A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Jörg Mühle: Kukucs, Kisnyuszi!

A már jól ismert, interaktív, keménylapos Kisnyuszi-lapozókon a legkisebbek Kisnyuszi mindennapi tevékenységeit követhetik végig lapról lapra. A sorozat kötetei 0-3 éves gyereknek szólnak, praktikusak, és mindenhova magunkakkal vihetők. A korábban megjelent Kisnyuszi fürödni megy, Kisnyuszi aludni megy és Kisnyuszi bibis lesz c. kötetek után most itt a negyedik rész, melyben a játéké a főszerep! A kicsik Kisnyuszi játszótársai lehetnek, lökhetik a hintáját, megcsikizhetik vagy éppen kukucsolhatnak a kedvenc nyuszijukkal.

0-3 éves korig

Axel Scheffler: Pipp és Polli - Születésnap

Axel Scheffler Pipp és Polli-meséi olyan történetek, melyeket kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők egyaránt szeretnek, és most itt van a sorozat 10. kötete, mely a csokitojás mellé is remek ajándék, de   szülinapi ajándéknak is tökéletes választás. Pollinak szülinapja van és Pipp egy csodaszép tortát sütött neki. De ahogy az asztal felé vitte, valami szörnyűség történt. Pipp megbotlott! A torta a földre pottyant. Most mi lesz?  A mókás történet szórakoztatja a kicsiket, de a lapozóban a felolvasó szülők is találhatnak olyan játékötleteket, amiket egy szülinapi zsúron ki is próbálhatnak.

0-3 éves korig

Dániel András: Kuflik és a vándorkaktusz

A 2021-ben az Év Gyerekkönyv Írója-díjjal kitüntetett Dániel András mókás kuflis története az egész családnak remek választás. A  legújabb kötetben egy különleges vendég érkezik a kuflikhoz: a vándorkaktusz, aki bejárta az egész világot. Nagyon sok szép helyen megfordult már, mégis nagy élmény neki, amikor új barátai, a kuflik körbevezetik az Elhagyatott Réten, és megmutogatják neki a kedvenc helyeiket. Amikor a kaktusz bejelenti, hogy továbbáll, a kuflik nagyszabású búcsúestet rendeznek neki. Nagyban folyik az ünneplés, amikor váratlanul kiderül, hogy nem csak kedves vendégüktől kell elbúcsúzniuk…

3 éven felülieknek

Kiss Judit Ágnes: Babaróka kövecskéi (Egri Mónika rajzaival)

Mindennapi, valós élethelyzetek, sokszor nehéz témák, ugyanakkor rengeteg kedvesség, jóleső melegség és biztonságot adó szeretet – ezt nyújtják Kiss Judit Ágnes népszerű Babarókás meséi. Egri Mónika varázslatos illusztrációi pedig kötetről kötetre garantálják, hogy az is azonnal beleszeressen a sorozatba, aki először találkozik Babarókáékkal könyvben vagy akár a Budapesti Bábszínház előadásban. A megjelent hetedik kötetben Babarókáék immár négyesben, Aprókával együtt élik mindennapjaikat – ez egy nagy testvérnek bizony nem mindig könnyű. Különösen, hogy a költözés miatt még óvodát is kellett váltani, és az új Kisdedóvó közel sem olyan barátságos, mint az előző részekből megismert Kölyökőrző. Ráadásul a járvány is berobban, apa pedig hómofiszba kerül – amiről kiderül, hogy egyáltalán nem veszélyes, sőt! Egy darabig végre napközben is együtt lehet a család!

3-6 éveseknek

Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje – Mici megmenti a világot

A már tavaly megjelent különleges kötet nem is lehetne jobb tavaszi választás egy közös kertészkedéshez! Agócs Írisz képes mesekönyve arra a kérdésre keresi a választ, hogy lehet-e a fenntarthatóság egyszerű? Márkó bácsi szerint igen! Ráadásul a szemléletmód a városi életmóddal is tökéletesen összeegyeztethető. A kötet főszereplője, Mici elhatározza, megmenti a világot, ebben segít neki Márkó bácsi. Különleges kertjében első ránézésre minden összevissza van, de hamar kiderül, hogy például az egyik növény illata elűzi a bogarakat, így megvédi a másik növényt, a tyúktraktor pedig mindig máshol teszi termékenyebbé a földet. A sorozat első része a klímaválság kérdéskörét járja körül, és ad a kicsiknek befogadható és megvalósítható megoldási javaslatokat. Mindezt csodás, élettel teli képekkel, viccesen és gyereknyelven.

