<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Áruházak Ügyességi játékok

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Játéktesztek - Ügyességi gyerek játékok
NERF puskák - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Nerf Mega Hasbro

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

Csapatunk ezúttal a televízióból már jól ismert NERF puskákkal ismerkedett. Az impozáns méretű fegyverek nem csak a kisfiúk, és apukájuk szívét dobogtatják meg, de a lányok is hamar elvarázsolja.

Kezdjük talán a legkönnyebben kezelhető, legkisebb mordállyal. A piros fehér színben pompázó NERF MEGA MAGNUS, akár 22 méterre is elröpíti a három szivacslövedéket, melyet elölről kell behelyezni a fegyverbe. Egy határozott mozdulattal hátrahúzzuk, majd előre toljuk a szánt, ezzel a tárazást el is végeztük, az elsütő-billentyű immár használható. A ravaszt meghúzva, a nagyjából 15 centiméteres golyó kirepül, és ha sikerült a célpontot egy vonalba hozni a fegyver irányzékaival, a pontos találat garantált. A viszonylag nagy lövedék miatt, a kilőtt golyó sebessége valamivel lassabb mint társaié, így az elrepült szivacsot könnyű megtalálni. A fegyver nagysága a kisebb gyerekek számára tökéletes, jól illeszkedik a kézbe, csőre töltése  egyszerű, nem igényel nagy erőkifejtést.

Nerf Rebelle - HasbroA lányoknak szánt Rebelle Secrets & Spies, azaz Lázadó, titkok és kémek verzió, szintén kicsi és könnyű. Lila-rózsaszín színkombinációja egyedi megjelenést kölcsönöz számára. Több kiemelkedő tulajdonsággal is rendelkezik, ebből az első, mely szembetűnik, a hatlövetű forgótár, amely lehetővé teszi gyors, egymást követő lövések leadását. Tárazás után a szánt hátrahúzzuk, ez már valamivel nagyobb erőt kíván, mint a MAGNUS verzió, de természetesen ez is kivitelezhető. Amennyiben elemet helyezünk a gépbe, a lézeres célkeresőt is beüzemelhetjük, hogy még pontosabb lövéseket adhassunk le. Az általunk tesztelt fegyverek közül a Rebelle tűzereje volt a legnagyobb. A lövedéket olyan sebességgel bocsátja ki a csőből, hogy szemmel alig követhető. Érdemes hát résen lenni, ha a szabadban használjuk, ezzel megspórolhatjuk magunknak a hosszas keresgélést. A puha, vékony polifon golyóval, közelről leadott lövés nem kellemes, de elviselhető. Érdemes figyelembe venni, hogy akár 20 méterre is elrepíti a lövedéket. A NERF Rebelle még egy kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik, melyre a Secrets & Spies név is utal. A csomagban elhelyezett három speciális golyóra írt üzenetet, egy piros leolvasóegységbe helyezve olvashatjuk el, titkos információkat továbbítva ezzel játékostársainknak. Izgalmas kémcsatát eleveníthetünk meg ezzel a funkcióval.

 
Twister a Hasbrotól PDF Nyomtatás E-mail

Twister a HasbrotólA Twister nevű ügyességi játék évtizedek óta hódít a gyerekek és a felnőttek körében. A játék menete viszonylag egyszerű. A Pörgető mutatójának megforgatását követően végrehajtjuk a korongon látható utasítást. Az utasítás vonatkozhat a kezünkre, vagy a lábunkra. Ennek megfelelően a megadott végtagunkat az egyik színes körre, vagy a levegőbe helyezzük. Ugyan milyen egyszerű? Vagy mégsem? Lessünk bele a Twister feliratú dobozba, és próbáljuk ki!

A csomagban 2 négyzetméteres, egészen pontosan 115 centiméter széles, és 175 centiméter hosszú, műanyagból készült szőnyeget találunk. Ezen a felületen, hosszanti irányban foglalnak helyet azok a korongok, melyekre végtagjainkat kell majd a játék során helyeznünk. Mind a 4 színből 6-6 pöttyöt találunk. A foltok átmérője 18 centiméter, a köztük lévő távolság pedig 10-10 centi. A pettyek mérete és elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy felnőttek is beszálljanak a játékba, feltéve persze, ha elég fittek, és energikusak ehhez az embert próbáló társasjátékhoz. 

