<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Beltéri programok Múzeum
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Múzeumok
Pilisi len Látogatóközpont PDF Nyomtatás E-mail

Pilisi len látogatóköpontA Szénás-hegycsoport Budapest mellett, Nagykovácsi határában terül el. Területén olyan ritka természeti kincsek találhatók, melyek védelme egész Európa számára fontos, ezért 1995-ben a hegycsoport elnyerte az Európa Diplomát.

A pilisszentivánon található Látogatóközpontunkban természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások jellemző élőhelyeit, nagyvadfajait, lepkéit és tájtörténetét. A területen két tanösvény található: a Nagykovácsiból elérhető Nagy-Szénás és a Pilisszentivánról induló Jági.
Utóbbit bejárhatjuk a Látogatóközpontban kapott természetvizsgáló hátizsákokkal is.

Akinek önkéntes természetvédelmi munkavégzéshez van kedve, az jelentkezhet facsemetepótlásra, makkgyűjtésre vagy a tanösvények karbantartására.

 
Ócsai Tájház PDF Nyomtatás E-mail

Ócsai tájházA vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai öregfalu, amely máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, élő néphagyományait. Itt még manapság sem ritka, hogy lovas kocsival, vagy népviseletbe öltözött emberekkel találkozunk.

Budapesttől 30 kilométerre délre, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál találhatjuk az Ócsai Tájvédelmi Körzet területét, amely az Alföldre valaha oly jellemző lápos, mocsaras, ingoványos turjánvidékből őrzött meg egy darabkát. A természeti értékek gazdagsága mellett ez a vidék - talán a mocsarak miatti nehezebb megközelíthetőség következtében - sokat megőrzött kulturális hagyományaiból, épített örökségéből is.

Az öregfalu központjában, a román stílusú Árpád-kori templom közvetlen szomszédságában találhatjuk az Ócsai Tájház nádfedeles épületeit. A lakóházban bemutatott, jórészt helyben gyűjtött használati tárgyak, munkaeszközök, ruhák és bútorok a száz, kétszáz évvel ezelőtt élt ócsai emberek mindennapi életét tárják elénk. Mindenképpen érdemes megnézni a kenyérsütéshez használt eszközöket, a kenyérdagasztót és a búboskemencét, amely ma is működik. A konyhában levő csikótűzhelyet melegítésre és főzésre is használták.

A melléképületben és az udvaron a gazdálkodás eszközei találhatók, melyek közül különösen a mocsaras vidékhez kötődő tárgyak, szerszámok érdekesek. Ha a kiállítás megtekintése meghozza kedvünket, a kézműves foglalkozások keretén belül magunk is hozzáláthatunk néhány egyszerűbb népi technika elsajátításához.

 
Sas-hegyi Látogatóközpont PDF Nyomtatás E-mail

Sas-hegyi Látogatóközpont A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Két szabadtéri terráriumban természetes élőhelyükön mutatjuk be a pannon gyíkot és a zöld gyíkot. Tavasztól őszig rendszeresen tartunk kisemlős-bemutatót borzzal, nyesttel, görénnyel és más, városokban élő kisállatokkal. A Látogatóközpont bérbe vehető csapatépítő tréningek, baráti összejövetelek, osztálytalálkozók, családi események, születésnapi zsúrok megtartására.

Szakembereink előzetes bejelentkezés alapján vállalják természetismereti előadások, kihelyezett földrajzórák megtartását terepi programmal egybekötve. A Látogatóközpontot és a hegycsúcsra vezető ösvényt úgy alakítottuk ki, hogy segítővel kerekesszékkel is járható legyen.

Cím:
1112 Budapest, Tájék u. 26.