5 éven felülieknek

6 éves lettem! Kedvenc meséink a Pagony szerzőitől

A Három-, Négy- és Ötéves lettem! után megjelent a Pagony korosztályos antológiáinak záró kötete, melyben találkozhatunk Habakuk királyfival, Vagánybagollyal, Miklóssal és Kamillával, tündérekkel és boszorkányokkal, és még sok más hőssel. A Pagony húsz válogatott meséje és verse a legjobb íróktól és rajzolóktól arról a különleges korszakról szól, amikor egy hatéves már komoly és felelősségteljes ember, hiszen hamarosan iskolába megy, és azt is tudja, hogy már nagy, és ezért ki kell bírnia, ha anyáék elutaznak pár napra, vagy ő megy táborba – sőt, a kezdeti nehézségek után még jól is esik az önállóság! Saját világa és barátai vannak, ahol neki kell kivívnia a helyét, a többi gyerek elismerését és szeretetét. De azért persze egy hatéves nagyon is gyerek: legfőképp játszik, bármit el tud képzelni, akár azt, hogy királyfi, akár azt, hogy tündér. Szeret hosszú történeteket hallgatni, kártyázni, beszélgetni; van már kedvenc filmje és mesehőse. Igazából szerelmes, érti a bonyolult érzelmeket, de a vicceket is. A kötet meséi ennek megfelelően összetettebb nyelven, komolyabb témákat járnak körbe, egy nagy hatéves szintjén.

A kötet születésnapi ajéndéknak vagy az iskolai beiratkozás mellé is kitűnő választás lehet.

6 éveseknek

Harcos Bálint: Felhőcukrászda (Bognár Éva Katinka rajzaival)

 Harcos Bálint új verses meséje elragadóan vegyíti a régi, klasszikus mesék és a mai (mi több: egy jövőbeli!) világ elemeit. Verses meséjével megírta Az Évtized Gyerekkönyve-díjjal jutalmazott, nagysikerű A boszorkánycicának a párdarabját, amelyet ismét Bognár Éva Katinka illusztrált – varázslatosan!
A négy jóbarát, Nünü, Habók, Lulla és Zazi egy nap úgy döntenek, hogy világgá mennek.
Hogy miért? Hát azért, mert gazdájuk, a lustálkodó varázsló mindig csak őket dolgoztatja a gonosz csínyeiben! A kis pók, a denevér, a kígyó és a patkány elhatározzák, hogy a saját lábukra állnak, és hogy bebizonyítják: igenis szeretni valók. Egyre nagyobb és nagyobb városokba veti őket a sorsuk, ahol mindig új és új vállalkozásba fognak. De a végső sikerig hosszú és rögös út vezet…

5 éven felülieknek

Pagony játékok húsvétra

Építs velem, Boribon!

Lencse Máté játéka Marék Veronika meséi nyomán

Boribon kiborította színes építőkockáit, és szeretne egy szép házat, kisautót vagy hajócskát építeni a kis kék mackójának. A taktikai és ügyességi társasjáték egyszerre fejleszti az ügyességet és készteti a kicsiket egyszerű döntések meghozatalára, miközben élvezettel, kreatívan építgetnek.

3 éves kortól, 15 perc játékidő, 2-4 fő részére

Maszat mesekártya

Berg Judit meséje nyomán Agócs Írisz rajzaival

Berg Judit és Agócs Írisz népszerű és ismerős Maszat történetei segítenek a kicsiknek is elmesélni a saját mindennapjaikat, így fejlesztve a kommunikációs készségüket is.

