A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megható felvételt tett közzé a rendőrség a Facebook oldalán, melyben Elena, az 5 éves kislány hívta fel a segélyhívó számot és kért segítséget az édesanyjához, aki rosszul lett.

„Anya rosszul van. A konyhában fekszik a földön. Anya most alszik” - mondta a kislány, mire a diszpécser kapcsolta a mentőszolgálatot. Ekkorra már az édesanyja magához tért, akinek valószínűleg eszméletvesztése volt. A mentő időközben a helyszínre sietett. A kislány részletesen elmondta mi a baj, és hogy hova kell menniük a mentősöknek. „Az ilyen hívások tudják igazán segíteni a híváskezelők munkáját” - mondta a rendőrség. Természetesen a felvételből ezt a részt kivágták.

"Hihetetlen, de igaz. 
Egy egészen szokatlan hívás érkezett az egyik 112-es operátorunk vonalára. A meglepetést Elena okozta, aki édesanyjához kért segítséget. Nagyon bátor dolog volt a részéről.
Mondhatnánk hibátlan, meglepően részletes leírást kaptak kollégáink tőle, mi történt, mi a baj, hova kell menni (egy részét kivágtuk)...
Az ilyen hívások tudják igazán segíteni a híváskezelők munkáját. Nem úgy a pénteken bemutatott felvétel, amiben felnőttek tárcsázták a 112-t felháborító "problémákkal".
Jó hallani, hogy van ellenpélda is, de hogy hány éves is a kislány, az derüljön ki a videóból.
Kedves Szülők! Tanítsátok meg a gyerekeket a 112 helyes használatára. Ha baj van, életet menthet. " - posztolta a rendőrség a Facebook oldalára.

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!