<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Beltéri programok Művelődési ház

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Művelődési ház
Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Ház - Ecser PDF Nyomtatás E-mail

1973-ban Ecser Község Tanácsa épületet vásárolt Művelődési Ház céljaira. Felújítása, korszerűsítése után 1975. április 4-én került sor az ünnepélyes átadásra. Az intézményt Rábai Miklósról nevezték el, a nagy koreográfus emléke előtt tisztelegve.
1997-ben funkcionális és statikai problémák miatt újabb felújítás következett, majd 2008-ban az Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, jelentős anyagi kötelezettségvállalás mellett hozzáfogott az intézmény XXI. századi igényeket is kielégítő felújításához és bővítéséhez.
2010. március 25-én adták át a megújult épületet, melyben a földszinten a kiszolgáló helyiségek mellett egy 190 m2-es rendezvény-terem, 54 m2-es könyvtár, 43 m2-es teleház kapott helyet, míg az emeleten helyezkedik el 92 m2-es házasságkötő terem és az 59 m2-es tanácsterem. Itt alakítottak ki egy önálló kézműves termet, továbbá itt kaptak helyet a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat és a Családsegítő Szolgálat irodái. A felújítás során az épület korszerű, környezetbarát, energiatakarékos fűtés- és világítástechnikát kapott, és gondoskodtak a szükséges biztonságtechnikáról is.

 
Vörösmarty Mihály Művelődési Ház - Fót PDF Nyomtatás E-mail

Vörösmarty Mihály Művelődési Ház  - FótA fóti Közművelődési és Közgyűjteményi Központ tagintézményeként működő Vörösmarty Művelődési Ház 2002-ben ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját.
1932-ben a fóti Gazdakör, a „Hangya" Szövetkezet és a fótiak összefogásának köszönhetően a Károlyi család által adományozott telken megépült a „Kultúrház" Szalkai Jenő tervei alapján.
Ez az épület (bár rég óta vár felújításra) a tősgyökeres fótiak szemében ma is fontos erkölcsi érték.
A Vörösmarty Művelődési Ház 1951-ben vette fel Szózatunk írójának, a reformkor legnagyobb költőjének nevét.
Ma is helyi legenda a fótiak körében, hogy Vörösmarty Mihály a Nemzet Minenese: Fáy András innen nem messze lévő birtokán, a Fáy présházban az 1842. évi szüreten itt alkotta meg híres, hazafias bordalát, a Fóti Dal-t.

A ház hét évtizede szolgálja a kultúrát, központja a már hagyományos Fóti Ősz rendezvényeinek, otthona a külföldön is ismert Fóti Zenebarátok Kórusának, a Fóti Asszonykórusnak, az 1939-ben az országban elsőként megalakult Faluszínpadnak, továbbá a gyermek és felnőtt néptánccsoportnak, a modern jazz táncnak, a társastáncnak, akrobatikus rockynak, a Fóti Nyugdíjas Klubnak, a Kreatív Klubnak, a Cselényi Népdalkörnek.

 
Zuglói Ifjúsági Centrum PDF Nyomtatás E-mail

A Centrum komplex ifjúsági szolgáltató, zuglói közösségi-közművelődési színtér, a Zuglói Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat háttérintézménye. Elsődleges célcsoportja 12 és 30 év közötti zuglói fiatalok.

Nyitvatartási idejében közösségi programokat, rendezvényeket, csoportfoglalkozásokat, szabadidős klubokat, hasznos információkat biztosít fiataloknak és velük foglalkozó szakembereknek. Aktív alakítója a kerületben folyó ifjúságsegítő munkának; szükség esetén tanácsokkal látja el a betérő fiatalokat, szakembereket.

 
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház PDF Nyomtatás E-mail

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági HázCím: 1138 Budapest, Dagály u. 15/a.

Vannak fiatalok, akik szeretnék hasznosan tölteni szabadidejüket, de nem tudják hol.

Vannak, akik már tudják, mit szeretnének csinálni, de nem tudják, hol van erre lehetőség.

