-Doh Kitchen Creations Mágikus sütő PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh Kitchen Creations Mágikus sütő

Minden gyerek szeret a konyhában sürgölődni. Amikor pedig nincs rá lehetőségük, hogy anyu, vagy apu segítségére legyenek, örömmel keltik életre a konyhában ellesett trükköket saját birodalmukban. Ehhez a tevékenységhez nyújt remek segítséget a Hasbro Play-Doh Kitchen Creation készlete, mely lehetőséget ad a srácoknak arra, hogy kiéljék sütéssel, főzéssel kapcsolatos vágyaikat.  

A méretes dobozból előkerülő sütő átlátszó kék ajtóval van ellátva. Ahhoz, hogy használatba vehessük új eszközünket, helyére kell pattintani a nyílászárót. Ezt követően helyezzük be a 3 darab AAA elemet (mely nem része a készletnek), hogy minden funkció életre keljen. 

Kezdődhet a sütés, főzés. A sütő oldalán és tetején számtalan élelmiszer sablonját megtaláljuk. Ilyen többek között a hal, a gomba, a perec, az eper, a narancs, és a brokkoli. Ezek közül is válogathatunk, akár főételnek, akár dekorációnak. A kerek formák segítségével rácsos pitét, csillagos emeletes tortát, és pizzát süthetünk. 

A kerek formák mindegyike behelyezhető a sütőbe. A széleken kialakított perem segítségével illeszthetjük a helyére. A sütő beindításához az oldalán található méretes, sárga kart kell lassan nyomnunk. Ekkor fény árasztja el a belső teret, és az étel fokozatosan kiemelkedik a formából. Amint a kar teljesen leért, a sütő hangjelzéssel tudatja velünk, ételünk elkészült. 

 
Fisher-Price Illemtudó uzsitálca PDF Nyomtatás E-mail

Kacagj és Fejlődj! Illemtudó uzsitálca 18-36 hósMinden bizonnyal az egyik legbájosabb Fisher-Price játék került a Manóprogram asztalára. Ahhoz, hogy alaposan szemügyre vehessük a 20x30 centiméteres asztalkát, az alsó részen elhelyezett kapcsolót a hangszóró ikonkra kell állítanunk. Két lehetőség közül választhatunk, hiszen a Fisher-Price termékek hangereje minden esetben állítható. A felcsendülő zene, és a vidáman csengő hang játékra invitálja a gyerekeket.

Tanuló kutyus és barátnője bájosan mosolyog a tálcán elhelyezett két színes tányér mögött. Itt találjuk a rózsaszín, és kék pohárat, valamint a formákkal díszített villát és kanalat. A tányérokon csupa egészséges finomságot találunk, répát, szőlőt, almát, és muffint. A tányérok kivételével a készlet minden darabja, egészen pontosan 14 kiegészítő, kivehető.

A háromállású kapcsoló fokozatosan mélyíti el az apróságok tudását. A különféle illemszabályok játékos ismertetése mellett, a tányérokon elhelyezett finomságok neve is elhangzik, amennyiben kiemeljük, vagy visszahelyezzük azokat a tálcéra. A különböző formák felismerése, megtalálása, és helyére illesztése észrevétlenül járul hozzá a kicsik fejlődéséhez.

A kicsik további ismeretekre tehetnek szert, amennyiben mindkét kutyus tányérjáról lepakolnak, majd visszahelyezik a finom falatokat. A két blöki ugyanis más-más ismerettel gazdagítja a srácokat. Előkerülnek a színek, számok, és formák.

A szépen megrajzolt ebek nyomógombként is szolgálnak, így minden egyes lenyomással új illemszabályt hallhatunk tőlük.

Kacagj és Fejlődj! Illemtudó uzsitálca 18-36 hós  Kacagj és Fejlődj! Illemtudó uzsitálca 18-36 hós

A dalokat ezúttal külön nyomógombbal hívhatjuk elő, a kék alapon fehér hangjegy vidám dallamokkal szórakoztatja az apróságokat.