A különböző testhelyzetek felvétele ugyanis megköveteli a megfelelő állóképességet, hiszen az egyes pozíciókat nem elég felvenni, meg is kell tartani azokat, egészen addig, amíg ismét ránk nem kerül sor. Az pedig, hogy újra forog a kerek, nem biztos, hogy segítséget jelent számunkra. Végtére is, hiába tehetjük le bal karunkat, ha cserébe fel kell emelnünk a jobb lábunkat.

A Twister klasszikus kiadása új mozdulattal egészült ki. A megcsavart ruhát ábrázoló ikon lehetőséget biztosít arra, hogy mi magunk mondhassuk meg, hogy a soron következő játékos milyen mozdulatot hajtson végére. Ilyen lehet például, hogy érintse meg a saját orrát, vagy egy másik játékos bokáját. A lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. 

A játékosoknak tilos a lábukkal, vagy a könyökükkel megérinteni a szőnyeget. Aki megszegi ezt szabályt, kiesik a játékból. Annak a résztvevőnek is el kell hagynia a szőnyeget, aki eldől. A fordulót az a játékos nyeri, aki utoljára marad versenyben. 

A Twister egy kiváló erőnlétnövelő játék, mely leköti a csemeték felesleges energiáit, miközben memorizálhatják a színeket, valamint az irányokat. A kiváló minőségről a Hasbro cég gondoskodik.

Twister a Hasbrotól  Twister a Hasbrotól

 
Gator Goal - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Gator Goal HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

A lakásban bizony nehéz lekötni a srácokat. Hiányzik nekik a mozgás, labdázás, ügyességi játékok. A Hasbro által megalkotott focizó krokodil, lehetővé teszi, hogy az otthonunk ne változzon háborús övezetté, miközben egymás után rúgják a gólokat a lurkók.

A csomagolás egy aligátorfejet mintázó focikaput, és egy lábbal működésbe hozható kilövő szerkezetet rejt.

A krokodil szája alap esetben zárva van, de ha a kezében tartott zászlót hátrahajtjuk, kinyílik az álkapcsa, láthatóvá válnak a fogai, és kezdődhet a játék. Elhelyezzük a kilövőben a labdát, becélozzuk az aligátor száját, és egy határozott lépéssel rátaposunk a pumpára. A focilabda kirepül, és ha nagyon ügyesek voltunk, a zászló felugrik, bezáródik a kapu, a szemek forogni kezdenek, és örömünkben táncra perdülhetünk. Persze ez nem mindig alakul így, a félelmetes állkapocs négy fogat rejt, melyek egyesével mozgathatóak. Előfordulhat tehát, hogy akár négy, vagy annál több lövés szükséges ahhoz, hogy a fellendülő lobogó, a nyertes lövésünket éltesse. Sőt, extra nehezítés képpen a játék addig folytatható, ameddig olyan találatot nem sikerül leadnunk, amely a szemgolyóra festett csillagot hozza elő.

A játék egyedül is kiváló szórakozást nyújt, de a játékosok száma, türelmüktől függően, végtelenig bővíthető. Ebben az esetben mindenkinek egy próbálkozási lehetősége van, és ha nem sikerül bezárni az aligátor száját, át kell adnia a terepet a következő sportolónak.

Mivel a kilövő működtetéséhez fél lábon kell állni, a Gator Goal kiválóan fejleszti az egyensúlyérzéket. A gyerekek tovább csiszolhatják az ügyességüket azzal, hogy a megfelelő szögben helyezik el a focilabdát, a minél pontosabb lövés érdekében.

A játékhoz nem kell elem, csendes, és a labda elég puha ahhoz, hogy bármikor, bárhol felállíthassuk a házi focipályánkat.

További információ esetén az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen érdeklődhet.

 

Videó bemutató

 

Képgaléria

Gator Goal HasbroGator Goal Hasbro

 
Angry Birds Stella: Malac várkastély PDF Nyomtatás E-mail

Angry Birds Stella: Malac várkastély

Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt.

