<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Autós kirándulások GreenGo

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
GreenGo PDF Nyomtatás E-mail

Mi az? Környezetkímélő, vagány, és élmény vezetni? Ez bizony a Volkswagen e-up-ja, mely Budapest különböző pontjain várja a kalandvágyó családokat, hogy próbára tegyék.

Az egész egy internetes regisztrációval kezdődik, majd egy applikáció letöltésével folytatódik, végül besétálunk a Király utca 16. szám alatt található GreenGo irodába. A néhány perces adminisztrációt követően használatba vehetjük a Volkswagen márkájú elektromos kisautók egész flottáját. Szám szerint 75 járgány áll az utazni vágyó közönség rendelkezésére, a város különböző pontjain. A Manóprogram ezúttal annak járt utána, miként segítheti a családok életét ez a környezetbarát autóbérlési megoldás.

GreenGo  GreenGo

Amennyiben a regisztráción túl vagyunk, akár használatba is vehetjük az első utunkba kerülő GreenGo-t. A járgány megjelenése modern, vagány, igazi városi kisautó.

A telefonos applikáció segítségével térképen tájékozódhatunk arról, hol találjuk a hozzánk legközelebb eső szabad járművet. A térképen megjelenő ikonra kattintva azt is megtudhatjuk, hogy az adott gépkocsi hány kilométert tud megtenni a következő töltésig. A program segítségével lehetőségünk van 30 percre lefoglalni a kiszemelt kocsit.

GreenGo  GreenGo

A használatbavétel rendkívül egyszerű, a második alkalommal már rutinszerűen elvégezhető. A választott GreenGo adatlapján rákattintunk a zöld lakatra, majd megadjuk 5 számjegyű pin kódunkat, melyet a regisztráció során megadtunk. Ezt követően megadjuk a szélvédőn látható 4 jegyű kódot és már nyílik is az ajtó. A kulcs, és a forgalmi engedély a kesztyűtartóban található. Miután behelyeztük a kulcsot, egyet fordítunk rajta. Az indításgátló kikapcsolásához ismét meg kell adnunk a pin kódunkat, majd megnyomni a kettős kereszt gombot a kézifék alatt elhelyezett pinpadon. Ez látszatra nagyon egyszerű, ám a pittyegő hang mellett nehéz észlelni a pin megadása közben előtörő zajokat. Amennyiben harmadszorra sem sikerült elfogadható módon bepötyögnünk, fordítsuk vissza a kulcsot, és várjunk 60 másodpercet. Ezt követően ismét próbálkozhatunk. Ha sikerült jól megadni a kódot, sőt, a kettős kereszt gomb megnyomásáról sem feledkeztünk meg, akkor még hátra van egy nagyon fontos lépés. Életre kell keltenünk a motort. Ezt a kulcs tovább fordításával érhetjük el, rövid dallam jelzi, ha sikerrel jártunk.

Amit fontos mindig észben tartanunk, elektromos autóról lévén szó, mely automata váltóval rendelkezik, a féket minden indításnál nyomva kell tartanunk.

GreenGo  GreenGo

Az 5 állású kapcsolót állíthatjuk P módba, azaz parkolásra, hátramenetbe, az R-hez, vagy D módba, mely a Drive szóra utal, és az előre haladást jelöli. Amennyiben a B jelzést választjuk, bekapcsol a motorfék, mely D jelzésnél hiányzik az autóból. Míg D állásban az autó szinte azonos sebességgel halad tovább amikor lábunkat levesszük a gázpedálról, addig B üzemmódban azonnal intenzív fékezésbe kezd a járgány. Ez nagyon kényelmes lehetőség, ám érdemes vele vigyázni, mert a mögöttünk haladó nem biztos, hogy követni tudja a hirtelen sebességcsökkenést, különös tekintettel arra, hogy ilyenkor a féklámpa nem villan fel. Ha ezt észben tartjuk, a városban araszoláshoz a B fokozat ígérkezik a legkényelmesebb választásnak. Ekkor szinte nem is kell a féket használnunk, csupán a gázpedált.

Szinét a B üzemmód mellett szól, hogy a fékezésből eredő súrlódási erő tölti az akkumlátort, így spórolhatunk a rendelkezésünkre álló energiával.

Az elektromos autó használata nagyfokú szabadságot ad, tekintve, hogy bárhol, ahol a KRESZ engedélyezi, ingyenesen parkolhatunk! Ebbe beletartozik a Várnegyed, és a Margit-sziget is.