Nehéz lenne a több mint 85 kifejezést, hangot, és éneket felsorolni, így ettől eltekintünk. Amit viszont fontos megemlíteni, hogy a különféle fokozatok igazodnak a kicsik különböző fejlődési szakaszaihoz.

Az Illemtudó uzsitálca egyes fokozatban egyszerű információkat közöl, míg kettes szinten elmélyíti a gyümölcsökkel, és zöldségekkel kapcsolatos tudást. A kapcsoló hármas számhoz történő kattintásával életre hívhatjuk a szituációkhoz kapcsolódó lehetőségeket. Ezen a szinten többek között az éhség fogalmával, a higiéniás szabályokkal, az irányokkal, és a helyes viselkedési mintákkal ismerkedhetnek meg a lurkók.

 
Sands Alive Pizza Party PDF Nyomtatás E-mail

A legjobb móka anyát, vagy apát utánozni a konyhában. Mindegy, hogy bableves, palacsinta, vagy pizza készül, a lényeg az együtt töltött idő, és a finom falatok. A munka végeztével pedig jól esik az élményeket feleleveníteni. A Sands Alive Pizza Party készlet remek lehetőséget kínál a kicsik számára, hogy alkotás közben újra éljék a pizza elkészítésének folyamatát.

Sand Alive Pizza Party  Sand Alive Pizza Party

Nyissuk ki a Sands Alive feliratú dobozt, és lássuk, milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Találunk egy pizzaalap formát, két tányért, egy pizzavágót, egy pizzalapátot, egy papírból készült kockás terítőt, és 4 darab feltét készítő korongot. A fehér massza mind szemre, mind tapintásra olyan mint egy száraz, lisztes keverék, ám ha az ember az állagát jellemzi, már más a helyzet.

 
6 az 1-ben kreatív szett PDF Nyomtatás E-mail

Az ICE BY ME fantázianevet viselő készlet a jatektenger.hu jóvoltából kerülhet a kreatív lányok kincses dobozába. A csodás végeredmény ugyanis egyedi ékszer, vagy saját kézzel készített karkötő lesz. Az ICE elnevezés az átlátszó kiegészítőkre vonatkozik, melyek jeges hatást kapnak a dekorálás után. Lássuk mit rejt a hatalmas csomagolás.

6 az 1-ben kreatív szett  6 az 1-ben kreatív szett

A dobozon mind a 6 készlet fotóját megtaláljuk, így nem csak arról tájékozódhatunk mit alkothatunk, de ötleteket is meríthetünk a munkához. Az egyes készletek külön csomagolást kaptak a dobozban, így nem keverednek az alkotóelemek.

Lássuk elsőként az ICE Gyöngyöket, melyek amellett, hogy mesés karkötő, vagy nyaklánc készítését teszik lehetővé, a gyöngyszemeket mi magunk dekorálhatjuk ki. Ehhez átlátszó gyöngyöket, szív alakú medált, ecsetet, és 4 különböző színű festéket, valamint két fajta zsinórt kapunk. 

Hirdetés
Hirdetés

 
Kinetic Sand™ – Örökmozgó homok PDF Nyomtatás E-mail

Kinetic Sand - Örökmozgó homokA homok sokféle formában van jelen életünkben, segítségünkre van házunk építésénél, üvegtárgyaink alapanyagaként, nyári élményeink szerves részeként, és gyermekeink számára, a véget nem érő kreativitás eszközeként.

A játszótereken és a családi házak kertjeiben mindenütt megtalálható a homokozó, mely talán a legnépszerűbb szabadtéri elfoglaltságot biztosítja a gyerekeknek. A totyogók első, ügyetlenkedő kézmozdulataiktól, a homokgombócokat formázó, gyakorlott kezű nagymamákig, mindenki kiveszi a részét a mókából. Az esős, hideg napokon pedig sokszor hiányolják a lurkók a lágy tapintású homokot, az élményt, ahogyan életre kel az anyag, és sütemények, állatok, gyümölcsök formájában ölt testet.