Vannak, akik tudják, hogy mit és hol. Ők az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház állandó vendégei.

Programjainkat ajánljuk mindazoknak, akik kulturált, szép és igényes környezetben szeretnék hasznosan tölteni szabadidejüket és fejleszteni mozgásukat és kézügyességüket. Kínálatunkban különféle mozgásos tanfolyamok szerepelnek a néptánctól a zumbán át egészen az akrobatikus rock and roll-ig, melyekre nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is várjuk!

A ház adottságainak köszönhetően egyre több és színesebb rendezvényt képes befogadni. Rendszeresen szervezünk továbbá szünidei programokat, táborokat illetve színes és változatos programokkal tisztelgünk a Ház 60 éves születésnapja előtt.

Ha már jártál nálunk, akkor azért, ha pedig még nem, akkor pedig azért térj be hozzánk, hogy saját szemeddel győződhess meg arról, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!

Web: www.kult13.hu Gyűjtsd a tallérokat!

 
Erdei Ferenc Közösségi Színtér PDF Nyomtatás E-mail

Erdei Ferenc Közösségi SzíntérCím: 6914 Pitvaros, Kossuth Lajos utca 33-35.

Az Erdei Ferenc Közösségi Színtér nagy szeretettel invitálja és várja a gyermekeket és hozzátartozóikat minden rendezvényére!

Elérhetőségeink:

6914 Pitvaros, Kossuth Lajos utca 33-35.

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kapcsolattartó: Tószegi Gyula

Tel/fax.: 62/292-032

 
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ PDF Nyomtatás E-mail

A Pataky Művelődési Központ elődje, az 1879-ban alapított Kőbányai Casino, amelynek épületét részben közadakozásból 1899-ben emelték a belső Jászberényi úton. A ma már lebontott szecessziós épületet 1948-ban Pataky István Művelődési Ház néven üzemeltette Budapest Főváros X. kerületi Tanácsa. 1975-ben az intézmény új otthont kapott a Szent László téren.

A modernista épületet Tóth Dezső tervei alapján építették. A maga korában építészeti kuriózumnak számított jellegzetes kupolájával. Ezt a varázsát a mai napig megőrizte. 1996-ban az épület belsőépítészetileg és gépészetileg is megújult. Alkalmas elegáns, komplex rendezvények, bálok, kongresszusok lebonyolítására. A Pataky Budapest egyik legnagyobb kulturális intézménye. Itt működik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 135.000 kötetes könyv, DVD, CD, MC és LP állománnyal.

Kitűnő színháztermi adottságai miatt gyakoriak a befogadott színházi előadások, saját szervezésű színházi bérletek, komoly- és könnyűzenei koncertek.

Szervezünk előadói esteket és gyermekszínházi előadásokat. Itt zajlanak esztendők óta az országos táncművészeti bemutatók és gálák, divatbemutatók.

Az intézmény kitűnően alkalmas konferenciák és vele összekapcsolt szakmai kiállítások, állófogadások lebonyolítására, amelyek szervezését teljes körűen felvállaljuk catering szervízzel.

 
Pestszentimrei Közösségi Ház PDF Nyomtatás E-mail

Pesztszentimrei Közösségi Ház - PIKCím: 1188 Budapest Vasút u. 48.

Telefon: +36-1-294-5971

Weboldal: pikhaz.hu

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 09:00-21:00

Hétvégén: program függő

A teljesen felújított, korszerűsített és kibővített közösségi ház nemcsak új arculattal, hanem bővített programkínálattal és különleges eseményekkel várja látogatóit  Sokoldalúan használható belső terei alkalmassá teszik, hogy  minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatást és programokat biztosítson gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Heti rendszerességgel megtartott népszerű foglalkozások: babamama foglalkozások, balett, tánc, hip-hop és aerobic tanfolyamok, néptánc, harcművészeti csoportok. Kéthetente vagy havonta különleges családi elfoglaltságok: kézműves foglalkozások, családi táncház és népi játszóház, gyerekszínházi előadások, táborok és még sok minden más…

A közösségi ház programjait megtaláljátok a rendezvénynaptárunkban.

