A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az elmúlt évtized egyik legsikeresebb évére tekinthet most vissza az ország első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja Debrecenben, miután több figyelemreméltó gyűjteménygyarapodást is megélt, számos új elemmel bővítette rendezvényeinek és szolgáltatásainak sorát. Mindezek nyomán az elmúlt 10 év legmagasabb vendégforgalmával, több, mint 160 ezer látogató fogadásával zárják az évet.
Az év során a debreceni állatkert jelentős gyűjteményi sikerekről számolhatott be, hiszen 2017 után ismét recés zsiráf született. Továbbá többek között a gyűrűsfarkú makik, pápaszemes pingvinek, Bennett-kenguruk, lámák, dél-amerikai tapírok, arák, zászlósfarkú kolobuszok és a wallisi feketeorrú bárányok is egészséges utódokkal örvendeztették meg az intézmény munkatársait és látogatóit. Sőt olyan különleges, eddig nem látható új fajokkal is találkozhattak a park vendégei, mint a galléros gyík, a vietnámi mohabéka vagy a Fülöp-szigeteki szalagos varánusz. Emellett shetlandi pónilovak is érkeztek, így segítségükkel augusztustól visszatért a pónilovagoltatás.
Mint arról már korábban hírt adtunk, a Vidámpark is kiemelkedő szezont tudhat maga mögött. Ebben az évben tovább folytatódott a játékgépeik revitalizációja, melyeket a 182 napos nyitva tartás alatt mintegy 186 ezer alkalommal vettek igénybe a látogatók.
A hagyományos nagyrendezvényeik - mint például a Gyermeknap vagy Állatkerti esti séták – mellett idén olyan új programokkal is meglepték közönségüket, mint a Campus KID, a Terráriumok és Akváriumok Hétvégéje vagy az Európai Kulturális Örökség Napjai alkalmából tartott ingyenes állatkert- és vidámpark-történeti szakvezetések. E jeles alkalmakon több új létesítményt is átadtak: húsvétkor Nyuszifalváról, az ország legnagyobb nyúlsimogatójáról, az Állatkertek Éjszakáján pedig az idén érkezett varánusz új lakhelyéről rántották le a leplet.
Komoly környezetvédelmi előrelépésként június 5-től - az ország állatkertjei közül elsőként - valamennyi vendéglátóegységükből kivezették az egyszer használatos műanyageszközöket, valamint az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából csatlakoztak a Jane Goodall Intézet használt mobiltelefon-begyűjtő akciójához, melynek célja a Kongó-medencét feldúló bányászat mérsékelése. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének Néma erdő nevű kampánya keretében egész évben külön pálmaházi szekcióval hívják fel a figyelmet a délkelet-ázsiai énekesmadár-válságra.
A látogatói igényeknek és a kor elvárásainak megfelelően idén bevezették az online jegyvásárlás lehetőségét és a park teljes területét ingyenes wifi-hálózattal fedték le, továbbá a külföldi látogatók egyre növekvő számára való tekintettel az előzetes bejelentkezést nem igénylő, angol nyelvű szakvezetést is felvették állandó szolgáltatásaik közé. Közönségük tájékoztatására és megszólítása érdekében egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi médiás kommunikációjukra, aminek köszönhetően szeptemberre az európai állatkertek egyik legnagyobb számú online követő-táborával rendelkeztek.
2020-ban, a Vidámpark alapításának 60. évfordulója alkalmából a Kultúrpark számos meglepetéssel, új játékgépekkel és attrakciókkal, látványos programokkal és rendezvényekkel várja majd látogatóit.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!