A CURIOCITY Webáruház és Közösségi Portál jóvoltából már a hűvös napokon sem kell lemondani a felhőtlen játék öröméről. A svéd fejlesztésű Kinetic Sand™, azaz Örökmozgó homok, mely mentes mindenféle káros anyagtól, allergén összetevőtől, vagy mikrobiológiai szennyeződésektől, 98 % tiszta homokot tartalmaz. Az igazi varázslat pedig a maradék 2 % összetevőben van, mely az egyszerű homokot élettel tölti meg. Használata kimondottan beltérre ajánlott, elegendő egy asztalka, ahhoz, hogy visszatérjen a nyár hangulata és újra együtt homokozzon a család.

Az Örökmozgó homok tökéletesen ötvözi a száraz homok, selymes tapintását, pergő hatását, és a vizes homok formázhatóságát. Sőt, nem állítunk valótlan dolgot, azzal, ha azt mondjuk, a két fenti tulajdonságot még tökéletesebben rejti magában a Kinetic Sand. A kezeink közül kifolyó homok ugyanis nem hullik szét, a szemek varázslatos kapcsolatban állnak egymással, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Így az ujjainkról lecsurgó anyag nem szóródik, hanem egynemű masszaként szabályos kupacba áll az asztalon. A formázása nagyon egyszerű, hiszen az apró szemcsék könnyedén összeolvadnak, így a hagyományos homokozó formákkal csodás szobrocskákat lehet készíteni. A játszótéri vizes homokkal ellentétben, melynek formázhatósága függ a víztartalomtól, az állaga éppen megfelelő ahhoz, hogy az alakzat megmaradjon, de ne ragadjon bele a formába.

Összetapasztva játékkéssel könnyedén szeletelhető, mely minden kisgyermek számára hatalmas élvezetet jelent.

Idővel az építkezésekről jól ismert munkagépek kicsinyített másai is előkerülnek, mellyel kiválóan lehet szituációs játékot játszani, miközben a markoló vezetőfülkéjébe gyömöszölt homokot is könnyedén el lehet távolítani.

 
DigiBirds - Modell & Hobby PDF Nyomtatás E-mail

DigiBirds Modell Hobby

A játék forgalmazója a Modell & Hobby Kft.

A játék megvásárolható a jatekbolt.hu oldalon.

Szinte valamennyi gyerek vágyik saját kis házi kedvencre. A szőrös, tollas vagy úszó barátok azonban érző lények, saját igényekkel, melyeket választásunktól függően akár évekig is ki kell szolgálni. Csemetéink heves közeledését viszont egyáltalán nem biztos, hogy kellő lelkesedéssel fogadják az apró jószágok. De mit tehetünk, ha gyermekünk hosszú ideje nyaggat egy aranyos madárka után, aki a szomszédos állatkereskedés kirakatában, vidám csipogással üdvözli őt, valahányszor elhaladunk mellette? A megoldást ezúttal a Modell & Hobby Kft. kínálja nekünk.

A televíziós reklámokban bizonyára már valamennyien felfigyeltetek a DigiBirds elnevezésű, változatos színekben pompázó kismadarakra. Ezúttal azt mutatjuk be, mit is rejt a dobozka, amelyet gyermekünk izgatottan szorongat majd a karácsonyfa alatt.

Ami elsőként megragadja egy szülő figyelmét, valószínűleg az extra elem, melyből nem csak a madár működéséhez szükséges darabot helyezték el a csomagban, hanem annak lemerülése esetén pót áramforrásról is gondoskodtak. Kínos helyzetet teremthet szenteste, ha a rég áhított ajándék, energiaforrás hiányában működésképtelen. Tehát ha választásunk erre a termékre esik, nem kell aggódnunk, hogy csalódott arcocskák nézik a néma kismadarat. Mert bizony aprócska szerzeményünknek kellemes csivitelő hangja van, melyet a pocakján elhelyezett kapcsoló segítségével ismerhetünk meg. Attól függően, hogy egy madárkát, vagy többet szeretnénk egyszerre hallgatni, választhatjuk a Solo vagy a Choir, azaz kórus feliratú állást.

