A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

December 6-án Mikulás-napi programokkal várja az Állatkert a gyermekeket, óvodás és iskolás csoportokat. Lesz kézműveskedés, mézeskalács díszítés, és persze az állatkerti Mikulással is lehet majd találkozni. Ugyanezen a napon lesz először látható az Állatkert legújabb lakója, a dolmányos hangyász: ezt az állatfajt több mint nyolcvan éve mutatták be utoljára. Az Állatvédelmi Témahéthez kapcsolódóan is lesznek programok az Állatkertben, méghozzá nemcsak Mikulás napján, hanem hétfőtől péntekig öt napon át.

December 6-a, azaz Miklós, Mikulás napja idén hétköznapra, keddre esik. Ezért a Fővárosi Állat- és Növénykert elősorban a kertet felkereső óvodás és iskolás csoportok számára szervez programokat (habár természetesen mindenki mást is szeretettel várnak).

Az állatkerti Mikulással a Kisszikla Barlangtermében találkozhatnak a gyerekek, bár időnként a kert sétaútjain is feltűnik majd, lovaskocsival járva körbe. A verset mondó gyerekek apró ajándékot is kapnak a Mikulástól, és persze közös fotót is lehet készíteni vele. Ugyancsak a Barlangteremben kreatív kézműveskedés is várja az az aprónépet, sőt a karácsonyi mézeskalács díszítést is ki lehet próbálni.

 

Persze sok látnivalót kínálnak az Állatkert állatai és növényei is. Éppen Mikulás napján mutatkozik be a nemrégiben érkezett dolmányos hangyász. Ezt az állatkertekben igen ritkán látható, „magas cukiságfaktorú” állatfajt utoljára több mint nyolcvan éve mutatta be a városligeti intézmény.

A Mikulás napi program része két vezetett séta, ahol az Állatkert munkatársai és a Pesti Magyar Színházban novemberben bemutatott Madagaszkár című, az ismert animációs filmen alapuló zenés kalandtúra főszereplői segítségével lehet megismerni elsősorban azokat az állatokat, akik a szóban forgó musicalben, illetve a filmben is szerepelnek. A vezetett séták 11 és 13 órakor indulnak a főbejáratnál lévő információs pavilontól.

A november 5-től 9-ig tartó időszakban, tehát jövő héten hétfőtől péntekig az Állatvédelmi Témahéthez kapcsolódó programok is lesznek az Állatkertben. Többek között izgalmas keresőjáték és sokféle kézműves foglalkozás várja a tanulmányi csoportokat. Emellett december 7-én és 8-án a pedagógusok számára módszertani képzést is tartanak állatvédelmi témakörben.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!