<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Beltéri programok Cirkusz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Cirkusz
Fővárosi Nagycirkusz - Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág PDF Nyomtatás E-mail

Április 8.-tól új műsor látható a Fővárosi Nagycirkuszban. Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág című előadás páratlan a maga nemében, mert több mint 10 esztendeje nem volt jég a budapesti cirkuszban. A jégépítés során közel 2 km cső került lefektetésre a cirkusz manézsában, amelyekben mintegy 1,5 m3 (= 1500 liter) fagyálló folyadék kering. Hozzávetőleg 12 500 liter vizet fagyasztottak le a kellő vastagságú jégtakaró biztosításához.

Fővárosi Nagycirkusz - Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág  Fővárosi Nagycirkusz - Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág

A technikai részletek mellett nyilván a közönség leginkább arra kíváncsi, hogy a Nikulin Cirkuszból érkező egyedülálló orosz társulat miként kápráztatja el a nagyérdeműt. Nos, a Manóprogram a helyszínen járt, és bátran kijelenti, hogy ismét lélegzetelállító produkció látható a Fővárosi Nagycirkuszban.

A moszkvai társulat valamennyi tagja remekül korcsolyázik, így a látványos számokat könnyed, légies mozdulatok teszik egyedivé, és utánozhatatlanná. A porondon feltűnő légkerekek, suhanó, korcsolyázó zsonglőrök, magaskorcsolyások, ugróköteles akrobaták, bicikliző vagy kézen korcsolyázó artistaművészek, bukdácsoló bohócok, levegőakrobaták, gyorsöltözők és erőemelők ámulatba ejtik a közönséget. A Négy évszak fantázianevet viselő produkció az egyik legjobban sikerült műsorszám, a magasított korcsolyaéleken lebegő hölgyek mindenkit elvarázsolnak.

A külföldi vendégművészek mellett a csúszós arénában négy hazai ifjú talentum is porondra lép: az idei Cirkuszművészet Ifjú Csillaga díj nyertese, Dittmár Laido, aki nagycirkuszi szereplése után a Cirque du Soleil művészeként folytatja karrierjét, a budapesti porondon partnernőjével, Vellai Krisztinával egy különleges levegő-zsonglőrszámot mutat be, míg Földváry Balázs légkerék-számával, Pajor Szilvia pedig különleges levegőspirál-produkciójával hódítja meg a közönséget.

A műsor augusztus 27.-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban.

Fővárosi Nagycirkusz - Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág  Fővárosi Nagycirkusz - Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág

 
Sziám íz / twin alike/ PDF Nyomtatás E-mail

A történet egy képzeletbeli világban játszódik, ahol a hajuknál összenőtt ikerlányok életükben először tapasztalják meg az egyéni szabadságot. Beidegződéseik eleinte mechanikus harmóniában rángatják végtagjaikat, majd vérre menő testvéri és női rivalizálásba torkollik a cselekmény. Csattanó balettcipők, repkedő karikák, hatalmas magasságok, szédítő mélységek… miközben a versengés értelme homályba vész.

A századközepi vándorcirkuszok hangulata keveredik egy füstös revü illatával, az egyedi zenei hangzásvilág és az örök érvényű érzelmek mégis mai ízt adnak ennek a különleges keveréknek. Tánc- és mozgásszínházi jelenetek tarkítják a levegőakrobatika, tárgymanipuláció és zsonglőr technikákat felvonultató újcirkusz előadást.

Előadók: Drávai Zója és Zoletnik Zsófia
Külső szem: Máthé Gabriella
Fény: Galkó Janka
Zene: Igaz Balázs
Ruha: Zoletnik Zsófia
Smink: Antal Márta

Belépő: 1000 Ft/fő

Facebook event:https://www.facebook.com/events/1911652172454895/

 
Gyerekei és unokái viszik tovább a Kossuth-díjas Richter József örökségét PDF Nyomtatás E-mail

Gyerekei és unokái viszik tovább a Kossuth-díjas Richter József örökségétGyerekei és unokái viszik tovább Richter József artistaművész örökségét, aki a magyar cirkuszművészet hagyományainak továbbélését és nemzetközi rangra emelését szolgáló munkája elismeréseként vette át a Kossuth-díjat szerdán a Parlamentben.

