A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A Magyar Nemzeti Galéria és Pagony Kiadó kreatívírás-pályázatot hirdet 3–4. és 5–6. osztályosok számára. A pályázatot a Pagony Kiadó Képtelen képrablás című különleges kötete ihlette.

A pályázat: 

Te mit látsz meg egy képben? El tudsz képzelni egy történetet egy festmény alapján? Életre tudod kelteni a szereplőit, legyenek azok emberek, állatok, növények vagy esetleg tárgyak, tájak?

Lépj a kortárs magyar szerzők nyomába, akiknek a novellái a Képtelen képrablás című könyvben jelentek meg, és írd meg te is az általad kiválasztott festmény alapján azt a történetet, amely a képet tanulmányozva megfogalmazódik benned!

A Magyar Nemzeti Galéria által javasolt festmények itt tekinthetők meg: https://mng.hu/palyazat/

A pályázat menete:

Nézd végig a Magyar Nemzeti oldalán található festményeket és válassz egyet közülük!

Küldd el a kép alapján írt írásodat iskolád és osztályod feltüntetésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! 

A pályázaton tüntesd fel, melyik képpel dolgoztál!

Beküldési határidő: 2022. október 10. éjfél

Eredményhirdetés: 2022. november 12. szombat délelőtt

 

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg:

3–4. osztályosok számára
terjedelem: minimum 10 – maximum 18 mondat
5–6. osztályosok számára
terjedelem: minimum 12 – maximum 20 mondatA zsűri tagjai: Király Zsuzsanna (Magyar Nemzeti Galéria, múzeumpedagógus), Koós Nikolett (Magyar Nemzeti Galéria, múzeumpedagógus), Kovács Eszter (Pagony kiadó, főszerkesztő), Vinczellér Katalin (Veres Pálné Gimnázium, magyar-média tanár)A pályázat nyertesei családi belépőt kapnak a Magyar Nemzeti Galériába, és értékes Pagony könyvcsomaghoz jutnak a Pagony Kiadó jóvoltából

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!