<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Címlap Miről szól a SzóKiMondóka?
  2018.01.22 Ferienhaus Ostsee

Felhasználóbarát Honlap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miről szól a SzóKiMondóka? PDF Nyomtatás E-mail

A beszédfejlődés minden szakaszában hasznos, ha a gyerekkel mondókázunk, mert a nyelv ritmusát, zeneiségét tanulja meg a mondókák következtében. A nyelv ritmusossága nem csak a beszédfejlődés miatt fontos, hanem az értő olvasás kialaulásának is alapvető feltétele. A közös mondókázás pozitív élmény a gyermek számára, érzelmileg is gazdagodik, fejlődik általa, erősödik a kapocs, ami őt az őt körülvevő személyekhez fűzi. Nem lehet egy gyerekkel “csak” mondókázni, még az óvodában sem. Része a mondókázásnak az érintés, a puszi, a mosoly, a közös nevetések.

Miről szól a SzóKiMondóka?   Miről szól a SzóKiMondóka?

Ezért választottuk mi is a mondókákat a SzóKiMondóka vezérfonalának. Egy játékcsomagba 5-6 gyerekdal, mondóka került bele, a fontosabb szavakat szókártyákon is betettük a dobozba. A képes tördeléssel készült Lackfi János  mesekönyvben ugyanazok a szavak kerültek kiemelésre, mellette a jelentésük lerajzolva, így a gyerekek a képről tudják mondani a soron következő szót.

Miről szól a SzóKiMondóka?

A kisfilm pedig a beszédfejlődés elején ad nagy segítséget a kicsiknek, sok szülőtől hallom vissza, hogy gyermeke a SzóKiMondóka segítségével kezdett el beszélni. A szülői útmutató az egyes elemek használatán túl további tippeket és játékötleteket ad a beszédfejlesztés, szókincsfejlesztés, olvasás előkészítés területén. Önálló könyveinkbe is bőven tettünk dalokat, mondókákat, amelyek részben ismert dalok, részben pedig a főszereplő Móna faragta a versek, így biztatva a szavakkal való játszadozásra a gyerekeket.

Tavaly a Család játékcsomagunk elnyerte az Ország játéka címet Készségfejlesztő kategóriában, amire nagyon büszkék vagyunk. Hiszünk benne, hogy minden gyerekszobában ott a helyünk és minden család programját tudjuk gazdagítani. Valamint minden szülőnek segíteni abban a kérdésben, hogy mivel foglalkozzon naponta gyermekével, ami szórakoztató és fejlesztő is egyben. 

“2 éves a kislányom, kb. fél éve ismerkedtünk meg a SzóKiMondókával. 100%-osan meg vagyok elégedve a kiadványokkal. Színesek, érdekesek, játékosan tanítanak és nem csak a gyereket, de még minket, szülőket is le tud kötni. Elég sokszor olvastam már a meséket, de még mindig nem úntam meg. Igazán az a legjobb, hogy a kislányom a kezébe veszi a könyvet és mesél a képekről.”
Kanyó Noémi, vásárló

Itt pedig összegyűjtöttük nektek az összes, eddig a SzóKiMondóka kiadásában megjelent dalt és mondókát egy csokorba, kiegészítve azokkal, amelyeket ti küldtetek be nekünk a Facebookon egy-egy játék, vagy felhívás kapcsán.

Szeretnéd, ha postán küldenénk neked Húsvét szóról szóra foglalkoztatót? Töltsd ki néhány kérdésből álló kérdőívünket itt és hamarosan postázzuk neked a csomagot.