A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem második alkalommal hirdeti meg kreatív pályázatát 7-10. osztályos fiataloknak. A tavaly nagy sikert elért verseny célja ismét az, hogy megmutassa: csak egy jó gondolat kérdése, és bárkiből lehet designer vagy jövőkutató! Február 15. és március 15. között 2-5 fős csapatok jelentkezését várják a pályázat weboldalán.

Tervezd Te a jövőt!

Hogyan képzeled el a világot 20 év múlva? Mesterséges intelligencia, környezeti

változások, új létformák… Milyen lesz az élet 2042-ben? Vajon pozitív vagy negatív irányba változik a világ? 

Tudod, hogy rajtad is múlik, milyen lesz a jövő? Te mit változtatnál a világon? Egy most megszülető ötlet valódi változást idézhet elő, és akár milliók életére is hatással lehet!

Oszd meg velünk az általad elképzelt jövőt, izzítsd be a rakétákat, és tervezz valamit, ami 2042-ben valósággá válhat! Hiszünk benne, hogy minden változás egy jó gondolattal kezdődik.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) második alkalommal kiírt Ugrás a jövőbe! című kreatív pályázatára olyan 7-10. osztályos, magyarországi és határon túli iskolás tanulókból álló csoportokjelentkezését várják, akik megosztják a jövőről alkotott elképzeléseiket.

“Az Ugrás a jövőbe! pályázat egy olyan generációt szólít meg, akik számára már természetes az átjárás a digitális és analóg világok között. Hogyan tudnak ők a XXI. század kihívásaira reagálni? Ezzel a pályázattala jövő iránti felelős gondolkodásra, a jövőt építő, kreatív, alkotó tevékenységre szeretnénk ösztönözni őket.” - mondta Fülöp József, a MOME rektora.

A 2021-es pályázatra beérkezett munkákból az egyetem átfogó képet kapott a Z generáció jövőképéről, a résztvevők pedig lehetőséget kaptak a bennük rejlő kreativitás, kritikus gondolkodás fejlesztésére. A pályázat népszerűségét jelzi, hogy tavaly 226 iskola 440 diákja vágott bele a közös munkába, melyből a legkiemelkedőbb projekteket a 2021 őszi Budapest Design Week keretében mutatta be a MOME. Összefoglaló kisfilm a tavalyi pályázatról: UGRÁS A JÖVŐBE! pályázat

Legyen szó akár grafikáról, kisfilmről, animációról, fotóról, szolgáltatásról, termékről, esetleg építészeti koncepcióról, a MOME nyitottan várja a jövőről szóló, kreatív ötleteket.

Témák:

  • Milyen lesz az élet a jövő sulijában? 
  • Milyen eszközök segíthetik a jövőben a tanulást és az oktatást? 
  • Milyen szakmákban dolgozunk majd, milyenek lesznek a munkahelyek 20 év múlva? 
  • Hogyan változik meg lakóhelyünk, otthonunk, környezetünk, öltözékünk? 
  • Hogyan változnak meg az emberi kapcsolatok és a társadalmi különbségek?
  • A jövőbeli változások hogyan hatnak majd a szünidő, a szabadidő  eltöltésére?

A pályázók analóg, digitális vagy vegyes technikával készített tervekkel nevezhetnek (részletes leírás aweboldalon). Mivel csapatmunkáról van szó, itt a lehetőség, hogy különböző tudású és érdeklődési körű diákok álljanak össze, ötleteljenek, és mindenki azt adja bele, amit szeret, amiben jó – legyen az a tervezés, a rajzolás, a fotózás, a filmezés vagy az írás.

A versenyre regisztrált csapatok egy online felkészítő programon vehetnek részt, ahol segítséget kapnak a pályamunkák elkészítéséhez. 

A regisztrációt követően a csapatok 2022. március 15-ig küldhetik be munkáikat a pályázatra. 

Az első fordulón továbbjutott csapatok a MOME mentorainak segítségével fejleszthetik tovább alkotásaikat! A legjobb pályamunkákat a második forduló végén rangos szakemberekből álló zsűri választja ki. Az első három helyezett díjazásban részesül.

Díjak:

  •   MakerBot SKETCH 3D nyomtató az induláshoz szükséges alap csomaggal,
  •   Mayku FormBox vákuumformázó gép, innovatív makettező technológia,
  •   3D Akadémia tanfolyam,
  •   Pagony könyvcsomagok.

Jelentkezés és részletes információ:https://ugrasajovobe.mome.hu/

Facebook-oldal:https://www.facebook.com/ugrasajovobe

Instagram-oldal:https://www.instagram.com/ugrasajovobe/

TikTok-oldal: Kifejezetten a diákoknak indult el a pályázat TikTok oldala Hollósi Jázminnal, a népszerű magyar TikTok-sztárral, a MOME Média design szak BA hallgatójával://www.tiktok.com/@ugrasajovobe">https://www.tiktok.com/@ugrasajovobe

Várjuk a csapatok jelentkezését!

Ugorjunk együtt a jövőbe!

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!