<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Címlap Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!
  2017.08.18 Ferienhaus Ostsee

Felhasználóbarát Honlap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten! PDF Nyomtatás E-mail

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!2017. október 13-15 -ig kerül ismét megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, nosztalgia zenei programok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg kiegészítő program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Főváros legnagyobb gasztro-fesztiválja, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál. Ahogy az egyik disznóvágás előtti köszöntőjében mondta a Főváros Alpolgármester asszonya: „a Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre” egy hétvégére. Aki október közepén kilátogat a Vasúttörténeti Parkba az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal, háztáji ízekkel. A budapesti kolbászfesztivál fő témái: „hagyományőrzés, gasztronómia és folklór

A 3-as bejáraton át belépők balra fordulva a Tájház utcába érnek, melynek végén a 140 éves Békéscsabai Tájházzal találkozhatnak. A tájház régiségekkel van berendezve, ahol a hagyományőrzők mutatják be a korabeli használati tárgyakat. Itt meg lehet kóstolni az igazi Csabai Kolbászt. A tájház udvarán gyerekfoglalkoztató, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a kicsiket. A tájház mellett vannak az állatkarámok, ahol a kakastól a szamárig mindenféle háziállattal találkozhatnak élőben a budapesti gyerekek. Ha már kolbászfesztiválról van szó, nem maradhat el a malac sem! Többek között mindhárom fajta mangalica is látható lesz az állatkarámokban és simogatható kismalacok is lesznek az állatsimogatóban. 

Az állatkarámokkal szemben lesz a muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállítása, ahol a kukoricamorzsolást a darálást és a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók. A ledarált takarmány ezután meg lehet etetni a háziállatokkal. A 3-as bejárattól jobbra nosztalgi vidámpark várja a gyerekeket és a felnőtteket, dodgemmel, óriás lánchintával és extrém hintákkal. Szintén a karámokkal szemben lesz a fő látványosság, a disznóvágás és feldolgozás bemutatók a fesztivál mindegyik napján. A bemutatókon régi mezőgazdasági termelőeszközök is részt vesznek majd: 124 éves működő cséplőgép, melyet a 110 éves nagyhangú „hazaáruló” MEZ traktor fog meghajtani laposszíjjal. Az aratók a búzakévéket a cséplőgépbe felül adagolják majd, az alul kipotyogó szalmán pedig a böllérek megperzselik a disznót. A perzselést ősrégi, kézzel tekerős-parazsas perzselővel mutatják be a böllérek. A megperzselt disznót helyben feldarabolják és feldolgozzák hagyományőrző eszközökkel, hagyományőrző ruházatban. A pesti népek élőben láthatják majd hogyan vágtak disznót a nagyapáink. A disznó feldolgozásának minden fázisát bemutatjuk az egyenként 4 órás bemutatók során, a kolbásztöltéstől egészen a zsír kisütésig. 100% hagyományőrzés, ez a rendező szlogenje! Aki a disznóvágás bemutatókat megtekinti, az megkóstolhatja a szervező Vasutas Szúrópálinkáját is, vendégszeretetünk jeléül. Disznóvágás bemutató nem csak a Víztorony Parkban, hanem a nagy parkban felállított Disznótoros Sátorban is lesz, DisznótorosMulatsággal kísérve. A kivéreztetett malacokat egy oldtimer ZUK platós kisteherautó fogja a bemutató helyszínekre behozni.

A Víztorony Parknál maradva, a területen számos díjmentesen igénybe vehető játék várja majd a gyerekeket: Népi Játszótér, légvár, légcsúszda, kovácsműhely, arcfestés, íjászat oktatás és jurta, ahol honfoglaláskori ruhákba lehet beöltözni és ki lehet próbálni a honfoglaló magyarok fegyvereit. Nem csak gyerekeknek!

Disznotoros  disznotoros-4

A Víztorony Park másik bejárata a 2-es bejárat, ahol a Fesztiválbusszal érkező vendégek juthatnak be a fesztivál területére. A 3db alacsonypadlós Fesztiválbusz a rendezvény teljes nyitvatartása alatt folyamatosan szállítják majd a látogatókat oda-vissza a Nyugati-Pályaudvar (Váci úti BKK megálló -Westend bejáratánál) és a Vasúttörténeti Park között. A menetidő 10 perc. A fesztiválbusz használata a fesztivál látogatóknak ingyenes! Ehetnek, ihatnak, mulathatnak nyugodtan, a Fesztiválbusz az utolsó vendégeket is vissza fogja szállítani a Nyugatihoz. A Disznótoros Kolbászfesztiválon a parkolás és a WC használat díjmentes. Az autók és a buszok elhelyezésére felügyelt parkolók állnak rendelkezésre. A parkolókban biztonsági őrök irányítják a forgalmat és rendőr járőrök is ügyelnek majd a biztonságra. Ha az autóval érkező látogatók nem tudják visszautasítani az invitálást egy italra, akkor nekik az Euro-Sofőr szolgálat fog segíteni (30/484-9999) hazavezetni az autójukat. Természetesen Taxi droszt is lesz a fesztiválon, a City Taxi (20/921-1111) jóvoltából. A 2-es bejáraton belépő látogatók egyből a Vékonykolbász utcában találják magukat, ahol a boltban nem kapható háztáji kolbászokból, sajtokból és különleges borokból vásárolhatnak.