Az artista az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában elmondta, hogy ő maga is több generációs cirkuszcsaládból származik, hat éves kora óta szerepel porondon. Ma ugyan már nem lép fel, leginkább fiai utazócirkuszainak működtetésében segít.

Richter József felidézte, hogy feleségével 1974-ben, az első Monte Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon lovas akrobata számukkal Ezüst Bohóc-díjat nyerte, és ugyanezt a díjat harminc évvel később idősebbik fiuk, Richter Flórián is elhozta a nemzetközi versenyről, sőt négy évvel később a verseny fődíját, az Arany Bohócot is sikerült megszereznie.

A művész büszke rá, hogy fiai méltó módon viszik tovább annak a Richter családnak a nevét, amelynek a levéltári dokumentumok szerint már 1821-ben saját cirkusza állt a Brandenburgi kapu előtt.

Ifjabb Richter József, Magyarország egyetlen Arany Pierrot-díjasa a Magyar Nemzeti Cirkuszt, nagyobbik fia pedig a Richter Flórián Cirkuszt igazgatja, két unokája pedig a családi cirkusz ifjú artistáinak létszámát gyarapítja - emelte ki Richter József.

 
Cirkuszi szomszédolás ünnepi előadás 2017. március 15. PDF Nyomtatás E-mail

Immáron hagyományként, március 15-én került sor a Fővárosi Nagycirkusz ünnepi műsorára, melynek keretében Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár átadta a cirkuszművészet kiemelkedő képviselői számára a Magyar Cirkusz és Varieté, valamint az Artistaművészek Szakszervezete és Magyar Cirkusz és Varieté közös díját.

Cirkuszi szomszédolás ünnepi előadás 2017. március 15.  Cirkuszi szomszédolás ünnepi előadás 2017. március 15.

Két nagyszerű művészre esett a 7 tagú bizottság választása. Dittmar Lajdo (30) a Porond Ifjú Csillaga Díjat vehette át, míg a 90. életévében járó Simon Árpád artistát Tihany (Életmű) Díjjal jutalmazták. Az idős művész 1947-ben vizsgázott az Artista Iskolában, bejárta az egész világot, fellépett többek között Louis Armstronggal is. Jelenleg a Baross Imre Artistaképző Szakiskola oktatója.

Az ünnepi pillanatok után a közönség együtt énekelhette el a Himnuszt a "Mindenki" című Oscar - díjas alkotásban szereplő Bakáts téri Ének - Zenei Általános Iskola kórusával.

 
Eötvös Cirkusz: A HARLEQUIN TITKA PDF Nyomtatás E-mail

Eötvös Cirkusz: A HARLEQUIN TITKABebizonyítjuk, hogy lehet és szükségszerű ötvözni a hagyományos régi cirkuszt a jövő ” újcirkusz ” stílusával, hisz minden újnak az alapja a hagyományokra épült cirkusz és mindezt megfűszerezzük egy mesés világgal, a Harlequin varázslatos világával, melyben egy titokra is fény derül.

Világszámokból nem lesz hiány. Nemzetközi gálaműsorunkban fellépnek, légtornászok, akrobaták, szemfényvesztő illúzionisták, hófehér paripák, oroszlánok, púpos tevék, lámák, zebrák, kecskék és más egzotikus állatok is láthatóak lesznek a porondon.

Új szuper műsorunk címe ” A Harlequin titka ” az elmúlt évek legjobb cirkuszműsora, melyet csak az Eötvös cirkusz képes életre kelteni.

Ne hagyja ki! A szórakozás garantált! Minket a név kötelez!

A világhírű Eötvös Cirkusz, a Családok cirkusza, 2017-es évadában sok újszerűséggel lepi meg a kedves közönséget!!!  Cirkusz új társulatával, Tisztelettel várja a cirkuszt szerető Közönséget! Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Gyerekek! Bízunk, hogy ez évi műsorunk is elnyeri tetszésüket és felejthetetlen élménnyel gazdagodnak.