 
Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér PDF Nyomtatás E-mail

Eötvös 10 Közösségi és Kulturális SzíntérCím: 1067 Budapest, Eötvös u. 10.

A fővárosban is központi helyen elhelyezkedő modern, terézvárosi kulturális központ pár éve nyitotta meg kapuit. A folyamatosan megújuló programkínálatban kiemelt szerepet kapnak a gyermekeknek szóló programok, melyeknek a szórakoztatáson kívül nem titkolt célja a képességfejlesztés és az ismeretterjesztés. A zenei kínálatban a komolyzenei hangversenyek mellett koncertek is megtalálhatók. A színházi repertoáron belül sok fiatal, kortárs hazai előadó mutatkozik be. A filmklub mellett időszakos kiállítások is színesítik a választékot.

 
Kesztyűgyár Közösségi Ház PDF Nyomtatás E-mail

Kesztyűgyár Közösségi Ház

A Kesztyűgyár Közösségi Ház 2008 őszén nyitotta meg kapuit a kerületi és a budapesti lakosok számára egyaránt. Multifunkcionális intézményként számos tehetséggondozó programnak, művészi előadásnak, képzésnek, tanácsadásnak és egy internet teremnek ad otthont.

A házban megvalósuló programok egymásra épüléssel elősegítik azt a törekvést, hogy a Negyedben élő családok valamennyi tagjának színvonalas szabadidős programokat szolgáltassunk.

A gyermekprogramok kiválasztásában több szempontot is figyelembe veszünk, például a szórakozás mellett nevelő, oktató jellege is legyen a foglalkozásoknak. A szabadidő hasznos eltöltése motiváló hatású lehet, a gyermekek érezhetik, hogy aktív tagjai közösségüknek.

 
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ PDF Nyomtatás E-mail

Angyalföldi József Attila Művelődési KözpontCím: 1131 Budapest, József Attila tér 4.

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ mindazokat várja:

akik kikapcsolódásra vágynak;

akik társaságban, hasznosan akarják tölteni szabadidejüket;

akik szórakozni szeretnének;

akik élményre, vidámságra,

ugyanakkor értékeket is közvetítő kulturális programok iránt érdeklődnek!

Megújult, modern intézményünkben minden korosztály megtalálhatja az ízlésének és érdeklődésének megfelelő programot!

Palettánkon koncertek, színházi darabok, táncházak, kiállítások, konferenciák, nyugdíjas programok, bálok és ünnepi és művészeti események egyaránt megtalálhatók.

Ha már járt nálunk, akkor azért, ha pedig még nem, akkor pedig azért térjen be hozzánk, hogy saját szemével győződhessen meg arról, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!

Web: www.kult13.hu

 


Facebook megosztás

Ünnepelje a PIM-ben március 15-ét!

Ünnepelje a PIM-ben március 15-ét! Iőpont: 2017 márc 15. 10:00
Ünnepelje a PIM-ben március 15-ét! Március 15. szerda, 10 órától Nemzeti ünnep Különleges alkalom: Barabás Miklós Petőfi portréja ezen a napon 15 óráig megtekinthető Barabás Miklós tusrajza kiemelkedő jelentőségű a Petőfi-portrék sorában, hiszen az utókor jórészt az itt megörökített Petőfi-arcot hagyományozta tovább, e kép alapján készült számos korabeli metszet és későbbi változat. Barabás 1846 nyarán Petőfi Összes költeményei első kiadásához rajzolta le a költőt. A kötet a rajz nyomán készített acélmetszettel (Tyroler József pesti metsző munkája) a címlapon és díszes vörös szaténkötésben jelent meg 1847. március 15-én. A tusrajz az 1900-as évek elején Ernst Lajos gyűjteményének becses darabjaként a Petőfi Házban került kiállításra. Ekkor kapta kül