A Víztorony Park közepén található az ÁTJÁRÓ a nagy park felé. A két park között szabad az átjárás. Az átjáróval szemközti nagy murvás területen lesz az interaktív oldtimer traktor és stabilmotor kiállítás. A 100 évnél is idősebb masinákat folyamatosan indítgatni fogják a régi szakik. Itt felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a gépek mozgó elemeinek a közelébe menni TILOS! A traktorokra felmászni, azokhoz hozzányúlni TILOS! Kérjük szíves megértésüket. A gépek tulajdonosai egyrészt féltik a gépeket, másrészt a gépek forgó alkatrészeihez hozzányúlni veszélyes.

Az 1-es bejáraton (főbejárat) a Vasúttörténeti Parkba (nagy park) lehet bejutni. Balra fordulva az aszfaltos úton haladva az „S” kanyarba lehet jutni, ahol a Sajt és Fűszer utca lesz. Tovább haladva az aszfaltos úton a kerti vasút fénysorompó következik, majd rögtön a Vastagkolbász utca. Mellette a kisvasút alagútja, a dísztó és a vasúti híd. Az útvonal folytatása a Disznótoros utca, ami már a mozdony fűtőház előtt van.

Az 1-es bejáraton belépve a másik útirány: egyenesen továbbhaladva a macskaköves Kézműves utca. Itt a hagyományos mesterségek képviselői mutatkoznak be és árusítják a portékájukat. Tovább haladva a 2-es mozdonyforgató következik, amit bárki kipróbálhat díjmentesen. A csoportos forgatás 20 percenként van. Tovább balra kanyarodva a Vásártér következik, ahol háztáji lekvárokat, mézet és egyéb kézműves élelmiszereket lehet vásárolgatni. A Vásártér után a peronok következnek, ahol a Vasúttörténeti Park interaktív módon üzemelteti a nosztalgia vasúti járműveket: sínautó, hajtányok, lóvasút és egy igazi gőzmozdony. A gőzmozdony masiniszta fülkéjébe 4 fős csoportokban lehet beszállni az időutazásra. J

A budapesti kolbászfesztiválon mindenféle háztáji ételt lehet kóstolgatni és vásárolni, a cigánkától a disznósajtig, valamint népművészeti kerámiák, szőttesek és sok más hagyományőrző portéka kínálja magát.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon az országban egyedülálló a kolbászválaszték! Több mint250 féle háztáji kolbászból lehet majd válogatni. A kecskekolbásztól a Csabai Csípősig minden lesz! A disznótoros ételeken kívül házi sajtok, lekvár, méz, fűszerek, kürtős kalács és mindenféle kézműves ételféleség megtalálható lesz a budapesti kolbászfesztiválon. Csupa háztáji, boltban nem kapható étel! Régi szokás szerint a télre való felkészülést a „spájz” feltöltésével kell kezdeni! J

Az ételeken kívül az italkedvelők sem panaszkodhatnak majd, ugyanis a Disznótoros Kolbászfesztiválon rengeteg fajta minőségi borral, kézműves sörrel és míves pálinkával találkozhatnak. A vendégek disznótoros sültekkel és falusi sültkolbásszal való kiszolgálásáról az ország legjobb kitelepülő vendéglátósai fognak gondoskodni. A Disznótoros sátorban és a Díszkútnál a Horvátháza vendéglői várják a vendégeket, mindenféle disznótoros sültekkel és disznófeldolgozás bemutatóval. A sültkolbász minősége a fesztiválunkon kiemelt prioritás! (ez nem a szójás kolbászok fesztiválja) A minőségi sültkolbász ára 600Ft/10dkg. Újdonság lesz a „disznótoros kóstoló menü” 2.000Ft-ért: 10dkg sültkolbász, 10dkg hurka, kovászos uborka, tepertő, barna kenyér és 0,5dl Szúrópálinka. J A Disznótoros sátorban családmarasztaló programok is lesznek: gyerekeknek állatsimogató, felnőtteknek folklór színpad, ami minden nap dobogni fog a néptáncosok lába alatt. Utána késő estig megy élőben a nosztalgia és a mulatós zene. Fantasztikus folklór és nosztalgia zenei programokkal várjuk a látogatókat!