GreenGo  GreenGo

A vidám kisautók iso-fix rendszerrel felszereltek, ám a gyermekek biztonságát szolgáló ülésekről magunknak kell gondoskodni. Tapasztalatunk alapján ez akkor jelent kisebb nehézséget, ha csemeténk már nem babahordozóban, de még nem is ülésmagasítóval utazik. E két segédeszköz ugyanis viszonylag könnyen mobilizálható, ám a gyermekülések típustól függően több kilót is nyomhatnak. Próbaútjaink során mindig akadt szabad GreenGo 1, legfeljebb 2 utcányi távolságban, ám hátunkon egy, netán két gyermeküléssel ez is hosszúnak tűnihet, de természetesen nem kivitelezhetetlen, tekintve, hogy 30 percünk van, hogy eljussunk a kiszelelt járműig. A legjobb megoldás mégis az, ha valamelyik szülő a ház elé parkol, amíg a család többi tagja elkészül az öltözéssel.

A babakocsihoz csatlakoztatható babahordozókkal könnyen boldogulhatunk, és hasonló a helyzet az ülésmagasítóval is, hiszen ezek szállítása jóval könnyebb feladat, mint a támlával rendelkező társaiké.

Az élmény garantált, a srácok nagyon fogják élvezni a az utazást. A GreenGo-val azon családok is kényelmesen kimozdulhatnak, akik nem rendelkeznek saját autóval, de jól jöhet a GreenGo segítsége bevásárlásnál, belvárosi kalandozásnál, vagy amikor a saját gépjárművet másik családtag használja.

GreenGo  GreenGo

A Volkswagen e-up rugózása kiváló, ezért a kátyúkkal tarkított budapesti utak sem rázzák össze az utasokat. A vezetési élmény az automata sebességváltónak köszönhetően kiváló, miközben a hangtalanul suhanó járgánynál csak a kerekek súrlódásával kell számolnunk, a motorhanggal nem.

Ejtsünk néhány szót a költségekről is, mellyel mindenképpen számolnunk kell, ha igénybe szeretnék venni a GreenGo-t. Elsőként bankkártyánkat kell regisztráltatni, hogy a későbbiekben rendezni tudjuk az utazások díját. Ez 1000 Ft-tal terheli meg számlánkat, ám ezt azonnal jóvá is írja a cég a nevünkre, 30 perc menetidő formájában. (ennek felhasználása nem automatikus, az applikációban ki kell választanunk, hogy fel szeretnék használni a rendelkezésünkre álló perceket)

További 4900 Ft-os adminisztrációs díj terhel bennünket, cserébe azonban már tényleg nem választ el semmi a GreenGo-tól.

Kétféle csomag közül választhatunk, Alap, és Minimál.

GreenGo  GreenGo

A Minimál díjcsomag havidíjmentes, ám a használatért fizetendő díjak itt kicsit magasabbak. 1 perc használatért 80 Ft-ot, míg minden várakozással töltött percért 20 Ft-ot kell fizetnünk. Az Alapcsomag díja, 990 Ft-os havidíjért cserébe, csupán 65 Ft percenként, és a várakozás is 15 Ft-unkba kerül.

GreenGo

Napidíjként 19.500 Ft kerül kiszámlázása, azaz ennyi a maximum, mely levonásra kerül egy nap alatt a számlánkról. Ezt az összeget akkor sem léphetjük át, ha a valós használatból eredő díj meghaladná a napidíjat.

Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy ha egy kellemes vasárnap reggel szeretnénk elgurulni az IKEÁba, hogy megvásároljuk álmaink dohányzóasztalát (ez az a csomagméret, mely ledöntött ülések mellett, kényelmesen elfér a csomagtérben), és lakhelyünkről 15, maximum 20 perc alatt meg tudjuk közelíteni az áruházat, akkor 1200-1600 Ft-tal kell számolunk az odaútért, és ugyan ennyivel a visszaútért. További felmerülő költség lesz a várakozási idő. Ez, amennyiben nem próbálunk ki minden fotelt, és csak egy hot dogért állunk meg a büfében, 30-40 percet vesz igénybe, melynek díja 600-800 Ft.

GreenGo  GreenGo

Az összkiadásunk díjcsomagtól függően 3-, vagy 4000 Ft, mely nem is rossz, figyelembe véve, hogy a taxik viteldíja ennek többszöröse lenne.

Összességében egy rendkívül szerethető járgányról van szó, mely bármikor rendelkezésünkre áll, amennyiben szükségünk van rá. Nem minket terhel a fenntartási, és karbantartási költség, mégis mindig tiszta, és korszerű autóval kelhetünk útra. Mindenképpen érdemes kipróbálni, vigyázat, nehéz lemondani róla! 

Ügyfélszolgálat:
1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u 15. (bejárat a Madách Imre út felől)

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök - Péntek 10 - 18-ig
Kedd 08 - 18-ig
Szerda 10 - 20-ig

e-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

GreenGo  GreenGo

GreenGo  GreenGo

GreenGo  GreenGo

GreenGo  GreenGo

GreenGo  GreenGo

 
Facebook megosztás