Amennyiben szóló előadásra vagyunk, a megfelelő irányba kattintva a kapcsolót máris trillázni kezd kedvencünk, miközben fejét jobbra- balra mozgatja, csőrével pedig a dallam ütemére tátog. Ha a begyénél található érzékelőre fújunk, csipogással ad hangot jókedvének, ha pedig füttyszót hallatunk, ismert dalok vidám dallamait kezdi énekelni. Azoknak a csemetéknek sem kell elkeseredni, akik még csak most tanulják, hogyan kell fütyülni, hiszen a kis DigiBirds saját síppal rendelkezik. Ezt kényelmesen ujjukra húzhatják a lurkók, és már szóra, pontosabban dalra is bírhatják kis barátjukat.

 
Play Doh – Fagyikészítő Játékkészlet - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Play-Doh Sweert Shop - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

A Play-Doh hosszú ideje ismert kiváló minőségéről és kreatív készleteiről. A gyurmák színe élénk, selymes tapintásúak, kellemes illatúak, és jól záródó, praktikus dobozban árusítják őket.

A Sweet Shoppe Fagyikészítő gyurmaszett teret ad az édességek iránt rajongó kis cukrászoknak. A fagylaltkészítő szerkezetet kicsomagolva tapasztalhatjuk, hogy a gépezetet öt nagyobb darabból állíthatjuk össze. A gondosan kialakított nyílásokba könnyedén belepattannak a fagyiadagoló, és cukorkakészítő elemek. A dobozban találunk még öt, különböző árnyalatú gyurmát, kéket, rózsaszínt, lilát, zöldet és sárgát. Ezek biztosítják, hogy édességek szép színesek legyenek.

Rendelkezésünkre áll még kanál, fagylaltos tölcsér és apró tálak, melyekbe a kész finomságokat tehetjük.

Az adagoló szerkezet működése rendkívül egyszerű, a kék-fehér napernyőt mintázó nyílásba behelyezzük a választott "ízt", vagyis az íznek megfelelő színű masszát, és a sárga kar lenyomásával alul már csavarodik is ki a vanília, puncs, vagy Hupikék törpikék fantázia nevet viselő hideg nyalánkság. A jeges finomságot gombóc alakúra is készíthetjük, az erre alkalmas kanál segítségével. A díszítéshez használhatjuk az előre kialakított formákat, vagy készíthetünk saját elképzelésünknek megfelelő dekorációt. A mélyedésekben készülhet, csillag, szív, eper, banán, masni, maci, perec, narancs, pillangó, mézeskalácsbaba, vagy virág.

Képzeletbeli cukrászdánkban nem csak fagylalt, de különféle sütemények is készülhetnek, melyekhez a sablonokat szintén megtaláljuk a dobozban. Apró mignonok, színes kekszek, és gazdagon díszített marcipán figurák kerülhetnek ki az ügyes kis kezek közül.

Videó

 

Képgaléria

Play-Doh Sweet Shoppe - HasbroPlay-Doh Sweet Shoppe - Hasbro

 
Crayon Rocks® Kavicskréta PDF Nyomtatás E-mail

Ahogy nőnek a csemeték, mind szívesebben nyúlnak a különféle rajzeszközökhöz. Eleinte azonban a hagyományos írószerszámokon nehezen találnak fogást a kicsik. Ujjaik mozdulatai még nem elég kifinomultak ahhoz, hogy három ponton fogják meg íróeszközüket. Ez a jelenség ejtette gondolkodóba a Crayon Rocks(R) Kavicskréta megálmodóját, Barbara Lee, fejlesztő pedagógust is. Lássuk hogyan működnek ezek a varázslatos kréták!