Ha már tele a has és megitták a vendégek a szúrópálinkát, akkor kezdődhet a mulatság. A Disznótoros Színpadon és az Orient Színpadon este tízig megy a mulatozás. A fapadlós sátorban mulatós zenekarok csinálják a jó kedvet, a 3.000nm-es fűtött csarnokban pedig nosztalgia zenekarok, folklór együttesek, operett előadás és nyereményjátékok színesítik a programkínálatot. Hatalmas zenei kínálat tal várjuk a látogatókat! A két színpadon 50 zenei és folklór programban 300 fellépő lesz látható a 3 nap alatt!

A zenei programok struktúrája a következő lesz: pénteken Fásy Mulató sok kedvelt fellépővel, pl. Lagzi Lajcsi, Nótár Mary, Kis Grófo, Zoltán Erika, stb… A pénteki napon főleg a nyugdíjasok kedvében szeretnénk járni, ugyanis pénteken 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a belépőjegy. A pénteki félárú jegy a Kolbászvásár jegyében azoknak szól, akik leginkább a „háztáji” termékek vásárlása miatt jönnek a fesztiválra. Természetesen szombaton és vasárnap is folytatódni fog a kolbászvásár.

Szombat on fesztiválhangulatot csinálunk! Az Orient csarnokban fellép a legnagyobb mulattató „3+2” zenekar, utána „Megy a gőzös a kolbászfesztiválra”. Vasárnap a nosztalgia jegyében állítottuk össze a zenei programot: Retro Táncdal Est, melyen a régi korok legendás előadói lépnek majd fel Kordától Szűcs Juditig.

A méltányos belépőjegy áráért a látogatók nem csak a gasztronómiai és a zenei programokat kapják, hanem a Vasúttörténeti Park (Európa legnagyobb vasúti múzeuma) látványosságait és számos kiegészítő programot. A rendező Oldtimer Show Kft. egy mini oldtimer autó és motor kiállítással is kedveskedik a közönségnek, sőt a 120 éves VIP teakfa vasútikocsi-ra is fel lehet menni egy fotó erejéig, idegenvezető irányításával.

A budapesti kolbászfesztivál ideje alatt a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzemelni fog: hajtány, lóvasút, mozdonyforgató, kerti vasút, gőzmozdony és a híres Nohab dízelmozdony. Ezen kívül gőzmozdony és vasútikocsi kiállítás, vasútmodell és terepasztal kiállítás várja a látogatókat.

A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni Magyarország, Szlovákia, Csehország, stb… az ismert jegyirodákban, vagy interneten keresztül itt: www.ticketportal.hu A jegyirodás jegyekkel egyből a bejáratokhoz lehet menni jegykezelésre, az internetes HOMEticket-et előbb a 2-es vagy 3-as jegypénztáraknál be kell cserélni normál belépőjegyre. (2-es és a 3-as bejáratoknál ki van írva, hogy a HOMEticket-eseknek nem kell sorban állni) A fesztivál helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria kártyával, Erzsébet Plusz Kártyával és Erzsébet Utalvánnyal.

Jegy árak: felnőtt jegy 1.999Ft, gyerek jegy 1.500Ft (14 éves kor alatt, 3éves kor alatt díjmentes), családi jegy 5.999Ft (2 felnőtt + 2 gyerek), nyugdíjas jegy 1.500Ft, pénteki jegy 999Ft (egységáras)

Ajándékok, kedvezmények : A péntekinyitónapra a „Kolbászvásár” jegyében 50%-os egységáras belépőjeggyel lehet majd belépni mindenkinek. Mindhárom napon az első ezer felnőtt látogató ajándék gyümölcsbor kóstolást kap, melyet a Díszkút mellett lévő „Sápi gyümölcsbor” standján lehet beváltani.

Érdemes tehát már a reggel 9:00 órai nyitás környékén érkezni a Vasúttörténeti Parkba! Disznótoros menü Szúrópálinkával 2.000Ft-ért, 1.000Ft-ért egyedi fesztivál fatányér.

A fesztivál nyitvatartása: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-22:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig. Igény esetén a Disznótoros Sátorban és az Orient csarnokban hosszabbítás! J

Ne feledjék, a „Fesztiválbusz” díjmentesen igénybe vehető minden látogató részére, a fesztivál teljes nyitvatartása alatt. A Fesztiválbuszok folyamatosan fognak járni a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza. (A buszok csak a fesztivállátogatók részére vehetők igénybe. A buszok a két megálló között sehol sem fognak megállni!)

Az autó és a busz parkolók csak érvényes fesztiválbelépővel vehetők igénybe. A parkolás díjmentes!

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt: www.kolbaszfeszt.hu

https://www.facebook.com/kolbaszfeszt

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet behozni. Kérjük a látogatókat, hogy ne hozzanak magukkal piknik csomagot, sem kabát alá rejtett italt. A biztonsági szolgálat ellenőrizni fogja a beléptetésnél!