Az Angry Birds kétdimenziós ügyességi játékként látott napvilágot, melyet iOS rendszerre fejlesztett a finn Rovio Mobile cég. A játék igen rövid idő alatt nagy sikereket ért el, és mára kilépett a virtuális térből. Plüss figurák, matricák, kulcstartók, és csúzliból kilőhető labdácskák formájában szórakoztatja a csemetéket.

Csapatunk kezébe ezúttal az Angry Birds Stella: Malac várkastély került. A játék nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. A jól ismert figurák közül Stella és Gale száll harcba a Zöld Malaccal.

Ha felépítettük impozáns kastélyunkat, melynek rózsaszín, narancssárga, lila és zöld színkombinációját egy aranysárga korona teszi még látványosabbá, kezdődhet a csata. Zöld Malac elfoglalja helyét a kerek ablakban, Stella és Gale támadásba lendül. Beültetjük madarunkat a speciális kilövőszerkezetbe, melyet nagyjából 30 centiméterre helyezünk el az épülettől, és egy határozott mozdulattal útnak indítjuk. Ha ügyesen céloztunk, és eltaláljuk a malacot, kigurul a kakasülőből, és a vár kapuja kitárul. Madárkánk magáénak mondhatja a győzelmet, elfoglalhatja új otthonát. A játékot akár egyedül, de társaságban is játszhatjuk. Minden lövés újabbra sarkalja a lurkókat, a pörgős és bárhol felállítható játék sokáig leköti a figyelmüket.

A Stella fantázia nevet viselő készlet bővíthető. Létezik csúzlival kapható változat, mellyel a fenti két figura is kilőhető. Minden csomag más karaktert rejt, melyhez apró kiegészítők tartoznak. Ezzel nem csak a kastélyt tehetjük otthonosabbá, de csemeténk különféle szerepjátékkal keltheti életre a szerethető, bájos madárkákat. Apró méretük tökéletes útitárssá teszi őket, hogy gyermekünk bárhol, bármikor izgalmas kalandokba keveredhessen kis barátaival.

A gyártók természetesen nem szakadtak el teljesen a virtuális világtól. Stellát és Galet, egy ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével, okostelefonunkban vagy tabletünkön is viszont láthatjuk. A speciális TELEPODS bázisra helyezve, mobil eszközünk felismeri madarunkat, mely azonnal megjelenik a kijelzőn, és kezdődhet a móka.

A játék igényes kivitelű, élénk színekben pompázik, hamar belopja magát a srácok szívébe. Társasjáték formájában ügyességi játékként, míg a figurák önmagukban szerepjátékhoz használhatóak. A szórakozás mindenképpen garantált.

 
Addict a ball - Formatex PDF Nyomtatás E-mail

Igazi kihívással állította szembe a Manóprogram mindenre elszánt csapatát az Addictaball nevű ügyességi játék. A 19 centiméter átmérőjű, 3 dimenziós labirintus hosszú órákra rabul ejti a gyanútlan kalandorokat. Természetesen nem kell attól tartani, hogy fizikailag a gömb foglyai leszünk, ám a furfangos útvesztőben száguldó fémgolyó teljesen magával ragadja a játékosok figyelmét.

Addict a ball - Formatex  Addict a ball - Formatex

Érdemes elsőként nagy levegőt venni, és alapos szemrevételezni a kacskaringós utakat. Aki ezt elmulasztja, az első próbálkozások alkalmával a kívántnál többször hallja majd a kis golyót koppanni a szerkezet alján. Néhány forgató mozdulatot követően rálelhetünk a kiindulási pontra. A startmező egytől háromig számozott. A gömb belseje egyetlen tekervényes labirintust rejt, ám a kettes és hármas kiindulópontnak köszönhetően, nem szükséges minden alkalommal a legelején kezdeni az útvesztőt. Miért jó ez? Mert léteznek olyan akadályok, melyek leküzdése több időt vesz igénybe, és csak többszöri próbálkozással tudjuk teljesíteni. Ha a golyó a mélybe zuhan, nem kell újra és újra bejárni azokat a szakaszokat, melyek már rutinosan mennek. A játékot a pálya egyharmadánál és kétharmadánál van lehetőségünk folytatni.