Vajon mit csinál Maszat és Sári egész nap? Elmennek kirándulni? Vagy születésnapot ünnepelnek? Gyűjtsd össze az egy meséhez tartozó lapokat, és meséld el Maszat, Sári, Hóchóc és Pötyi baba kalandjait! Utána pedig rajzold le a mesefüzetbe, hogy te mit szoktál csinálni reggel, délben, este! A Maszat Mesekártya klasszikus kvartett, ugyanakkor fejleszti a gyerekek szókincsét és az időbeli összefüggések felismerését. Az ismerős történetek segítségével a saját mindennapjaikat is könnyebben elmesélik a legkisebbek, így az egyszerű, könnyen tanulható, vicces játék igazi családi kedvenc lesz.

3-6 éveseknek, 2-4 játékos részére, játékidő kb. 15 perc

Meséljetek, kuflik!

Dániel András meséje nyomán

A különleges és fantáziadús legújabb kuflijáték egy hét kuflis történetet is tartalmazó mesemondó-készlet az egész család számára, mely Dániel András kuflis meséi nyomán készült. Segítségével újrajátszhatók a kedvenc kuflis kalandok, és ezen kívül végtelen történet elmesélésére ad lehetőséget, miközben végtelenül szórakoztató is. A Meséljetek, kuflik!-nak nincsenek igazi, kötött szabályai, a játékosok együtt alakítják közös élményt.

4 éves kortól az egész családnak, 2-8 játékosnak, játékidő kb. 30 perc

Menzacsata kártyajáték

Játéktervező: Batki Zsolt

Illusztrátor: Mayer Tamás

A Lyukasóra Sulis kártyák néven induló játéksorozatba könnyen megérthető, iskolás tematikájú, szórakoztató, vicces játékok tartoznak. Kompakt csomagolásuknak köszönhetően akár egy lyukasórán is elő lehet őket kapni, de ugyanolyan szórakozást nyújt családi körben is. Az első, gyors, pörgős, vicces játék rengeteg emléket hozhat fel a szülőkben is… Ebédszünet, irány a menza! Vajon ma mi lesz az ebéd? Ebben a játékban egyre csak gyűlnek előtted a menzakaják. Megpróbálhatsz ügyeskedve megszabadulni tőlük, esetleg átpasszolni párat a haspók haverodnak, vagy az asztal alá söpörni a falánk kutyusnak, de a kedves konyhás nénik ezalatt újabb és újabb repetát tukmálnak rád. A játék végén bizony mindent meg kell enni, ami előtted maradt! A célod az, hogy a tied legyen a legkisebb kajakupac.

7 éven felülieknek, 2-7 játékos részére, játékidő kb.15 perc

Abszolút képtelen sztorik

Játéktervező: Győri Hanna és Lencse Máté

Illusztrátor: Bernát Barbara

Nincs olyan helyzet, amiből ki ne vágnád magad egy jó sztorival? Fejben mesélsz magadnak, ha unod a matekórát? Szeretsz kreatív játékokat játszani és jó történeteket hallgatni? Akkor ez a te játékod! Az Abszolút képtelen sztorikban történetmorzsákból találunk ki közösen egy jó sztorit – a nyertes pedig az lesz, aki a legtöbbet teszi hozzá a történethez – legyen az akár a mondatot kitaláló játékos, akár az, aki beszavazza a legjobb mondatot a végleges történetbe! Írjatok, nevessetek, alkossatok! A saját sztorifüzeteteket pedig évek múlva is élvezet lesz olvasgatni.

9-99 éveseknek, 3-6 játékos részére, játékidő kb. 60 perc

 

Pagony Art termékek

A Pagony Art kollekció termékein ismert és népszerű illusztrátorok - Agócs Írisz, Bernát Barbara, Dániel András, Egri Mónika, Kálmán Anna, Marék Veronika, Molnár Jacqueline, Pásztohy Panka, Rutkai Bori, Szalma Edit  Szegedi Katalin és Szimonidész Hajnalka - munkáival találkozhatunk. Első körben művészi jegyzetfüzeteket, rajzfüzeteket és képeslapok érkeztek, de a kínálat további praktikus és gyönyörű irodai- és művészkellékekkel fog bővülni.

A Pagony Art termékcsalád termékei már elérhetőek a Pagony boltjaiban és a webboltban is

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!