A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás

Egy év a konyhámbanSzerző: Mautner Zsófi
Kiadó: 21. Század Kiadó
Kötésmód: Kemény borítású
Oldalszám: 250 oldal
Korosztály: felnőtt

 

Rövid leírás: Mautner Zsófi számára a főzés igazi élvezet. A kiváló alapanyagokból készített finomságok szezonálisan visszatérnek konyhájába. Tavasszal a zsenge zöldségek, a medvehagyma és a tojás, míg nyáron eper, spárga és sóskalevél kerül a tányérra. A könyvet az Ünnepi csillogás című fejezet zárja, mely a karácsonyi ételeket gondolja újra.

 

Véleményünk a könyvről: A gyönyörűen illusztrált szakácskönyvben találunk egyszerű és összetett recepteket. Olyat, mely különleges alapanyagokat igényel, és olyat is, ami a hűtőben található dolgokból is elkészíthető. Kedvcsinálóként álljon itt egy ínycsiklandozó recept, ami a karácsony hangulatát idézi. 

 

Szuperegyszerű mogyorós csók:
-25 dkg mogyoróvaj
-8 dkg nádcukor
-1 kk só
-1 tojás
-2 evőkanál mogyorós csokoládékrém (vagy lekvár)
Összekeverjük a mogyoróvajat, nádcukrot, tojást és a sót. A masszából diónyi gombócokat formálunk és sütőpapírra helyezzük a gömböket. Közepükbe hüvelykujjnyi mélyedést teszünk és a 170 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük őket. Miután kihűlt a mélyedésekbe csokikrémet vagy lekvárt kanalazunk.