MESEVÁROS-BUDAPEST: A Főváros a gyermekkönyvek illusztrációiban

Iőpont: 2017 ápr 12. 10:00
MESEVÁROS-BUDAPEST 2017.04.12. - 2017.05.27. A Főváros a gyermekkönyvek illusztrációiban 2017. április 12. - május 27. Kiállításunk a város sajátos nézőpontját tárja fel Budapestnek, mikor a gyerekeknek szánt könyvek illusztrációin át megjelenő arcát veszi górcső alá. Milyen a mesekönyvek, gyerekkönyvek illusztrációiból kibontakozó fővárosunk képe? A felnőttek számára zajos, nyüzsgő közeg, a benne élő kicsiknek csupa meglepetés és felfedésre váró látnivaló, a tőle távol élők vagy ide érkező látogatók számára pedig a világ egyik legszebb városa. Kiállításunk mintegy húsz neves hazai gyermekkönyv illusztrátor eredeti alkotását mutatja be, lapozható könyvek, társasjátékok, filmek és egy interaktív várostérkép segítségével. Kurátorok: Révész

MESEVÁROS-BUDAPEST

MESEVÁROS-BUDAPEST Iőpont: 2017 ápr 12. 10:00
MESEVÁROS-BUDAPEST 2017.04.12. - 2017.05.27. A Főváros a gyermekkönyvek illusztrációiban 2017. április 12. - május 27. Kiállításunk a város sajátos nézőpontját tárja fel Budapestnek, mikor a gyerekeknek szánt könyvek illusztrációin át megjelenő arcát veszi górcső alá. Milyen a mesekönyvek, gyerekkönyvek illusztrációiból kibontakozó fővárosunk képe? A felnőttek számára zajos, nyüzsgő közeg, a benne élő kicsiknek csupa meglepetés és felfedésre váró látnivaló, a tőle távol élők vagy ide érkező látogatók számára pedig a világ egyik legszebb városa. Kiállításunk mintegy húsz neves hazai gyermekkönyv illusztrátor eredeti alkotását mutatja be, lapozható könyvek, társasjátékok, filmek és egy interaktív várostérkép segítségével. Kurátorok: Révész

„Most töredékes az ismeretünk...” – A Biblia a 20. századi magyar képzőművészetben

„Most töredékes az ismeretünk...” – A Biblia a 20. századi magyar képzőművészetben Iőpont: 2017 máj 10. 10:00
„Most töredékes az ismeretünk...” – A Biblia a 20. századi magyar képzőművészetben Időszaki kiállítás A Bibliamúzeum „Most töredékes az ismeretünk...”– A Biblia a 20. századi magyar képzőművészetben című időszaki kiállítása 25 ismert művész munkáiból mutat be válogatást. Láthatunk festményeket, grafikákat és néhány kisplasztikát is, olyan alkotásokat, amelyeket a Biblia történetei ihlettek. A kiállítótérben elhelyezett munkák a megváltás szükségességét, a bűnbeesést, a romlást, a maga felemelésére képtelen embert, a megváltást, Krisztus áldozatát, a passiót ábrázolják. A nagyközönség előtt kevésbé ismert művek több hazai múzeumból és magángyűjteményből érkeztek. A tárlaton többek között Berény Róbert, Derkovits Gyula, Kondor Béla, G

Szalma Edit grafikusművész meseillusztrációi

Iőpont: 2017 máj 16. 08:00
Szalma Edit grafikusművész meseillusztrációi Számos mesekönyvből, gyermekverses kötetből ismerhetjük a művész jellegzetes, színes képi világát, gömbölyded, sok humorral átszőtt képeit. Tárlatunkon válogatást láthatnak a kedvelt grafikusművész elmúlt években született és legújabb műveiből. "Szalma Edit rá jellemző, felimerhető, egyéni mesélő képteremtésére nemzedékek fognak emlékezni, mint nagy elődeinek képeire is. Illusztrációi a szerzővel való együttműködésről szólnak, de nem kimerevített, egyértelműsített értelmezések. Ellenkezőleg. Megfogalmazásuk az olvasót, a gyermeket saját értelmezésre indítja. A szöveghez - versek, mesék - adott vízióit, vizuális gondolatait nem csupán színesen, hanem megkomponált színgazdagsággal, festőien tárja elénk. Képeine