 
Fehér Gólya Múzeum PDF Nyomtatás E-mail

Fehér Gólya MúzeumA Kölked egykori iskolaépületében berendezett Fehér Gólya Múzeumban élményt adó vezetéssel ismerhetik meg a vendégek a világ gólyáit, vándorlási útvonalaikat, táplálkozási szokásaikat, valamint betekintést nyerhetnek a gólyagyűrűzés módszereibe is. A gólya irodalmi, néprajzi vonatkozásai is megtalálhatók itt. Költési időszakban a környező villanyoszlopokon élőben is megtekinthetőek a gyönyörű madarak. Az ártér működését, az áradások folyamatát is megismerhetik a látogatók a múzeumben. Ismeretterjesztő rövidfilm mutatja be a Duna áradásának természetre gyakorolt hatásait, kitűnő összehasonlítást adva a természetes és a szabályozott folyón lejátszódó folyamatokról, felhívva a figyelmet az ártéri területen folytatott gazdálkodási formákra is. A múzeumban a film megtekintése után vízzel elárasztható homokterepasztalon lehet modellezni a folyó áradását és a meder formálódását. Interaktív számítógépes animáció mutatja be a folyó áradását, apadását, és ezen folyamatoknak az élővilágra gyakorolt hatásait. Interaktív terepasztal mutatja be a fokrendszer, a mellékágak és a holtágak működését, valamint az ártéri gazdálkodást. A Fehér Gólya Múzeum élményt adó terepi és múzeumi oktatási programjai segítik a természeti értékek megismerését. A gyerekcsoportok számára kínált foglalkozások, programok megtalálhatóak a Fehér Gólya Múzeum honlapján: www.fehergolyamuzeum.hu.

Program időtartama: 1 óra
Helyszín: 7717 Kölked, Széchenyi u. 1.
Közlekedés: egyénileg, gépkocsival vagy Mohácsról helyközi járatú autóbusszal, GPS: N45.949471 E18.710854
Elérhetőség: +36 (69) 384-208, +36 (30) 846-6020
Nyitva tartás:
Szeptember 1 – április 30.: K-Szo: 10.00-16.00
Május 1 – augusztus 31.: K-V: 9.00-17.00
Belépő (tartalmazza a szakvezetést):
felnőtt: 500 Ft/fő; 18 éves korig, nyugdíjas: 400 Ft/fő
Csoportkedvezmény: 20 fő felett: 350 Ft/fő
Óvodás: 250 Ft/fő
3 éves kor alatt ingyenes
Hungary Card elfogadóhely

 
MESEMÚZEUM PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

MesemúzeumA Mesemúzeum minden szegletében mesére bukkanunk: a kapualjban a régi porolóról különleges szőnyeg lóg: zsebei izgalmas programajánlatokat és olvasnivalókat rejtenek. Szemben rajzok, képek és tárgyak segítségével a ház története elevenedik meg. Az udvarról nem hiányzik a kút sem, amelyből - ki tudja - talán az élet vize fakad, de biztos nem árt meglocsolni vele az udvar közepén az ég felé kapaszkodó fát. A termekben meseutat lehet bejárni.  Ahhoz, hogy átkeljünk a sűrű sötét erdőn, bátorságra és találékonyságra van szükség, s a próbákat teljesítve juthatunk el a királyi trónig. A mosdó előtti varázstükrök elé állva magunkat Nyakiglábként, Csupahájként vagy Málészájként látjuk viszont. Beljebb, a Műhelyben a gyerekek rengeteg mesekönyv közül válogathatnak, beülhetnek a hallgató-kuckóba, kipróbálhatják magukat a színpadon vagy elkészíthetik saját mesefilmjüket is.

Állandó kiállításunk  „A magyar tündérmese világa” címet viseli, ahol az Üveghegyen és a sűrű sötét erdőn átkelve, hét próbát teljesítve juthat el a látogató a „felekirályságig.”

Az időszaki kiállítás a magyar mesegyűjtés első száz évét mutatja be, Gaál Györgytől Benedek Elekig.

A hét három napján változatos múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk az óvodai és az iskolai csoportokat. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Mesés szülinapi zsúrokat is rendezünk kicsiknek és nagyoknak.

„Aki nem hiszi, járjon utána’”

 
Műcsarnok Budapest PDF Nyomtatás E-mail

Magyarországon a Műcsarnok a kortárs képzőművészet jelentős központja. A budapesti Hősök terén található kiállítóhely a hazai vizuális kultúra teljes spektrumára nyitottan, életkori és ideológiai kötöttségek nélkül, esztétikai értékek mentén működik.

A múzeumpedagógiai tevékenység alapvető célkitűzése, hogy a kortárs kiállításokhoz szervezett programokban részt vevő fiatalok koruk művészetének elfogadó, nyitott és értő befogadóivá váljanak, akik örömüket lelik egy-egy kiállítás elmélyült megtekintésében. Reményeink szerint ezeknek a tanulóknak hasznos időtöltést és aktív szórakozási formát jelent majd felnőttként a kortárs képzőművészettel való ismerkedés, foglalkozás. A foglalkozások mindig az éppen aktuális kiállításhoz kapcsolódnak, s egyben alkalmazkodnak a csoport életkori sajátosságaihoz.