 
Patkány futam PDF Nyomtatás E-mail

Patkány futamSenki sem szereti a szemtelen rágcsálókat a portája körül. Ha feltűnik egy torkos kisegér, vagy egy éhenkórász patkány, egy tisztességes gazda, vagy gazdasszony seprűt ragad, és üldözőbe veszi az éléskamrák rémét. Bár furcsának tűnhet az ötlet, de ha nem rendelkezünk saját, üldözni való patkánnyal, akár be is szerezhetünk egyet, hogy csemetéinket lefárasszuk kissé.

A rágcsáló színes dobozban érkezik, és mindjárt két seprűt is kapunk hozzá, egy pirosat és egy zöldet. Ezen eszközök közül mindenki kiválaszthatja a saját ízlésvilágához legközelebb álló harci szerszámot.

A kétmaroknyi jószág 4 darab ceruzaelemmel működik, mely nem tartozik a készlethez. A patkány hasán három állású kapcsolót találunk. Alap esetben érdemes OFF állásba kattintani, így nem kell attól tartanunk, hogy a csíntalan állat esetleg elszelel. I-es fokozatban épp oly szélsebesen száguld el, mint amikor II-es üzemmódba váltunk. A különbséget az adja a két fokozat között, hogy hányszor kell eltatálnunk a győzelemhez az éléskamrák rémét. 

A bemelegítő játék során négy ütést kell mérnünk a fel, s alá szaladgáló rágcsáló hátára, egészen pontosan az ott elhelyezett nyomógombra. Vinnyogó hang jelzi, ha sikerrel jártunk. Ám vigyázat, ha nem vagyunk elég gyorsak, azaz, ha 20 másodperc alatt nem sikerült a művelet, a kis bestia hangos kacagásban tör ki. De ne legyünk ennyire pesszimisták, miért ne sikerülne négyszer hátba vágni patkányunkat? Amennyiben valóban sikerrel jártunk, ellenfelünk sírva fakad, és a fordulót mi nyertük meg.

Hirdetés
Hirdetés

Nehezíthetjük a játékot azzal, hogy II-es fokozatba kapcsolunk. Ekkor már hatszor kell a rágcsálóra lesújtani a győzelemhez. Nem könnyű, de természetesen nem is lehetetlen.

Amennyiben új partit szeretnénk játszani, a patkány hátán elhelyezett gomb lenyomásával ismét mozgásba lendül a jószág, és újra üldözőbe vehetjük.

 
Az év játéka 2015-16-ban: Geomag Mechanics PDF Nyomtatás E-mail

 

Geomag MechanicsA Formatex által forgalmazott svájci minőségű Geomag építőjáték számtalan változatban létezik. A Manóprogram csapata ezúttal a Mechanics verziót tette próbára, mely annyiban tér el a hagyományos készletektől, hogy ebben a szettben forgó alkatrészeket is találunk, így különböző mechanikus szerkezeteket állíthatunk össze belőlük.

A kiváló minőségű játékot 2016-ban megválasztották az év játékának, a negyedszerre megrendezett Ország Játéka versenyben.

Nos, bontsuk ki a 86 alkatrészből álló készletet, és pillantsunk bele a használati útmutatóba. A leírás három egyszerű szerkezet összeállítását mutatja be, ám a rendelkezésünkre álló mágneses végű rudak és golyók, valamint a forgótárcsák több mechanikus szerkezet összeállítását is lehetővé teszik.

Elsőként készítsük el az útmutatóban található modelleket. A 4-5 lépésből összeállítható konstrukciók a mágneses hatásnak köszönhetően önálló forgásra képesek.

A használati útmutató jól követhető, az illusztrációk megfelelően mutatják a lépések sorrendjét, valamint a várható eredményt. 

 
Egérfogó - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Egérfogó társasjáték - HasbroGyártó és forglamazó: Hasbro Magyarország

A játék megvásárolható itt!

Az Egérfogó társasjáték egy igazi klasszikusnak számít. Sokunknak szerzett gyermekkorában felejthetetlen perceket, a furmányos szerkezettel mozgásba hozható csapda. Most új köntöst kapott a közkedvelt játék. Ha a sajt alakú játéktábla összeállítása után, szemügyre vesszük a színes, mosolygós figurákat, nem nehéz megjósolni, hogy hamar a kicsik kedvencévé válnak. A játékot négy éves kortól ajánlják, de talán már a három éves, szabályokkal ismerkedő, kisóvodások is elkezdhetik elsajátítani vele, a társasjátékokhoz szükséges figyelem, és fegyelem alapjait.