Ehhez kívánunk Önöknek kellemes szórakozást

Eötvös Cirkusz

A TURNÉ HELYSZÍNEI:

 
Richter Flórián Cirkusz - Transformers a porondon előadás PDF Nyomtatás E-mail

2008-ban, a cirkuszművészet történetében első magyar előadóként, Richter Flórián a 32. Monte-Carlo-i Cirkuszfesztiválon elnyerte az Arany Bohóc-díjat. A Manóprogram csapatát az a szerencse érte, hogy a lovasakrobaták koronázatlan királyával beszélgethetett.

Richter Flórián cirkusz - Transformers előadás  Richter Flórián cirkusz - Transformers előadás

M.P.: Mikor és hol találkozhat Önökkel a közönség?

R.F.: Március közepétől egészen október végéig van a turné. Az ország nyugati részén kezdjük, tehát Szombathely, Sopron, Székesfehérvár, Győr. Nyáron itt vagyunk Zamárdiban, ősszel pedig átmegyünk az ország keleti részébe, Kecskemét, Szolnok, Szeged, Békéscsaba.

richter-florianM.P.: ..és a téli időszakban?

R.F.: Télen általában külföldre megyünk dolgozni. Már több éve lépünk fel Amszterdamban, a Királyi Színházban, egy nagyon exkluzív produkció részeként.

M.P.:  Mitől különleges az idei program?

R.F.: Főként gyerekek számára tartogatunk látványos elemeket. Többek között találkozhatnak egy életnagyságú Transformersszel a porondon. Van egy ágyúból kilőtt kaszkadőrünk, aki keresztül repül a cirkuszon, továbbá egy vasgömbben száguldó motoros csoport színesíti a műsort. Emellett megtalálhatók a klasszikus cirkuszi számok, légtornászok, bohócok, bűvészek, és állatszámok.

M.P.:  Meddig látható ez a produkció?

R.F.: Márciustól októberig látható ez a műsor az ország szinte egész területén. Minden évben új műsorral jövünk. Minden műsorszám egy blokk, saját stílussal, és élőzenével.

M.P.: Mikor jut idő a felkészülésre a következő évadra?

R.F.: Már ilyenkor megkezdődik a felkészülés. Elkezdjük gyakorolni a saját produkcióinkat, és már aláírt szerződésünk van a világ minden tájékáról érkező új műsorszámokra, melyek jövőre lesznek láthatóak.

M.P.: Hány fős társulattal lépnek fel?

R.F.: 65 főből áll a teljes társulat, köztük a legfiatalabb fellépő a 10 éves kislányom.

M.P.: A gyerekek is folytatják a cirkuszi életet?

R.F.: Nyolcadik generációs cirkuszi család vagyunk, természetes, hogy a gyermekeim is ebben a közegben nőnek fel. Olyan mint egy nagy játszótér, itt mindig történik valami. Próbák folynak, vagy az állatok körül forgolódnak. Tanulniuk természetesen ugyan úgy kell. Jár hozzánk egy magántanár, és a nyár végén vizsgát tesznek a gyerekek.

 
Fővárosi Nagycirkusz PDF Nyomtatás E-mail

Circus Classicus (2014. március 29-augusztus 31.)

100% cirkusz!

Az évszázadok óta sikert sikerre halmozó, nemzedékeket ámulatba ejtő klasszikus cirkusz örök érték. Műsorunkkal felidézzük a cirkusztörténet máig élő csodáit, így bepillantást nyerhetnek a rejtélyes illuziók világába, megcsodálhatják a levegő orosz királyait, és persze gyönyörködhetnek a fenségesen szép tigrisek látványos produkciójában. Bemutatjuk Monte Carlo egyetlen magyar bajnokának, Richter Flóriánnak vadonatúj, mégis klasszikus időket idéző lovas- és elefántszámait, a félelmet nem ismerő brazil Super Silva hajmeresztő plafonmutatványát és az őrült iramban forgó halálkerék rettenthetetlen akrobatáit.

A Fővárosi Nagycirkusz műsorát megtaláljátok a rendezvénynaptárunkban.