A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az 1931 óta minden évben október 4-én, az állatok védőszentjeként is tisztelt Assisi Szent Ferenc emléknapján tartott az Állatok Világnapja piros betűvel szerepel minden állatbarát naptárában, hiszen célja, hogy felhívja a figyelmet valamennyi vadon és emberi gondozásban élő állat védelmének és jólétének fontosságára. Immár sokéves hagyomány, hogy e jeles nap alkalmából a Debreceni Állatkert egy teljes héten át – idén október 4. és 10. között – tematikus szakvezetésekkel és bemutatókkal igyekszik közelebb hozni a nagyközönséghez az élővilág megannyi csodáját.

Az idei év dinamikus bővülése nyomán a látogatókat az intézmény valaha volt leggazdagabb, immár 200 faj 900 egyedét számláló gyűjteménye várja. Több egzotikus fácán-, galamb- és papagájfélével kiegészült madárállományban gyönyörködhetnek; bepillantást nyerhetnek Afrika éjszakai élővilágába a szenegáli fülesmakik és egyiptomi gyümölcsevő denevérek társasbemutatójában; kedden, csütörtökön és szombaton végigkövethetik a fenséges ázsiai oroszlánpár, Kamal és Hima portyáját; megismerhetik a dél-amerikai fauna újabb jeles képviselőit, a nagy marát és a nandut; valamint olyan, korábban sosem tartott ritkaságokkal is találkozhatnak, mint a dél-afrikai sül és a szudán zebra. Természetesen gyermekáldásból sem volt hiány az évben: fiókák keltek a zöldszárnyú és a kék-sárga aráknál, három borjú is született a jávorantilop-csordában, zsebibabák nevelkednek a Bennett-kenguruknál, és világra jött az első debreceni nagy szőröstatu-kölyök.

A jövő hetet még különlegesebbé teszi, hogy ekkor kerül sor a cívisváros zöld koronáját természet- és környezetvédelmi, valamint kulturális szempontból bemutatni hivatott Nagyerdő hetére, amelynek megszervezéséhez a Debreceni Értéktár Bizottság és számos közreműködő partner mellett a Debreceni Állatkert is csatlakozott saját programjaival. További részletek: www.zoodebrecen.hu

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!