A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Logico PiccoloCsapatunk kezébe ezúttal a Tessloff Babilon Logico Piccolo feladatkártyáinak, iskolások számára készített kártyacsomagja került. A doboz tartalma egy játékkeret és egy feladványkártya szett. A keret szélén kialakított barázdákon összesen tíz, különféle színű korongot tudunk mozgatni. Ezeknek a feladatok megoldásánál kulcsszerepe lesz.

 

Miután behelyeztük az első kártyát, mely esetünkben egy hosszan tekergő betűkígyó, előtűnik a feladvány. A kigyón található ABC hiányzó betűit kell a lap szélén véletlenszerűen felsorolt betűk között megkeresni, és a megfelelő színű koronggal megjelölni. Miután megtaláltuk a megfelelő korongot, és sikerült kiszabadítani állomáshelyéről, ügyes mozdulatokkal el kell juttatni a hiányzó betű mellé. Nem vitás, ez jócskán fejleszti a gyerekek finommotoros készségét, valamint segíti a színek felismerését.

 

Amint elkészültünk, megfordíthatjuk a feladatkártyát, melyen ellenőrizhetjük a helyes megfejtést. Ha szeretnénk, a mellékelt Eredménylapon jelölhetjük, hogy sikeresen teljesítettük az első kihívást.

 

A hátoldalon egy kis meglepetés várja a csemetéket, a betűkígyó társasjátékká alakul, csak egy dobókocka kell hozzá. A dobás értékének megfelelően kell lépni, majd azzal a kezdőbetűvel kell egy tetszőleges szót mondani, ahová a játékos érkezett. Az nyeri a fordulót, aki elsőként ér el a kígyó farkához.

 

Kezdődhet a korongok visszarendezése, és jöhet egy újabb feladvány. Ezúttal "Tomi kártyajátékának" hiányzó betűit kell megkeresni a lap szélén. Ha sikerült valamennyit megtalálni, és a megfelelő színű korongot a hiányzó betű mellé helyezni, ellenőrizhetjük az eredményünket. Ha szeretnénk, jelölhetjük az Eredménylapon. A hátoldalon újabb játék bújik meg, ezúttal kis kártyákra írhatjuk az ABC betűit, majd keverés után minél gyorsabban kell helyes sorrendbe tenni a betűket. Akinek elsőként sikerül, bezsebelheti a győzelmet.

 

 

A következő lapon már nehezedik a feladat, hiszen a betűk szomszédait kell megtalálni. Vajon melyik betű veszi körül a K-t, és melyik a C-t? Ha végeztünk, a helyes megoldást a hátoldalon találjuk. Az előző feladatban elkészített betűkártyákat ezúttal a szomszédos betűk megkeresésére használhatjuk. A játékosok felváltva húznak egy kártyát, majd megkeresi a mellette álló betűket a kupacban. Minden helyes megfejtés egy pontot ér. Természetesen az nyer, akinek a legtöbb pontot sikerül bezsebelnie a parti végére.

 

Logico Piccolo

 

A csomag egyre nehezebb feladatokból, összesen 16-ot rejt. Találunk még benne kartoték rendezést, telefonjegyzéket készítést, és olyat is, ahol a szavak második betűjéhez kell a korongokat elnavigálni. Az utolsó kártyákon már említésre kerülnek a főnevek, többesszámok, és összetett szavak is.

 

A Logico csodás szórakozás, emellett kiváló gyakorlási lehetőség a második, harmadik osztályos nebulók számára, hogy játékos formában mélyíthessék el tudásukat az ABC ismeretével kapcsolatban.

 

Logico Piccolo

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!