Cím:       Műcsarnok
1146 Budapest, Dózsa György út 37.

Ernst Múzeum
1065 Budapest, Nagymező u. 8.

Honlap: http://www.mucsarnok.hu/new_site/index.php?lang=hu

 
Történelmi panoptikus - Szilvásvárad PDF Nyomtatás E-mail

Történelmi panoptikum Szilvásvárad

Királyi koronák – Koronás királyok Magyarország ezeréves történetében.
A kiállításban a Vérszerződés jelenete és Magyarország megkoronázott királyai láthatók.

A Panoptikum Szilvásvárad központjában a buszparkoló mellett, önálló épületben látogatható.

Nyitvatartás: Minden nap 9.00 - 18.00 óráig, október 1-től február 28-ig csak szombat és vasárnap 10.00 - 16.00 óráig

Cím: 3348 Szilvásvárad, Park u. 32.
Telefonszám: +36 30 445 2075
Kapcsolat: Kovács András
GPS koordináták: 48.1031 / 20.3929

 
Lovas múzeum - Szilvásvárad PDF Nyomtatás E-mail

Lovas múzeum Szilvásvárad

A kastélytól alig 100 méterre, hatalmas gesztenyefák árnyékában áll a volt grófi ménistálló, amely 1860-ban épült. Itt láthatóak a Lipicai ménes legszebb apaállatai, s itt alakították ki 1969-ben a Lovas Múzeumot, ahol a lipicai ló történetét, a lovas élet és fogatolás szerszámait, eszközeit és elért eredményeit lehet megtekinteni.

Nyitva tartás
kedd - vasárnap: 9.00 - 12.00 óráig, 13.00 - 17.00 óráig
hétfő: szünnap

Cím: Szilvásvárad, Park utca 8.
Telefon/fax:  36 564 400

Forrás: www.szilvasvarad.hu

 
Orbán-ház múzeum - Szilvásvárad PDF Nyomtatás E-mail

Orbán-ház múzeum Szilvásvárad

Őstörténeti, helytörténeti és néprajzi kiállítás

3348 Szilvásvárad, Miskolci út 58.

Nyitva tartás: minden nap: 9:00 – 17:00, infó: 36/816-233.

Belépődíj:

felnőtt: 300,- forint

gyermek, diák, nyugdíjas: 200,- forint

családos (2 felnőtt, 2 gyermek): 800,- forint

csoportos kedvezmény: 10 fő után 1 fő felnőtt kísérő ingyenes

6 éves kor alatt ingyenes a belépés

 

Szilvásvárad Kártyával a belépődíjból 20% kedvezmény!

Az önkormányzati tulajdonú parkolókban kapott parkolójegy vagy nyugta bemutatásával 50% kedvezmény a belépődíjból!

(A kedvezmények nem összevonhatóak.)

 
Erdészeti Múzeum - Szilvásvárad PDF Nyomtatás E-mail

Szilvásvárad erdészeti múzeumÁgazatonként mutatja be a régi munkaeszközöket, tárgyi- és írásos emlékeket az erdészeteknél folyó munkákról.

Nyitva tartás (hétfőtől - vasárnapig):
január1 - március 31.: 9-14 óráig
április 1 - április 30.: 9-16 óráig
május 1 - szeptember 30.: 9-16.30 óráig
október 1 - október 31.: 9-15 óráig
november 1 - december 30.: 9-14 óráig

Cím: Szilvásvárad, Szalajka-völgy
Telefonszám: 36 355 505
Fax: 36 564 004
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Forrás: www.szilvasvarad.hu

 
Szabadtéri erdei múzeum - Szilvásvárad PDF Nyomtatás E-mail

Szilvásvárad erdei múzeum

A Szalajka-völgy egyik mellékvölgyében, a Horotnában berendezett múzeum az erdő és az ember kapcsolatát: a különböző erdei munkák eszközeit, termékeit, az erdei mesterek életmódját, építményeit mutatja be.

A régi erdei mesterségek közül az ölfavágás, a mészégetés, a szénégetés és a zsindelykészítés eszközeit lehet megtekinteni. Láthatók az „erdei emberek” által épített sajátos kunyhóformák is. Eredeti állapotban, korhűen berendezve építették fel az erdei munkások és fuvarosok nyomorúságos szálláshelyeit, összegyűjtve a kezdetleges munkaeszközöket, szerszámokat, szemléltetve az ősi munkafolyamatokat.

