A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ingyenes nyári táborokat szervez a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat a megyei fejlesztési ügynökséggel közösen: hét településén nyolc napközis táborban várták, illetve várják a 6-18 éves gyerekeket, akik egyebek mellett megismerkedhetnek a hajdú hagyományokkal - hangzott el a projektről tartott sajtótájékoztatón hétfőn a hajdúdorogi városházán.

Korbeák György, a fejlesztési ügynökség ügyvezetője közölte, a napközis táborokban 200 tanulónak tartanak foglalkozásokat. Az elmúlt héten Esztárban és Csökmőn nyaralhattak a gyerekek, ezen a héten pedig Hosszúpályiban, Körösszakálon, Újtikoson és Hajdúdorogon lesz egy-egy tábor, illetve Püspökladányban kettő. A táborokra 15 millió forintot különítettek el a konzorciumi tagok. 
A családok számára is nagy segítség a gyerekek egyhetes táboroztatása, hiszen ingyenes a részvétel a napi háromszori étkezést is nyújtó szabadidős programon - fűzte hozzá.
Tiba István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője üdvözölte ezeket a táborokat, mert - mint mondta - fontos a hajdú hagyományok továbbvitele. "Hazánk megmaradásának kulcsa az összetartó közösségek megléte" - hangoztatta a politikus, hozzáfűzve: a hajdú gyökerekre építve kell a gyerekeket megismertetni a múlttal, azzal, "hogyan éltek elődeink".
Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) megyei közgyűlési elnök elmondta, az önkormányzat a megyei fejlesztési ügynökséggel konzorciumot alkotva pályázott európai uniós támogatásra, s nyert el 919 millió forintot. Ebből a pénzből a napközis táborok mellett több programot finanszíroznak: egyebek mellett csaknem hétezer embernek ingyenessé teszik a belépést a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontba, továbbá a megye több településén ingyenes színházi előadásokat tartanak.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!