A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

 Sikeres volt az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására indított gyűjtése: megtelt a célként kitűzött kétezer iskolatáska - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: az augusztus közepén, 12. alkalommal meghirdetett Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció olyan hazai rászoruló gyermekek támogatását tűzte ki célul, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyeik, mint a társaiknak, mert a családjuk nem tudja biztosítani nekik a szükséges iskolaszereket.
Hozzátették: a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben talán most minden korábbinál több család várja tele aggodalmakkal az extrakiadásokkal járó iskolakezdés időszakát.
Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzgyűjtő kampánya idején érkezett adományokból összeállított minőségi tanszercsomagok a legszegényebb gyermekeknek számára többet jelentenek egy ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplőruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba - fogalmaztak.
Közölték azt is, a segélyszervezet csütörtökön, a nyári szünidő utolsó napján egy osztálynyi rászoruló gyermeket invitált játékos foglalkozásra, amely az adománygyűjtő akció záró rendezvénye is volt.
Az adományokat Wolf Kati énekes, a kampány arca, Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató adta át, köszönetet mondva az adományozóknak.
A közleményben idézték Gáncs Kristófot, aki a rendezvényen arról beszélt: a 1353-as adományvonalra mintegy 50 ezer hívás, azaz 25 millió forint érkezett, online pedig 7 millió forintot ajánlottak föl az adományozók.
A segélyszervezet közölte azt is, az augusztusi segélyakció mellett idén is vállalják, hogy a célként kitűzött - kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges - összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet az országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben, rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!