A játék menete alkalmazkodik a kicsik képességeihez. A lépések nem számolással valósulnak meg, hanem színek alapján. A vidám forgókerék adja meg, hogy melyik mezőre lépjen a bájos kisegér. Ha már áll valaki a kockában, eggyel elé kell helyezni a bábut. A játék összpontosítást igényel a gyermektől, hiszen az nyer, aki elsőként csapdába ejti valamelyik társának kis rágcsálóját. Ehhez azonban észre kell vennie, hogy a másik játékos a csapda alá lépett, ő maga pedig, a csizma képre helyezte figuráját. Ekkor működésbe hozhatja az egérfogót, a golyó végig siklik a krokodil hátán, megböki a zsiráfot, így egy újabb labda a vízbe löki a vidám vizilovat. Ekkor a majom alálebeg a fa lombjából, és a kosár ráborul az egérkére.

Ha a boldog nyertes kiélvezte győzelmét, a csapda ismételt felállításával, újra kezdődhet a móka.

 
Roces, Soy Luna görkorcsolya PDF Nyomtatás E-mail

Roces, Soy Luna Edition görkorcsolyaLuna Valente, a Soy Luna című Disney sorozatban, úgynevezett művész görkorit használ. Ez a típus biztosítja számára, hogy jól szerepeljen a Jam&Rollerben meghirdetett versenyen. A nem mindennapi kori a világhírű olasz Roces gyár terméke. A cég által gyártott görkorcsolyák egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek a felnőttek és a gyerekek körében.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a Roces görkorcsolyák kerekei jól gördülnek, a korik megbízhatóak, mely a strapabíró kerékfelfüggesztésnek is köszönhető. Ami szintén a márka mellett szól, hogy alkatrészei cserélhetőek. A Roces gyár fejlesztői folyamatosan törekednek arra, hogy a könnyű kezelhetőség, és a jó haladásbiztonság mellett, a kényelem is meghatározó legyen a korcsolya használata során.

Ezen szempontok alapján gördült le a gyártósorról, a Luna lábán is látható modell, mely a Formatex jóvoltából jut el a haza boltokba.

A profi görkorcsolyázók, szinte valamennyien egyetértenek abban, hogy az állítható korcsolyák nem képesek olyan hatékonyan követni a láb vonalát, mint azok a modellek, melyek adott méretben, kifejezetten a lurkók lábára készülnek. Fontos tehát, hogy a görkorcsolya igazodjon a csemeték lábméretéhez. 

A Luna képmásával ellátott dobozon megtaláljuk a mérettáblázatot, melyet méretválasztó ábra egészít ki. 30/31-es mérettől, 38/39-es méretig válogathatunk a görkorik között. Amennyiben lehetőségünk van rá, mindenképpen próbáljuk fel a lábbelit, hogy valóban tökéletesen illeszkedjen a lábunkra.

Soy Lunával beszélgettünk. Kattints ide!

A Soy Luna Edition gyakorló görkorcsolya minden eleme kiváló minőségű anyagból készült. A gyöngyvászon cipőrészt, a bőr betétek teszik tartóssá. A fűzős kivitel szintén a hosszútávú használatot biztosítja, hiszen nem fordulhat elő, hogy a műanyag csatt elreped, eltörik. A vastag szivacsbélés meggátolja, hogy a cipő feltörje a csemete lábát, ugyanakkor a puha kialakítás szabadabb mozgást biztosít a boka számára, a könnyebb manőverezés érdekében. Természetesen, amennyiben szorosan megkötjük a görkorcsolyát, egyenesen tartja a bokát, és nem terheli túlságosan az izmokat, és a szalagokat.

Roces, Soy Luna Edition görkorcsolya  Roces, Soy Luna Edition görkorcsolya

A műkorcsolyákhoz hasonlóan, a cipő sarka enyhén magasított. A csavarokkal rögzített tengely, hosszabb használatot követően felújítható. Ezzel, az egyébként is hosszú élettartam, jócskán megnövelhető.

