A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Pagony a minőségi gyerek és ifjúsági irodalom terjesztésén túl kiemeltem foglalkozik az iskolákkal is, a kiadó az elmúlt években folyamatos lehetőséget biztosított mind általános iskolai, mind középiskolai tanulók és csoportok részére, hogy a legkülönbözőbb témákban próbálják ki magukat. A Pagony pályázatai minden esetben egy-egy Pagony kötethez, sorozathoz kapcsolódnak, és sok lehetőséget biztosítanak a tehetségek kibontakoztatására. Az idei tanévben három pályázat szól az iskolás korosztálynak, egy pedig az óvodásokat célozza meg.

TÁRSASJÁTÉK PÁLYÁZAT NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOKNAK

Társasjáték készítő pályázatot nagycsoportos óvodások számára Marék Veronika bármelyik Boribon könyve alapján. Csoportonként egy társasjáték pályázhat, műfaját tekintve ez lehet dobok-lépek alapú táblajáték, saját rajzolású kártyajáték, vagy akár egy egészen új típusú játékot is ki lehet találni. A megvalósítás technikája (rajz, festés, alapanyagok) szabadon választott. A zsűri a beküldött pályaművek egyediséget, kreativitást, a vizuális megjelenést díjazza majd.

A pályázat tartalmazza:

  • a társasjáték szabályának leírását (word vagy pdf formátumban)
  • szabályban fel kell tüntetni a játék összes alkatrészét (például 1 játéktábla, 5 bábu, 2 dobókocka, 1 színkocka, 20 memórialapka, 60 kártya)
  • a társasjátékról készült fotókat, amin a tábla részletei és a játék kellékei is jól látszódnak (3-10 db fotó, jpg formátumban)

A pályázatokat az alábbi e-mail címre várjuk az intézmény, a pályázat elkészítését segítő óvodapedagógus, és természetesen a játékot tervező csoport nevével együtt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Beküldési határidő: 2021. november 15.

Eredményhirdetés: 2021. december eleje – a pontos dátumról a pályázókat e-mailben értesítjük.

A zsűri tagjai: Fenyő Enikő (óvodapedagógus), Megellai Emese (játékszakértő, A Pagony Játékház munkatársa)

Díjazás: a három legkiemelkedőbb pályázati munkát beküldő csoport értékes Pagony könyv- és játékcsomagban részesül

TE MELYIK KORBA VINNÉD EL NYAMMOT ÉS TRIKÓT? - KREATÍV ÍRÁSPÁLYÁZAT 3-4. OSZTÁLYOSOKNAK

Berg Judit Két kis dínó sorozatát sokan ismerik és szeretik. Az írónő fantáziája már elvitte őket a zsírkréta korba, jártak az antik Görögországban, részt vettek a honfoglalásban, megismerték Mátyás király korát, sőt, még Amerikába is eljutottak Kolombusz hajóján.

Berg Judit után most a gyerekeken a sor, hogy Trikó és Nyamm egy újabb korba, helyszínre látogathasson el, utazzanak kitalált helyszínekre, vagy akár a jövőbe!

A feladat: Te melyik korba vinnéd el Nyammot és Trikót? Rövid történet írása arról, hogy hova, milyen - akár kitalált – helyszínre utazzanak a dínók?

Terjedelem: min. 250 – max. 400 szó

Beküldési határidő: 2021. november 1. éjfél

Cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pályázók köre: 3-4. osztályos általános iskolás tanulók

Lehetőség van osztálypályázat beküldésre is, ez esetben a gyerekek névvel ellátott munkáit egy mappába összegyűjtve kell elküldeni az iskola és az osztály nevével feltüntetve.

Eredményhirdetés: 2021. december.

A pontos időpontról november folyamán a pályázókat e-mailben értesítik.

A zsűri tagjai: Berg Judit, Győri Hanna.

