<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Címlap Csillagleső programok a hétvégén, amiket kár lenne kihagyni!
  2018.03.18 Ferienhaus Ostsee

Felhasználóbarát Honlap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Csillagleső programok a hétvégén, amiket kár lenne kihagyni! PDF Nyomtatás E-mail

 Csillagleső programok a hétvégén, amiket kár lenne kihagyni!Augusztust a hullócsillagok hónapjának is tartják. Éppen ezért ezen a hétvégén is érdemes lesz sötétedés után felnézni az égre, hiszen a hónap 12. és 13. napján csodálatos égi jelenségekben lehet részünk.

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. Ennek kapcsán hazánkban számos csillagnéző programot szerveznek a hétvégén, hogy semmiképp se maradjunk le a különleges, látványos jelenségről. Az Erdeiprogramok.hu most 5+1 csillagleső programot ajánl, amit kár lenne kihagyni!

1.“Hullócsillag” túra a Zselici Csillagparkban – 2017. augusztus 11.

Egy zselici éjszakai túra során megismerkedhetünk Magyarország egyik legtisztább, fényszennyezéstől majdnem mentes csillagos égboltjával, a nyári csillagképekkel, leglátványosabb objektumokkal.
Bővebben>>>

2. Esti programok a Pannon Csillagdában – 2017. augusztus 11. – 2017. augusztus 14.

Csillagász szakvezetésével meteorit bemutatóra várnak minden érdeklődőt a Pannon Csillagdába. Lehetőség lesz távcsöves észlelésre a csillagda obszervatóriumában, de planetáriumi filmvetítésen és éjszakai sétán is részt vehetünk.
Bővebben>>>

3. Csillagles Budapesten – 2017. augusztus 11.

A szürkületkor induló túra során a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját bemutatva láthatjuk a város fokozatosan kigyúló fényeit, illetve hogy miként burkolóznak fényárba Budapest híres épületei. A túra végén a kilátópontból csodáljuk a csillagokat és megfelelő időjárás esetén a Perseidák meteorraj is megjelenhet szemünk előtt.
Bővebben>>>

4. Hullócsillag túra Gyótapusztán – 2017. augusztus 12.

A program középpontjában az éjszakai égbolt és természet megfigyelése, valamint a fényszennyezés hatásainak bemutatása áll. Ezúttal a rendkívül alacsony fényszennyezésű Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetbe várják a természetkedvelőket.
Bővebben>>>

5. Meteorles és csillagászati bemutató Felsőtárkányban – 2017. augusztus 12.

Az augusztusi hullócsillagokat fényszennyezés-mentes természeti környezetben, kényelmes tábori ágyakról, távcsöves bemutató mellett tekinthetik meg az érdeklődők a Bükki Nemzeti Parkban.
Bővebben>>>

+1 Meteorles a Hortobágyon – 2017. augusztus 12.

Vezetett túra során meglátogathatjuk a Tornyi-dombi szürkemarha gulyát, ezt követően pedig az egyik leglátványosabb nyári eseményt, a Perseidák meteorraj érkezését figyelhetjük meg, akár a gyepre, akár egy pokrócra leheveredve.
Bővebben>>>