A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb önismereti fesztiválját, az Everness-t. A júniusi eseményre ezúttal a világ előadói krémje érkezik, már ami az önismereti belső munkát illeti. Közel 300 előadó, szakértő, tanító osztja meg tudását workshopok, mozgás, zenei programok, valamint előadások keretében. Aki ismerkedni szeretne önmagával, gyógyulni, netán mindezt a Balaton déli partján tenné, fantasztikus hangulatban és ítélkezésmentes közegben, annak jó szívvel ajánljuk a rendezvényt.

-Kétéve tervezgetünk, gyűjtjük a muníciót, azötleteket, mert szerettünk volna idén valóban különleges programmal debütálni– mondja Klein Csaba fesztiváligazgató. – A világ különböző tájairól meghívtuk az egyesönismereti utak legmagasabb szintű képviselőit, akik a fesztivál 7 falujábanösszesen 17 helyszínen vezetik majd közelebb a látogatókatönmagukhoz. Fontos volt számunkra, hogy idén is meglepjük a vendégeinket, ezért újdonságként elkülönítünk egy Szakrális Falut, hozunk egy izzasztókunyhót, újra a fesztiválterülethez csatoljuk a strandot, elhívtuk a régi nagy kedvenc zenei előadóinkatés lesz külön Kultúra Színpad is.

A fesztivál központi területén áll majd az Evernessia előadói nagyszínpada, a rendezvény lelke. Többek között itt mesél Dan Millman, A Békés Harcosútja című könyv írója, spirituális tanítóa stresszmentesélethez vezető lehetséges utakról. Igazi kuriózumnak ígérkezik továbbáDenise Linnamerikai író, coach előadása is, amelyben azészak-amerikai indiánok spirituáliséletébe nyerhetünk bepillantást. Dr. Buda László a mindennapjainkat megnehezítő elakadásainkból segít majd továbblépni, míg Steiner Kristóa vegánéletmóddal kapcsolatos igazságokrólés tévhitekről beszél.“A kiút befelévezet” címmel meghallgathatjuk Szabó Péter gondolatait, később Kiss Balázs Kunó a félelem működéséről, míg nti Bence a világbéke lehetséges valóságáról tart előadást. A tibeti jógik különleges világába kalauzol Chumba Lama, Dora Gyula tanácsadó pedig nagyon is modern kérdéskört boncolgat: a sikeres nők titkát.

-A fesztivál egyik különlegessége lesz az idén először megnyíló Szakrális Falu– mondja Klein Csaba. –Ez a mélyebb, ősibbés gyakorlatiasabb spirituális tanítások helyszíne lesz, ahol elsősorban a törzsi kultúrákkal ismerkedhetnek meg a vendégeink. Ebben a térben olyan szertartásokkal készülünk, amelyek az emberiség történetének korai szakaszát idézik meg, így lesz tűz körüléneklés, zenélés, tánc,valamint tisztuló szertartásokra elhozzuk a szauna egy ősi változatát, a CSERGÁt is.

A Szakrális Falu előadói között feltűnik majd Wiruungga Dunggiirrausztrál, valamint Garra Peet holland törzsi tanító és Jaime Caso Villavicencio perui kecsua tanítóis. Tordai Zsuzsa az észak-amerikai indián hagyományokról mesél majd, míg Kovács Imre Barna, Paulinyi Tamás, Somogyi István, Korbely Attilaés Sólyomfi-Nagy Zoltán többek között a samanizmusés a totemizmus témáit járják körül.

A zenei programok idén három helyszínt kapnak, lehet majd szórakozni, táncolni, közösen zenélni, de természetesen csendeskedni is.A Világzenei Színpadon fellép aTribali, a Hang Masssive, a Napfonat, Palya Beaés az EarthJam. A szombat esti hangulatért Nessi Gomes felel, aki amúgy a hétvégén két Odüsszeiaének workshopot is tart. Sokak kedvenceként visszatér különleges hangjávalNetanel Goldberg, utána pedig a Medicina zenekar kíséri tovább a közönséget az éjszakába.