 
Magyar Természettudományi Múzeum PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Magyar Természettudományi MúzeumGondolta volna, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum Európa egyik legrégebbi múzeuma?

Több mint 10 millió fontos és értékes tárgyat őriz. A kiállításokon látható tárgyak csak a „jéghegy csúcsát jelentik“. De milyen csúcsok ezek! Minden látogatót ámulatba ejt a bejáratnál felfüggesztett 2 tonnás barázdásbálna csontváza, az üvegpadló alatt látható korallzátony és a falba épített élővizes akváriumok. Az új állandó kiállításokban látható a Föld legrégebbi ismert kőzete és igazi kuriózumként a magyar dinók. Valódi csontok, leletek és az azok alapján készült rekonstrukciók repítik vissza a földtörténeti múltba a belépőket.

A galéria szinten a látogatók egy óriás őscápa alatt átsétálva részt vehetnek egy jégkori mamutvadászaton, majd az erdő lakói között sétálva közelebbről is megszemlélhetik hazai erdők féltett élővilágát.

A Természetbúvár-teremben még a kicsik is mindent kézbe vehetnek, megszagolhatnak. Ide hétvégenként várjuk az egyéni látogatókat. Speciálisan, korosztályonként kialakított új foglalkoztató tereink már pár hónapos kortól várják a kis felfedezőket.

 
Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont, Chernel kert és Arborétum PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Kőszeg, Aradi Vértanúk parkja, Tel: 94/ 563-174
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.buboscinege.hu

Chernel István ornitológus munkásságának megismerése (Chernel Múzeum) a Madárvédelmi Mintatelep tevékenysége. Védett növényeket bemutató tanösvény.

A BECHTOLD ISTVÁN
TERMÉSZETVÉDELMI LÁTOGATÓKÖZPONT NYITVATARTÁSA:

Május 1. és október 31. között:

Hétfő: szünnap

Kedd-vasárnap: 10.00-17.00

 

November 1. és április 30. között:

Kedd- péntek: 10.00-16.00

Hétfő, szombat, vasárnap: szünnap

 
Velemi Vízimalom PDF Nyomtatás E-mail

Cím: Kőszegszerdahely és Velem határában

Felülcsapó vízikerekes vízimalom, mely működés közben is megtekinthető.

Átmenetileg nem látogatható

 
Főnix Ház PDF Nyomtatás E-mail

Szamos Marcipán Mesegaléria, Borgaléria

Cím: Kőszeg, Rajnis u. 9.

Több száz marcipánfigura, mesejelenetek. Magyarország borvidékeinek bemutatása.

Nyitva: egész évben naponta 10-18 óráig (télen 17 óráig)

Belépődíj: felnőtt 300 Ft, gyermek (14 éves korig) 200 Ft

Forrás: www.naturpark.hu

 
Arany Egyszarvú Patikamúzeum PDF Nyomtatás E-mail

Cím: Kőszeg,Jurisics tér 11

Állandó kiállítás a nyugat-dunántúli patikák történetéből, eszközök bemutatása. Jezsuita officina bútorzat. Gyógynövénytermesztés. Szárítópadlás.

Hétfő kivételével naponta 10-17 óráig

Hétvégén a belépőjegyet a Tábornokházban lehet megváltani. 

Belépődíj: felnőtt 600.-Ft, diák, nyugdíjas 300.-Ft, diákcsoport (min. 15 fő) 250.- Ft

Forrás: www.naturpark.hu

 
Öregtorony (Zwinger) PDF Nyomtatás E-mail

Cím: Kőszeg, Chernel u. 16.

A város legrégebbi építészeti emléke. Állandó kiállítások:Sajtó és nyomdatörténeti kiállítás, Somogyi Győző: Magyar hősök arcképcsarnoka. Bormúzeum

Péntek- szombat-vasárnap10-13:30

Belépődíj: felnőtt 400 Ft, diák, nyugdíjas 200 Ft, diákcsoport (min. 15 fő) 150 Ft

Forrás: www.naturpark.hu

 
Tábornokház PDF Nyomtatás E-mail

Cím: Kőszeg,Jurisics tér 6.

Céhes és kézműves állandó kiállítás. Hősök tornyából gyönyörű kilátás.

