A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiadó: Labrisz Könyvkiadó

Kötésmód: Kemény borítású

Korosztály: 5-12 éveseknek

Oldalszám: 180 oldal

Rövid leírás: Tizenhét kortárs szerző meseátiratát rejti a kötet. A történetek között találunk klasszikusnak számító, jól ismert mesét is, de a görög mitológiából, vagy az ír népmesevilágból is kerültek átiratok a könyvbe. A Labrisz Egyesület nem titkolt szándéka, az érzékenyítés mellett az volt, hogy a marginalizált helyzetben élők is találjanak olyan mesét, melyek főhősével azonosulni tudnak. Hiszen a varázslat, a mese minden gyermek számára kijár, a dolgok pedig nem feketék vagy fehérek.

Véleményünk a könyvről: Kétségkívül nagy port kavart a Meseország mindenkié című kötet, hiszen olyan témákat feszeget, melyek sokak szerint nem gyermekeknek valók. Mindenképpen a könyv mellett szól, hogy mentes a véleményformálástól és iránymutatástól, pusztán történeteket mesél el, melyek a gyerekek saját belső világában kapnak értelmet. Nem eröltet rájuk semmit, csupán olyan karaktereket mutat be, akik köztünk élnek, mindennapunk részei. 

A Manóprogram kedvenc története a kötetből A nagy Alfredo című mese, mely egy olyan kisfiúról szól, aki teljesen átlagos. Ám épp átlagossága az, ami miatt szinte teljesen láthatatlan. Beleolvad a környezetébe. Ő az, aki mindig a tanítónéni kezét fogja, mert a többi gyerek nem őt választja párnak, ahogy a foci csapatba is utolsóként kerül be, mert rajta senkinek sem akad meg a szeme. Ez azonban megváltozik, amikor a padláson, a por lepte holmik között megtalálja nagypapája régi ládáját, és fény nem derül egy hatalmas, családi titokra. Bájos, tanulságos, és megható történet ez a családról, és a bennünk rejlő lehetőségekről. 

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!