A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Vibók Ildi már több kötetével - Szuperlétra, Szupercsapat - bizonyította, hogy a (természet)tudomány, a biológia igenis lehet vicces, és kicsinek-nagynak egyaránt érdekes. Legújabb könyvében, az Állati dumákban is ezt teszi: szórakoztat, nevettet, és közben észre sem vesszük, hogy mennyi mindent megtudunk az állatok kommunikációjáról.

Vibók Ildikó: Állati dumák – avagy hogyan kommunikálnak az állatok? (Igor Lazin illusztrációival)

Szinte minden gyerek imádja az állatokat, és egész biztos, hogy nem csak a gyerekeknek jut eszébe időről időre, hogy milyen jó lenne beszélni az állatok nyelvén.
Ez a hiánypótló könyv minden ezzel kapcsolatos kérdésre választ ad, ha szeretnénk megérteni, mit jelent a méhek tánca, hogyan szól a halapuka a kicsinyének, hogy ideje lefeküdni aludni, hogyan találja meg a denevérmama több ezer fős denevércsapatban a kicsinyét, és hogy minek karmolja szét a fa törzsét a tigris.

Vibók Ildi legújabb könyve, az Állati dumák a gyerekek minden kérdésére választ ad - még azokra is, amiket fel sem tettek, hiszen a biológus szerző elmondja, hogy miképp kommunikálnak szaggal, ízzel, kémiai jelekkel, hanggal, látvánnyal, mimikával, érintéssel az állatok, az amőbáktól kezdve a rovarokon, hüllőkön, madarakon át az emlősökig. Mert nem csak beszélgetni lehet, hanem feromonnyomokat hagyni, grimaszolni, dürrögni, táncolni és kurkászni is.

Az állatok nyelvét bemutató humoros, mesébe ágyazott ismeretterjesztő könyv tele van részletgazdag információkkal, a kötetet Igor Lazin illusztrációi teszik teljessé. A könyv alapvetően a 8-12 éves korosztálynak szól, de a felnőtt olvasóknak is szórakoztató, humoros és informatív olvasmány, valamint iskolai felhasználásra is kiváló.

8 éven felülieknek ajánljuk

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/vibok-ildi-allati-dumak-beleolvaso

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!