Crayon Rocks® Kavicskréta  Crayon Rocks® Kavicskréta

A kék bársonytarsoly nyolc, 100%-ban természetes anyagból készült viaszkrétát rejt, melyek színét ásványok adják,  és manufakturális módszerekkel állítanak elő. A kézbe simuló, kavics formájú rajzeszközök piros, kék, zöld, citrom-, és narancssárga, barna, lila illetve fekete színben kerülnek a csomagba. 

A vidám színek önmagukban is alkotásra sarkalják a srácokat, míg a kavics alak tovább fokozza a vágyat, hogy kézbe vegyék és próbára tegyék a különleges rajzeszközöket. Itt nyer értelmet a meglepő forma, hiszen a gömbölyded, hosszúkás köveket legkönnyebben hárompontos fogással tudják kezükbe venni a gyermekek. Ennek köszönhetően rohamléptekben fejlődnek azon izmok, melyek a helyes ceruzafogáshoz szükségesek. 

 
Clementoni Archeofun tudományos játék PDF Nyomtatás E-mail

Archeofun PiranhaA paleontológusok világa titokzatos, és izgalmas. Vajon mi kerül elő a föld mélyéről? Egy óriási dinoszaurusz csontváza, esetleg egy krokodil maradványai? A kőbe zárt történelem ezúttal egy piranha megkövült csontjait rejti. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ahhoz, hogy kezünkbe vehessük a különleges, világító csontvázat, még sok munka áll előttünk.

A vicsorgó piranhát ábrázoló dobozból Clementoni felirattal ellátott véső, és kalapács kerül elő. Tekintve, hogy iskolás kortól használható termékről van szó, természetesen az eszközök műanyagból készültek. A külön, fóliába csomagolt gipsztömb pontosan illeszkedik a kartonból készült keretbe, mely a szétpattanó morzsákat hivatott felfogni. Kicsomagolást követően ebben a tárolóban helyezhetjük el a leletet, amennyiben szeretnénk otthonunk tisztaságát megőrizni. 

A képpek illusztrált útmutató alapján, kezdjük meg a munkát. Érdemes a széleket célba venni, hiszen innen könnyebb lepattintani a kavicsdarabokkal kevert gipszformát. A munka nem könnyű, alaposan megtornáztatja az ember karizmait, mire felbukkan az első kövület. Ez a sikerélmény az ifjú őslénykutatóknak új lendületet ad, tekintve, hogy egy lépéssel közelebb kerülnek a célhoz. Bő egy óra kitartó csépelés után a legtöbb maradvány már az asztalon hever. Minden egyes előkerülő csontdarab új erővel tölti fel a gyerekeket, és még elszántabban igyekeznek kiszabadítani a piranha részeit. 

Amint az összes darabka kiszabadult, irány a mosdó, hogy a leleteket megtisztítsuk. A munka ezzel még nem ért véget, a 8 darabból álló piranhát ugyanis össze kell illesztetnünk. Ennek végrehajtásához ezúttal is találunk segédanyagot. A 4 lépésből összeálló hal, immáron életnagyságban áll új gazdája előtt, aki polcán elhelyezve, sokáig gyönyörködhet az éjszaka sejtelmesen foszforeszkáló leletben.

Clementoni Archeofun tudományos játék   Archeofun Piranha

 
Sands Alive Animals, Állatok a homokozóban készletben PDF Nyomtatás E-mail

Szót ejtettünk már korábban a Sands Alive gyurmahomokról, mellyel pizzát, vagy édességet készíthettek a srácok. A konyhától jócskán eltávolodva, ezúttal állatokat formázhatnak a gyerekek, a puha, selymes tapintású anyagból.

A Sands Alive Animals, Állatok a homokozóban készletben 675 gramm modellező homokgyurmát találunk, melynek megmunkálásához állatos sablonokat helyeztek el a készletben. A három dimenziós formákkal majmot, oroszlánt, vagy elefántot készíthetünk. A sablon első és hátsó része egymáshoz illeszthető, így játék közben nem mozdul el. A figurák bővelkednek az aprólékos részletekben, melyeket tovább mélyíthetünk vékony pálcika segítségével.

