<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Címlap Istanbul - Piatnik
  2018.02.22 Ferienhaus Ostsee

Felhasználóbarát Honlap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Istanbul - Piatnik PDF Nyomtatás E-mail

Istanbul - Piatnik

Általánosságban elmondható, hogy a stratégiai játékok amellett, hogy nagyon élvezetesek, fejlesztik a megfigyelő képességet, és logikus gondolkodást. Ahogy cseperednek a gyerekek érdemes a figyelmünket ezekre a társasjátékokra irányítani. Az Állatok a fedélzeten fantázia nevet viselő játék ügyesen vezeti rá a srácokat a stratégiai gondolkodás alapjaira. A következő állomás lehetne akár Istanbul kavargó piactere.

A Piatnik nevével fémjelzett játék Isztambul bazárnegyedébe repít bennünket, ahol egy minden hájjal megkent kereskedő bőrébe bújhatunk. Munkánkat négy segéd, és egy megbízható családtag segíti majd. A 16 helyszín között talicskánkkal közlekedhetünk, amelyen portékánkat helyezhetjük el.

Helyszínkártyák jelzik számunkra az egyes állomásokat. A kártyák számozottak, az elhelyezésük pedig hatással van a játék menetére. Kezdők haladjanak a "Rövid útvonalon", ebben az esetben a kék számot kell figyelembe venni a lapok elhelyezésénél.

Ezután kezdődhet a különféle árucikkek, és rubinok elhelyezése a különböző helyszíneken. 

A talicskára 4 árujelzőt helyezünk, ám ez nem azt jelenti, hogy birtokunkba is kerülnek az adott termékek. Amint hozzájutunk a kívánt árucikkhez, eggyel odébb helyezhetjük a terméket jelző kockát a talicska megfelelő sorában. Vegyünk magunkhoz további 2 lírát, majd helyezzük a kereskedőnket a Szökőkúthoz.

A cél, hogy minél gyorsabban megszerezzünk, és talicskánkra tegyünk 5 db rubint.

Minden helyszínen 4 akciót hajthatunk végre. Az első a mozgás, mely mindenki számára kötelező. Amennyiben nincs segédünk a helyszínen, otthagyhatunk egyet, ha van, akkor magunkkal vihetjük. Határozhatunk úgy is, hogy nem hatjuk végre ezt az akciót, ebben az esetben a kör számunkra véget ér. Előfordulhat, hogy a helyszínen már van egy, vagy több kereskedő, ebben az esetben mindenkinek 2 lírát kell fizetnünk.

Csak a fenti fázisok végrehajtását követően kerülhet sor azon akcióra, melyet az adott mező kínál. A Bodnárnál a talicskánkat bővíthetjük, míg a Fűszer-, Szövet, - és Gyümölcsraktárban árut vételezhetünk. A Postahivatalban Levéljelzőkre tehetünk szert, melyek áruhoz segíthetnek bennünket. A Teaházban szerencsénket tehetjük próbára. Tippeljünk egy számra 3 és 12 között, amennyiben sikerül pontosan a megadott értéket, vagy annál nagyobb számot dobunk, a dobott szám értékével megegyező számú lírát markolhatunk fel. A Rendőrségre Családtagjaink kerülhetnek, amennyiben más kereskedők odajuttatják őket. Ezért a nem túl korrekt akcióért 3 líra üti a markukat. Ám, ha mi magunk járunk a Rendőrségen, kiszabadíthatjuk családunk bajba jutott tagjait, és kihelyezhetjük őket más helyszínekre, ahol a kedves rokonok a mi nevünkben hajthatnak végre akciókat.

Mecsetlapkákat a Kis és Nagy mecset helyszínén használhatunk fel. Amennyiben ugyanarról a mecsetről mindkét Mecsetlapkát megszerezzük, magunkhoz vehetünk 1 db rubint, mely elengedhetetlen a győzelemhezÉrdekes lehetőségeket rejt továbbá a Szultán palotája, ahol áruért cserébe juthatunk rubinhoz. Még egy helyszín van, ahol rubinra tehetünk szert, ez pedig Drágakő-kereskedő mezője. Itt a lapon meghatározott díjért vásárolhatjuk meg az ékkövet. A legmagasabb ár, melyet fizetnünk kell érte, 15 líra lehet.

Istanbul  Istanbul

Nem ejtettünk eddig szót a Bónusz kártyákról, melyeket korlátlan számban használhatunk fel a saját körünkben. Ezt követően azonban a kijátszott lapok a dobópakliba kerülnek. A kártyák között találunk olyat, mely egy általunk választott áru beszerzésére ad lehetőséget, és akad olyan is, melynek felhasználásával 5 lírát markolhatunk fel. A Drágakő-kereskedőnél kétszer is végrehajthatjuk a tranzakciót, így akár két rubinra is szert tehetünk, ugyan abban a körben.

A partit az a játékos nyeri, aki elsőként helyezi el talicskáján az ötödik rubint. A adott kört még befejezhetjük, ám ezt követően eredményt kell hirdetnünk. Az ezüstérmet az szerzi meg, akinél a legtöbb líra található, míg a dobogó harmadik fokára a legtöbb árut birtokló játékos állhat.

Az izgalmas stratégiai játékot 10 éves kortól, 2-5 fő játszhatja. A parti nagyjából 1 órát vesz igénybe. Az első, döcögős fordulót követően gördülékeny játékmenetre és izgalmas pillanatokra számíthatunk.

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul

Istanbul  Istanbul