<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Szabadtéri programok Állatkert

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Állatkert
BUDAPESTI ÁLLATKERT PDF Nyomtatás E-mail

Budapesti állatkertItt minden csoda 365 napig tart

A 147 éves Budapesti Állatkert a világ egyik legrégebbi állatkertje, melynek csaknem 4000 lakója különlegesen szép műemlék épületekben él.  Az állatok lakhelyét övező gondozott parkot évszázados fák, pompás növények, tavak és sziklakertek, Japánkert és Bonsai kiállítás, valamint szobrok és műalkotások díszítik. Figyeld meg a Nagytó élővilágát! Tapasztald meg a Pálmaház trópusi hangulatát! Pillants bele a gorilla- és orangutáncsalád hétköznapjaiba az Emberszabásúak házában! A Madagaszkár-házban testközelből szemlélheted a makikat. Zsiráfok, orrszarvúak, gazellák, antilopok, rókamanguszták, szirtiborzok és földimalacok várnak a Szavanna komplexumban. Lesd meg a nagymacskákat! Tigrisek, leopárdok, oroszlánok lustálkodnak a Nagyszikla mögött. Nézd meg a Mérgesház népszerű lakóját, a komodói varánuszt és ne hagyd ki az új ausztrál szomszédokat, a vombatokat és hangyászsünöket sem!  Kalandozz és tanulj minél többet az állatokról az állatoktól a Varázshegyben!

 

Budapesti állatkert

 
Állatfarm Gyenesdiáson PDF Nyomtatás E-mail

Volna kedve kipróbálni a kecskefejést? Vagy gyermeke szívesen etetne háztáji állatokat? Akkor itt a remek lehetőség! Látogassanak el Gyenesdiáson az állatfarmra, ahol mindezt testközelben átélhetik! Igazi élmény kicsiknek-nagyoknak!
A farmon lehetőség van háztáji állatok etetésére és simogatására. A bátrabbak kipróbálhatják a kecskefejést is, és házi kecsketejből készült termékek is vásárolhatók.

Mikor: egész évben csütörtökönként 10-12 óráig
(Július 1. és augusztus 20. között pedig hétfőn is 10-12 óráig!)

Érdeklődni:
Tel: +36 30/901-2424
Belépő: 500Ft/felnőtt, 300Ft/gyerek

Tourinform Gyenesdiás
Tel: 83/511-790
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.gyenesdias.info.hu

Gyenesdiás ÁllatfarmGyenesdiás Állatfarm

 
Pécsi Állatkert- Vadon a város felett! PDF Nyomtatás E-mail

Pécsi Állatkert- Vadon a város felett!A festői környezetben elhelyezkedő állatkert 1960-ban épült a helyi gyárak munkásai, valamint az egyetemisták társadalmi munkájának köszönhetően. A park területe kezdetben 3,5 hektár volt, ami a 2014-ben kezdődő felújítások során 4 hektárra nőtt. Eredetileg csak hazai vadfajok bemutatása volt a cél, mégis hamar megérkeztek az első egzotikus lakók. 1960-tól 1973-ig 34-ről 118-ra emelkedett a bemutatott állatfajok száma. 1974. augusztus 20-án nyílt meg a később megszüntetett Akvárium és Növényház. Az 1980-as években 180 állatfajra bővült az állomány, és mind nagyobb sikert könyvelhetett el az állatkert Zoo-iskolája is.

Az Akvárium-Terráriumot 1985-ben Pécs belvárosában, a Munkácsy Mihály utcában adták át, az állatkert alapításának 25. évfordulóján. Az Akvárium-Terrárium egyedi varázsát az adta, hogy tíz méterrel a föld alatt, a híres történelmi pincerendszer mintegy 800 négyzetméterén kapott helyet. Az állatokat 27 terráriumban, valamint 5 nagy méretű és 31 kisebb akváriumban helyezték el, s kezdetben mintegy 100 fajt láthatott a közönség. A bemutatótérben kiállító- és oktatóterem is létesült. Akvarista, terrarista szakkör, Zoo-iskola, természetbarát- és díszállattartó klub is működött. 1991 telén, a délszláv háború idején nehéz feladattal kellett szembenéznie az amúgy is kicsi, zsúfolt állatkertnek az Eszékről érkezett négylábú menekültek befogadásával.

