A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

 Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával 38 útvonalon 700, turnusonként egyhetes vándortábor valósul meg az idén - tájékoztatta a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-t.

Az idei év érdekességeként egy finn diákcsoport is kipróbálja a magyarországi vándortáborozást, amelyek ebben az évben immár hetedik alkalommal indulnak útnak - tartalmazza a közlemény.
Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba idén 17 000 gyermek juthat el kedvezményes áron - tették hozzá.
Mint írták: az államtitkárság támogatásának köszönhetően a vándortáborozáshoz kedvező feltételeket kínálnak a szervezők: a részvételi díj az utazási költséget kivéve mindent tartalmaz.
A táborozók 43 000 forintért kapnak szállást, étkezést és programokat a 7 napos turnusokon, a vízi és a kerékpáros vándortáborokban a szükséges sporteszközöket is biztosítják a szervezők Továbbá a vándortábor helyszínekre történő vasúti utazás esetén 2023-ban is 90 százalékos kedvezmény vehető igénybe.
A csoportvezető pedagógusok idén 20 százalékkal több anyagi elismerésben részesülnek, vagyis bruttó 120 000 forint díjazást kapnak - fűzték hozzá.
Beszámoltak arról is: a visszajelzések alapján az iskolai csoportok, osztályok, résztvevő gyerekek számára életre szóló élményt jelentenek a vándortáborok.
A gyermekek a táborokban aktívan, tartalmasan töltik el a nyári szünidejüket, élményeket szereznek, és nem utolsó sorban megismerik hazánk természeti kincseit; kulturális értékeit - sorolták.
A táborokban a környezetvédelemnek is kiemelt szerep jut: nagy hangsúly kerül a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint a tudatos energia-és vízfogyasztásra is - olvasható a közleményben.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!