<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Szabadtéri programok Fesztiválok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fesztiválok
„Tatai Patara 1597” - A nagy durranás! - 2017. május 19-20-21. PDF Nyomtatás E-mail

A ZOFI Rendezvényszervező Kft. neves múzeumi szakemberek és történészek támogatásával, X. alkalommal rendezi meg a „Tatai Patara 1597” Török kori Történelmi Fesztivált. A rendezvény az 1597-es sikeres tatai ostrom és gróf Pálffy Miklós hadvezéri tevékenysége előtt tiszteleg.

„Tatai Patara 1597” - A nagy durranás! - 2017. május 19-20-21.

Idén a programok május 19-21. között zajlanak. Helyszínük – az előző évekhez hasonlóan - a Tatai Vár és az Esterházy - tér.
A kerettörténet szerint az 1594-ben kirobbanó újabb háborúban Tata négybástyás vára török kézen van és komoly akadálya sikeres dunántúli keresztény hadmozdulatok indításának. A hadi kudarcokat látva gróf Pálffy Miklós komáromi főkapitány furfangos tűzmestereinek segítségével cselvetésre szánja magát, és 1597-ben kapupetárdával „kopogtat be a várkapun”.

„Tatai Patara 1597” - A nagy durranás! - 2017. május 19-20-21.

 
XI. Tapolca Tavasz fesztivál - Április utolsó hétvégéjén vár Tapolca, vár a Tópart! PDF Nyomtatás E-mail

XI. Tapolca Tavasz fesztivál - Április utolsó hétvégéjén vár Tapolca, vár a Tópart!A festői szépségű, mediterrán hangulatú Malom-tó part ad otthont a Tapolca Tavasz Fesztiválnak. Igényes színpadi programok minden korosztálynak, kézműves vásár, hagyományos ételek, balatoni régió borai egy helyen, négy napon át.

A gyermekeknek légvárak, kalandpark, városnéző kisvonat, kosárhinta, póni lovaglás és még sok más. Részletes program a tapolcacsarnok.hu oldalon és a Tapolca Tavasz Fesztivál Facebook oldalán.

Időpont: 2017. április 28-május 1.
Helyszín: Tapolca, Malom-tó part

Népművészeti-kézműves sétány: különleges válogatás a helyi és környékbeli értékekből

Gasztrosétány: hagyományos ételek, balatoni borok

Programok:
Április 28. péntek
18.00 Frim Fram Duo

 
A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - 2017. április 20–23. Millenáris PDF Nyomtatás E-mail

KönyvfesztiválAz immáron 24. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat.

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Eddig Lengyelország, Csehország, Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Kanada, Kína, Románia, Izrael, az Európai Unió, Észak-Európa országai és Törökország fogadták el a fesztivál meghívását. Két évvel ezelőtt a magyar szervezett könyvpiac 220 éves évfordulóját ünnepeltük. A 2016-os könyvfesztivál díszvendégeként Szlovákiát köszöntöttük Budapesten. 2017-ben a visegrádi négyek közelgő magyar elnökségének apropóján Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatja be kortárs irodalmát és kultúráját.

Gyermekprogramok részletesen itt!

 
Palacsintafesztivál (Szolnok) PDF Nyomtatás E-mail

Palacsintafesztivál (Szolnok)Ízes palacsinták tömkelege, kiváló előadóművészek, élő koncertek, családi programok, és mindez egy helyen, Szolnokon, a NEFAG Játszótéren! Jön a II. szolnoki Palacsintafesztivál! 2016 májusában került először megrendezésre a szolnoki Palacsintafesztivál, amelynek idén is Szolnok egyik legcsaládbarátabb területe biztosít minden generációnak remek hétvégi kikapcsolódást, hiszen a kor nem számít, csak az, hogy ki szereti jobban a palacsintát!

A finomság után jólesik a pihenés és mi gondoskodtunk is erről! Kiváló könnyű- és komolyzenei élő koncertekkel várjuk Önt és kedves családját. A Palacsintafesztivál első napján a WELLHELLO köszönti az idelátogatókat, szombat este a NEOTON Família fokozza a hangulatot és zárásképpen a vasárnap egyik nagy produkciója, a szenzációs rajzfilmslágerekkel készülő Szolnoki Szimfonikus Zenekar ,,Cinemagic,, koncertje teszi tökéletessé a hétvégi fesztivál programjait. 2017. május 19-21. között a hagyományőrző, kézműves és zenés játékok mellett gasztronómiai programokkal várjuk azokat, akik:

  • - soha nem mondanának nemet egy tökéletesen elkészített palacsintára,
  • - imádják a Dumaszínházat,
  • - szeretik az édes finomságokat és a komolyzenét,
  • - szívesen körbejárnák a Vadasparkot,
  • - városi kisvasúttal utaznának,
  • - családközpontú programokat keresne

vagy egyszerűen csak szeretnek palacsintát sütni.