<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Címlap Európai Hálózat az Utazók Oktatásáért / European Network for Traveller Education/
  2018.02.22 Ferienhaus Ostsee

Felhasználóbarát Honlap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Európai Hálózat az Utazók Oktatásáért / European Network for Traveller Education/ PDF Nyomtatás E-mail

Európai Hálózat az Utazók Oktatásáért / European Network for Traveller Education/Európában közel félmillió tanköteles korú gyermek van úton – köztük az utazó cirkuszművészek gyermekei – akik az élethelyzetükből adódóan nem kaphatják meg a törvényben előírt oktatást. Minden gyermeknek egyenlő joga van a tanuláshoz, ezt a jogot kívánja biztosítani az ENTE, az European Network for Traveller Education projekt.

Magyarország már a 2018 januárjában, a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál kísérő programjaként megtartott szakmai konferencián jelezte részvételi szándékát a programban, a 42. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon megrendezett ülésen pedig csatlakozott is a projekthez.

A Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, Fekete Péter képviselte Magyarországot az ülésen, ahol az EU-hoz az Erasmus + projekt részeként benyújtandó, mintegy 300 ezer euros támogatási kérvény beadásáról döntöttek.

Amennyiben sikerrel pályázik a projekt az EU-s forrásokra, úgy az elnyert támogatást az utazó gyermekek oktatására fordítják majd. A tervek szerint minden utazó gyermek megfelelő technikai eszközt (laptop, fejhallgató, tablet stb.) kap, valamint felcsatlakozhat egy olyan internetes felülethez, amelyről távoktatás segítségével kaphatja meg a szükséges képzést.

A projekt egész Európát átszeli majd, a tervek szerint nyelvterületenként alakítják ki a központokat. A magyar nyelvi központ az elképzelések szerint a Baross Imre Artistaképző intézetben kap majd helyet.

A Fővárosi Nagycirkusz főállású munkatársat alkalmaz az utazó gyermekek képzésének, távoktatásának felügyeletére, szervezésére. Amennyiben a rendszer a teszthónapokban jól szerepel és annak működőképessége biztosított lesz, a tervek szerint az egyéb okokból utazásra kényszerülő gyermekek – például élsportolók, zenészek, gyermekművészek – is csatlakozhatnak a programhoz.