Pécsi Állatkert- Vadon a város felett!  Pécsi Állatkert- Vadon a város felett!

Az akkori igazgató kezdeményezésére a háború poklából számos nagymacskát, medvét, antilopot, zebrát és más állatot mentettek ki a magyar állatkertek. 1999-ben kezdődött az állatkert állományának racionalizálása. Azok a nagytestű fajok, amelyek megfelelő tartására nem volt lehetőség, más állatkertekbe költöztek, s helyettük kisebb, természetvédelmi szempontból is fontos állatok érkeztek.

 
Madárkert - Zákányszék PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 

Madárkert Zákányszék"Madarásznak születni kell!"

E jelmondat, egy általunk is nagyra becsült díszmadártenyésztő hitvallásának összegzése volt, a balatonfelvidéki madárgyűjteményt, a tenyésztő munkásságát bemutató újságcikkben. A hazai "madarászélet" nehézségei (mely során a szakmai, szervezeti hiányosságok mellett, olyan problémákkal is találkozunk, amiről pár sorral lejjebb is olvashatnak)ellenére mindig van egy maroknyi ember, akik ráfordított időt, anyagiakat nem sajnálva, tartják, gyűjtik ezeket a "tollas ékszereket".
Hobbi célból létrehozott tenyészállományunk nyilvánosság előtti megnyitásával, azt is el kívántuk érni, hogy mindez ne csak néhány ember magányos kedvtelése legyen.
A társállatok tartása, tenyésztése során szerzett tapasztalatainkat internetes fórumokon, szakújságokban megjelent írásainkban adtuk közzé. Minél többen szereztek tudomást kisállat-parkunk létezéséről, úgy jelentkezett egyre több érdeklődő, hogy megtekintené állatkáinkat.
Mivel már a látogatók száma 2005 évben megközelítette az ezer főt, úgy döntöttünk, hogy azok előtt is kaput nyitunk, akik eddig még talán sosem találkoztak hasonló tapasztalatokat, ismeretek és szórakozást nyújtó bemutatóval.

 
Bodor major szabaidő park a Szentendrei-szigeten PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Bodor major szabaidő park a Szentendrei-szigetenA Bodor Major a Szentendrei-szigeten, Budapesttől 30 km-re található, 50 hektáron elterülő hatalmas lovas farm és szabadidő park igazi családi pihenőhely. Egyénileg vagy csoporttal látogatva is minimum 2 óra sétát érdemes rászánni a majorra, gyermekekkel pedig még ezek után is igazán nehéz dolog a hazaindulás.

A belépőjegy megváltása után szinte kötelező program az állatpark és a lovas istállók felfedezése. Zöld parkon keresztül, tavak, karámok és istállók között visz az út.

A major egy önfenntartó családi gazdaságként funkcionál, ahol a látogató könnyen a mindennapi történések között találja magát: legyen az istállótakarítás vagy akár egy csikó születése; itt egy traktor jön, ott fát ültetnek vagy levendulát szednek.
Nem véletlen, hogy a Bodor Major családi programként és gyermek táborként tökéletes választás, mint ahogy az sem, hogy ilyen helyszínre vágynak a házasulandó fiatalok, a különleges rendezvényhelyszínt kereső cégek és a külföldről hazánkba látogató turisták.