Díjazás:

I. osztálynak szóló nyeremény a legtöbb pályamunkát beküldő osztály részére: az UNICEF által felajánlott, egész évre szóló előfizetés Két kis dínó mesékkel és ahhoz kapcsolódó feladatlapokkal, és egy Ébresztő-óra (UNICEF-gyermekjogi érzékenyítő program) lehetőség Részletek: unicef.hu/ket-kis-dino és https://ebresztoora.unicef.hu/

II. egyéni díjazás

1. helyezett: az UNICEF által felajánlott egész évre szóló előfizetés. A nyertes pályázó egy éven keresztül havonta egy, máshol meg nem jelenő Két kis dínó – mesét kap ajándékba.

2-3. helyezett: a nyertes által kiválasztott Berg Judit-könyv a szerző névre szóló dedikálásával, és más könyvekből álló értékes Pagony-könyvcsomag

HELLÓ, HŐSÖM! - KREATÍV ÍRÁSPÁLYÁZAT FELSŐ TAGOZATOS DIÁKOKNAK

Mindenkinek vannak kedvenc karakterei, hősei… A pályázat célja, hogy a résztvevő gyerekek újra vagy tovább írják kedvenc hőseik történetét. Lehet változtatni az eredeti történeten, bonyolítani a cselekményt, újabb kalandokat kitalálni.

Terjedelem: min. 400 – max. 600 szó

Beküldési határidő: 2021. november 8.

Cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Eredményhirdetés: 2021. december – A pontos dátumról a pályázókat november végén e-mailben értesítjük.

A pályamunkát kísérő e-mailben szerepeljen a pályázó iskolája és osztálya.

Pályázók köre: I. kategória: 5-6. osztályos tanulók

II. kategória: 7-8. osztályos tanulók

A zsűri tagjai: Szabó Borbála, Tasnádi István

Díjazás: Mindkét kategória első helyezettje a Bábszínház felajánlásaként 1-1 családi belépőt nyer az általuk választott időpontra a Helló, Héraklész! előadására.

Mindkét kategória 2-3. helyezettjei értékes könyvcsomagot kapnak

Valamint mindkét kategória összes helyezettjének műveit megjelennek majd a pagony.hu oldalán, és 2022 folyamán a felolvasott pályamunkákból a Bábszínház egy rövid videót is készít.

A saját történetek megírásához ihletet adó forrásként ajánlott olvasmányok Tasnádi István: Helló, Héraklész! és Szabó Borbála: A János vitéz-kód című izgalmas, humoros, szórakoztató regényei

EGY TÉMA - TÖBB FORMA Versíró pályázat középiskolások számára

A versíró pályázat feladata, hogy a középiskolai diákok az őket foglalkoztató témákat különböző terjedelmekben írják meg versben, kísérletezzenek a költemény hosszával, legyen az haiku, óda vagy ballada. Az egyszavastól a több versszakosig bezárólag rövidebb-hosszabb verseket kell beküldeni, a lényeg, hogy mindegyik versnek ugyanaz legyen a témája.

Egy pályázó minimum 2 – maximum 4 verssel pályázhat, ahol a téma ugyanaz, csak a terjedelem más.
Pályázók köre: középiskolás diákok
A pályázatokat word formátumban kell elküldeni, a pályázó iskolájának és osztályának feltüntetésével együtt.

Beküldési határidő: 2021. november 1. éjfél.

Beküldési cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az eredményhirdetés időpontjáról külön e-mailben értesítünk.

A zsűri tagjai: Fenyő D. György, Várady Szabolcs

Díjazás: a zsűri szakmai értékelése, a nyertes művek megjelenése a pagony.hu oldalon és értékes könyvcsomag.

Inspirációként érdemes a következő könyveket forgatni:

Fenyő D. György: Útikalauz a vershez

Papolczy Péter, William Shakespeare, Szabó Lőrinc: Hogyne szeretnélek? - Szonettek három hangra

Lehetnék bárki - klasszikus és kortárs versek antológiája

Szívlapát - kortárs magyar versantológia

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!