Azok számára, akik inkább csendesebbélményre vágynak jó hír, hogy idén is megnyílik a Sound Trip hangterápiás tere, itt a vendégekhangfürdőzhetnekKaracs Ildivel, hangutazásra indulhatnak a DreamCorner42, valamint mantrákat énekelhetnekKarma Pema Dorjeés Ölvedi Gáborvezetésével. A Pangani multi-szenzoros zenei rituáléval készül, míg Pável Norbi egy hosszabb, 4órás hangutazást tart. A Versum zenei műhelyében többször is feltűnik az Ecstatic Dance formációja, de lesz Életfa mantrakoncert, zenél aGaia Tree és a Colibri Volandor.

A Táncos Part mindenévben különleges helyszín, nem véletlen, hogy a fesztivál egyik legkedveltebb tere. Aki ideérkezik, a testénés a mozgáson keresztül utazhatja be a világot.Keck MáriaFlamenco kurzusaSpanyolország perzselő tüzét idézi, Natkai Ágnes hawaii-i hula táncokat tanít, az áramló mozdulatokkal mintha csak a végtelenóceánban mártóznánk meg. Azönismereti táncos műfajok képviseletébenérkezik Thaiföldről a Dance Mandala, amely egy szabad mozgáson alapuló táncmeditáció, de fellép Fejér Péter is, aki 5ritmust tart. Idén is lesz Nia, valamint egy szintén koreográfiával dolgozó, de végtelenül felszabadító program a Heels, amely kimondottan a nőies mozdulatokat, a lágyságban rejlő erőtés azérintést hozza közel azérdeklődőkhöz.

Ajóga szerelmeseit idén is külön helyszín, a Balance mozgás tere várja. Itt hatha jógát tartGauranga Das, Fekete Andrásés Tóth Anasztázia, valamint vinyasa flow programmal érkezikPerlmutter Brigitta. A tudatos testtartásunk kialakításátés megtartását segítiGyimesi Krisztina, illetve gerincterápiás jógával gyógyulhatunkMedvegy Gergelyfoglalkozásain.

Az Intimitás Falumaga lesz a mélységés a magasság - az intimitás, szexualitás, kapcsolódásokés kapcsolatok világa. Itt az Intim Tér színpadán előadásokkal, míg a Tudatos Szex Sátorban gyakorlatorientált programokkal fejleszthetik a látogatók szexuálisönismeretüket.Dr. F. Lassú Zsuzsaszexuálpszichológusszexedukációs előadással várja azérdeklődőket,Séllei Györgyiszexológusés a Szexterápiás Alapítvány csapata párkapcsolati kommunikációt, konszenzus-és intimitásfejlesztést oktat majd. A szexuális egészségről beszéldr. Skultéti Juditintimorvos, aki előadásaival a lelki problémák fizikai leképződésének gyógyításában ad tanácsokat, de visszatér afesztivál közönségének nagy kedvence,Deborah Sundahlis, hogy tovább támogassa a nőket az egészséges szexuálisélet felévezető úton.Németh Borbálaklinikai szakpszichológus a szexualitás mentális elfojtásainak testi megjelenéseiről beszél,Benke Valiszexuálpszichológus pedig a nem megfelelő szexuálisélet lelki elváltozásaival kapcsolatban képezi a látogatókat. Fontos terület lesz még az anyaság, ahol a Mum Park csapata -Ryszka Nóra, Somorjai Blanka, Desits Andrea, Hámori Márta– a gyermekvállalás következtében megváltozott kapcsolatokról, működésekrőlés azok buktatóiról beszél majd.

A fesztivál újdonságaés színfoltja lesz a Kultúra Színpad is, ahol délelőttönként gyermekelőadásokkal,Pöttyös Panniés Kockás Petifelolvasásokkal, bábszínházzal várják majd a legapróbbakat, míg a későbbiórákban stand-up estek, beszélgetésekés képzeletszínház szerepel a műsorban olyan fellépőkkel, mintAranyosi Péter, Vida Péter, Kálloy-Molnár Péter és Hajdú Steve.

Az Everness idén is igazi családbarát rendezvénynek ígérkezik: a Szülők Sátra a felnőtteket, míg a Gyermekfalu a kisebbeket várja programjaival. A fesztiválra a belépés 14éves kor alatt a korábbi évek gyakorlata szerint ingyenes, illetve a szervezők szeretettel látják a jól nevelt házi kedvenceket.

Az Everness Fesztivál idejeés helye: 2022. június 21-27. Siófok-Sóstó

További információ a fesztiválról:https://www.everness.hu/fesztival

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!