<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Címlap Magyar csapat a gyermekotthonok labdarúgó-világbajnokságán
  2018.04.23 Ferienhaus Ostsee

Felhasználóbarát Honlap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar csapat a gyermekotthonok labdarúgó-világbajnokságán PDF Nyomtatás E-mail

Magyar csapat a gyermekotthonok labdarúgó-világbajnokságánA Máltai Szeretetszolgálat U17-es csapata képviseli a magyar színeket a gyermekotthonok világbajnokságán, amelyre a hétvégén kerül sor Varsóban.

"A Máltai SE a mozgás népszerűsítésén túl szociális szerepet is betölt. Az edzés itt nem bemelegítéssel, hanem csoportos étkezéssel kezdődik, mivel sok gyerek a nap folyamán ekkor jut először ételhez. Pályára pedig az léphet, aki bemutatja a házi feladatát. A sport a közösséghez tartozás biztonságát, célt és sikerélményt ad a fiataloknak" - mondta pénteken a MOL Magyarország budapesti sajtótájékoztatóján Kiss Dávid, a Máltai SE ügyvezetője.

A 2013-ban alapított sportegyesület kilenc korosztályos labdarúgócsapatában kétszáznál is több igazolt játékos szerepel az ország különböző településeiről.

Az olajipari vállalat több mint tíz éve támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. Apáti-Tóth Kata kommunikációs igazgató elmondta, hogy a Máltai SE szakmailag készen állt a varsói világbajnokságra, de nem volt elegendő erőforrása az utazáshoz. A MOL úgy döntött, hozzájárul a költségekhez, a tíz játékosból és három edzőből álló küldöttség ennek köszönhetően kelhetett útra repülővel pénteken.

A támogatást jelképező óriási beszállókártyát Kozma Imre atya vette át Apáti-Tóth Katától. A szeretetszolgálat alapító elnöke beszédében felidézte a torna jelmondatát: ez a remény világbajnoksága lesz.

A gyermekotthonok ötödik világbajnokságán 24 ország fiataljai vesznek részt Thaiföldtől Vietnámon át egészen Franciaországig. A tornát szombaton és vasárnap a varsói Legia stadionjában rendezik.

mti