A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A MindenTuDorka Kvíz nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, hiszen a játékhoz nem kell más, csak a 30 kérdéskártya, és a speciális, 3x2 számot tartalmazó dobókocka.

A 30 kártyán, két nehézségi szinten, 3-3 kérdés kapcsolódik az emberi testhez.

A lapokat megkeverve az asztal közepére tesszük, majd a kezdő játékos felvesz egy kártyát úgy, hogy a témakört tartalmazó oldalt láthassák társai. Ezt követően a tőle jobbra ülő résztvevő dob a számozott kockával. A lapot felemelő játékos felteszi társának azt a kérdést, melynek számára a dobókocka fordult. A kérdések eldöntendő, feleletválasztó vagy kvízkérdések lehetnek. Amennyiben a választ adó játékos helyes felel, megtarthatja a kártyát. Ellenkező esetben a lap bekerül a húzópakli aljára. Az óramutató járásával ellentétes irányba halad tovább a kör, egészen addig, amíg az utolsó kártya is játékba kerül. Érdemes hát figyelni azokat a korábban elhangzott kérdéseket is, melyekre rossz válasz érkezett, mert előfordulhat, hogy a játék során újból találkozunk a kérdéssel.

Látogass el a Játéksziget webáruházba!

A játékot természetesen az nyeri, aki a legtöbb lapot gyűjtöti a játék során. 

 

Az Orrváladékkal kapcsolatos kérdések:

Könnyű

1. Mitől lesz az orrváladék sárgás vagy zöldes, amikor betegek vagyunk: baktériumoktól, dezoxiribonukleinsavtól vagy az elhalt hámsejtektől? 

2. MINDENTTUD ALKALOM (Vegyél magadhoz egy kártyát bármelyik játékostól)

3. Tüsszentés során egyes részecskék olyan sebességgel távozhatnak az orrunkból, mint amivel egy autó halad az autópályán, IGAZ/HAMIS

Haladó

1. Mennyi orrváladékot nyelünk le átlagosan egy nap: egy kanálnyit, 1 börényit vagy több mint 2 bögrényit?

2. MINDENTTUD ALKALOM (Vegyél magadhoz egy kártyát bármelyik játékostól)

3. A száraz orrváladék az az orrnyálka-csomó, amely piszokkal és egyéb részecsketörmelékekkel keveredik. Hogy hívják orvosi nyelven? (Rhinolith)

A fenti példában bemutatott kártyával szerencséje lehet annak a játékosnak, aki kettest dob, hiszen nem kell megválaszolnia a kérdést, elvehet egy lapot valamelyik játékostársától. Természtesen nem minden lapon találjuk meg ezt a kedvezményt, a legtöbb témakörnél bizony meg kell válaszolnunk a kettes számhoz tartozó kérdést. 

A játék hozzájárul a gyerekek emberi testtel kapcsolatos ismereteihez, valamint fejleszti emlékező képességüket. A játékot 2-8 fő játszhatja, így nagyobb társaság számára is ideális választás. 

MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test

MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test

MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test

MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test MindentTuDorka Kvíz - Az emberi test

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!