A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A megfigyelőképességet és a reflexeket fejleszti a Formafogó tárasjáték, mely 5 éves kortól rabolja el a gyerekek szívét.

A dobozban 15 választókártyát és 54 képes kártyát találunk. Utóbbi számára speciális tárolót kapunk, annak érdekében, hogy ne lássuk a következő lapot. 

A játék kezdetén a választókártyákat 3x5-ös alakzatban az asztalra helyezzük. Ezt követően a kezdő játékos húz egy lapot a képes kártyák dobozából.

A képes kártyák valamilyen állatot vagy tárgyat ábrázolnak, melyek különböző színű alakzatokból állnak. A résztvevők feladata, hogy játéktípustól függően megtalálják azt a színt és formát mely a leggyakrabban fordul elő, vagy egyáltalán nem látható a képen, a harmadik variációban pedig kitalálják, mit ábrázol a kép

 

FormafogóAz első két verzióban, amint úgy érezzük, hogy megtaláltuk azt a formát vagy színt, mely a leggyakrabban/egyáltalán nem fordul elő a képes kártyán, villámgyorsan elvesszük a választókártyák közül azt, amely megfelel a kritériumnak. Amint minden játékos elvett egy választókártyát, ellenőrizzük a megoldásokat. Az a játékos, aki jól döntött, és azt a kártyát vette el, amely a feltételnek megfelelő, megtarthatja a lapot. A második helyezett a választókártyát teheti le maga elé. A pontok összesítésénél a képes kártya 2 pontot, míg a választókártya 1 pontot ér.

Az utolsó játék variációban, azaz amikor a képes kártyán látható ábrát kell megnevezni, a választókártyák közül azt a 9 darabot használjuk, melyek hátoldalán állatok vannak. 

Ezeket tesszük ki 3x3-as alakzatban. Ezúttal tehát a képes kártyán lévő állatokat és tárgyakat kell megtalálni. Aki helyesen válaszol, megtarthatja a képes kártyát. A választókártya visszakerül a helyére, hogy a játék tovább folytatódhasson. A játék az ötödik megszerzett képes kártyáig tart. Természetesen a partit az nyeri, aki a legtöbb kártyát gyűjtötte. 

Az izgalmas játék remekül fejleszti a gyerekek megfigyelőképességét és reflexeit. A fordulók során a színek és alakzatok megismerése is fontos szerepet kap. 

Formafogó Formafogó

Formafogó Formafogó

Formafogó Formafogó

Formafogó Formafogó 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!