A major állatparkja a magyar tanyasi udvarban honos állatfajtákat mutatja be. Az állatparkban megtekinthető állatok:

 • baromfiudvar: kacsa, tyúk, pulyka, liba, közöttük az őshonos fodros tollú magyar lúd is
 • csacsi
 • erdélyi cigája (birka) – nem faggyús a húsa
 • racka juh
 • kecske
 • galambok, páva, gyöngytyúkok
 • nyuszik
 • bivalyok, kis bivalyok – igénytelen állatok, nagyon erősek, 40-50 évig is elélnek, régen igavonónak használták őket.
 • szarvasmarhák, tehenek: a legelőn is lehetnek
 • szürke marhák: ősi magyar fajta, már honfoglaló őseink is ismerték. Szilaj állat, ridegtartású. Folyamatosan szelídítést igényelnek, ha kezessé akarjuk őket tenni. Kérjük, ne menjenek közel hozzájuk!
 • malacok, mangalicák – a téli disznóvágásokban általában kifogy az állomány, ősszel vásárolunk kismalacokat.

Természetesen lovakat is tartunk, közel 70-et a majorban, őket karámokban, istállókban vagy akár a díjlovagló pályán lehet megcsodálni. 2016 tavaszán gyönyörű fekete kiscsikó is született a majorban!

A park belépőjegy váltásával látogatható egész évben:
Gyermekjegy: 300,-Ft/fő
Felnőttjegy: 500,-Ft/fő

Szeretettel várjuk a látogatókat!

További információk: www.bodormajor.hu

 
Budakeszi vadaspark XII. kerület PDF Nyomtatás E-mail

Budakeszi vadasparkHa nem volt elég a túrázásból, még egy célpontot ajánlhatunk jó szívvel. Igaz, a Budapesthez simuló hegyek közti völgyben megbújó Budakeszi Vadaspark nem a XII. kerület része, de itt van a közelben. Tömegközlekedéssel legkönnyebben a Moszkva térrôl induló 22-es vagy piros 22-es busszal közelíthetô meg. Budapest és Budakeszi határában, a Szanatórium utcánál leszállva, az utca végéig begyalogolva, onnan jobbra követve a vadaspark irányát jelzô táblákat, mintegy húszperces, erdôn át vezetô, kényelmes sétával jutunk el a park területére.
Autóval szintén a Szanatórium utcán kell behajtani, amelynek végén jobbra fordulva már csupán az aszfaltúton kell végighaladni. Az út végén hatalmas parkoló van.
A Budakeszi Vadasparknak a vadon élô állatokat bemutató területére – a többi magyarországi vadasparkhoz és állatkerthez hasonlóan – az ott élô állatok nyugalma, épsége és egészségének megôrzése érdekében kutyával szigorúan tilos a belépés! A park egész évben látogatható. A mindenkori aktuális ünnepi nyitva tartásról külön tájékoztatják az érdeklôdôket.

 
Madárpark, Gyenesdiás, Gyenesi Lidóstrand PDF Nyomtatás E-mail

Madárpark GyenesdiásA Madárparkban több mint 60 érdekes fajjal és tenyésztett fajtával ismerkedhetnek meg látogatók kezdve a fácánoktól a pávákon át a különböző vízi szárnyasokig. Többféle futó, ragadozó, énekes és trópusi madár gazdagítja a Park gyűjteményét.

A Madárpark dolgozói csoportos foglalkozás keretében is szívesen mesélnek a madarakról és ismertetik meg az érdeklődőket a „dinók leszármazottainak” változatos és különleges világával. Közvetlenül a Spiderland Kalandpark mellett található és Gyenesi Lidóstrandon keresztül közelíthető meg.

Tourinform Gyenesdiás
Tel: 83/511-790
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.gyenesdias.info.hu

 
Nyíregyházi Állatpark PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 8
ElégtelenKitűnő 

Nyíregyházi ÁllatparkA Nyíregyházi Állatpark az ország első állatparkja ahol egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be 5000 állatot, olyan csak itt látható és Európában is ritkaságszámba menő különlegességeket, mint az indiai páncélos orrszarvú, a komodói óriás sárkánygyík, az afrikai elefánt és fehér tigris.

A 30 hektáros tölgyerdőben  kontinensenkénti felosztásban láthatóak az állatok,hogy aki belép,egy  nap alatt végigjárhassa a Földet s megfigyelhesse a különböző élőhelyek élővilágát.

Látogatóink kellemes sétát tehetnek az árnyas fák alatt, vagy a kocsikázoo segítségével elektromos kisbusszal is körbemehetnek a kertben.

Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény nyitotta meg kapuit; 4000 négyzetméteren 3 szintes épületben Zöld Piramis épült Óceanáriummal és Esőerdőházzal.

 
Medveotthon - Veresegyház PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

Bemutatkozásképpen néhány adat a lakókról...

Medveotthon VeresegyházDöme Kamcsatkai barnamedve, hím. Az ócsai kutyamenhelyről került hozzánk 1998-ban, az elején kicsit tudott kutyául, néha nem értettük az akcentusa miatt, hogy mit akar, de mostanra teljesen kigyógyult. 1980 elején született, világos vörös szinű, 600-650 kg. Rendkivül barátságos, a látogatók egyik kedvence.

Ella és Bella testvérek, Románia területén születtek 1986-ban. A középbarna szinű nőstények 1993-ban egy Jugoszláv állatkertbe, majd 1998-ban a veresi menhelyre kerültek. A mérlegen egyenként 250 kg-ot nyomnak. A képről Bella lemaradt, pedig nagyon igyekezett...

Brumi 1980 körül született him egy Jugoszláv állatkertbol került Magyarországra. Egyike a legnagyobb maciszinészeknek, jelentos szerepet kapott a "Lutra, a vidra" cimu természetfilmben. Középbarna szinu, kistestü, 180-200 kg sulyú. 1998-ban került a menhelyre, saját területét szigorúan örzi.

 
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Kis-Balaton PDF Nyomtatás E-mail

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Kis-BalatonMagyarország legnagyobb bivalycsordája, piknikezőhely, interaktív kiállítás, mesélő sétaút.

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.

A rezervátumban a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottunk ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására, illetve frissítők fogyasztására.

Morzsa kutya, a Bivalyrezervátum barátságos házőrzője, mint egy kedves „idegenvezető”, szívesen vezeti körbe a vendégeket a bemutatóhelyen.

Állatsimogató várja kedves vendégeinket minden nap, nyitva tartási időben.
A Bivalyrezervátumba szóló belépőjegy érvényes az állatsimogatóra is.

Kutyát bevinni csak pórázon lehetséges a tanösvényen haladva!

Cím: Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum
GPS: 46.581917, 17.203002
Google térkép letölthető itt.
Telefon: +36 70 236 7401, +36 87 555 291


Egész évben, minden nap, ünnepnapokon is nyitva!

 
Holnemvolt Park PDF Nyomtatás E-mail

Holnemvolt Park BudapestA Holnemvolt Park játékos állatokkal és állati játékokkal várja a nagyközönséget. Az egykori Vidámpark területén kialakított családi szórakoztató parkban állatbemutatók és állatsimogatók, játszóterek és kalandpálya, bábszínház és manófalva mellett azok a műemléki játékok is működnek, amelyek még a városligeti mutatványos szórakoztatás idejéből maradtak fenn. Forog a körhinta, üzemelnek a barlangvasutak és a hullámvasút, valamint a mesecsónak és az elvarázsolt kastély is.

Az állatok egy része az Állatkertből költözött át, így a Holnemvolt Park területén kaptak új férőhelyet a tevék, az alpakák, az állatsimogató és a parasztudvar lakói, illetve a flamingók. Az Állatkertből az elmúlt években teljesen kiszorult szarvasfélék, a vaddisznók, a négyszarvú juhok, lámák, struccok és emuk, valamint az állatkerti Madármentő Alapítvány mentett madarai is itt találtak új otthonra.

A Holnemvolt Park területén békebeli vendéglátás: hangulatos kertvendéglő és lacikonyha, valamint kürtőskalács-sütöde várja a látogatókat.

