A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A Magyar Államkincstár hetedik alkalommal hirdeti meg Mesterecset elnevezésű országos gyerek- és diákpályázatát, amelynek célja a 18 év alatti fiatalok általános pénzügyi kultúrájának fejlesztése, valamint az intézmény államháztartásban betöltött szerepéhez kapcsolódó ismeretek átadása - tudatta a Magyar Államkincstár.

A Magyar Államkincstár Mesterecset címmel pénzügyi tudatosságot fejlesztő kreatív pályázatot hirdet 5 és 18 év közötti fiatalok számára. A kiírásra idén öt kategóriában került sor, hagyományos és digitális technikákkal is versenybe szállhatnak a jelentkezők a díjakért. A pályamunkákat december 31-ig a www.mesterecset-palyazat.hu weboldalon lehet benyújtani - olvasható a közleményben.
Mint írják, a hagyományos technikával készült művek - rajz, festmény, fotó, kollázs, képregény és makett - esetében külön díjazzák az óvodások, az alsó tagozatos általános iskolások, a felső tagozatos általános iskolások, valamint a középiskolások által beküldött pályaműveket.
A tájékoztatás szerint a digitális technikával készült munkák kategóriában - digitális rajz, fotó, digitális képregény - mind a négy korosztály pályázhat, a díjazás független az életkortól.
A jelentkezők két témakör közül választhatnak, melynek címei: "A családom és a Kincstár" - Hogyan vesz részt a Kincstár a családod életében? Járj utána!; valamint "A megtakarítás a szupererőm" - Hogyan takarékoskodik egy szuperhős? Te mi mindent tennél, ha a megtakarítás lenne a szupererőd? című témakörök közül választhatnak.
A közlemény szerint a szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához történő illeszkedés szempontjait figyelembe véve értékeli a beküldött pályaműveket. A pályázaton minden kategóriában három nyertest hirdetnek. A legjobb alkotások 150 ezer forint értékű, a második helyezettek 100 ezer forint értékű, míg a harmadik helyezettek 50 ezer forint értékű műszaki cikkre váltható vásárlási utalványt kapnak.
A nyertes pályaműveket a Kincstár a Facebook-oldalán és Instagramon is publikálja majd - áll az összegzésben.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!