Sands Alive Animals, Álatok a homokozóban készletben  Sands Alive Animals, Álatok a homokozóban készletben

A csemeték nem csak magukat az egyedeket készíthetik el a homokgyurmából, de a henger segítségével nyomaikat is elhelyezhetik a puha masszában. A sima henger segítségével teljesen sík felületet hozhatnak létre, melyet az oroszlán lábnyomaival tehetnek izgalmas helyszínné.

Az Állatok a homokozóban elnevezés nem a véletlen műve, a készlethez ugyanis tartozik egy 30x25 centiméteres, öblös, kék tartály, ahol a csemeték anélkül élvezhetik a homokozás nyújtotta örömöket, hogy nagytakarítást kellene utánuk csinálni.

 
Nyálkás-Mókás Trutyigyár - Szórakoztató tudomány gyerekeknek PDF Nyomtatás E-mail

Nyálkás-Mókás Trutyigyár - Szórakoztató tudomány gyerekeknekBizonyára ti is találkoztatok már a kirakodóvásárokban, ajándékboltokban, játékboltokban kapható, angol nevén Slime-mal, mely magyarul nyálkát jelent. A legtöbb gyerek odáig van az élénk színű, nyúlós-nyálkás masszáért, mely szinte kifolyik az ujjacskák közül, ám hiába szakad több részre, az alkotó elemek pillanatok alatt ismét összeállnak, amikor ismét találkoznak.

A Modell & Hobby Nyálkás-Mókás Trutyigyára ezúttal lehetőséget biztosít a srácoknak, hogy maguk készítsék el saját nyálkájukat!

Bizony így van. A méretes zöld doboz valódi trutyi gyárat rejt! Lessünk is bele, miként vehetjük kézbe első, saját készítésű Slime-unkat. A magyar nyelvű használati útmutatót a dobozt védő papírlapon találjuk. A készletben elhelyezett oktató füzet angol nyelvű, de ne aggódjunk, minden információt megtalálunk az említett papíron. 

A fedelet kinyitva elsőként a biztonsági felszerelések szúrnak szemet, hiszen nem csak gumikesztyű védi a gyerekek érzékeny bőrét, de védőszemüveg is került a dobozba.

Ezenkívül kukoricakeményítőt, piros és zöld ételfestéket, Kalcium-kloridot, és Nátrium-alginátot, valamint 2 kisebb és 2 nagyobb mérőpoharat, 3 pipettát, 2 fa spatulát, műanyag dobozt, 2 kémcsövet, és egy szörnyformát találunk a csomagban. 

Annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket, mindig használjuk a védőfelszerelést. Értelemszerűen ne nyeljük le a rendelkezésünkre álló anyagokat, és ne kenjük a szemünkbe. Tekintve, hogy 8 éves kortól ajánlott a készlet, a kisebb gyerekeket, és a háziállatokat tartsuk távol a tudományos munka során. 

Mielőtt nekikezdenénk a gyártásnak, készítsük el a Nátrium-alginát oldatot. A védőfelszerelés használatával, 100 ml meleg vízben oldjuk fel a rendelkezésünkre álló Nátrium-alginátot. Nagyjából 20 perc rázás után hagyjuk 1 napig állni. 

Nyálkás-Mókás Trutyigyár - Szórakoztató tudomány gyerekeknek  Nyálkás-Mókás Trutyigyár - Szórakoztató tudomány gyerekeknek

Ezt követően készítsünk Kalcium-klorid oldatot, 30 ml víz segítségével. Figyelem, a Kalcium-klorid szemirritációt okoz, így ezt az oldatot semmiképpen se hagyjuk szemünkbe kerülni. Szerencsére a védőszemüveg gondoskodik a gyerekek biztonságáról!

Az elkészült anyagokkal készíthetünk trutyilabdacsokat, nyálkás kígyót, trutyiragacsot, vagy láthatatlan szörnyet. 

 


Facebook megosztás