A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Gyermekotthonok számára gyűjt digitális eszközöket a Gyermekhíd Alapítvány az egyik biztosítótársasággal összefogva. A jótékonysági akció szervezői egy erre a célra létrehozott online platformon várják a felajánlásokat.

A kampánnyal a Gyermekhíd Alapítvány vállalatokat és magánszemélyeket szólít meg, hogy használt vagy új laptopok és tabletek adományozásával járuljanak hozzá munkájukhoz, hogy ne szakadjon meg a gyerekek fejlesztésének folytonossága - közölte az alapítvány.
Az alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot tart a gyermekotthonok lakóival; különböző fejlesztésekkel, léleképítő foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket.
A koronavírus ideje alatt azonban önkéntes mentoraik nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket, akikkel a kapcsolatuk így az online térre korlátozódik. Eszközök hiányában ez sok helyen akadályokba ütközik, a munka megszakítása pedig hosszú távon komoly problémákat okozhat a gyerekek mentális és pszichés fejlesztésében - olvasható az alapítvány hétfői közleményében.
A felhívás szerint a jótékonysági akció keretében felajánlott informatikai eszközöket egy erre a célra létrehozott weboldalon (https://digitalis.gyermekhid.hu/) gyűjtik, amelyeket az UNIQA Biztosító segítségével juttatnak el az alapítványhoz. Az adományozók pénzbeli juttatással is segíthetik a gyerekeket, amelyet az alapítvány internet-előfizetésekre fordít majd. A kampány május 8-ig tart.
Mint írják, az alapítvány a gyűjtéssel nem csak a saját önkénteseik által látogatott otthonokat szeretné támogatni. mti

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!