A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A Dusnokon élő párnak szeptemberben, otthonukban született meg kisfiuk. A szülők úgy határoztak, hogy a "természetesség" jegyében nem vesznek részt terhesgondozáson, és megszületett gyermeküket nem anyakönyveztetik. 

Tekintve, hogy a kisfiúnak sem hivatalos neve, sem TAJ-száma nem volt, semmilyen orvosi ellátásban sem részesült. Amikor novemberben a gyámhatóság úgy döntött, hogy kiemelik a gyermeket a családból, jogilag nem is létezik. 

Az anya az RTL Klub Híradójának úgy nyilatkozott:

 ”Szeretnénk törekedni tisztességes magyar emberek módjára a természetességre. Ez a várandóságra is vonatkozik. És az egész életünkre. A szülésnél a természetes otthonszülésre. És a továbbiakban is. És úgy gondoljuk, ez nem papírok függvénye”

A szülők által felvázolt törekvésnek azonban törvényi előírások állják útját, éppen ezért, a gyámügy döntése alapján január 22-én rendőri segítséggel vitték magukkal a gyámhivatal emberei a gyermeket. 

A szülők ellen a kalocsai rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szerint „A gyermeknek joga van a lehető legjobb egészségi állapothoz, valamint hogy orvosi ellátásban és gyógyító-nevelésben részesülhessen” Elmondásuk szerint azért léptek fel így, mert a szülők a gyermekre vonatkozó minden egészségügyi ellátást elutasítanak, többek között a kisfiú egyetlen védőoltást sem kapott az elmúlt négy hónap során.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!