A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás

MedvehagymalevesNagyon szeretem a medvehagymát. Ilyenkor tavasszal többször is hozok a piacról. Szoktam készíteni levest, főzeléket és pogácsát. Ezúttal levest főztem. A többi a jövő hétre marad.

Itt ennél a receptnél a medvehagyma nagy részét félretesszük, mert a főzés által sokat veszít az ízéből, aromájából. Érdemes kipróbálni, nagyon jó szerintem.

Hozzávalók:

- 100 gramm medvehagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 liter alaplé (csirke- vagy zöldséglé) Ha nincsen alaplevünk, akkor vízzel öntsük fel. Természetesen alaplével finomabb.
- 200 ml tejszín
- citromlé
- 100 ml száraz fehérbor- elhagyható
- olívaolaj
- só, bors


Elkészítés:

A medvehagymát megtisztítjuk, letépkedjük a szárát és feldaraboljuk. Egy botmixerrel bő olívaolajjal összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

A hagymát feldaraboljuk és olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a medvehagymát, majd a bort.

Felöntjük vízzel vagy az alaplével és addig főzzük míg koncentráltabb lesz. (Csökken a folyadék és intenzívebb lesz az íze.)

Egy botmixerrel összetörjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A végén hozzákeverjük a tejszínt is.

Forrón tálaljuk és hozzáadunk a félretett olívaolajos medvehagymából ízlés szerint.

http://kavecsokolade.blogspot.hu