A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megjelent Bojti Anna harmadik könyve, melyben a nagy sikerű Éjszaka az állatkertben és A Lidércerdő mélyén című regényekhez hasonlóan ismét a gyerekek választásaitól függ a történet alakulása, az olvasó maga hozza a döntéseket, befolyásolja a kalandot személyes preferenciái alapján. A két korábbi kötettel ellentétben A kék ajtó titkát a kisebbek, tehát a 6-12 éves korosztály fogja élvezettel forgatni, miközben a könyv megismerteti velük az olvasás igazi élményét.

Bojti Anna: A kék ajtó titka (Mayer Tamás illusztrációival)

Miért különleges ez az interaktív meseregény? Mert ennek a történetnek az olvasó a főhőse, a kalandkönyv helyszíne pedig a sok gyerek által ismert és kedvelt Fővárosi Állatkert. A rejtély kulcsa a bejáratnál várakozás közben talált különleges, bogaras gyűrű, ami így az olvasó kezébe is kerül. A varázsgyűrű segítségével mindenféle állattá tud változni a regény főszereplője, és így az olvasó is. Sok-sok logikai feladatot, rejtvényt kell megoldania, hogy célba érjen és kiderítse, mi az a Kék Ajtó. Az izgalmas állatkerti bolyongás során a gyerekek meglátogatják a prérikutyákat, alászállnak a tó mélyére, kalandozhatnak pillangóházban; azaz megismerhetik az állatok szokásait, a budapesti állatkertet, miközben észrevétlenül kiolvasnak egy izgalmas regényt! Az olvasó tehát a kaland-játék-kockázat típusú regényekhez hasonlóan maga döntheti el, hogy merre halad, kivel beszélget, kinek segít, mialatt a történetben bolyong. Minden rövid fejezet végén egy-egy döntési ponthoz érve kell elhatároznia, hogy melyik utat választja – így nem is egy, hanem számtalan kaland lehetősége bújik meg a kötetben, melyet akár többször el lehet olvasni, hiszen a kaland végkifejlete is más és más lesz az újraolvasásokkal.

A könyvben két könyvjelző segíti az olvasót, melyek nem csak megmutatják, hol tart a történetben, hanem egyéb fontos szerepük is van. A kalandhoz szükség van még egy dobókockára is, mert időnként próbára kell tenni a szerencsét, ekkor a dobókocka dönti el, merre haladjunk tovább. Érdemes ceruzát, ollót és ragasztót is a könyv mellé készíteni, mert a játék során jutalomérméket is készíthetnek a gyerekek, és egy titokzatos kőformát is össze kell illeszteniük. Az esetleg eltévedőket pedig a belső borítón található állatkert térképe segíti, Mayer Tamás illusztrátor jóvoltából.

Bojti Anna, a könyv szerzője a Pagony játékkiadó főszerkesztője is egyben, szenvedélyes játékos. Éjszaka az állatkertben című regényével és társasjátékával robbant be sok-sok család életébe. Korábbi művei után most a kicsit fiatalabb korosztályt célozta meg: A kék ajtó titka már 6 éves kortól bátran olvasható-játszható, de a kiskamaszok, sőt, még a felnőtt olvasók is élvezni fogják.


6-12 év között ajánljuk

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/bojti-anna-a-kek-ajto-titka-beleolvas

Interjú Bojti Annával: https://www.pagony.hu/cikkek/interju-bojti-anna-kuflik-es-az-esotanc-tarsasjatek

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!