A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Iskolakezdésre újra járható lesz az M0-s Duna-hídja - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szombaton.

Mint írták, az M0-s autóút déli szektorának M1-es autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezárul.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke csütörtökön elvégezte a Csepel-szigeti ártéri híd statikus próbaterhelését 14, egyenként 25 tonna súlyú tehergépkocsival, összesen 5 teherkombinációban. 
Az adatok alapján a független szakértő megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, biztonsággal képes fogadni a forgalomból származó terheket - közölte a NIF. 
Hozzátették: az eredmények birtokában a Magyar Közút NZrt. szakemberei augusztus 31-ére, azaz hétfő reggelre kiépítik mindkét hídon, mindkét irányban a három-három forgalmi sávos terelést a 6. számú főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt. 
A részletes, speciális forgalmi rendről az Útinform honlapján (www.utinform.hu) lehet tájékozódni. 
Közölték azt is: az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek a további vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. Újabb mérések szeptember közepe és október vége között, a vasárnap kora délelőtti időszakban történnek majd. mti

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!