Kedd-vasárnap 10-17 óráig

Belépődíj: felnőtt 600.-Ft, diák, nyugdíjas 300.-Ft, diákcsoport (min. 15 fő) 250.- Ft

Forrás: www.naturpark.hu

 
Jurisics Miklós Vár és Vármúzeum PDF Nyomtatás E-mail

Cím: Kőszeg, Rajnis u. 9.

1532-ben Jurisics Miklós várkapitány és dicső serege megállította a törököt. A vár falai közt sétálva felidézhetjük a múltat, megtekinthetjük a bástyákat, felsétálhatunk a toronyba.

Várostörténeti állandó kiállítás, régészeti, fegyvertörténeti leletek.

Nyitva: egész évben hétfő kivételével naponta 10-17 óráig

Belépődíj: felnőtt 1000Ft, Csoportos (20fő felett): 850Ft, 16 év alatt, 60 év felett: 700Ft, Kedvezményes csoportos: 550FT

Forrás: www.naturpark.hu

 

 
Szélmalom Múzeum Tés PDF Nyomtatás E-mail

Szélmalom múzeumValaha négy szélmalom működött a faluban. Tésen több szélmolnár is dolgozott.

A ma is működőképes Helt malmot 1840-ben építette Pircher János malomács. Népi műemlék. Hat vitorlás szélkerék hajtja. A malomban két pár kő van, 8-as vámra dolgozott, napi négy mázsát őrölt. A malom az 1950-es évek végéig a jó szelet kihasználva - ha kellett éjjel-nappal is - őrölte a gabonát.

Ettől mintegy kétszáz méterre található a műszakilag ugyancsak helyreállított Ozi-féle malom, melyet Ozi János asztalos 1924-ben épített. A malom szerkezete azonos, az eltérés az, hogy az Ozi-malomban csak 1 pár kő van.

Hazánknak e két értékes ipari műemléke ma, múzeumként várja a látogatókat, ugyanitt eredeti szerszámokkal egy kovácsműhely is található.

Kis tábla mutatja a műemléket a Táncsics Mihály utcában a 20. szám alatt, ahol a háziak beengedik a látogatókat az udvarba és segítségükkel megtekinthetőek a malmok és a kovácsműhely.

Cím: Tés, Táncsics M. utca 20.

Forrás: www.utazzithon.hu

 
Kocsimúzeum - Cifra istálló Parádfürdő - Parádfürdő múzeum PDF Nyomtatás E-mail

Kocsimúzeum ParádfürdőAz épületet 1880-ban gróf Károlyi György építette Ybl Miklós tervei alapján. A nagyhatalmú, dúsgazdag mágnás párját ritkító, szinte hivalkodóan fényűző istállót akart, olyat, amely méltó az Ybl Miklós tervei alapján készült fürdőtelepi kastélyhoz. A Cifra Istálló a kastélyhoz tartozott. Eklektikus stílusú épület, fagerendás, vöröstéglás megjelenésével a felnémet épületekre emlékeztet. A Cifra Istálló ma Kocsimúzeumként működik, ahová, ha belép az ember, egészen a századelőig visszapereg vele az idő. A díszes külseje és vörös márvánnyal burkolt belseje miatt Cifrának nevezett uradalmi istállóban látható Kocsimúzeum a kerék feltalálásától a díszes főúri hintókig vonultatja fel a téma érdekességeit. A kocsiszínben lévő kiállítás bemutatja a világhírű magyar kocsikészítés történetét, a szatler, a kovács, és a bognárműhely kocsikészítéshez szükséges eszközeit, és Kocs község történelmi szerepét - hiszen e fontos közlekedési eszköznek a nevét számos idegen nyelv a magyarból, közvetve Kocs falutól kölcsönözte. Találhatunk itt: hajtószánt, városi szánt, "Eszterházy-kocsit", vadász kocsit, konflist, fiákert. A volt kocsiszínekben megtekinthető számos eredeti, XIX. és XX. Századi kocsi, hintó is. Az istállókban ma is gyönyörködhetünk a lovakban. A múzeumban látható kocsik nagy része a Kölber-testvérek műhelyéből került ki, ők voltak az 1800-as években a legnevesebb kocsigyártók Magyarországon. Emellett lószerszámok és a paraszti világ szállítóeszközeit is bemutató makettek, illetve szekerek gazdagítják a kiállítást.

A múzeum könnyen megközelíthető, a 24-es főút mellett található.