Az állatkerti belépőjegyek a Holnemvolt Park területére is érvényesek. www.holnemvoltpark.hu

 
Styrassic Park dínópark PDF Nyomtatás E-mail

A Styrassic Park  több, mint egy dino kiállítás, hiszen Ausztriában egy gyönyörű, 5 ha erdőben található, ahol jó levegőn, csodás környezetben élvezheted a Dinók társaságát. A Dinóparkban 80 élethű dinoszaurusz  szoborral találkozhatsz, nálunk található a világ legnagyobb dinoszaurusz csontváza, egy T Rex is. A Dinópark minden nap  szünet nélkül nyitva van, és számos izgalmas programmal várunk.

Styrassic Park dínópark  Styrassic Park dínópark

A Styrassic Park–ban arra is van lehetőséged, hogy 3 vagy 8 méter magasban megszállj Dzsungel  hotelban vagy Afrika házban, melyekhez szabadtéri medence, és további sok szabadidős program lehetőség is tartozik.

 


Facebook megosztás

Summerfest Százhalombatta 2017. - Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

Summerfest Százhalombatta 2017. - Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár Iőpont: 2017 aug 12. 10:00
XXIV. Summerfest MosolyországNemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásáraugusztus 12-22. A rendezvény helyszíne akadálymentes. A Fesztiválsátor a Rendezvényközpont parkolójában található.A  Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban kerülnek megrendezésre.A Nyitó- és Záróceremónia helyszíne a Szent István tér.A Fesztiválklub és a Folkkocsma helyszíne a Barátság Kulturális Központ (Szent István tér 5.) 2017. augusztus 12. szombatA TALÁLKOZÁS NAPJAEzen a napon érkeznek a külföldiek, a találkozás örömére szervezzük a programokat. 2017. augusztus 13. vasárnapMAGYARORSZÁG NAPJAA fesztiválra érkező külföldieknek bemutatjuk a vendéglátó országot. A nap során megismerkedhetnek a legszebb magyar táncokkal és egy felejthetetlen estét tölthetnek el Budape

Kolompos Zenekart koncert

Kolompos Zenekart koncert Iőpont: 2017 aug 23. 17:00

Ponty így jó! - Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál 2017

Ponty így jó! - Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál 2017 Iőpont: 2017 aug 24. 10:00
Változatos halételekkel, s különböző étkekkel, finom rétessel, zamatos borokkal, csapolt sörrel várják a Kedves Vendégeket az ételes és italos házak. A kézművesek utcájában gazdag árukínálat színesíti e nyár végi fesztivált.

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató Iőpont: 2017 aug 24. 10:00
Mindenkit szeretettel várunk a IV. VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztatóra 2017. augusztus 25-27. között Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton üdülőfalujában!2017. évi programok:Augusztus 24. csütörtök Közös bográcsozás (gulyás), szalonnasütés pásztortűz mellettAugusztus 25. péntek Strandolás, pihenéskirándulás a Nagymezőre, a Festetics kilátóhoz, bányáhozsétahajózási lehetőség a Kezsthelyi-öbölbenEste közös bográcsozás (lecsó készül:-)Augusztus 26. szombat 10.00 órától rajzverseny gyerekeknek11.30 Bogárrajzás - bogaras felvonulásÚtvonal: Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök Szépkilátó, Balatonederics, Szigliget, Szt. György-hegy és vissza. (40 km). 15.00 órától bicajozás túravezetővel a Darnay pincéhez. Borkóstoló után tovább a Nagymezőre18.00

Nyári családi napok Királyréten

Iőpont: 2017 aug 24. 11:00
Júliustól augusztus végéig: csütörtök, péntek, szombat 11:00-13:00 Nyári családi napok Királyréten A nyári erdő titkait fürkésszük családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek.Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülünk el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Részletekért figyeljék honlapunkat és Facebook-oldalunkat! Tervezett témák: * A mocsári teknősök és társaik nyomában * Repülő virágok, a lepkék nyomában * Hat – nyolc lába van? Jaj! Ez egy ízeltlábú! * Ki lakik az odúban nyáron? * Fűben, fában orvosság – gyógynövények erdőn, mezőn, réten * Festék, növény – eleink tintája, festéke * A gombák csodálatos világa augusztusban Találkozás: 11:00,

Alma koncert

Alma koncert Iőpont: 2017 aug 25. 10:00