<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Címlap Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!
  2018.04.23 Ferienhaus Ostsee

Felhasználóbarát Honlap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket! PDF Nyomtatás E-mail

Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!KÉRJÜK, TÁMOGASSA KEZDEMÉNYEZÉSÜNKET! 2017-BEN IS!
Köszönjük, ha segítenek, hogy „velük könnyebb” legyen!

Ezúton kérjük, amennyiben lehetősége van rá, vegyen részt kezdeményezésünkben, és támogasson egy gyermeket azzal, hogy fedezi a nyaralásköltségét, részben vagy egészben.

"FOGADJ ÖRÖKBE EGY NYARALNI VÁGYÓ GYERMEKET!" –egy 1 hetes nyaralásra.
A nyaralás támogatás összege 25.500 Ft/ fő/ 7 nap. Útiköltség támogatás összege: 6.500 Ft/fő

Számlaszámunk: OTP BANK: 11721002-20010795.
IBAN: HU34 1172 1002 2001 0795 0000 0000
BIC(SWIFT) KÓD: OTPVHUHB

Kérjük közleményben ráírni a támogatni kívánt gyermek nevét

A pályázat eredmény hirdetése: 2017.június 15.

A Mezei Menedék Közhasznú Alapítvány, a szociális tevékenység, családsegítés, a gyermek- és ifjúságvédelem, illetve a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének elősegítése tekintetében közhasznú tevékenységet végez.

Alapítványunk már 5. éve írja ki a „FOGADJ ÖRÖKBE EGY NYARALNI VÁGYÓ GYERMEKET” egy egyhetes nyaralásra című pályázatát.
Ezen pályázatunk kiírásával, szeretett volna, Alapítványunk nehéz sorsú gyermekeknek nyaralási lehetőséget biztosítani cégek, vállalkozók, valamint magánemberek támogatásával

Sok gyerek az alapítvány által szervezett táborban nyaralhat életében először, ezért mindent megteszünk, hogy továbbra is olyan élményekben részesítsük őket, ami által feldolgozhatják a hosszú évekig tartó, betegséggel járó traumát, életükben elszenvedett nehézségeket, melyek feltöltik lelkileg a további életükre, és egy életre szóló élményt szerezhetnek, és újra mosolyt csalhatunk az arcukra.
Pályázati kiírásunk célja, hogy a pályázó gyerekek közül részt vegyenek azok, akiket támogatni tudunk egy 1 hetes nyaralással, melyre „életkörülményeik” miatt nem lenne lehetőségük. Ez az egy hét mindnyájuk számára maga a csoda, a felhőtlen kikapcsolódás ideje. Sokaknak ez az egyetlen nyaralási lehetősége.

Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!  Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!

Erre a pályázatra 6-12 éves (testvérek esetén kisebb eltérés lehetséges) gyerekek jelentkezhettek fényképes élettörténettel, akár postai úton, vagy internetes elérhetőségeinken keresztül, melyre 2017. május 01. napjáig volt lehetőségük.

A gyerekek fejenként 25.500,-Ft értékben (mely összeg tartalmazza a teljes ellátást( napi 3x-i étkezéssel - reggeli, 2 fogásos ebéd, vacsora, nasik, süti, fagyi, a foglalkozásokat,kirándulásokat, Balatoni fürdőzést) nyaralhatnak nálunk 7 napig. Ezen összeg finanszírozását vállalhatják részben vagy egészében támogatóink. Szeretnénk, ha egyetlen gyermeket sem kellene visszautasítanunk, és ha ez évben is sok gyermeknek szerezhetnénk maradandó élményt. Hiszen sokan közülük mély szegénységből jönnek, vagy olyan betegséggel küzdenek, ami miatt egyéb táborokban nem vehetnek részt. A gyermekek nyaralásáról folyamatosan teszünk fel fényképeket facebook oldalunkra https://www.facebook.com/mezeimenedek/

Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!  Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!

https://www.facebook.com/kozhasznu.mezeimenedek, és ott nyomon követhetik a gyerekek élményei.

Alapítványunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és sok jó élménnyel gazdagodjanak. Vannak köztük, olyanok, akik mély szegénységben töltik mindennapjaikat. Nem ők tehetnek róla. Ők még gyerekek és nem képesek kezükbe venni a sorsukat. Ebben a táborban megtanulhatják, hogy lehet másképp is élni. Igyekezünk hasznos programokat szervezni, minden csoporttal van kirándulás, Balatoni fürdőzés, állatsimogatás, kézműves foglalkozás, valamint KI-MIT-TUD, záró buli. A gyerekek nagyon élvezik a programokat. Programjaink változatosak, egyik nap megyünk kirándulni a Somogybabodi Szentkútra, mely a helység egyik nevezetessége. Ez kb. egy 5 km-s gyalogtúra. Itt kicsit piknikezünk, számháborúzunk, játszunk, cukorkát keresünk. Van egy kézműves napunk, melyen a gyerekek különböző tárgyakat készíthetnek, amiket haza is vihetnek. Jó idő esetén Balatoni fürdőzésre van lehetőség. Sok gyermek most látja először a magyar tengerünket. A köztes időkben, az udvaron lévő 2 medencében lehet fürödni, valamint akadályversenyeket rendezünk számukra. Az utolsó napon KI-MIT-TUD-t rendezünk, melyen a gyerekek bemutathatják előadásaikat, mellyel készültek. Az előadás végen jutalmat kapnak. Majd a záró esten „buli” van, melyen jól mulatnak a gyerekek, táncolnak, vigadnak. Sajnos az utolsó búcsú nap mindig könnyes szemmel telik, a gyerek sírnak, mert vége tért számukra az egy hetes nyaralás, és könnyezünk mi is, hiszen ezen 7 nap alatt nagyon a szívünkhöz nőttek. Nagyon örültünk, hogy több adományozó, felkereste táborunkat, hogy saját szemükkel győződjenek meg a nyaralás milyen örömöt okozott a gyermekeknek, támogatottjuknak. Megismerkedtek a gyerekekkel, ajándékot hoztak nekik.

Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!  Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!

A gyerekek is nagyon boldogok voltak, teli élményekkel mentek haza. Az egy hét itt tartózkodás alatt sok élménnyel gazdagodtak.
A vezetőség, illetve a közreműködök munkájukat társadalmi munkában mindenféle ellenszolgáltatás nélkül végzik.

Tapasztalataink szerint a gyerekek számára nagy gondot szokott jelenteni, az útiköltség, hogy a nyaralóhelyre eljusson. Ezért további segítséget szeretnénk kérni a szállításukban. Melyet meg lehet tenni, akár úgy hogy valaki vállalja a szállításukat, vagy hozzájárul az útiköltségükhöz. Számításaink szerint átlagban 6500 Ft/ fő elegendő lenne az útiköltségük fedezéséhez.

Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!  Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!

Cégek esetében az adományozás összegére adókedvezmény is igénybe vehető.
www.mezeimenedek.hu 

A 2017. évi jelentkezők

Köszönjük, ha segítenek a gyerekeknek egy hét boldogságot adni.