Hirdetés
Hirdetés

 
Chasin Cheeky - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Chasin Cheeky HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A játék megvásárolható itt!

A Hasbro cég neve egybeforrt az évek során, az ötletes, élvezetes játékokkal. Az óvodás korosztályt célzó Elefun termékcsalád talán legaranyosabb, legmókásabb tagja Chasin Cheeky, a lila kismajom.

Első látásra belopja magát a gyerekek szívébe. Mérete könnyen kézbe vehetővé teszi, hatalmas fülei pedig mosolyt csalnak a kicsik arcára.

A játékot ketten játszhatják. Ehhez három banánnal dekorált sárga-, és három, levelekből összefűzött zöld karikát helyeztek el a dobozban. Chasin Cheeky ég felé emelt farkincájára kell elhelyezni a korongokat. A játék természetesen nem ennyire egyszerű. Miután majmocskánkat bekapcsoltuk, és letettük a padlóra, a földön, véletlenszerűen elhullajtott karikákat a játékosoknak, minél előbb fel kell kapkodniuk. Az időközben vad száguldásba kezdett Chasin Cheeky-t nem könnyű utolérni. Nem csak szélvészként száguld, de a legváratlanabb pillanatokban képes irányt váltani. Így gyorsnak kell lennie annak, aki a karikákat fel szeretné aggatni a farkacskára. Ha sikerült, még mindig nem dőlhet hátra a boldog nyertes, hiszen a szájában tartott banánt is meg kell szerezni. Ez pedig éppen olyan kihívásokkal teli feladat, mint a korongokat felhelyezni. Ha megvan a gyümölcs, a majmocska vidám táncba kezd. A vad fenékriszálást nem kell sokáig egyedül csinálnia, a gyerekek szívesen lejtik el vele győzelmi táncukat.

További információ esetén az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen érdeklődhet.

 
Éhes vizilovak - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Éhes vízilovak - HasbroGyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország

A játék megvásárolható itt!

Ismét egy klasszikus Hasbro darabbal van dolgunk.

A Hungry- Hungry Hippos, azaz az Éhes vízilovak, sok mostani szülő gyermekkorából ismerősek lehetnek. A játék formája, és menete nem változott az évek során. A vizilovak mellett kialakított mélyedésbe kell elhelyezni a golyókat. Kezünket az állatok hátán lévő karra helyezzük, amely mozgatásával, a vizilovak nyakukat kinyújtva, felfalhatják majd a falatkákat. Ha elhangzik a RAJT felkiálltás, a bal kezünknél található fekete kilövővel helyezzük játékba a labdácskákat. A vizilovak már kezdhetik is csillapítani éhségüket.

A játék célja, hogy a mi állatkánk gyűjtse a legtöbb golyót a bendőjébe, azaz a mellette kialakított tároló rekeszbe.

Ha minden eleség elfogyott a tányérról, mindenki megszámolja a saját zsákmányát, A játékhoz egy extra, sárga golyót is mellékeltek, hogy még izgalmasabbá lehessen tenni az egyes fordulókat. Az a játékos, akinek sikerül elnyelnie a sárga labdát, azonnal megnyeri a partit. Emiatt a kis csavar miatt, jobban oda kell majd figyelni, hiszen nem elég a gyors kézmozdulat, pontos célzást igényel az, hogy miénk legyen a nyertes falat. A Hungry- Hungry Hippost 4 éves kortól ajánlják, de az alap változat nem fog problémát okozni egy 3 éves lurkónak sem. Mivel a játék nagyon látványos, pörgős, nem kell attól tartanunk, hogy menet közben elkalandozik a gyerkőc figyelme.

A gyors partit egy újabb forduló követhet, új eséllyel a győzelemre. Ha már nem használjuk a társast, az alján kialakított, praktikus tárolóban, biztonságba tudjuk helyezni a játékhoz elengedhetetlen golyókat. Ha kevés a hely a gyerekszobában, érdemes a vizilovakat is egy egyszerű mozdulattal leszedni a helyükről, és a játék alján kialakított, speciális viziló-pihenőben elhelyezni őket. Így akár az erdeti csomagolásba is könnyedén vissza tudjuk tenni.