Belépő:
Felnőtt: 420,-Ft,
Diák, nyugdíjas: 260,-Ft

Cím: Parádfürdő, Kossuth Lajos u. 217.

Forrás: www.utazzitthon.hu

 
Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok (Mauzóleum) és sírkert Széphalom - Széphalom múzeum PDF Nyomtatás E-mail

Kazinczy Ferenc MúzeumA Sátoraljaújhely közelében lévő Széphalom Magyarország egyik leglátogatottabb irodalmi emlékhelye

Kazinczy Ferenc a ma Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon élt.  A nyelvújítás vezéralakjának egykori lakóhelyét és a család sírkertjét tízezrek keresik fel minden évben. Egykori kúriája helyén 1873-ban emelték a görög templomcsarnokot mintázó, neoklasszicista emlékcsarnokot, amelytől gyertyánfasor vezet a költő sírjáig.

A magyar nyelvújítás vezéralakjának egykori lakhelyét és a család sírkertjét tíz- és tízezrek keresik fel évente. Valóságos zarándokhely, ahová szerte a világból érkeznek látogatók. A hely szelleme, a "couleur locale" az abaúji és zempléni vidék legismertebb és legkedveltebb idegenforgalmi központjává tette.

Az emlékcsarnok terveit Ybl Miklós készítette. Épült 1859-1873 között.

Belépődíjak:
Felnőtt: 400 Ft
Diák, nyugdíjas: 200 Ft

Cím: Széphalom, Kazinczy kert
Nyitvatartás:  Hétfő kivételével minden nap 9-17 óráig.

Forrás: www.utazzitthon.hu

 


Facebook megosztás

HÉTKÖZNAPI (SZUPER)HŐSÖK

Iőpont: 2018 jan 19. 10:00
HÉTKÖZNAPI (SZUPER)HŐSÖK 2018.01.19. - 03.20. A debreceni NDK művészcsoport és a Deák17 Galéria által közösen szervezett.kiállítás. Megnyitó: 2018. január 19. 17:00 Megnyitja: a Lóci játszik zenekar frontembere / dalszerzője / énekese, Lóci

FÖLDÖN LEBEGŐK – ÉGEN JÁRÓK

FÖLDÖN LEBEGŐK – ÉGEN JÁRÓK Iőpont: 2018 jan 20. 10:00
ÚJ KIÁLLÍTÁS NYÍLIK! FÖLDÖN LEBEGŐK – ÉGEN JÁRÓK Rofusz Kinga illusztrátor és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Apró Marok fazekas műhelyének közös kiállítása január 20-tól február 28-ig várja az érdeklődőket. A tárlat nyitva tartási időben díjtalanul megtekinthető! Részletek:http://wkk.kispest.hu/kiallitas/410/foldon-lebegok-egen-jarok

Szent Mór Iskolaközpont képzőművészeti tagozatának kiállítás

Szent Mór Iskolaközpont képzőművészeti tagozatának kiállítás Iőpont: 2018 febr 08. 10:00
Részletek: http://www.pecsprogram.hu/program/A_Szent_Mor_Iskolakozpont_kepzomuveszeti_tagozatanak_kiallitasa

A fecskék világa – rajzkiállítás

A fecskék világa – rajzkiállítás Iőpont: 2018 febr 10. 10:00

TE JÖSSZ! KIÁLLÍTÁS A TÁRSASJÁTÉKOKRÓL

Iőpont: 2018 febr 16. 10:00
TE JÖSSZ! KIÁLLÍTÁS A TÁRSASJÁTÉKOKRÓL Kiscelli Múzeum Templomtere 2018. február 16.-április 29. Kurátorok: Bartók Flóra és Molnár Borbála (Kiscelli Múzeum) A társasjátékozás napjainkban virágkorát éli. A kiállításon bebarangoljuk a társasok világát az Országos Kaszinótól a szabadulószobákig, a malomtól a propaganda játékokon át a Catan telepeseiig. Vigyázat, interaktív! Alig több mint 100 éve még olyan játékokat neveztek társasjátéknak, mint a bújócska, a zálogosdi, a barkochba, vagy a sport és ügyességi játékok. Azóta az elemekből felépíthető-variálható táblák, a játékosok által irányított komplex karakterek, a filmszerűen összetett sztorik korát éljük. A nagyobb tematikus egységek alapján szerveződő tárlat kiemelten foglalkozik többek között az

Jancsi és Juliska

Jancsi és Juliska Iőpont: 2018 febr 26. 10:00