A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Találkoztál már személyesen a Lánchíd LEGO oroszlánjával? Elmerültél valaha egy többezer kockából álló kockatengerben? Forgattál már saját animációs filmet? Elindítottad valaha saját építésű kisautódat egy gyorsasági versenyen? Terveztél már zöld belvárost kockákból? Építettél már óriás mozaikot? 

Ezeket most mind megteheted szeptember 9-én, Nyíregyházán. Sőt ezeken túl is rengeteg izgalmas játékkal várnak a szervezők, pontosan annyival, hogy teljesen betöltse a belvárost!

Az 15 éves LEGO gyár első alkalommal rendezi meg az ingyenes LEGO Játékváros eseményt Nyíregyházán, ahol a látogatók egy egész napot tölthetnek el non-stop játékkal, LEGO kiállítással, kreatív kihívásokkal, különleges színpadi műsorokkal és felsorolhatatlanul sok színes programmal, látványossággal, családi- és gyerekeseménnyel, a város központjában, a Kossuth téren és a Váci Mihály Kulturális Központban.

A legkisebbeket puha, illetve nagyméretű kockákkal, fejlesztő játékokkal, valamint színes előadásokkal, többek közt Singh Viki – Disney műsorával, Ludas Matyi előadással és a Hahó együttes koncertjével várják. Az egészen kis gyermekek az előadások és koncertek között a baba-mama sarokban játszhatják és pihenhetik ki magukat.

A gyerekeknek egy teljes napjuk van, hogy végigpróbálják az egész belvárost behálózó játékokat: megversenyeztethetik saját építésű autóikat, elkészíthetik egyéni animációs filmjüket, kihívhatják barátjukat egy fejtörőre, megörökíthetik a pillanatot a fotóponton, óriás mozaikot építhetnek vagy hazavihetik saját kisméretű mozaikjukat is, és elmerülhetnek a hatalmas kockatengerben. Az utcákon pedig számtalan LEGO szobrot láthatnak, sőt, még a Lánchíd LEGO oroszlánjával is találkozhatnak.

De a nagyobbakat a VMKK-ban is számtalan érdekesség várja: közelebbről megismerkedhetnek a LEGO robotokkal, vagy játékosan megmutathatják, milyen legyen szerintük a „jövő zöld belvárosa” Nyíregyházán. Lesz LEGO robot sumo bajnokság, érdekes workshopok, a nyíregyházi tekerd! csoport pedig látványos LEGO mozaik kiállítással érkezik Játékvárosba.

A főtéri színpadon egymást váltják majd a szórakoztató előadók: lesz interaktív tánc show, TomPeti és barátai koncert, késő délután Badár Tamás bűvész látványos bűvész showjával varázsol el mindenkit, a Digital Sand egyedi homokanimációjával lepi meg a nézőket, az estét pedig az Attraction Látványszínház műsora zárja.

Aki egy kicsit megpihenne a programok között, a Váci Mihály Kulturális Központ vetítővásznán LEGO filmekkel és sorozatokkal kapcsolódhat ki.

A rendezvény összes programja ingyenes és minden korosztály számára nyitott.

További információ és programok: https://jatekvarosnyh.hu/

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!