 
Poppit Mini Kutyakölykök PDF Nyomtatás E-mail

Poppit Mini Kutyakölykök

Minden csemete szereti a kézbe simuló, apró játékokat, melyeket mindig maguknál tarthatnak. Az apró kedvencek számtalan formában, fajtában, és színben pompáznak a boltok polcain, ám nehéz igazán egyedi darabra szert tenni. Nos, ezúttal egy olyan készletet szeretnék figyelmetekbe ajánlani, mellyel csemetétek garantáltan egyedi, és megismételhetetlen társra tehet szert.

A Formatex által forgalmazott Poppit Kölyökkutya készítő játékkészletet ugyanis arra tervezték, hogy a srácok megvalósítsák saját kedvenceinket. Lássuk, mégis miként készülnek házilag az apró barátok!

A szett legszembetűnőbb darabja minden bizonnyal a kipattintó, mely levegő segítségével pattintja ki a gyurmát a formákból. Emellett találunk még simítót, 3D kutyaformát, külön a fej, és külön a test számára, valamint fül és orr készítőt, vízcseppentőt, díszítő elemeket, valamint négy csomag Poppit gyurmát.

Távolítsuk hát el a csomagolást a masszákról, és helyezzük el a tárolásukra szolgáló dobozkákba. Valamennyi edény átlátszó annak érdekében, hogy könnyedén rálelhessünk a megfelelő színre. A masszák fehér, szürke és kétféle barna színben kerültek a csomagba.

Készítsük el elsőként a kutyus testét. Használhatunk egy, vagy akár több színt is, saját ízlésünknek megfelelően. A simító segítségével távolítsuk el a felesleges gyurmát, majd nyomjuk össze a formázó két felét. Íme, elkészült a tökéletes kutya-ülep, már csak egy édes buksira van szüksége a kis jószágnak. A formázóban többféle pofit találunk. Választhatunk buldog, vagy bichon frisé fazont, mindkettő nagyon bájos. Az elkészítése megegyezik a fent leírtakkal, a megfelelő forma kiválasztása után belesimítjuk az anyagot a mélyedésbe, majd a lehúz segítségével eltávolítjuk a felesleget. A két oldal összeillesztésével létrehozzuk az eb fejét. Ezt követően a cseppentővel kevés vizet nyomunk a nyakra, majd ráhelyezzük a fejet. A víz, akár a ragasztó, összeköti a két testrészt.

 

Hirdetés
Hirdetés

Következhet a fül, melyhez a kipattintót kell használnunk. Illesszük a készülékhez a fül, vagy az orr elkészítéséhez szükséges kiszúró formát, majd nyomjuk a kiszúrót a kilapított gyurmába. A kívánt testrészt a kipattintó összenyomásával szabadíthatjuk ki. Az orr elkészítésénél érdemes a műanyag kupakot is felhelyezni, nehogy elpattanjon az apró alkatrész.

 
Bioblo, az újrahasznosított építőjáték PDF Nyomtatás E-mail

Az építés jó móka, nem csoda, hogy szinte minden gyerek nagyon évezi az alkotás eme képzelőerőt fejlesztő formáját. Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani egy olyan különleges építőelemeket tartalmazó készletet, mely környezettudatos módon újrahasznosított anyagokból készült, mind e mellett pedig strapabíró, színes, és megunhatatlan.

BioBlo  BioBlo

A Piatnik Kft. által forgalmazott Bioblo építőelemek téglatest alakúak, felületük méhsejt szerkezetű. Hat színben kerültek az újrahasznosított papírból készült dobozba: citrom-, és narancssárga, rózsaszín, piros, kék, valamint zöld árnyalatban. Felszínük nem teljesen sima, így egymásra helyezve stabilan megállnak. A pehely könnyű téglatestek precíz mozdulatokat tesznek lehetővé. 

Eme varázslatos tulajdonságnak köszönhetően rengeteg lehetőséget tartogatnak a színes tömbök. Csodás épületeket hozhatunk létre, mintázhatunk állatokat, vagy növényeket. A színes elemeknek köszönhetően képet formálhatunk belőle. A gyerekek újabb, és újabb lehetőségeket fedezhetnek fel, mely hozzájárul fantáziájuk fejlődéséhez. 

 


Facebook megosztás