A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Solymász- és agarász-bemutatót láthatnak, virtuális lövészeten vehetnek részt, megismerhetik a vadászat egykori és mai eszközeit azok, akik ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vadász családi napjára szombaton.

Kodácz Csengele elmondta, a programok sora délelőtt az ifjú vadászok avatásával és az idős vadászok köszöntésével kezdődik a nagyréten. Később ugyanitt agarász-bemutatót tartanak, és az érdeklődők más kutyás vadászati módokkal is megismerkedhetnek.
Déltől solymászbemutatót rendeznek a nagyréten, majd az ebédidő közeledtével megtartják a vadétel-főzőverseny eredményhirdetését is a skanzenben, a malommal szemközt. Kora délután a lovaspályán honfoglalás kori vadász és hadieszközöket láthatnak az egybegyűltek, a vállalkozó szelleműek pedig maguk is nyeregbe pattanhatnak.
Kora délután aki szeretné, egy hőlégballon kosarába szállva szemlélheti meg a magasból az emlékparkot és környékét.
A Rotunda Árpád-termében egész nap látogatható a Csongrád-Csanád Megyei Vadászati Múzeum és Emlékhely, amely a térség összes vadfaját, köztük a védett és fokozottan védett fajokat is felvonultatja, és megismerteti a vendégekkel a vadászat és vadgazdálkodás eszközeit.
A Puszta házában történelmi vadászfegyverből és vadászeszközökből rendeznek kiállítást. A Szegedi Vadaspark munkatársainak közreműködésével állatsimogató is várja itt a vendégeket.
A skanzenben, a szentesi tanya mellett virtuális lövészeten tehetik próbára ügyességüket a látogatók, a gyerekeknek légpuskalövészetet szerveznek. A skanzenben a Mesekert Interaktív játszóház fogadja a gyereket, a Hódmezővásárhelyi tanyai olvasókör udvarán pedig kemencés finomságok sülnek.

Olvasd el ezeket is!

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!